Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جام جم آنلاین»
2024-04-19@07:34:38 GMT

دروس عمومی از کنکور حذف خواهد شد

تاریخ انتشار: ۳ تیر ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۳۴۱۸۱۸

دروس عمومی از کنکور حذف خواهد شد

به گزارش جام جم آنلاین به نقل از باشگاه خبرنگاران جوان، ابراهیم سوزنچی معاون سیاستگذاری شورای عالی انقلاب فرهنگی به بررسی مصوبات شورای عالی انقلاب فرهنگی در خصوص کنکور پرداخت.

معاون سیاستگذاری شورای عالی انقلاب فرهنگی با اشاره به اینکه حذف دروس عمومی از کنکور ۱۴۰۲ رقم می‌خورد، گفت: با توجه به تغییرات پیشنهادی دروس عمومی از کنکور حذف می‌شود و تمرکز کنکور فقط بر روی دروس اختصاصی خواهد بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



او با اشاره به اینکه سوالاتی با یادگیری عمیق‌تر طراحی شده و عمق یادگیری داوطلبان سنجنده می‌شود، افزود: تغییر دیگر در کنکور سراسری مربوط به ضریب کنکور است، در مدت ۲ سال ضریب کنکور ۴۰ درصد و ضریب امتحانات نهایی پایه به ۶۰ درصد می‌رسد.

سوزنچی ادامه داد: دروس عمومی از کنکور حذف می‌شود و به صورت کیفی و تشریحی خواهد بود؛ بنابراین دروس عمومی تستی نخواهد بود.

معاون سیاستگذاری شورای عالی انقلاب فرهنگی با اشاره به اینکه از سال ۱۴۰۲ سوابق تحصیلی در کنکور فقط مشمول پایه دوازدهم است و سهم ۶۰ درصدی در کنکور دارد، گفت: فقط امتحانات نهایی در پذیرش دانشگاه وزن پیدا می‌کند، در ارتباط با بحث استرس و فشار روانی اینکه کنکور در سال دوبار برگزار می‌شود و اینکه سابقه هر کنکور دوسال معتبر است، بخش قابل توجهی از استرس را کم می‌کند و بخش قابل توجهی از کسانی که دروس عمومی را کنکوری و مهارتی درس می‌دادند حذف خواهند شد.

سوالات کنکور استاندارد نیست

او با اشاره به اینکه امتحانات نهایی چیز پیچیده‌ای نیست، افزود: در کنکور سوالات فراتر از کتاب درسی است و لذا کنکور به صورت مهارت محور برگزار می‌شود و این مسئله به پیچیدگی‌ها اضافه می‌کند، اما دروس کتاب‌های درسی مشخص است و چیزی بیشتر از آن وجود ندارد.

سوزنچی با اشاره به اینکه سوالات کنکور استاندارد نیست، ادامه داد: سوالات کنکور سال به سال متفاوت است به طوری که دو سال را به صورت فنی نمی‌توان مقایسه کرد، کنکور دو بار در سال برگزار می‌شود و سوالات آموزش و پرورش قرار است طبق مدلی که سازمان سنجش جلو می‌برد طراحی شود لذا آن‌ها هم به سمت استاندارد شدن حرکت می‌کنند.

معاون سیاستگذاری شورای عالی انقلاب فرهنگی در رابطه با عدالت آموزشی گفت: الان بیشترین ناعدالتی در کنکور است، کنکور باید از کتاب‌های درسی باشد، زیرا در کنکور فراتر از کتاب‌های درسی آزمون گرفته می‌شود لذا کسی می‌تواند در کنکور پیروز باشد که در کلاس‌های دیگری هزینه کرده باشد.

او با اشاره به اینکه مهم این است که دانش آموز مهارت محور باشد، اظهار کرد: امتحانات نهایی پایه دوازدهم اهداف تربیتی و آموزشی را می‌سنجند، آموزش و پرورش دانش آموز را باید مبتنی بر آنچه که در مدارس دولتی آموخته بسنجد.

سوزنچی با اشاره به اینکه اهداف آموزشی به صورت تشریحی در پایه دوازدهم سنجیده می‌شود و آزمونی که در امتحان نهایی گرفته می‌شود آزمون‌های ملاک محور خواهد بود، افزود: یعنی میانگین در نظر گرفته می‌شود که مطلبی که مورد نظر است، دانش آموز فرا گرفته باشد، تحقیقات نشان داده است که شرکت در کلاس‌های کنکور حداقل ۲۰۰۰ رتبه کنکور را بالا می‌برد، اما در مورد امتحانات نهایی این موضوع ضریبش کمتر می‌شود.

او با اشاره به اینکه قانون گذار برای حل مشکل عدالت سهمیه در نظر گرفته است، گفت: سهمیه مناطق همچنان وجود دارد، همچنین سهمیه‌های بسیار متعدد دیگر و بحث بومی گزینی را داریم.

