Web Analytics Made Easy - Statcounter

عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس گفت:در ده تا دوازده سال گذشته‌ی بهداشت و درمان، فراز و نشیب زیادی داشتیم.در مجلس نهم اعتبارات خوبی برای بخش درمان به وزارت بهداشت داده شد.

عبدی، عضو کمیسیون بهداشت مجلس شورای اسلامی در گفتگو با خبرنگار اجتماعی خبرگزاری دانشجو، توضیحاتی از مشکلات هشت سال گذشته‌ی دولت در حوزه‌ی بهداشت و درمان داد و گفت: روی این موضوعات سال‌هاست که کار شده و تقریبا مشخص است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در ده تا دوازده سال گذشته‌ی بهداشت و درمان، فراز و نشیب زیادی داشتیم. اول اینکه قوانینی که در این حوزه تصویب شده بودف متاسفانه به دلایل مختلف اجرا نشد. مثل بحث تجمیع بیمه‌ها، بیمه‌ی پایه برای همه‌ی ایرانیان که بخشی از آن تحت عنوان بیمه‌ی سلامت شکل گرفت. ولی بحث تجمیع بیمه‌ها محقق نشد و هزینه‌ی زیادی روی دست مردم و بیمه‌ها گذاشته است.

وی در توضیح اینکه نقش بخش خصوصی در حوزه‌ی بهداشت و درمان روشن نیست، ادامه داد: مورد بعدی در حوزه‌ی بهداشت و درمان این است که در برخی موضوعات تکالیف ما مشخص نیست. مثلا اینکه بخش خصوصی چه نقشی در حوزه‌ی بهداشت و درمان دارد؟ چه نقشی باید داشته باشد؟ چه کسی ناظر بخش خصوصی است؟ چه قسمتی از کار بر عهده‌ی بخش خصوصی است؟ در حوزه‌ی سلامت روی این موضوع هنوز کار نشده است. مثلا در زمان کرونا روسای خیلی از همین بیمارستان‌ها به صورت مجازی گله کردند که به خاطر تعطیل شدن بیمارستا‌ها و متوقف شدن عمل‌های اختیاری بیمار نداریم و نمی‌توانیم حقوق پرسنل خود را پرداخت کنیم. از طرفی حاکمیت و دولت به دنبال تخت بودند و در سوله‌ها و جا‌های مختلف برای بستری بیماران کرونایی احداث تخت می‌کردند. این پتانسیل بخش خصوصی که بخش اعظمی از بار درمان کشور را انجام می‌دهد، بلاتکلیف بود. با اینکه این بخش تعطیل شده بود و تخت خالی داشت، در اوایل کرونا هیچ استفاده‌ای از آن‌ها نشد. حالا بعدا با فشار‌های مختلف، بیماران در بخش خصوصی هم بستری شدند، ولی به صورت مدیریت شده و نظام‌مند نبود. این یک مشکگل ماست که بخش عمده‌ای از بخش درمان در بخش خصوصی انجام می‌شود، ولی هم بلاتکلیف است هم ناظر خاصی ندارد و بهداشت و درمان نقش خود را ایفا نکرده است.

عضو کمیسیون بهداشت مجلس در ادامه به بحث تجمیع بیمه‌ها پرداخت و گفت: سال‌هاست که روی تجمیع بیمه‌ها کار شده و قانون شده و به نتیجه نرسیده است. به نظر من هم در بحث بیمه‌‎ی پایه و هم در بحث بیمه‌های تکمیلی مشکلات جدی داشتیم. از طرفی جامعه به خاطر تحریم‌ها، عدم مدیریت درست دارو و تجهیزات، در مورد بیماران خاص و صعب‌العلاج با چالش‌های متفاوتی روبرو بود. بنده اعتقاد دارم با اینکه بخش خصوصی بهداشت و درمان ما یک بخش تخصصی است و با توجه به اینکه قشر بزرگی از جامعه‌ی نخبگانی در این حوزه مشغول به کار هستند، نباید دچار این مشکلات بود؛ ولی متاسفانه به خاطر سوء مدیریت‌ها است.

