Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری مهر، محسن بهاروند معاون حقوقی و امور بین الملل وزارت امور خارجه در واکنش به گزارش دولت کانادا در خصوص هواپیمای اوکراینی گفت: چنانچه می‌بینیم کانادایی‌ها هم به این نکته صحه گذاشته‌اند که شلیک به این هواپیما عمدی نبوده است.

وی افزود: بخشی از گزارش که انتقاد به گزارش سانحه تیم بررسی جمهوری اسلامی ایران است، از حیث فنی، بی‌مبنا و لذا غیرقابل قبول است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ایران قبل از انتشار و در فرصت قانونی، پیش‌نویس گزارش خود را برای کشورها فرستاد و آنها نیز نظرات خود در خصوص این گزارش را برای تهران ارسال کردند.

معاون حقوقی و امور بین‌الملل وزارت امور خارجه تصریح کرد: همه باید بدانند که متخصصین از کشورهای آمریکا، انگلیس، فرانسه که اگرچه ممکن است از نقطه نظر سیاسی با آنها مخالف باشیم، اما نظرات خود را در محدوده تخصصی و حرفه‌ای نگاه داشته و نسبت به حرفه‌ای بودن گزارش تیم بررسی سانحه کشورمان اظهار نظر مثبت داشته و قدردانی کرده‌اند. حتی سازمان ایکائو اجرای توصیه‌های تیم ایرانی را برای ارتقای ایمنی هوانوردی در برنامه کاری خود گنجانده است.

بهاروند تاکید کرد: کانادا هم به عنوان مشاور اوکراین نظرات فنی خود را ارسال کرده و تیم بررسی سانحه کشورمان بیشتر نظرات آنها که در مورد تقویت متن بوده و به تحقیقات فنی کمک کرده است را در گزارش نهایی خود آن را لحاظ کرده است. ضمن آنکه، متن کامل کانادا و اوکراین را هم برای رفع هرگونه شبهه‌ای به عنوان ضمیمه گزارش خود برای اطلاع عموم و متخصصین منتشر کرده است.

وی اظهار داشت: همانطور که به راحتی قابل راستی‌آزمایی است، در نظرات فنی که رسماً از کانادا دریافت کرده‌ایم، چنین نکات و اظهارنظرهای کلی و نامفهومی که جدیداً گفته‌اند، وجود ندارد.

معاون حقوقی و امور بین‌الملل وزارت خارجه افزود: هر فرد مبتدی در حوزه هوانوردی می‌داند که نظرات کانادا به عنوان مشاور اوکراین اخذ شده و یک بار هم لحاظ شده است و لذا آنها از بُعد حقوقی، فاقد هرگونه صلاحیت هستند که گزارش و یا نظرات یکجانبه و خودسرانه در مورد گزارش سانحه هوایی در خارج از حوزه صلاحیت کشور دیگری را انجام دهند.

وی تصریح کرد: اگر این رفتار شدیداً سیاست‌زده و غیر حقوقی کانادا باب شود، همه کشورها و حتی صنعت هوانوردی غیرنظامی متضرر اصلی خواهند بود.

بهاروند با اشاره به اینکه این اولین و آخرین سانحه هواپیمایی در دنیا نیست، اشاره کرد: تصور کنید در هر سانحه هوایی، سایر کشورها قوانین، مقررات و پروتکل‌های بررسی سانحه را نادیده گرفته و تلاش کنند خارج از چارچوب‌های موجود به صورت یکجانبه، کشور محل وقوع سانحه را تحت فشار سیاسی قرار دهند. طبق کنوانسیون شیکاگو اگر آنها اطلاعات جدیدی داشتند باید به جای جنجال رسانه‌ای و سیاسی بی‌فایده، این اطلاعات را در اختیار تیم تحقیق ایران قرار می‌دادند.

این دیپلمات ارشد کشورمان در خصوص تهدید نخست وزیر کانادا در خصوص ارجاع این پرونده به دیوان بین‌المللی دادگستری گفت: این اظهارات ناپخته بیش از آنکه مبنایی در دنیای واقعی صنعت هوانوردی داشته باشد، به دلیل فشارهایی مطرح می‌شود که در واقع خود سیاستمداران کانادایی منشأ آن هستند. آنها انتظار داشتند از این جریان برای خود موقعیتی در افکار عمومی ایجاد کنند، که البته نتوانستند.

وی تاکید کرد: شخصاً هیچ نگرانی از این تهدیدات بی‌مبنا ندارم. ایران تعهدات خود را مطابق حقوق بین‌الملل انجام داده و در ادامه نیز در زمان‌بندی‌های مقرر و به تدریج در حال پیگیری و اجرای آن است.

معاون حقوقی و امور بین‌الملل وزارت خارجه افزود: به اندازه کافی از تخصص و اسناد و شواهد برخوردار هستیم که بتوانیم در هر مرجعی به راحتی و به صورت کاملاً مستدل و قانونی روشنگری‌های لازم را انجام دهیم.

وی اضافه کرد: چنانچه کانادا یا هر کشور دیگری در چارچوب قانون و احترام متقابل، همانطور که در عرف دیپلماتیک و روابط بین‌الملل جاری است، با ایران تعامل کند، پاسخ سازنده ایران را دریافت خواهد کرد. کما اینکه در اجلاس اخیر شورای اجرایی ایکائو هیأت ایران از طرح پیشنهادی کانادا برای ارتقای امنیت هوانوردی (ابتکار آسمان ایمن‌تر) حمایت کرد ولی در مقابل اگر این کشور یا هر کشور دیگری بخواهد از چارچوب قانون و عرف دیپلماتیک خارج شود و با زبان غیرحقوقی و تهدید برخورد کند یا به گونه‌ای رفتار کند که با سوءاستفاده سیاسی از مسائل تخصصی یا عواطف انسانی بخواهد به منافع ملی ما خدشه‌ای وارد نماید قطعاً در مقابل آن خواهیم ایستاد.