کنکور قابل حذف شدن نیست

سوزنچی با اشاره به اینکه این طرح مبتنی بر آسیب‌شناسی نوشته شده است، تاکید کرد: کنکور قابل حذف شدن نیست، تعداد صندلی‌هایی که برای دانشگاه‌های دولتی و آزاد داریم ۸۰ هزار صندلی است این در حالیست که بیش از یک میلیون متقاضی داریم.

معاون سیاستگذاری شورای عالی انقلاب فرهنگی عنوان کرد: در عمل ناچار به گرفتن کنکور هستیم، اما کاری کرده‌ایم تا اهمیت آزمون را از ۱۰۰ درصد به ۴۰ درصد برسانیم.

او با اشاره به اینکه سال ۸۶ قانون حذف کنکور را داشتیم که این قانون را مجلس مصوب کرد، گفت: در آن زمان مقطع دبیرستان چهار سال بود آن‌ها فرض کردند اگر هر سال ۲۵ درصد را داشته باشند، ظرف ۴ سال وزارت آموزش و پرورش برای هر یک از پایه‌ها امتحان نهایی را برگزار می‌کند تا در انتها کنکور حذف شود.

سوزنچی با اشاره به اینکه وزارت آموزش و پرورش نتوانست این کار را انجام دهد افزود: شورای عالی انقلاب فرهنگی، وزیر علوم، وزیر آموزش و پرورش و رئیس سازمان سنجش در جلسه حضور داشتند و نظرات آن‌ها در این موضوع لحاظ شده است.

او ادامه داد: مدت زمان پاسخگویی به سوالات تخصصی افزایش پیدا می‌کند و لذا سوالات عمیق‌تری طراحی می‌شود تا عمق یادگیری داوطلب سنجیده شود و مهارت‌های تست زنی اهمیتش کمتر شود.

باید نظام ارزشیابی آموزش و پرورش را به سمت پژوهش محور شدن ببریم

ابراهیم سحرخیز کارشناس مسائل آموزشی در ادامه برنامه، گفت: مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی درباره کنکور آسیب‌های کنکور را از آموزش و پرورش دور نمی‌کند.

سحرخیز با اشاره به اینکه مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی یک گام رو به جلو است، اما هنوز یک سری ابهاماتی دارد، افزود: اگر قرار باشد پایه دوازدهم دروس تخصصی وزن ۶۰ درصدی داشته باشد، همان آسیب‌هایی که قبلاً در کنکور مترتب بود در اینجا نیز وجود دارد، لذا تغییر در نظام ارزشیابی باید انجام شود، باید نظام ارزشیابی آموزش و پرورش را به سمت پژوهش محور شدن پیش ببریم.

او عنوان کرد: اگر قرار است کنکور به پایه دوازدهم خلاصه شود، همان مفهوم محوری و تست محوری حاکم خواهد بود، اگر می‌خواهیم آسیب‌های کنکور را بر آموزش و پرورش کمتر کنیم و حوزه‌های یادگیری و ساعت‌های تربیتی آموزش و پرورش را غنا ببخشیم باید نظام هدایت تست تحصیلی را اصلاح کنیم.

این کارشناس مسائل آموزشی افزود: قریب به ۵۰ درصد دانش‌آموزان را باید به سمت رشته‌های مهارتی شیفت بدهیم. رسالت اصلی آموزش و پرورش هدایت کردن ۱۴ میلیون دانش‌آموز به دانشگاه نیست، اما این اتفاق همچنان دیده می‌شود، تغییر در نظام هدایت تحصیلی هنوز اتفاق نیفتاده است.

منبع: جام جم آنلاین

کلیدواژه: کنکور او با اشاره دروس عمومی از کنکور امتحانات نهایی آموزش و پرورش پایه دوازدهم دانش آموز کنکور حذف

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت jamejamonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جام جم آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۳۴۱۸۱۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اساسنامه سازمان ملی سنجش پس از نوبت اول کنکور ابلاغ می‌شود

به گزارش خبرنگار گروه آموزش و دانشگاه خبرگزاری علم و فناوری آنا، همایش ملی تبیین ابعاد اجرایی و حفاظتی آزمون سراسری ۱۴۰۳ امروز (پنج شنبه، ۳۰ اردیبهشت) با حضور مسئولان و کارشناسان سازمان سنجش آموزش کشور در سازمان پژوهش‌های علمی و صنعتی ایران برگزار شد.

عبدالرسول پورعباس، رئیس سازمان سنجش آموزش کشور در این همایش اظهار کرد: هر کدام از آزمون‌های کشوری سختی و پیچیدگی‌های خاص خود را داراست، اما همه فکر می‌کنند فقط کنکور سراسری اینگونه است.

وی افزود: آزمون استخدامی اسفند ۱۴۰۲ با حضور بیش از ۶۰۰ هزار داوطلب برگزار شد و تاکنون آزمون سراسری گروه علوم تجربی با شرکت ۵۰۰ تا ۵۵۰ هزار نفر بیشترین داوطلبان را در طول تاریخ دارا بود‌ه است، اما گسترده‌ترین آزمون کشوری مربوط به آزمون استخدام آموزش و پرورش است که با بیش از یک میلیون داوطلب برگزار خواهد شد.

