Web Analytics Made Easy - Statcounter

شهاب اولیایی رژیم شناس و متخصص تغذیه گفت: یکی از میوه‌های پرمصرف فصل تابستان هندوانه است که بیش از ۹۰ درصد این میوه را آب تشکیل می‌دهد؛ بنابراین این میوه می‌تواند به عنوان یکی از خوراکی‌های تامین کننده آب بدن مطرح باشد. همچنین با توجه به فصل گرما، نیاز بدن به آب بیشتر از سایر فصول احساس می‌شود؛ به همین دلیل بهتراست از آب و جایگزین‌های مناسب به اندازه کافی در این فصل استفاده کنیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

او در ادامه افزود: باید به این نکته توجه داشت که یکی از دلایل گرمازدگی کم آبی بدن است و در کنار سایر عوامل محیطی مانند گرمای هوا این موضوع تشدید می‌شود. هندوانه منبع خوبی از فیبر‌های محلول و غیر محلول است که می تواند برای عملکرد صحیح و سلامت سیستم گوارشی بسیار مفید واقع شود. البته هندوانه به دلیل دارا بودن آب کافی جزو میوه‌های ضدیبوست هم محسوب می‌شود.

این مشاور تغذیه مطرح کرد: هندوانه حاوی آنتی اکسیدان‌هایی است که خواص ضد التهابی دارند و می‌توانند رادیکال‌های آزاد و مواد مضر را از بدن دفع کنند؛ بنابراین این میوه می‌تواند در پیشگیری از بیماری و سکته‌های قلبی و مغزی موثر واقع شود. با توجه به وجود آب و الکترولیت‌ها مثل سدیم و پتاسیم در هندوانه؛ می‌تواند جایگزین آب‌های از دست رفته به واسطه تعریق بدن باشد.

اولیایی گفت: هندوانه علاوه بر اینکه می‌تواند آب بدن را تامین کند به کارکرد بهتر کلیه ها، دفع ادرار و در نهایت پیشگیری از سنگ کلیه کمک می‌کند. در واقع هندوانه حاوی ماده‌ای به نام سیترولین است که این ماده در بدن تبدیل به موادی می‌شود که بهبود گردش خون و تسکین درد‌های عضلانی را در پی دارد. این میوه حاوی ویتامین  C است که در تقویت سیستم ایمنی به خصوص در شرایط فعلی نقش مهمی دارد.

او در ادامه افزود: هندوانه با توجه به اینکه حاوی مقادیر پتاسیم است و نقش پتاسیم در کاهش فشار خون اهمیت دارد؛ بنابراین این میوه برای افرادی که پرفشاری و غلظت خون دارند بسیار مفید و حائز اهمیت است. همچنین مصرف این میوه به کاهش علائم مبتلا به آسم و تنگی نفس کمک می‌کند. جالب است بدانید هندوانه حتی برای سلامت پوست و مو هم بسیارمفید است.

این متخصص تغذیه مطرح کرد: هر ماده غذایی در کنار فواید مثبت، مضراتی را به همراه دارد. در صورتی که افراط در مصرف این میوه انجام شود، حتما مضرات خاص خود را به همراه دارد. افرادی که دچار بیماری افزایش پتاسیم خون هستند، نباید از مقادیر زیاد هندوانه استفاده کنند؛ چرا که باعث نامنظم شدن ضربان قلب و عدم کنترل عضلات خواهد شد. همچنین افرادی که مشکلات گوارشی مانند نفخ دارند، در مصرف هندوانه زیاده روی نکنند.

اولیایی در پایان تصریح کرد: در واقع ممکن است افراط در مصرف هندوانه، اختلال درسیستم گوارشی و اسهال را در پی داشته باشد. همچنین افرادی که طبع سرد دارند؛ به دلیل سرد بودن هندوانه ممکن است دچار ناراحتی‌های گوارشی شوند؛ بنابراین رعایت اصل تعادل در مصرف همه مواد غذایی و میوه‌ها بسیار حائز اهمیت است.

 

 

 

منبع: پارس نیوز

کلیدواژه: هندوانه گرمازدگی سلامت تغذیه هندوانه خواص هندوانه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارس نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۳۴۶۸۷۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دمنوشی که موجب جلوگیری از اضافه وزن می‌شود

به گزارش خبرآنلاین، دمنوش بارهنگ بهترین دارو برای دستگاه گوارش محسوب می‌شود و از تجمع چربی در بدن و اضافه وزن جلوگیری می‌کند.