عبدی در توضیح اقدام مجلس در قبال بهداشت و درمان گفت: در مجلس نهم اعتبارات خوبی برای بخش درمان به وزارت بهداشت داده شد. انتظار این بود که حداقل یک رضایت‌مندی نسبی در پرسنل ایجاد شود، ولی کار‌ها‌ی مقطعی انجام شد و دوام‌دار نبود که نارضایتی در کادر درمان به وجود آمد. به تبع این قضیه مردم و مراجعین دچار مشکل می‌شدند. با توجه به تجربه‌ای که درحوزه‌ی واکسن و دارو دارم اعتقاد بنده این است که اصلا زیبنده‌ی کشور ما نبود که ما بعد از خیلی از کشور‌های دنیا به تکنولوژی ساخت واکسن کرونا برسیم، در حالی که این امکان برای کشور ما وجود داشت که با توجه به ارتباطاتی که بین مجامع ما و مجامع توسعه یافته در حوزه‌ی بهداشت و درمان برقرار است، انتظار این بود که جزء پنج کشور برتر در حوزه‌ی تولید واکسن باشیم. باید تاسف بخوریم که ما هنوز نتوانسته‌ایم واکسیناسیون مردم را انجام دهیم. الان در سطح بهداشتی و اقتصادی، آموزشی و اجتماعی کرونا قادر نبودیم که این مشکل ایجاد شده توسط کرونا را برطرف کنیم.


وی در انتهای کلام خود اشاره‌ای کلی به پیشنهاد‌های اصلاحی نظام سلامت کرد و گفت: در حوزه‌ی بیمه‌ها می‌توان ساز و کاری طراحی کرد، فارغ از این دفترچه‌هایی که در دست مردم است اعم از نیرو‌های مسلح، تامین اجتماعی و خدمات درمانی هستند، این دفترچه به عنوان اوراق بهادار ارزش یکسانی داشته باشند و همه بتوانند به صورت عادلانه و در یک سطح به خدمات یکسانی دسترسی داشته باشند. همه باید یک دفترچه‌ی یک شکل و یکسان داشته باشند. در مورد دسترسی به خدمات بخش خصوصی می‌تواند در بسیاری از قسمت‌های پرهزینه جایگزین بخش دولتی شود. این کار به نفع کشور است و دولت باید به این موضوع بها بدهد.

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: انتخابات 1400 وزارت بهداشت سلامت عادلانه مردم سلامتی حوزه ی بهداشت و درمان تجمیع بیمه ها بخش خصوصی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۳۳۹۲۰۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اعلام سرانه بیمه درمان پرداختی دهک‌های اول تا نهم/ فرانشیز بستری مددجویان «صفر» شد

مجتبی احمدلو با اشاره به تسهیلات درمانی درنظر گرفته شده در مصوبه تعرفه‌های درمانی سال ۱۴۰۳، اظهار کرد: ۲۶ فروردین‌ماه هیات وزیران مصوبه تعرفه‌های خدمات پزشکی را در بخش‌های دولتی، خصوصی، خیریه و عمومی غیردولتی ابلاغ کرد که نسبت به سال گذشته با رشد متوسط ۳۰ درصدی همراه بوده است. در این مصوبه خودپرداخت (فرانشیز) خدمات درمانی برای مددجویان کمیته امداد و بهزیستی و همچنین دهک‌های پایین درآمدی قابل ملاحظه است.

وی ادامه داد: براساس مصوبه هیات وزیران، خودپرداخت (فرانشیز) مراجعه بیماران در طرح نظام ارجاع برای مددجویان شهری کمیته امداد تحت پوشش بیمه سلامت ایران ۱۳ هزار تومان است. حدود یک میلیون نفر از مددجویان شهری کمیته امداد دارای بیمه نظام ارجاع یک هستند.

مدیرکل بهداشت، بیمه‌های اجتماعی و درمان کمیته امداد یادآور شد: دارو، ملزومات پزشکی و خدمات پیراپزشکی مورد نیاز بیماران نیز باید توسط مرکز ارائه کننده خدمت تامین شود و مراکز درمانی حق ارجاع بیماران جهت تهیه اقلام و خدمات فوق خارج از زنجیره ارجاع به بیرون از مراکز را ندارند.

