Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تابناک»
2024-04-20@02:21:56 GMT

زنان دو برابر مردان دچار التهاب مفاصل می‌شوند

تاریخ انتشار: ۳ تیر ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۳۴۰۴۱۴

زنان دو برابر مردان دچار التهاب مفاصل می‌شوند

به گزارش «تابناک»، سید ضیاء الدین مظهری عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی ایران روز پنجشنبه در گفت وگو با ایرنا افزود: آرتریت روماتوئید موجب تورم و تخریب تدریجی مفاصل حرکتی می شود و روز به روز محدودیت حرکتی را افزایش می دهد.

وی اظهار داشت: علت اصلی بروز این بیماری به طور دقیق مشخص نیست، ولی بررسی ها نشان می دهد عوامل ارثی، استعمال دخانیات، اضافه وزن و چاقی، نوع مواد خوراکی و عادات غذایی از عوامل زمینه ساز و شیوع آرتریت روماتوئید است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

عضو انجمن تغذیه ایران ادامه داد: افرادی که زمینه ارثی و ژنتیکی این بیماری را دارند، به طور دائم فعل و انفعالاتی را در سیستم سوخت و ساز خود هدایت می کنند و مواد تولید شده موجب آسیب، تخریب غضروف ها و تغییر بافت استخوانی و مفاصل می شوند.

به گفته وی، نوع تغذیه، میزان انرژی دریافتی از طریق خوراک روزانه، حذف بعضی مواد غذایی در پیشگیری از چاقی در تسکین و کاهش التهابات مفاصل، به خصوص مفاصل حرکتی، تاثیرگذار بوده و در کنار درمان های دارویی یا جراحی و فیزیوتراپی، اجرای یک برنامه غذایی متناسب با نوع التهاب، فرسودگی و تخریب مفاصل، طول مدت بهبودی را کوتاه تر می کند.

این استاد دانشگاه افزود: از جمله مواد غذایی مستعد کننده بیماری آرتریت روماتوئید گوشت قرمز و مصرف زیاد مواد پروتئینی و قهوه است و در عین حال مصرف ماهی روغن زیتون، سبزیجات و میوه جات باعث کاهش عوارض این بیماری می شود.

مظهری تصریح کرد: استفاده از ماهی، به خصوص ماهی های پر چرب، منبع خوبی برای تامین اسیدهای چرب امگا ۳ محسوب می شود و به موازات استفاده از برنامه غذایی متناسب و متعادل، گنجانیدن دو وعده در طول هفته بسیار تاثیر گذار خواهد بود.

وی اظهار داشت: مشکلات حرکتی و درد مفاصل ممکن است اولین تظاهرات آرتریت، آرتروز و نقرس باشد که باعث تحلیل رفتن مفصل یا غضروف شده ولی ما اغلب توجه چندانی به این عوارض نمی کنیم و علائم و دردهای هشداردهنده را نادیده گرفته و به خوددرمانی می پردازیم.

عضو انجمن تغذیه ایران خاطرنشان کرد: از بین رفتن فرصت های طلایی برای درمان آرتریت روماتوئید، باعث از بین رفتن تدریجی غضروف و آسیب وارد شده به مفاصل شده و فرد مبتلا را زمین گیر می کند، در حالیکه با اقدام و مراجعه به موقع به متخصص مربوطه، کنترل وزن زیر نظر یک کارشناس و یا متخصص تغذیه، نه تنها از تورم مفاصل و گسترش بیماری جلوگیری می شود، بلکه صرفه جویی بسیاری نیز از نظر هزینه های درمان بیماری در حالت های پیشرفته یا از کارافتادگی خواهد شد.

منبع: تابناک

کلیدواژه: شورای شهر ششم سید ابراهیم رئیسی انتخابات 1400 سلامت بدن زنان التهاب مفاصل آرتریت روماتوئید شورای شهر ششم سید ابراهیم رئیسی انتخابات 1400 آرتریت روماتوئید

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۳۴۰۴۱۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دلایل ریزش مو در زنان

به گزارش گروه اجتماعی ایسکانیوز، بیشتر اوقات، ریزش جزئی مو نشانگر این است که بدن در حال بازسازی موهای آسیب‌دیده و تولید موهای جدید و سالم برای جایگزینی آنها با تار موهای قدیمی است. جالب است بدانید از دست دادن روزانه صد عدد تار مو کاملاً طبیعی است. اگر موهای زیادی را بر روی شانه مشاهده می‌کنید، احتمال دارد دچار ریزش موی غیر طبیعی باشید. در این مطلب به بررسی دلایل ریزش مو در بانوان می‌پردازیم.

