Web Analytics Made Easy - Statcounter

شواهد فزاینده‌ای وجود دارد که نشان می‌دهد برخی داروها ممکن است اثربخشی واکسیناسیون Covid-19 را نیز کاهش دهند.

به گزارش برنا؛ محققان پزشکی دانشگاه میشیگان دریافتند که تقریبا ۳ درصد از بیمه شدگان بزرگسال زیر سن ۶۵ سال در آمریکا داروهایی را مصرف می‌کنند که سیستم ایمنی بدن را تضعیف می‌کنند. این مساله مهم است زیرا مصرف این داروها ممکن است خطر ابتلا به بیماری هایی نظیر کووید ۱۹ را افزایش دهد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

همچنین شواهد فزاینده‌ای وجود دارد که نشان می‌دهد این داروها ممکن است اثربخشی واکسیناسیون Covid-19 را نیز کاهش دهند.

چه داروهایی سیستم ایمنی را تضعیف می‌کند؟

والاس، نویسنده اصلی یک تحقیق در این زمینه و روماتولوژیست در مرکز پزشکی میشیگان در این خصوص گفت: داروهای سرکوب کننده سیستم ایمنی معمولا برای درمان بیماری‌هایی مورد استفاده قرار می‌گیرد که پاسخ ایمنی نامناسب  در بدن وجود دارد و پتانسیلی برای آسیب رساندن به بخش‌های خاصی از بدن خود بیمار است. نمونه هایی از این نوع شرایط شامل بیماری‌های خودایمنی مانند آرتریت روماتوئید و لوپوس است؛ جایی که سیستم ایمنی بدن برای بخش‌های خاصی از بدن خود بیمار، مانند مفاصل، به عنوان یک تهدید عمل می‌کند.

هنگامی که سیستم ایمنی بیمار شروع به حمله به این قسمت‌های بدن می کند، می تواند باعث آسیب شود. داروهای سرکوب کننده ایمنی را برای محدود کردن این حمله به بافت‌های خود بیمار استفاده می‌کنند.

والاس افزود: یکی دیگر از مواردی که ممکن است مردم از داروهای سرکوب کننده سیستم ایمنی استفاده کنند، پس از دریافت پیوند عضو می‌باشد. در این موارد، داروها برای جلوگیری از پس‌زدن سیستم ایمنی بدن و تشخیص ارگان پیوندشده به عنوان مهاجم و حمله به آن استفاده می شود.  علاوه بر این، انواع خاصی از شیمی‌درمانی‌ها که برای نابودی سلول‌های سرطانی استفاده می شود، می‌تواند اثر جانبی مانند سرکوب سیستم ایمنی داشته باشد.  اکثر این داروهای سرکوب‌کننده ایمنی برای افرادی که شرایط مزمن ندارند، استفاده نمی شود.

 با این حال، یک نوع از داروهای سرکوب کننده ایمنی که بسیار معمول استفاده می شود، استروئید است. استروئیدها شامل داروهایی مانند پردنیزون و دگزامتازون هستند. این داروها ممکن است در کوتاه مدت برای درمان مشکلاتی مانند بثورات آلرژیک، برونشیت و عفونت‌های سینوسی تجویز شود.

والاس در این خصوص توضیح داد: "این یک مشکل است"، زیرا استروئیدها سیستم ایمنی را تا حد زیادی سرکوب می کنند. حتی دوره های کوتاه و دوز کم استروئیدها می توانند خطر ابتلا به عفونت در افراد را افزایش داده و پاسخ بدن آنها به واکسن‌هایی نظیر مانند واکسن کرونا کاهش دهند.

در بخش دیگری از اظهارات والاس آمده است: واکسن‌ها به سیستم ایمنی بدن شما می‌اموزند تا تهدیدی خاص را بشناسند و بتوانند در صورت روبرویی با آن تهدید، به طور مناسب پاسخ دهند. با این حال، داروهای سرکوب‌کننده ایمنی با کاهش توانایی سیستم ایمنی بدن شما در شناخت و مبارزه با تهدید کار می کنند. این سرکوب در درمان مشکلات خودایمنی مانند آرتریت روماتوئید مفید است، جایی که واکنش ایمنی نامطلوب رخ می دهد.  این احتمال وجود دارد که افرادی که از این داروها مصرف می کنند پاسخ کندتر و ضعیف‌تری به واکسن کرونا می‌دهند.

