Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «آفتاب»
2024-04-25@06:23:37 GMT

گزینه‌های ریاست قوه قضاییه چه کسانی هستند؟

تاریخ انتشار: ۳ تیر ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۳۴۴۸۷۶

گزینه‌های ریاست قوه قضاییه چه کسانی هستند؟

آفتاب‌‌نیوز :

بر اساس گمانه زنی‌های انجام شده، تا کنون از سه نفر به عنوان نامزد‌های احتمالی ریاست این قوه نام برده می‌شود. این سه نفر شامل آیت الله علیرضا اعرافی، حجت الاسلام والمسلمین سید احمد مرتضوی مقدم و حجت الاسلام والمسلمین غلامحسین محسنی اژه‌ای هستند.

آیت الله اعرافی، ۶۲ ساله است. او هم‌اکنون عضو شورای نگهبان، نماینده مجلس خبرگان رهبری و مدیر حوزه‌های علمیه سراسر کشور است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

او عضو هیئت امنای دانشگاه علوم و معارف قرآن کریم است. در مقاطعی امام جمعه دو شهر میبد و قم بوده و از ۱۳۸۷ تا ۱۳۹۷ ریاست جامعة المصطفی را برعهده داشت، اعرافی همچنین از سال ۱۳۹۰ عضو حقیقی شورای عالی انقلاب فرهنگی است. در سوابق او البته سابقه قضایی برجسته‌ای دیده نمی‌شود.

حجت الاسلام والمسلمین سید احمد مرتضوی مقدم دیگر گزینه احتمالی ریاست قوه قضاییه، ۶۴ ساله است. او در حال حاضر رئیس دیوان عالی کشور است. او علاوه بر تحصیلات حوزوی، از دانشگاه قم یا همان مدرسه عالی تربیتی سابق لیسانس حقوق قضایی گرفته و در گرایش حقوق جزا و جرم شناسی، درجه کارشناسی ارشد از جامعه المصطفی اخذ کرده است.

مرتضوی مقدم در سال ۱۳۶۴، به عنوان رئیس دادگاه کیفری دو شهرستان اردکان وارد دستگاه قضا شد. او در مقاطعی رییس کل دادگستری استان‌های هرمزگان، همدان و کرمان بود. در شهریور ۱۳۸۵ معاون اول دادستان کل کشور و در سال ۱۳۹۸ به سمت ریاست دیوان عالی کشور منصوب شد.

حجت الاسلام والمسلمین غلامحسین محسنی اژه‌ای دیگر گزینه احتمالی ریاست قوه قضاییه، ۶۵ ساله است. محسنی اژه‌ای علاوه بر تحصیلات حوزوی مدرک دکترای حقوق بین‌الملل خصوصی نیز دارد.

اژه‌ای در دولت نهم وزیر اطلاعات نیز شد، اما سوابق قضایی او از دهه ۶۰ تاکنون بسیار برجسته‌تر از سایر مسئولیت هایش بوده. او از دهه ۱۳۶۰ وارد حوزه قضایی شد و از همان زمان مهمترین پرونده‌های قضایی کشور از جمله پرونده مهدی هاشمی، برادر داماد آیت الله منتظری به وی سپرده شده است.

او از نیمه دوم سال ۱۳۶۴ تا ۱۳۶۷ نماینده قوه قضائیه در وزارت اطلاعات بود و در فضای سیاسی پرتلاطم آن سال ها، مسئولیت پرونده‌های امنیتی مهم دیگری را هم عهده دار شد. اژه‌ای در مقطعی سال‌های ۶۸ تا ۶۹ مسئول دادسرای امور اقتصادی تهران نیز بوده است.

به جز این، او سمت‌هایی، چون دادستان دادگاه ویژه روحانیت، و دادستان کل کشور را در اختیار داشته و هم‌اکنون معاون اول قوه قضائیه و از اعضای مجمع تشخیص مصلحت نظام است.

از جمله پرونده مهم دیگری که اژه‌ای ریاست دادگاهش را بر عهده داشت، پرونده دادگاه محاکمه غلامحسین کرباسچی در سال ۱۳۷۷ بود.

