Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش  پایگاه اطلاع رسانی ریاست جمهوری، جلسه روسای کمیته‌های تخصصی ستاد ملی مقابله با کرونا ظهر پنجشنبه در حضور رئیس جمهور برگزار شد و در این جلسه کمیته بهداشت و درمان گزارش کاملی از وضعیت تامین و تولید واکسن مورد نیاز و همچنین وضعیت شهرهای کشور از نظر شیوع و ابتلا، مشاهده علائمی از موج جدید بیماری و تشدید اوضاع در برخی از استان‌های جنوبی کشور ارائه کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بر اساس گزارش کمیته بهداشت و درمان در زمینه تامین واکسن خارجی با تشریح پیگیری‌ها و اقدامات انجام شده با همکاری دیگر دستگاه‌ها از جمله وزارت امور خارجه و بانک مرکزی، تاکید شد که بدلیل برخی مشکلات از جمله محدودیت در انتقال ارز و همچنین کمبود واکسن در بازارهای جهانی، تحویل واکسن‌های خریداری شده از برخی کشورها و همچنین سبد بهداشت جهانی و مجموعه کوواکس با تاخیر مواجه شد و در نتیجه در روزهای اخیر شاهد وقفه در اجرای برنامه واکسیناسیون براساس سند ملی بودیم.

در این گزارش اعلام شد که با اقدامات و پیگیری‌های انجام شده و رفع موانع، با ورود محموله‌های جدید واکسن به کشور طی روزهای گذشته و تداوم این وضعیت در آینده، عملیات واکسیناسیون با اولویت تزریق دوز دوم کسانی که مرحله اول را انجام داده‌اند و همچنین اولویت‌های تعیین شده در سند ملی از سر گرفته شده و با ورود واکسن سهمیه کوواکس به کشور تاخیر در تزریق واکسن جبران خواهد شد.

کمیته بهداشت و درمان همچنین با اشاره به ثمر بخش بودن تلاش‌ها برای تولید واکسن داخلی و ورود دو واکسن تولید داخل به بازار عمومی مصرف طی روزهای آینده، تاکید کرد که با اخذ مجوزهای لازم برای تزریق عمومی واکسن داخلی و سرعت‌گیری عملیات واکسیناسیون، دولت به عهد خود در واکسینه کردن جامعه هدف ۱۴ میلیون نفر در موعد مقرر تعیین شده تا پایان این دولت، عمل خواهد کرد.

رئیس جمهور با ابراز خرسندی از اینکه واکسن‌های ایرانی موفق به اخذ مجوزهای لازم برای ورود به چرخه واکسیناسیون عمومی شده است، این موفقیت در عرصه سلامت و بهداشت کشور را برای ملت ایران افتخارآمیز خواند و تاکید کرد: خدمات این دولت در عرصه بهداشت و درمان در طول تاریخ کشور بی‌سابقه بوده و به عنوان یک سند افتخارآمیز ثبت خواهد شد.

 روحانی تاکید: کرونا اگر چه بلایی بزرگ و مخرب برای همه جهان و از جمله ایران بود اما در عین حال جوانان، دانشمندان و متخصصان کشور در دوره شیوع این بیماری با تلاش خود در زمینه تولید دارو و تجهیزات پزشکی مورد نیاز و تولید واکسن کارهایی کرده و پیشرفت‌هایی بدست آوردند که برای سال‌ها در بهداشت و درمان و نظام سلامت ماندگار خواهد بود.

کمیته بهداشت و درمان همچنین در زمینه تمهیدات اندیشیده شده و اقدامات انجام شده برای کنترل و مهار موج جدید بیماری در مناطق جنوبی کشور و نیز جلوگیری از انتقال آن به دیگر مناطق گزارشی ارائه و تاکید کرد که با اعمال نظارت‌های دقیق و در صورت لزوم ایجاد محدودیت‌های جدید و تشدید نظارت‌ها بر اجرای پروتکل‌های بهداشتی در این مناطق همه تلاش‌ها برای مهار بیماری و ممانعت از انتقال موج جدید بیماری از استان‌های جنوبی به دیگر مناطق کشور در دستور کار قرار دارد.

وی ضمن تاکید بر اعمال نظارت های جدی در زمینه رعایت نکات بهداشتی از سوی مردم و صاحبان مشاغل و اصناف و برخورد جدی با متخلفان در این زمینه، تاکید کرد: با توجه به اقدامات انجام شده در پیک‌های قبلی و تجربه‌های کسب شده برای کوتاه شدن دامنه موج‌های جدید بیماری در مراحل مختلف، امیدواریم بتوانیم با استفاده از این تجربیات و همچنین رعایت دقیق دستورالعمل‌های بهداشتی از سوی مردم مانع از اوج‌گیری موج جدید و انتقال آن به سایر بخش‌های کشور شویم.

در این جلسه همچنین با اشاره به نزدیک شدن به زمان برگزاری آزمون سراسری دانشگاه‌ها و مراکز علمی کشور، قرارگاه عملیاتی و کمیته‌های آموزش و اطلاع‌رسانی ستاد ملی گزارش‌هایی در خصوص اقدامات انجام شده و اطلاع‌رسانی در زمینه برگزاری این آزمون با رعایت کامل دستورالعمل‌های بهداشتی و تامین و تضمین سلامت دانش‌آموزان ارائه کردند و همچنین با اشاره به استفاده از تجربه برگزاری کنکور سراسری سال گذشته بر اندیشیده شدن همه تهمیدات و اقدامات لازم برای برگزاری آزمون امسال با سلامت کامل تاکید کردند.