فارس نوشت: محمدباقر مینایی یک متخصص طب سنتی گفت: در صورتی که افراد دمنوش بارهنگ و خاکشیر را به صورت منظم در رژیم غذایی خود مصرف کنند هرگز دچار اضافه وزن نمی شوند.

وی ادامه داد: هر عضوی از بدن یا هر بدنی نسبت به دمنوش ها عکس العمل متفاوتی نشان می دهد، بنابراین نمی توان یک دمنوش واحد را برای همه افراد تجویز کرد. وی در خصوص دمنوش هایی که می توانند برای بدن مفید واقع شوند و از تجمع چربی و بروز اضافه وزن در افراد جلوگیری کنند.

مینایی اظهار داشت: دمنوش بارهنگ بهترین دارو برای دستگاه گوارش محسوب می شود که سبب رسوب زدایی از لوله گوارش می شود.

این متخصص طب سنتی با بیان اینکه افراد دچار اضافه وزن و چاقی می توانند هفته ای سه تا چهار مرتبه از دمنوش بارهنگ استفاده کنند، عنوان کرد: میزان استفاده از این دمنوش در اشخاص لاغر به یک تا ۲ بار در هفته کاهش پیدا می کند.

وی گفت:خاکشیر نیز یکی دیگر از گیاهانی است که در برقراری تعادل ماده غذایی و جذب آن نقش موثری ایفا می کند، بنابراین در صورتی که افراد دمنوش بارهنگ و خاکشیر را به صورت منظم در رژیم غذایی خود مصرف کنند هرگز دچار اضافه وزن نمی شوند.

مینایی تاکید کرد: نوشیدن دمنوش چای سیاه همراه با لیمو عمانی سیاه نیز سبب تعادل وزن بدن، تسکین سیستم اعصاب مرکزی و تقویت کبد و قلب می شود.

دمنوش سیب برای تعادل وزن بدن

وی تصریح کرد: نوشیدن دمنوش به لیمو همراه با بادرنجبویه و عناب نیز با برقراری تعادل بین سه عضو رئیسه بدن(قلب، مغز و کبد) تاثیر چشمگیری در تعادل وزن بدن ایفا می کند که برای تهیه این دمنوش به ازای هر یک نفر باید سه قاشق غذا خوری به لیمو را با نصف قاشق غذاخوری بادرنجبویه به همراه پنج تا هفت عدد عناب را در قوری محتوی ۲ لیوان آب دم کنند و پس از تبخیر شدن نصف این محلول آن را صاف کنند و سپس بنوشند.

این متخصص طب سنتی با بیان اینکه نوشیدن دمنوش سیب(چای سیب) نیز سبب رسوب زدایی مجاری عروقی بدن می شود، افزود: مصرف دمنوش گلابی(چای گلابی) نیز از افزایش جذب اسیدهای چرب حاصل از جذب اول جلوگیری می کند و تنها به اسید های چرب مفید اجازه جذب می دهد که استفاده از دمنوش سیب و گلابی در مبتلایان به کبد چرب توصیه می شود.

وی اظهار داشت: مصرف دمنوش نعناع وحشی نیز سبب بهبود التهابات لوله گوارش می شود، بنابراین مبتلایان به مشکلات گوارشی (کولیت، التهاب معده و زخم معده) باید ۳۰ دقیقه پیش از غذا این دمکرده را بنوشند.

مینایی با اشاره به مصرف گل بابونه شیرازی به خصوص در افراد میانسال و سالمند مبتلا به دیابت بیان کرد:این دمنوش ضددرد و التهاب استخوان است و روند تسریع طبع و مزاج انسان به سمت سردی را کاهش می دهد.

۴۷۲۳۶

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1898964

دیگر خبرها

  • هندوانه برای دیابتی‌ها مفید است یا مضر؟
  • ساخت ۱۰ بازارچه محله‌ای «از تولید به مصرف» تا پایان سال‌جاری
  • قلیان لاکچری که چند سال پیش ممنوع بود حالا مجاز شده!
  • قلیانی لاکچری که چند سال پیش ممنوع بود حالا مجاز شده!
  • دمنوشی که موجب جلوگیری از اضافه وزن می‌شود
  • مضرات خوردن زیاد هندوانه
  • خواص درمانی رازیانه
  • بهترین نوع زیتون از نظر طب سنتی | طبع زیتون گرم است یا سرد ؟ ؛ هر آنچه درباره زیتون باید بدانید
  • خواص میوه خشک برای کودکان
  • روزی ۸ عدد از این میوه گران بخورید!