اژه‌ای به عنوان معاون اول قوه قضاییه، نقش پررنگی در اقدامات دو سال اخیر این قوه از زمان ریاست حجت الاسلام و المسلمین رئیسی داشته است. در این دوران، قوه قضاییه، با تغییر آشکار رویه سابق خود، مبارزه با فساد به ویژه در درون این قوه را در دستور کار قرار داد که حاصل آن رو شدن و به نتیجه رسیدن پرونده‌هایی مانند پرونده اکبر طبری بود.

رییسی از درون قوه

کارکنان قوه قضاییه عمدتا از رویه دو سال اخیر این قوه رضایت دارند. به اعتقاد آنها، مهمترین دلیل تغییرات مثبت در این قوه، انتخاب فردی به ریاست این قوه بود که از دروه دستگاه قضایی انتخاب شده و از مشکلات آن از نزدیک آگاه بود.

عمده این کارکنان اکنون خواهان ادامه رویه فعلی قوه قضاییه و نیز انتخاب فردی از درون همین قوه برای جانشینی رئیسی هستند. بنابر اخبار موثق، جمعی از کارکنان این قوه، در همین راستا نامه‌ای را امضا کرده اند و در آن خواستار انتخاب حجت الاسلام والمسلمین غلامحسین محسنی اژه‌ای به ریاست این قوه شده اند. دلیل آن‌ها برای این درخواست، سابقه قضایی اژه‌ای و نیز نقش او در رویه فعلی این قوه در دو سال اخیر است.

کارکنان قوه قضاییه معتقدند انتخاب فردی خارج از قوه قضاییه و یا فردی که سابقه قضایی قابل توجهی ندارد، باعث تغییر رویه مثبت فعلی خواهد شد.

باید منتظر ماند و دید در نهایت چه کسی به ریاست قوه قضاییه انتخاب خواهد شد.

منبع: سایت انتخاب

منبع: آفتاب

کلیدواژه: قوه قضائیه ابراهیم رئیسی حجت الاسلام والمسلمین ریاست قوه قضاییه حجت الاسلام محسنی اژه ای

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت aftabnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آفتاب» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۳۴۴۸۷۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رهایی ۶۱۳ نفر از قصاص در سال گذشته

رئیس مرکز توسعه حل اختلاف قوه قضاییه گفت: مجموع اخذ رضایت در پرونده‌های دارای حکم قصاص نفس در سال گذشته، ۶۱۳ مورد بود. - اخبار اجتماعی -

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری تسنیم، حجت‌الاسلام صادقی؛ رئیس مرکز توسعه حل اختلاف قوه قضاییه  گفت: در جریان پویش "به عشق علی(ع) می‌بخشم" که طی مدت 68 روز از ولادت تا شهادت حضرت امیرالمؤمنین(ع) به اجرا درآمد، به همت صلح‌یاران و شوراهای حل اختلاف در 85 پرونده دارای حکم قصاص نفس در سراسر کشور "رضایت" حاصل شد، 3 هزار و 433 نفر از زندان آزاد شدند و 383 نزاع دسته‌جمعی نیز به مصالحه ختم شد.

اعلام گذشت 422 اولیای دم منجر به نجات 422 نفر از حکم قصاص در 95 روز

رئیس مرکز توسعه حل اختلاف قوه قضاییه همچنین گفت: مجموع اخذ رضایت در پرونده‌های دارای حکم قصاص نفس در سال گذشته، 613 مورد بود.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • مسئولان قضایی با اهالی فن در موضوعات مختلف مشورت کنند
  • مسئولان قضایی با متخصصین و اهالی فن در موضوعات مختلف مشورت کنند
  • ما مسؤولان قضائی گاهی ناچاریم از یک امر مباح هم اجتناب کنیم
  • رئیس قوه قضائیه: نباید از وجود اختلافات و به میدان آمدن سلیقه‌های مختلف هراسید
  • اژه‌ای: مسیر تحول و تعالی در دستگاه قضا مسیری سخت و دشوار است
  • توضیحات اژه‌ای درباره معاون اول قوه قضاییه
  • اژ‌ه‌ای: مسئولان قضایی باید خیلی مراقبت کنند
  • این مستند تقدیم به همه کسانی که در پرونده خون‌های آلوده از حق خود گذشتند
  • رهایی ۶۱۳ نفر از قصاص در سال گذشته
  • راهکار سند تحول قوه قضاییه برای ارزیابی ادله در محاکم