بیشتر بخوانید برای سلامتی موهایمان چه غذاهایی بخوریم؟

ژنتیک

معمولاً ریزش موی ارثی، الگوی طاسی مردانه را در ذهن ما تداعی می‌کند. در حقیقت این مسئله به جنسیت ارتباطی ندارد و مردان و زنان را به یک اندازه دچار ریزش مو می‌کند. طبق گفته آکادمی پوست آمریکا، ریزش موی ارثی معمولاً در فرق سر متمرکز است و با گذشت زمان به دیگر بخش‌ها هم سرایت می‌کند.

جلوگیری کامل از این نوع ریزش مو ممکن نیست، اما درمان‌هایی برای مقابله با آن وجود دارند. به عنوان مثال ماینوکسیدیل (یک داروی موضعی برای رشد مجدد موها) و فیناستراید می‌توانند سرعت آن را کاهش دهند یا حتی روند ریزش را متوقف کنند.

زایمان

در این دوران، رشد موها سرعت بیشتری دارد و دیرتر دچار ریزش طبیعی می‌شوند. زمانی که میزان استروژن پس از زایمان به حالت عادی بازمی‌گردد، موها چرخه رشد طبیعی خود را از سر می‌گیرند و موهایی که در طی این دوران، تجمع یافته‌اند می‌ریزند. این ریزش مو، «تلوژن افلوویوم» نام دارد و می‌تواند ماه‌ها پس از یک اتفاق بزرگ یا استرس‌زا (مانند زایمان) رخ دهد.

ریزش مو پس از زایمان موقتی است و شما مجبور به مقابله یا درمان نیستید. البته اگر می خواهید در این دوران زیبایی موهای خود را حفظ کنید، بهتر است از شامپوها و نرم کننده‌های مناسب و تقویت‌کننده استفاده کنید.

کمبودهای تغذیه‌ای

رشد و حفظ سلامت موها بسته به دریافت مواد غذایی سالم است. کمبود آهن، زینک، ویتامین B۳ (نیاسین) و پروتئین، ریزش مو را تشدید می‌کنند.

درمان کمبود مواد مغذی غذایی معمولاً با مشاوره پزشک، انجام آزمایش خون برای تشخیص دقیق مشکل و تجویز مکمل‌های غذایی توسط متخصص درمان می‌شود.

محکم بستن موها؛ مهم‌ترین عامل ریزش مو در زنان

محکم بستن موها، ریزش موی کششی را در پی دارد. این اتفاق زمانی رخ می‌دهد که افراد با استفاده از روش‌های گوناگون و به صورت طولانی‌مدت موهای خود را می‌بندند. انجام این کار باعث ریزش تدریجی موها از ناحیه جلوی سر می‌شود و تکرار آن در درازمدت، موجب ریزش موی دائمی می‌گردد.

در معرض حرارت قرار دادن مو

استفاده از سشوار و اتوی مو، صدمات شدیدی به موها وارد می‌کند. این ابزارها معمولاً به ریشه مو آسیب نمی‌رسانند، اما آن‌ها را ضعیف و نازک می‌کنند و به تدریج، باعث ریزش می‌شوند.


منبع: self

کد خبر: 1227686 برچسب‌ها دانستنی ها

دیگر خبرها

  • دلایل ریزش مو در زنان
  • پنج علت ریزش مو در زنان
  • حذف قند از رژیم غذایی چه عوارضی دارد؟
  • غذا‌های مفیدی که بدن هر بیماری را تقویت می‌کند
  • مواد غذایی‌ای که به کاهش التهاب معده کمک می‌کنند
  • هفت هزار و ۶۰۰ کیلوگرم مواد غذایی غیربهداشتی در بوکان از چرخه مصرف خارج شد
  • ویژگی رژیم غذایی سالم چیست؟
  • مواد غذایی مفید برای تسکین درد مزمن
  • برگزاری کلاس آموزشی بهداشت و پرورش کرم ابریشم در نیشابور
  • چند ماده غذایی مفید برای تسکین درد مزمن