احمدلو با اشاره به دیگر موارد مورداهمیت در ابلاغ تعرفه‌های درمانی سال ۱۴۰۳ برای مددجویان، بیان کرد: سهم پرداختی سازمان بیمه سلامت برای بیمه‌شدگان آن سازمان در سه دهک درآمدی برای خدمات بستری و سرپایی (به استثنای داروی سرپایی) در مراجعه به مراکز دولتی و دانشگاهی ۱۰۰ درصد تعرفه دولتی است و خودپرداخت (فرانشیز) بیماران سه دهک رایگان است.

وی با اشاره به قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت (مصوبه سال ۱۴۰۰)، گفت: از سال گذشته هیات وزیران تصویب کرده که خدمات بستری و سرپایی (به استثنای داروی سرپایی) برای کودکان زیر ۷ سال در مراکز دولتی و دانشگاهی رایگان است که این موضوع در لایحه بودجه ۱۴۰۳ و این مصوبه نیز لحاظ شده است.

مدیرکل بهداشت، بیمه‌های اجتماعی و درمان کمیته امداد با اشاره به فرانشیز مددجویان، تصریح کرد: همچنین مددجویان تحت پوشش کمیته امداد و بهزیستی که دارای بیمه سلامت هستند در سال جاری نیز همچون سال گذشته خدمات بستری و خدمات اورژانسی که دارای پرونده هستند، با نظام ارجاع در مراکز دولتی ۹۵ درصد توسط بیمه و ۵ درصد از محل منابع تعیین شده در قانون بودجه تامین می‌شود و به عبارتی فرانشیز خدمات بستری و اورژانسی دارای پرونده برای مددجویان صفر است. برای خدمات سرپایی در تمامی مراکز طرف قرارداد بیمه سلامت نیز سهم سازمان از ۷۰ درصد به ۸۵ درصد ارتقا یافته است و خودپرداخت بیماران خاص و صعب‌العلاج برای مددجویان کمیته امداد تحت پوشش بیمه سلامت ایران در قالب نظام ارجاع و مددجویان بهزیستی برای دارو و خدمات سرپائی مرتبط با بسته بیماری‌های مذکور رایگان است.

احمدلو در بخش دیگری از سخنان خود این را هم گفت که دولت همچنان در سال جاری بیمه سلامت را مکلف کرده که سهم بیمه برای افراد فاقد بیمه درمانی در پنج دهک اول درآمدی همچنان رایگان باشد و دهک ۶، ۲۰ درصد حق بیمه، دهک ۷، ۳۰ درصد حق بیمه، دهک ۸، ۴۰ درصد حق بیمه، دهک ۹، ۵۰ درصد حق بیمه سرانه درمان را پرداخت کنند. حق سرانه بیمه خدمات درمانی نیز در سال جاری ماهانه ۱۶۱ هزار و ۵۰۰ تومان به ازای هر نفر است.

منبع: ایسنا 

باشگاه خبرنگاران جوان اجتماعی رفاه و تعاون

دیگر خبرها

  • درمان سرطان رایگان می‌شود
  • ویلاسازی طرح نهضت‌ملی مسکن در دامغان تداوم یابد/ لزوم ساخت بیمارستان دوم
  • اعلام برنامه‌های شبکه بهداشت و درمان شهرستان پیشوا
  • اعلام سرانه بیمه درمان پرداختی دهک‌های اول تا نهم/ فرانشیز بستری مددجویان «صفر» شد
  • ابلاغ منشور اهداف و برنامه های عملیاتی HSE سازمان بنادر و دریانوردی
  • انعکاس مشکلات اهالی روشن دشت در صفحه شما
  • ضرورت تأمین اعتبار بیمارستان ۱۰۰۰ تختخوابی تبریز
  • چقدر برای نرخ بیمه و درمان از فیش حقوقی هر کارمند کسر می‌شود؟
  • افشاگری درباره بیمه تکمیلی رانندگان کامیون ؛ سوء استفاده کنندگان کیستند؟
  • فعالیت ۷۵۰۰ آزمایشگاه پزشکی در کشور / کرونا؛ تجهیزات آزمایشگاهی را فرسوده کرد