Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایسنا/کرمان مدیرعامل صندوق احیا و بهره برداری از بناهای تاریخی و فرهنگی کشور گفت: سه بنای تاریخی کرمان توسط صندوق حفظ و احیای بناهای تاریخی کشور به سرمایه گذار بخش خصوصی واگذار می شود.

"هادی میرزایی" در حاشیه سفر به کرمان در گفت و گو با خبرنگار ایسنا اظهار کرد: صندوق احیا و بهره برداری از بناهای تاریخی و فرهنگی در سال 84 به استناد بند ز ماده 114 قانون برنامه چهارم توسعه به منظور واگذاری ابنیه تاریخی کشور به بخش خصوصی با استفاده از سرمایه گذاری ها و توانایی که مردم دارند، تشکیل شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی از واگذاری 150 بنای تاریخی به بخش خصوصی در کشور خبر داد و بیان کرد: با استناد به سه مصوبه و آئین نامه آثار قابل احیا در استان کرمان چهار بنا شامل کاروانسرای وکیل کرمان، خانه امینیان، عمارت شترگلو و خانه غفاری به بخش خصوصی واگذار شده است.

مدیرعامل صندوق احیا و بهره برداری از بناهای تاریخی و فرهنگی کشور کاروانسرای وکیل را جزو متمایزترین کاروانسراهای کشور دانست و بیان کرد: امیدواریم کاروانسرای وکیل که با سرمایه گذاری بخش خصوصی در حال تبدیل شدن به بوتیک هتل است، در سال جاری به بهره برداری برسد.

وی تبدیل کاروانسراها به به هتل را یک سیاست خوب در راستای احیا و زنده سازی این بناها دانست و ادامه داد: امیدواریم در سال جاری زمینه واگذاری سه بنای تاریخی دیگر در شهرهای کرمان و بم را به بخش خصوصی فراهم کنیم که خانه های عامری و آرشام در لیست بررسی واگذاری های امسال قرار دارند.

میرزایی برگزاری فستیوال خانه های خلاق صنایع دستی و فرش دستباف را از دیگر اقدامات سال 1400 این صندوق برشمرد و عنوان کرد: با توجه به تفاهمنامه ای که با مجموعه کار، تعاون و رفاه اجتماعی منعقد شده، زمینه برگزاری این فستیوال در راستای تعیین بازار هدف و بازار صادرات صنایع دستی با تکیه بر ظرفیت های تولیدی داخل کشور هدف گذاری شده است.

وی با بیان اینکه این فستیوال از مردادماه امسال آغاز و در مردادماه سال آینده اختتامیه آن برگزار می شود، تصریح کرد: در هر استان به هر خانه خلاق تا سقف 500 میلیون تومان تسهیلات کم بهره داده می شود و همچنین به کسانی که در این فستیوال از خانه خلاق خرید انجام دهند، تا سقف 20 میلیون تومان تسهیلات داده می شود.

رییس هیئت مدیره صندوق احیا و بهره برداری از بناهای تاریخی و فرهنگی کشور ادامه داد: امیدواریم با سیاست هایی که در راستای حمایت از صنایع دستی و بافندگی ها با تکیه بر رفع موانع و پشتیبانی ها داریم زمینه توسعه و تامین بازار صادرات و ارتقاء کیفی محصولات و ایجاد برندیگ در سطح جهان را فراهم کنیم.

وی یکی از اهداف سفر خود به کرمان را افزایش تعداد واگذاری ها دانست و بیان کرد: یکی از واگذاری ها در شهر کرمان با رویکرد ایجاد خانه خلاق است و در سه روزی که در کرمان هستم یکی از بناها را برای خانه خلاق انتخاب می کنیم.

میرزایی درباره برگزاری هفته های ایران در کشورهای دیگر نیز به ایسنا گفت: با توجه به ظرفیت های کشور در حوزه های مختلف و تفاهمنامه ای که با سازمان فرهنگ و ارتباطات منعقد کردیم هفته های ایران در کشورهای هدف را برگزار خواهیم کرد.

وی از برگزاری هفته کرمان در سه کشور مختلف دنیا در سال جاری خبر داد و اظهار کرد: استان کرمان با شناسایی ظرفیت های صنایع دستی، گردشگری و میراث فرهنگی می تواند در این سه هفته ظرفیت های خود را به نمایش بگذارد.