بهاروند در پایان اضافه کرد: مسأله‌ای که برای ما بسیار حائز اهمیت است شرایط خانواده‌های محترمی است که عزیزان خود را در این اتفاق هولناک از دست داده‌اند. ما از این واقعه بارها ابراز تأسف و تأثر کرده‌ایم و می‌دانیم هر اقدامی انجام شود، نمی‌تواند از درد و رنج از دست دادن عزیز خانواده‌ای بکاهد. در عین حال وظیفه ذاتی وزارت امور خارجه، دفاع از منافع ملی و عمل دقیق در چارچوب قوانین و تعهدات بین‌المللی است.

کد خبر 5243624 هادی رضایی

منبع: مهر

کلیدواژه: وزارت امور خارجه کانادا محسن بهاروند اوکراین هواپیمای اوکراینی وزارت خارجه انتخابات 1400 سیدابراهیم رئیسی مجلس شورای اسلامی صحن مجلس هیئت دولت محمد باقر قالیباف دولت سیزدهم حادثه واژگونی اتوبوس علی نیکزاد وزارت امور خارجه شورای نگهبان سعید خطیب زاده حسن روحانی برجام معاون حقوقی و امور بین الملل وزارت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۳۴۷۵۶۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بلومبرگ: نیروهای اوکراینی به نقطه شکست می‌رسند

به گزارش قدس آنلاین، پس از آنکه مجلس نمایندگان آمریکا موافقت کرد تا کمک‌های این کشور به اوکراین تصویب شود، بیشتر مسئله به این بستگی خواهد داشت که تجهیزات نظامی جدید تا چه اندازه سریع می‌تواند به خط مقدم اوکراین برسد.

شبکه خبری بلومبرگ به نقل از «میکولا بیلیسکوف» پژوهشگر موسسه ملی مطالعات استراتژیک در کی‌یف گزارش داد: «این کمک‌ها به ارتش اوکراین مهلتی می‌دهد اما کمک‌های بیشتری در این مسیر نیاز است؛ چشم‌اندازی که به دلیل مقاومت سرسختانه جمهوری‌خواهان آمریکا دشوار به نظر می‌رسد. سوال این است هم‌زمان با اینکه استراتژی پوتین صبر کردن است، آیا کمک‌های دیگری در سال ۲۰۲۵ و بعد آن هم وجود خواهد داشت و اگر باشد، در چه میزان خواهد بود.»

«مارک وارنر» رئیس کمیته اطلاعات سنای آمریکا در برنامه «فیس دِ نیشن» از تلویزیون «سی‌بی‌اس» گفت: «برخی از تجهیزات، که احتمالا شامل سامانه‌های موشکی تاکتیکی یا ATACMS می‌شوند، ممکن است تا چند روز دیگر در راه باشند.»

علاوه بر این، طبق آنچه افراد آگاه گفته‌اند، آلمان این هفته متحدان اروپایی از جمله فرانسه و ایتالیا را تحت فشار خواهد گذاشت تا سیستم‌های دفاع هوایی و قطعاتی به اوکراین ارسال کنند.

به گفته تحلیلگران موسسه مطالعات جنگ مستقر در ایالات متحده، حتی اگر تجهیزات آمریکا با سرعت حرکت کنند و به دست اوکراین برسند، احتمالا این کمک‌ها برای چندین هفته بر وضعیت خط مقدم تاثیر نخواهد گذاشت.

این تحلیلگران می‌گویند: «اگر نیروهای روسی شدت حملات خود را افزایش دهند، در این صورت وضعیت خط مقدم اوکراین وخیم‌تر خواهد شد.»

«فیلیپس اوبراین» استاد مطالعات استراتژیک در دانشگاه سنت اندروز در اسکاتلند گفت: «اوکراینی‌ها آسیب جدی دیده‌اند و نیروهای مسلح آنها ضعیف‌تر شده‌اند. با این حال، آنها اکنون دست‌کم با کمک‌های ایالات متحده، باید بتوانند وضعیت خط مقدم را به ثبات برسانند.»

شبکه خبری بلومبرگ در پایان می‌گوید: «کمبود تسلیحات و نیرو به همراه نیاز مبرم به سامانه‌های دفاع هوایی، نیروهای اوکراین را به نقطه شکست می‌رساند و احتمال پیروزی روسیه را افزایش می‌دهد.»

منبع: خبرگزاری ایسنا

دیگر خبرها

  • روسیه: ۱۰۴ پهپاد اوکراینی سرنگون شد
  • هوندای برقی از کانادا سر درآورد
  • پیشکش عجیب انگلیس برای سربازان اوکراینی | رایگان دود کنید!
  • «سیگار رایگان» پیشکش انگلیس به نیروهای اوکراینی!
  • بلومبرگ: نیروهای اوکراینی به نقطه شکست می‌رسند
  • سفیر چین در کانادا به پکن بازگشته است
  • ناتو در اوکراین نیروی نظامی مستقر نخواهد کرد
  • پسکوف: اوکراین عمدا خبرنگاران را هدف قرار می‌دهد
  • جاسوس همه‌فن حریف اوکراینی‌ها در جنگ با روسیه!
  • اکثر اوکراینی به بهبود وضعیت جنگی امیدی ندارند