پورعباس با بیان اینکه در سال ۱۴۰۲ به هیچ عنوان تقلب سازمان یافته و شبکه‌ای در کنکور سراسری به ثمر ننشت؛ تاکید کرد: مصوبه شورای امنیت کشور و حضور با اقتدار نیرو‌های مسلح، وزارت اطلاعات، اطلاعات سپاه، پلیس و ... باعث شد تا کنکور ۱۴۰۱ را امن برگزار کنیم و کنکور ۱۴۰۲ با اقدامات بهتری محقق شد.

وی گفت: اگر هر کدام از سوالات کنکور دارای روایی کامل نباشد، باعث ایجاد یاس و ناامیدی در داوطلبان خواهد شد و تلاش آنها را به شکلی زیر سوال می‌برد، پس باید از راس تا نقش پشتیبانان برگزار کننده آزمون‌ها تمام وظایف سنگین کارشناسان و مسئولان به خوبی انجام شود.

معاون وزیر علوم ادامه داد: یکی از آفت‌هایی که دچارش شدیم و ضربه خوردیم آنجا بود که اطمینان بخشی کردیم، غایبان را جدی بگیرند، شبکه‌ها عده‌ای را اجیر می‌کنند تا سر جلسه غیبت کنند که از آن بهره هم می‌برند.

پورعباس افزود: جمع آوری پاسخ نامه‌ها را جدی بگیرید، همه کار‌ها مهم است. بین ۱۲۰ تا ۱۴۰ هزار نفر که بخش عمده‌ای از آنها گزینش شده اند و نزد سازمان سنجش پرونده دارند و مطمئن هستیم کاملا امین هستند و از این فرآیند سرنوشت ساز پاسداری می‌کنند.

وی بیان کرد: سازمان ملی سنجش و ارزشیابی نظام آموزش کشور طراحی و اساسنامه آن تصویب شده و برای ابلاغ آماده است و با توصیه‌های انجام شده قرار است پس از آزمون سراسری نوبت اول ابلاغ شود، وظیفه این سازمان در ۲ حوزه ارزشیابی نظام‌های آموزشی و ارزشیابی داوطلبان ورودی انجام خواهد شد، یعنی هم برای دانشگاه داوطلبان را و هم برای داوطلبان دانشگاه را ارزیابی می‌کنیم و مسئولیت برگزاری تمام آزمون‌های سراسری که در کشور گرفته می‌شود از آزمون‌های نهایی آموزش و پرورش تا آزمون‌های دکتری، صلاحیت حرفه‌ای و ... را در بر خواهد گرفت.

رئیس سازمان سنجش آموزش کشور اضافه کرد: با روش‌های نوین طراحی شده امیدوار هستیم تنوع برگزاری امتحانات را از حالت تشریحی به تستی هوشمند داشته باشیم.

پورعباس گفت: روند آزمون‌های تمام الکترونیک را دنبال می‌کنیم و این آزمون‌ها به شکلی است که هر سوال پس از پاسخ به سوال قبلی به داوطلب داده می‌شود، برای اجرای این شکل از آزمون‌ها به سخت افزار نیاز داریم، یعنی هر داوطلب باید یک وسیله الکترونیکی داشته باشد که شرکت‌های دانش بنیان هوشمند این وسیله‌ها را طراحی کرده اند.

وی بیان کرد: همچنین برای این آزمون‌ها به بودجه و محل برگزاری نیاز داریم، از دانشگاه‌ها می‌خواهیم سالن‌هایی را برای انجام این کار در نظر بگیرند تا تجهیز شود و همه ۱۷۰ آزمون سازمان سنجش در این سالن‌ها برگزار شود که منبع درآمد خوبی برای دستگاه هاست. البته، آزمون‌ها باید با تعداد کمی داوطلب شروع شود و تعداد داوطلبان به تدریج افزایش یابد.

انتهای پیام/

نادیا عابد

دیگر خبرها

  • امتحانات نهایی باعث حذف کنکور می‌شود؟
  • اساسنامه سازمان ملی سنجش پس از نوبت اول کنکور ابلاغ می‌شود
  • لو رفتن سوالات آزمون‌های نهایی و کنکور سراسری به هیچ عنوان امکان ندارد
  • تاثیر ۵۰ درصدی امتحانات نهایی در کنکور سراسری
  • شرکت ۴۵۰ هزار معلم در طرح مسطورا/ ثبت نام ۶۰۰ هزار داوطلب در کنکور تربیت معلم 
  • آغاز نام‌نویسی جاماندگان در نوبت دوم کنکور سراسری
  • آخرین جزئیات آزمون استخدامی آموزگاری آموزش و پرورش ۱۴۰۳ + لینک سایت گزینش و مدارک
  • پذیرفته‌شدگان مرحله اول آزمون استخدامی آموزش‌و‌پرورش چه اقداماتی انجام دهند؟
  • ثبت نام جاماندگان کنکور در این ۲ روز
  • تعطیلی برخی مدارس در استان کرمان