به گزارش ایسنا، کشورهای ایتالیا، اتریش و سویس، آفریقا و کشورهای حاشیه خلیج فارس مثل قطر و عمان علاقمند هستند که ایران در کشورهای آنها نمایشگاه گردشگری و صنایع دستی برپا کند.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی فرهنگی و هنری بناهای تاریخی صنایع دستی هفته فرهنگي استان کرمان صندوق احیا و بهره برداری از بناهای تاریخی و فرهنگی بخش خصوصی بنای تاریخی صنایع دستی خانه خلاق

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۳۴۴۴۹۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ارتباط با دنیا در صورت تعطیلی پنجشنبه تنها ۳ روز می‌شود/ نظر بخش خصوصی را هم جویا شوید!

آرمان خالقی گفت: چه کسی تا الان از کسانی که این طرح را طراحی کردند عددی ارائه داده که بگوید ما بر مبنای این محاسبات اقتصادی به این نقطه رسیدیم که یک روز تعطیل می‌کنیم و در عوض منافع بیشتری برای کشور است و درمجموع مصلحت کشور بر این مبنا خواهد بود؟

آرمان خالقی، عضو هیات مدیره خانه صمت در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری دانشجو درخصوص اضافه شدن یک روز تعطیل به تعطیلات آخر هفته گفت: مبنای دولت به عنوان پیشنهاددهنده و ارائه‌کننده این لایحه این بوده است که تعطیلات ما هم مانند بسیاری از کشور‌های دنیا از یک روز در هفته، به دو روز افزایش پیدا کند که مردم رفاه و استراحت بیشتری داشته باشند و بهره‌وری بالاتری حاصل شود.

 

وی درمورد تاثیر تعطیلی روز‌های پنجشنبه بر فعالان اقتصادی عنوان کرد: هنگامی که یک روز به تعطیلات هفته اضافه می‌شود، کسانی که کسبه هستند یا خدماتی ارائه می‌دهند از لحاظ معیشتی به مشکل برمی‌خورند و درواقع یک روز برای مشاغل هم تعطیل می‌شود. آیا در شرایط موجود، یک تعطیلیِ اضافه به نفع اقتصاد کشور است؟

 

خالقی ادامه داد: چه کسی تا الان از کسانی که این طرح را طراحی کردند عددی ارائه داده که بگوید ما بر مبنای محاسبات اقتصادی به این نقطه رسیدیم که یک روز تعطیل می‌کنیم و در عوض منافع بیشتری برای کشور است و درمجموع مصلحت کشور بر این مبنا خواهد بود؟

 

عضو هیات مدیره خانه صمت درخصوص اینکه روز تعطیلی جدید، قبل از جمعه باشد یا بعد از جمعه اظهار کرد: در حال حاضر جمعه را تعطیل و در تهران پنجشنبه را نیمه تعطیل هستیم؛ باتوجه به تعطیلی شنبه و یکشنبه در غالب کشور‌های دنیا و تعطیلی اکثر بازار‌های جهانی، روز‌های دوشنبه، سه‌شنبه، چهارشنبه و پنجشنبه فرصت کار با بازار‌های جهانی برای ما وجود دارد.

 

وی افزود: اگر از این ۴ روز یک روز را برداریم، یعنی یکی از فرصت‌های زمان کاری مفید با دنیا را از خود می‌گیریم و با این وضعیت و تعطیلی پنجشنبه، برای ارتباط با دنیا ۳ روز کاری داریم. از ۷ روز هفته، کشور ما چهار روز آن را عملا ارتباطی با دنیا نخواهد داشت؛ یعنی نمی‌توانیم در بازار‌های جهانی مانند بورس جهانی، مبادله ها، مناقصات و گفت و شنود‌ها شرکت کنیم و یک روز بیشتر را از دست خواهیم داد؛ بنابراین در همین نگاه اول روز شنبه بنظر می‌رسد منافع اقتصادی بیشتری ایجاد می‌کند.

