Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از کرمان،هادی میرزایی،مدیر عامل صندوق حفظ و احیای بنا‌های تاریخی و فرهنگی کشور در نشست با فعالان حوزه صنایع‌دستی استان کرمان گفت: مهم‌ترین رویکرد صندوق حفظ و احیای بنا‌های تاریخی و فرهنگی همگرا‌کردن سیاست‌های دستگاه‌های مرتبط با حوزه میراث‌فرهنگی و صنایع‌دستی است که در ماه‌های اخیر شاهد انعقاد تفاهم‌نامه‌هایی در این زمینه بوده‌ایم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مدیر عامل صندوق حفظ و احیای بنا‌های تاریخی و فرهنگی کشور به انعقاد تفاهم‌نامه با وزارت کار و رفاه اجتماعی اشاره و افزود: طی این تفاهم‌نامه حدود ۱۰۰ میلیارد تومان تسهیلات حمایتی کم بهره در راستای اجرای فستیوال خانه‌های خلاق صنایع‌دستی و بافندگی‌ها اختصاص پیدا کرد.

او با بیان اینکه این فستیوال از مردادماه امسال آغاز و تا مردادماه سال ۱۴۰۱ ادامه پیدا می‌کند تاکید کرد: به هر خانه خلاق در هر استان تا سقف ۵۰۰ میلیون تومان تسهیلات کم بهره ارائه و همچنین به کسانی که در این فستیوال از خانه خلاق خرید انجام دهند، تا سقف ۲۰ میلیون تومان تسهیلات داده می‌شود.

مدیر عامل صندوق حفظ و احیای بنا‌های تاریخی و فرهنگی کشور گفت:خانه خلاق صنایع‌دستی کرمان در یکی از مجموعه کاروانسرا‌های استان کرمان راه‌اندازی می‌شود.

میرزایی با اشاره به اینکه تا پایان سال ۱۳۹۸، ۸۰ مجموعه تاریخی و فرهنگی به بخش خصوصی واگذار شد که ۲۷ مجموعه آن به بهره برداری رسیده است تاکید کرد: خوشبختانه با تغییر رویکرد که در یک سال و نیم اخیر در صندوق حفظ و احیای بنا‌های تاریخی و فرهنگی ایجاد شد توانستیم ۷۰ مجموعه تاریخی و فرهنگی را به بخش خصوصی واگذار کنیم.

او ادامه داد: مرمت و احیای خانه غفاری کرمان که به زودی به همت شرکت توسعه عمران کرمان آغاز می‌شود با کاربری گردشگری به بهره‌برداری خواهد رسید.

مدیر عامل صندوق حفظ و احیای بنا‌های تاریخی و فرهنگی کشور ادامه داد: طی انعقاد تفاهم‌نامه‌ای که با اوقاف و امور خیریه منعقد شده است تمامی بنا‌های تاریخی تحت مالکیت این دستگاه در اختیار صندوق حفظ و احیا بنا‌های تاریخی قرار می‌گیرد تا به سرمایه‌گذار بخش خصوصی واگذار شود و سرمایه‌گذاران نیز می‌توانند از تسهیلات حمایتی تبصره ۱۸ استفاده کنند تا شاهد برگرداندن این بنا‌های تاریخی به چرخه زندگی باشیم.

او از واگذاری خانه حاج‌علی رفسنجان به بخش خصوصی خبر داد و گفت: این خانه شرایط واگذاری به بخش خصوصی را دارد که با همکاری اوقاف و امور خیریه انجام خواهد شد.

میرزایی ادامه داد: تغییر کاربری بنا‌های تاریخی تنها شامل پذیرایی و اقامتی نمی‌شود بلکه سرمایه‌گذاران حوزه صنایع‌دستی می‌توانند با ورود به این بخش از بنا‌های تاریخی در مالکیت میراث‌فرهنگی برای تولید و عرضه صنایع‌دستی استفاده کنند.