چگونه می‌توان این مشکل را حل کرد؟

کارشناسان معتقدند ممکن است استراتژی‌هایی وجود داشته باشد که ما با استفاده از آنها بتوانیم مشکل ایجاد شده توسط سیستم ایمنی را حل و فصل کنیم. والاس پیشنهاد می‌کند که یکی از این راهکارها میتواند شامل قطع مصرف دارو در اطراف زمان  واکسیناسیون باشد.

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: سیستم ایمنی بدن خطر ابتلا به بیماری واکسیناسیون سیستم ایمنی درمان مشکلات دارو سلامت واکسناسیون واکسن کرونا عوارض واکسن داروها ممکن سیستم ایمنی بدن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۳۳۶۱۹۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کاهش ۱۰ درصدی میزان حوادث ناشی از کار در سیستان و بلوچستان

ایسنا/سیستان و بلوچستان مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی سیستان و بلوچستان گفت: ۴۰۰ مسئول ایمنی در کارگاه‌های تولیدی، خدماتی و عمرانی این استان بر اجرای دستورالعمل های ایمنی و بهداشت کار نظارت می‌کنند.

خلیل احمد سلامی امروز پنجشنبه 6 اردیبهشت در جلسه با مسئولین ایمنی استان اظهار کرد: ایمنی و بهداشت کار از مهمترین مسائلی است که هر فرد در هر سطحی در محیط کار و زندگی باید به آن توجه کند، زیرا غفلت از آن باعث صدمات و ضایعات جبران ناپذیری می‌شود.

وی با بیان اینکه آموزش نکته کلیدی پیشگیری از حوادث کار است، افزود: طبق قانون کار، کارگاه‌ها پیش از راه‌اندازی باید چارچوب ایمنی را داشته و آموزش‌های لازم را به نیروهای خود داده باشند.

 مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی سیستان و بلوچستان ادامه داد: طی سال گذشته با مجموع اقدامات نظارتی بازرسان کار و ارائه آموزش‌های کاربردی به جامعه هدف، میزان حوادث ناشی از کار در استان نسبت به سال قبل‌تر، ۱۰ درصد کاهش یافت.

سلامی از فعالیت ۳۹۶ کمیته حفاظت فنی و بهداشت کار در سیستان و بلوچستان هم خبر داد و گفت: از وظایف کمیته‌ حفاظت فنی و بهداشت کار می‌توان به طرح مسائل و مشکلات حفاظتی و بهداشتی در جلسات کمیته و ارائه پیشنهادات لازم به کارفرما برای رفع نواقص و سالم‌سازی محیط کار و همکاری با کارشناسان بهداشت حرفه‌ای و بازرسان کار برای اجرای مقررات حفاظتی و بهداشت کار اشاره کرد.

وی تأکید کرد: جلب مشارکت کارگران در برنامه‌های ایمنی و آموزش‌های لازم در این زمینه نیز منجر به پیشگیری از حوادث ناشی از کار و رشد بهره‌وری در تولید می‌شود.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • کاهش ۱۰ درصدی میزان حوادث ناشی از کار در سیستان و بلوچستان
  • طولانی‌ترین عفونت کرونا که ۶۱۳ روز طول کشید، بیش از ۵۰ جهش ایجاد کرد
  • خط‌کشی ۱۰۰ کیلومتر محورهای مواصلاتی مازندران
  • خط کشی ۱۰۰ کیلومتر از جاده‌های ارتباطی مازندران
  • درباره سرخک و واکسیناسیون آن چه می‌دانید؟
  • آنچه بهتر است درباره سرخک و واکسیناسیون آن بدانید
  • نصب سیستم روشنایی جدید در ۱۲  نقطه از محور‌های ارتباطی آذربایجان‌غربی
  • نصب سیستم روشنایی جدید در ۱۲ نقطه ازمحور‌های مواصلاتی آذربایجان غربی
  • حجاج این ۲ توصیه پزشکی را جدی بگیرند
  • ۲ توصیه مهم پزشکی به زائران خانه خدا | بخش عمده‌ سرماخوردگی‌ها کروناست | شیوع یک سویه بسیار واگیر کرونا