 

خالقی با اشاره به اینکه ادله‌ای که از طرف کمیسیون اجتماعی مطرح می‌شود را باید شنید، گفت: برخی می‌گفتند تعطیلی روز‌های پنجشنبه با فرهنگ ما همخوانی بیشتری دارد یا این موضوع که چرا در تهران بعضی از ادارات باید تعطیل باشد و در بعضی استان‌های دیگر نباشد؟ و برای اینکه این تبعیض از بین برود، پیشنهاد تعطیلی پنجشنبه مطرح می‌شود و کل کشور به فضایی می‌رود که خسارت به کشور وارد می‌شود.

 

وی عنوان کرد: در این طرح گفته شده که قرار است بدلیل این تعطیلی، ساعت کار هفتگی از ۴۴ ساعت به ۴۰ ساعت تقلیل پیدا کند. اگر قرار باشد کسی ۴۰ ساعت کار کند، دیگر حقوقی که تعیین شده برای ۴۴ ساعت، به او پرداخت نمی‌شود. اگر یک روز تعطیل شود، هزینه‌ای که اضافه تحمیل می‌شود به بیت‌المال چقدر است؟ آیا می‌تواند بهره‌وری ایجاد کند که جبران مافات و کاهش ساعات کار را انجام دهد؟ بنابراین تصور می‌کنم حتی این مبحث کاهش ساعت، محاسبه‌ای روی آن نشده است.

 

عضو هیات مدیره خانه صمت اضاقه کرد: وقتی یک روز تعطیل در بخش تولید شرکت‌های دولتی (آن‌هایی که باید تمام وقت کار کنند) اضافه می‌شود و یک روز کاری را تبدیل به روز تعطیل می‌کنیم، چون ۷ روز هفته و ۲۴ ساعت روز خط تولید باید درکار باشد، اضافه کاری که در روز تعطیل به نیروی کار پرداخت می‌شود، برای مجموعه مورد نظر نزدیک ۲ برابر هزینه خواهد برد. در این مورد هم محاسبات اقتصادی انجام نشده است و طراحان حتما باید روشنگری کنند.

 

خالقی معتقد بود که نظر اغلب فعالان اقتصادی این است که تعطیلی پنجشنبه‌ها اصلا به صلاح نیست و اگر اراده ما بر این است که حتما در هفته دو روز تعطیل باشیم، شنبه گزینه بهتری است.

 

وی در پایان گفت: حالا که این موضوع در مجلس مطرح شد، باید طبق قانون بهبود مستمر فضای کسب و کار که تاکید می‌کند وقتی قرار است قانونی وضع شود و بر اساس آن قانون، بر محیط کسب و کار و فعالیت فعالان اقتصادی تاثیر بگذارد، دولت یا مجلس باید از قبل، نظر فعالان و تشکل‌های اقتصادی را جویا شوند. در این مورد این چنین نبوده است و بدون دعوت و کسب نظر بخش خصوصی، مجلس کاری را کرده که خودش قبلا در قانونی تصویب کرده که باید پیشاپیش نظر بخش خصوصی را جویا شود؛ درحالی که حتی به این موضوع هم توجه نشد.

دیگر خبرها

  • بررسی واگذاری بناهای تاریخی مناطق روستایی به دهیاری‌ها/اختصاص تسهیلات کم بهره جهت بازسازی بناها
  • سراب هنام الشتر؛ چشمه‌ای در دل یک خانه تاریخی
  • خسارت ۱۸۴ میلیارد ریالی بارندگی‌های اخیر به ۶۰ بنای تاریخی سیستان و بلوچستان
  • ارتباط با دنیا در صورت تعطیلی پنجشنبه تنها ۳ روز می‌شود/ نظر بخش خصوصی را هم جویا شوید!
  • مرمت بخش تخریب شده شهر تاریخی بلقیس؛ بزودی
  • بنای تاریخی ملک زاهدان در اختیار صنعتگران صنایع دستی قرار می گیرد
  • برگزاری جشن «اصفهان رو» ویژه هفته اصفهان در منطقه ۱۰/ بازدید رایگان از اماکن تاریخی شهر
  • برگزاری رویداد «اصفهان رو» ویژه هفته اصفهان در منطقه ۱۰/ بازدید رایگان از اماکن تاریخی شهر
  • مرمت با کاهگل عامل ریزش دیوار دومین بنای خشتی و گلی ایران
  • چرا رهبر انقلاب اصرار بر مردمی سازی اقتصاد دارند؟ / مزایای واگذاری مدیریت به بخش خصوصی چیست؟