مدیر عامل صندوق حفظ و احیای بنا‌های تاریخی و فرهنگی کشور با بیان اینکه تغییر سیاست‌ها و دولت‌ها هیچ مانعی برای سرمایه‌گذاران ایجاد نمی‌کند ادامه داد: باید وظایف و مسئولیت‌های دولت را به مردم واگذار کرد و محدوده حاکمیتی و نظارتی دولت را افزایش داد تا بتوانیم موفق‌تر از گذشته عمل کنیم.

او اظهار کرد: براساس تجربیاتی که در ۴ دهه اخیر بدست آمده است نمی‌توان با اتصال به پول نفت و منابع ملی بنایی را مرمت کرد و حمایتی از حوزه صنایع‌دستی انجام داد.

انتهای پیام/ی

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: صنایع دستی میراث فرهنگی صنایع دستی بخش خصوصی خانه خلاق

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۳۴۷۹۰۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رونمایی از شش محصول صنایع خلاق و فرهنگی در رویداد «مانوین»

 مسعود حسنلو که در نشست خبری رویداد «مانوین» در محل مدرسه دارالفنون سخن می‌گفت با تاکید بر ضرورت هویت‌بخشی به صنایع خلاق و بومی کشور گفت: این نشست در مرکز تاریخی دارالفنون برگزار شده است، چرا که اکوسیستم فناوری، نیازمند هویت‌بخشی است که ریشه آن در فرهنگ بومی و ملی و دینی ما نهفته است. 

وی با بیان اینکه مسائل فرهنگی به حل مسائل مردم و جامعه نزدیک است، ادامه داد: کارکرد فناوری، اصالتا حل مسئله مردم است. فناوری های نرم به سراغ مسائل اجتماعی رفته اند و با توجه به چالش‌هایی که در حوزه هایی نظیر زبان فارسی، وفاق اجتماعی، محیط زیست، سلامت عمومی و عدالت اجتماعی وجود دارد، می‌توانند به حل این مسائل کمک کنند.

حسنلو با تاکید بر اینکه هرچقدر اکوسیستم توسعه فناوری‌های نرم توسعه یابد، مسائل اجتماعی در مسیر حل شدن قرار می‌گیرند، ادامه داد: برگزاری رویداد مانوین در همین راستا برنامه‌ریزی شده است، چرا که ما نیاز داریم فناوری‌ها با رویکرد بومی و هویت‌ساز توسعه یابند و این رویداد در زمینه توسعه جریان‌های فناوری‌های نرم فعال شده است. 

دبیر ستاد توسعه فناوری‌های نرم و فرهنگی، برگزاری نمایشگاه، رونمایی از دستاوردها و برگزاری نشست‌ها را از برنامه‌های جانبی این رویداد ذکر کرد و گفت: اعتقاد من بر این است که صنایع خلاق، رکن اقتصاد خلاق و فرهنگی به شمار می‌رود. 

وی با اشاره به تعریف پروژه‌های پیشران در حوزه‌های فناوری‌های نرم و فرهنگی، گفت: پروژه‌های پیشران پروژه‌هایی هستند که از نظر اقتصادی و صنعتی قادر هستند پروژه‌ها را چند پله جلوتر برانند و ما دو دسته پروژه‌های پیشران و کلان را تعریف کرده‌ایم.

حسنلو ادامه داد: برای این منظور ۱۷ کارگروه ذیل سند این ستاد تشکیل شده که در سه لایه پروژه‌هایی را تعریف کرده‌اند. برخی پروژه‌ها، پروژه‌های کلان ملی بوده که نیاز به اعتبارات و زیرساخت‌های جدی دارند و برخی دیگر نیاز به اعتبارات زیادی ندارند، اما نیازمند تجمیع ظرفیت‌ها و کنسرسیوم‌ها هستند.

دبیر ستاد فناوری‌های فرهنگی و نرم معاونت علمی ریاست‌جمهوری، دسته سوم پروژه‌ها را پروژه‌هایی دانست که نیاز به زیرساخت‌های قانونی و فیزیکی دارند و ادامه داد: تاکنون سه پروژه کنسرسیوم صادرات اسباب‌بازی، پلتفرم به‌هم‌رسانی آموزشی و آزمایشگاه اثر اجتماعی احصاء شده است، علاوه بر این ۱۰ پروژه دیگر در دستور کار ستاد قرار دارد.