منبع: خبرآنلاین

منبع: ساعت24

کلیدواژه: احمدی نژاد کمیته بهداشت و درمان اقدامات انجام شده جدید بیماری موج جدید

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.saat24.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ساعت24» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۳۴۳۳۶۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آماری هولناک از حیوان گزیدگی در کشور

«محمدرضا شیرزادی» رئیس گروه بیماری‌های قابل انتقال از حیوان به انسان، مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر، وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی درباره بیماری هاری گفت: «بیماری هاری یک بیماری ویروسی است و اصولاً گوشت‌خواران وحشی و اهلی به‌عنوان مخزن بیماری تلقی می‌شود و این گوشت‌خواران بیماری را به سایر پستانداران منتقل می‌کنند و متأسفانه با افزایش جمعیت سگ‌ها در حاشیه شهر‌ها این بیماری از پستانداران وحشی به سگ‌ها منتقل و در بین سگ‌ها گسترش پیدا کرده و حتی دام‌ها هم به این بیماری مبتلا می‌شوند.»

به گزارش ایلنا، وی ادامه داد: این ویروس پس از ورود به بدن معمولا به طور متوسط در کمتر از سه ماه از طریق اعصاب محیطی به سیستم اعصاب مرکزی وارد می‌شود و باعث بروز علائم در فرد می‌شود. بعد از بروز علائم، بیمار به کما رفته و حداکثر در طی ۲ هفته فوت می‌شود.

رئیس گروه بیماری‌های قابل انتقال از حیوان به انسان وزارت بهداشت تصریح کرد: تعداد موارد حیوان‌گزیدگی در سال قبل افزایش پیدا کرده و به حدود ۳۷۰ هزار نفر رسیده است. این در حالی است که در سال ۱۴۰۱ این تعداد حدود ۳۲۰ هزار نفر بوده است.

شیرزادی ادامه داد: در سال گذشته متاسفانه موارد هاری هم به ۱۸ مورد افزایش پیدا کرده است. این افراد هم از کسانی بوده‌اند که بعد از حیوان گزیدگی برای دریافت واکسن هاری به موقع به مرکز درمانی مراجعه نکرده‌اند.

وی خاطرنشان کرد: افراد باید توجه داشته باشند که در تماس با حیوانات به ویژه حیوانات ولگرد یا وحشی مورد گزش قرار نگیرند و در صورت گزش نیز حتما برای دریافت واکسن هاری و درمان به مرکز درمانی مراجعه کنند.

۷۵ درصد از گزش‌ها مربوط به سگ‌گزیدگی است

رئیس گروه بیماری‌های قابل انتقال از حیوان به انسان، مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر، وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی تصریح کرد: از ۳۷۰ هزار مورد گزش ۷۵ درصد سگ گزیدگی است و مابقی موارد گزش گربه و سایر حیوانات مانند حیوانات اهلی مانند گاو، گوسفند و حیوانات وحشی در مناطق روستایی است، اما عمده‌ترین قسمت حیوان‌گزیدگی مربوط به سگ‌گزیدگی است و این مهم است که مراقب باشیم تا مورد گزش قرار نگیریم.

شیرزادی با اشاره به مراکز واکسیناسیون گفت: در کشور بالغ بر ۷۰۰ واحد مراقبت و پیشگیری از حیوان گزیدگی و هاری داریم که در مراکز خدمات جامع سلامت به صورت ۲۴ ساعته خدمات ارائه می‌دهند. افرادی که مورد گزش قرار گرفته‌اند نیز به این مراکز مراجعه کرده و سرم و واکسن دریافت می‌کنند.

به گفته وی افرادی که حیوان خانگی دارند باید متوجه بیماری‌هایی که از آن‌ها به انسان منتقل می‌شوند باشند که یکی از مهمترین آن‌ها هاری است و این حیوانات باید به طور دوره‌ای توسط دامپزشک معاینه و واکسن‌ها و دارو‌های ضد انگلی لازم برای آن‌ها تزریق شود.

وی درباره واکسیناسیون حیوانات رها شده گفت: سازمان شهرداری‌ها و دهیاری‌ها و مسئول کنترل بیماری در این حیوانات هستند. همچنین جمعیت سگ‌ها را باید کنترل کرده و حیوانات رها شده را مورد واکسیناسیون قرار دهد. در مراکز نگهداری سگ‌های ولگرد، واکسیناسیون این حیوانات دنبال می‌شود. نگهداری حیوانات و یا غذا دادن به حیوانات باعث می‌شود احتمال گزش توسط حیوانات بیشتر شود.

دیگر خبرها

  • مطالعه وزارت بهداشت درباره واکسن گارداسیل / الزامی به تزریق همگانی نیست
  • واکسن گارداسیل برای همه ضروری است؟
  • حجاج این ۲ توصیه پزشکی را جدی بگیرند
  • ۲ توصیه مهم پزشکی به زائران خانه خدا | بخش عمده‌ سرماخوردگی‌ها کروناست | شیوع یک سویه بسیار واگیر کرونا
  • واکسیناسیون همگانی گارداسیل انجام می‌شود؟ | مطالعه وزارت بهداشت درباره واکسیناسیون واکسن اچ‌پی‌وی
  • مطالعه وزارت بهداشت درباره واکسن گارداسیل
  • وزارت بهداشت ضرورتی برای تزریق واکسن گارداسیل نمی بیند
  • مطالعه وزارت بهداشت درباره واکسن گارداسیل/ فعلا الزامی به تزریق همگانی نیست
  • واکسیناسیون پنوموکوک در آبادان آغاز شد
  • آماری هولناک از حیوان گزیدگی در کشور