یاسر قرائی، دبیر اجرایی رویداد مانوین هم با بیان اینکه این رویداد همزمان با نمایشگاه اینوتکس در پارک فناوری پردیس برگزار می‌شود، گفت: در این رویداد از شش محصول صنایع خلاق و فرهنگی رونمایی می‌شود.

وی، صنایع خلاق را نقطه‌ای دانست که در زیست بوم فناوری کشور در ارتباط بیشتر با مردم قرار دارد و گفت: در سند ملی توسعه فناوری‌های نرم و فرهنگی که مصوب شورای عالی انقلاب فرهنگی است، هفت راهبرد برای گفتمان‌سازی و مشارکت مردم به منظور توسعه کاربردهای فناوری‌های نرم و فرهنگی پیش‌بینی شده است و برای رسیدن به این راهبردها برنامه‌هایی مانند ایجاد بستر مشارکت مردمی، تسهیل‌گری و حمایت از به‌کارگیری نمادهای ملی در نظر گرفته شد. 

قرائی با بیان اینکه برای دستیابی به این راهبردها، رویداد ملی صنایع خلاق مانوین برنامه‌ریزی شده است، برگزاری این رویداد را در راستای اجرایی‌سازی سند توسعه فناوری‌های نرم و خلاق دانست و اظهار کرد: بخش نمایشگاهی یکی از بخش‌های این رویداد به شمار می‌رود که با ایجاد ۲۸ غرفه شرکت‌ها و هسته‌های خلاق این حوزه آخرین دستاوردهای خود را در حوزه‌های مختلفی چون نوشت افزار، سبک زندگی، مد و پوشاک و غیره عرضه می‌کنند.

دبیر اجرایی رویداد مانوین، «روایت پیشرفت» را از دیگر بخش‌های این رویداد عنوان و خاطرنشان کرد: در این بخش بازدیدکنندگان با روند پیشرفت کشور در حوزه صنایع خلاق آشنا می‌شوند و در بخش رویدادی نیز با برگزاری سه استیج به بررسی موضوعاتی چون ارائه گزارش‌ عملکردها، رونمایی از کتاب‌ها و برندهای جدید، پروژه‌های پیشران و نوآوری‌های اجتماعی پرداخته می‌شود.

وی رونمایی از برخی محصولات و دستاوردها را از دیگر بخش‌های مانوین عنوان کرد و گفت: تاکنون ۱۲ محصول برای رونمایی به ما پیشنهاد شده است که در حال بررسی هستیم، ولی در نهایت شش محصول برای رونمایی انتخاب خواهد شد.

باشگاه خبرنگاران جوان علمی پزشکی فناوری

دیگر خبرها

  • سمینار بین‌المللی تأثیر بحران‌های طبیعی بر بناهای تاریخی با رویکرد کاربرد فناوری‌های نوین برگزار شد
  • رسیدگی به بحث فرونشست از برنامه‌های اصلی وزارت میراث فرهنگی است
  • بازدید رایگان از موزه‌ها و اماکن تاریخی به مناسبت روز سنندج
  • موزه چینی خانه شیخ صفی مهمترین مکان برای معرفی هویت ملی
  • ادعای عبور آزادراه قائمشهر_ ساری از محوطه تاریخی پایه علمی ندارد
  • سهم «هیچ» از اقتصاد خلاق
  • راه اندازی نخستین بازارچه صنایع دستی دربنای تاریخی ملک زاهدان بزودی
  • بنای تاریخی ملک زاهدان در اختیار صنعتگران صنایع دستی قرار می گیرد
  • اجرای ۸۰ پروژه مرمتی و عمرانی در آذربایجان‌غربی
  • رونمایی از شش محصول صنایع خلاق و فرهنگی در رویداد «مانوین»