Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-03-28@10:38:41 GMT

کمیسیون‌های تخصصی مجلس میزبان ۵ وزیر دولت

تاریخ انتشار: ۴ تیر ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۳۴۹۳۹۱

کمیسیون‌های تخصصی مجلس میزبان ۵ وزیر دولت

به گزارش روز جمعه ایرنا، عبدالرضا رحمانی فضلی، بیژن زنگنه، سید عباس صالحی، رضا اردکانیان و علیرضا رزم حسینی این هفته در کمیسیبونهای تخصصی مجلس حاضر می شوند تا پاسخگوی سوالات نمایندگان باشند.

 کمیسیون آیین نامه داخلی این هفته طرح شفافیت آرای نمایندگان را با حضور یکی از طراحان، نمایندگان پیشنهاد دهنده، کارشناس مرکز پژوهش‌ها و سایر مدعوین بررسی خواهد کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

کمیسیون اصل ۹۰ هم روز یکشنبه طرح/ لایحه ماده ۳ قانون نظارت بر نمایندگان و طرح الحاق موادی به قانون دیوان محاسبات کشور را بررسی می‌کند.

کمیسیون ویژه جهش و رونق تولید و نظارت بر اجرای اصل ۴۴ قانون اساسی بررسی طرح تسهیل صدور مجوز های کسب و کار را با حضور نمایندگان وزارت خانه‌های امور اقتصادی و دارایی، صنعت، معدن و تجارت، جهاد کشاورزی، سازمان محیط زیست، اتاق ایران، اتاق تعاون، اتاق اصناف، دیوان محاسبات کشور و مرکز پژوهش های مجلس شورایی اسلامی را  ادامه خواهد داد.

 لایحه رتبه‌بندی معلمان روی میز کمیسیون آموزش/ رحمانی فضلی در کمیسیون اجتماعی

کمیسیون آموزش، تحقیقات و فناوری مجلس هم روزهای یکشنبه و سه شنبه ادامه رسیدگی به لایحه نظام  رتبه بندی معلمان را در دستور کار دارد.

وزیر کشور روز سه شنبه در جلسه کمیسیون اجتماعی حضور می یابد و به سوالات نمایندگان پاسخ می‌دهد. روز یکشنبه هم قائم مقام بانک مرکزی با حضور در این کمیسیون،‌در خصوص کیفیت اجرای تبصره (۱۶) قانون بودجه سال ۱۴۰۰ کل کشور پاسخ می‌دهد.

کمیسیون اقتصادی روز یکشنبه اعمال ماده ۴۵ آیین نامه داخلی درباره عملکرد اقتصادی دولت های یازدهم و دوازدهم را بررسی خواهد کرد و ادامه بررسی لایحه قانون بیمه اجباری خسارات وارد شده به شخص ثالث در اثر حوادث ناشی از  وسایل نقلیه را در دستور کار دارد.

همچنین روز سه شنبه کمیسیون اقتصادی ادامه بررسی لایحه توسعه محدوده منطقه آزاد تجاری – صنعتی انزلی و نیز ادامه بررسی لایحه ایجاد مناطق آزاد تجاری – صنعتی سرخس – دوغارون و مازندران را در دستور کار دارد. این دو لایحه از سوی شورای نگهبان به مجلس اعاده شده است.

بررسی تحولات افغانستان در کمیسیون امنیت ملی

کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی روز سه شنبه گزارش رییس کمیته روابط خارجی درباره آخرین اخبار و تحولات افغانستان و گزارش آخرین اخبار و تحولات مرتبط با رمز ارزها با حضور مسوولین ذی ربط استماع خواهد کرد.

روز یکشنبه هم کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی آخرین اخبار و تحولات کشور افغانستان با حضور نمایندگان وزارت امور خارجه، اطلاعات، ستاد کل نیروهای  مسلح، اطلاعات سپاه و سپاه قدس بررسی می‌کند.

 بازدید اعضای کمیسیون امور داخلی از تاسیسات آب سنگین اراک/ زنگنه در کمیسیون انرژی

روز دوشنبه اعضای کمیسیون امور داخلی کشور و شوراها از تاسیسات آب سنگین اراک بازدید خواهند داشت و روز سه شنبه وزیر کشور برای ارئه گزارش درباره فرایند انتخابات ریاست جمهوری در این کمیسیون  حضور می یابد.

روز یکشنبه هم مسائل و مشکلات کارکنان صنعت نفت با حضور وزیر نفت، سازمان بازرسی کل کشور، سازمان اطلاعات سپاه، وزارت اطلاعات، سازمان برنامه و بودجه، دیوان محاسبات کشور و مرکز پژوهش ها در کمیسیون انرژی بررسی می شود.

کمیسیون برنامه و بودجه و محاسبات روز سه شنبه به موضوع نحوه اختصاص و هزینه کرد مبلغ یک میلیارد یورو از محل صندوق و توسعه ملی برای مبارزه با بیماری کووید ۱۹ براساس انجام تحقیق و تفحص تعدادی از نمایندگان رسیدگی می‌کند.

کمیسیون بهداشت و درمان روز یکشنبه نهایی کردن گزارش حادثه مرکز درمانی سینا مهر را برای قرائت در صحن علنی مجلس شورای اسلامی را  در دستور کار قرار داد.

همچنین این کمیسیون روز سه شنبه آخرین وضعیت تولید و واردات دارو و مواد اولیه آن در کشور با حضور مسوولین وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، بانک مرکزی، مرکز پژوهش‌های  مجلس شورای اسلامی و فعالان صنعت را بررسی خواهد کرد.

 رزم حسینی در کمیسیون صنایع و معادن/ صالحی در کمیسیون فرهنگی

روز دوشنبه وزیر صنعت، معدن و تجارت در کمیسیون صنایع و معادن حضور می یابد و به سوالات تعدادی از نمایندگان مجلس شورای اسلامی پاسخ می دهد.

مسائل و مشکلات اجاره مسکن روز یکشنبه در کمیسیون عمران بررسی می  شود و معاون وزیر راه و شهرسازی درباره مسکن حمایتی به این کمیسیون در این باره گزارش می دهد.

روز سه شنبه هم سید عباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در کمیسیون فرهنگی حضور می یابد و به سوالات نمایندگان مجلس شورای اسلامی پاسخ می‌دهد.

کمیسیون قضایی  و حقوقی روز یکشنبه لایحه معاهده استرداد مجرمان بین جمهوری اسلامی ایران و فدرال برزیل اعاده شده از شورای نگهبان و نیز لایحه سند الحاقی همکاری در زمینه مبارزه با جرایم سازمان یافته در دریای خزر الحاقی به موافقت نامه مربوط به همکاری در زمینه امنیت در دریای خزر را بررسی می کند.

 اردکانیان  روز سه شنبه در کمیسیون کشاورزی حاضر می‌شود

رضا اردکانیان وزیر نیرو هم روز سه شنبه در کمیسیون کشاورزی، آب، منابع طبیعی و  محیط زیست حضور می یابد و به سئوالات تعدادی از نمایندگان پاسخ می‌دهد.

روز سه شنبه گزارش اقدامات به عمل آمده جهت راه اندازی سامانه جامع بودجه ریزی کشور و ویژگی‌های این سامانه به کمیسیون برنامه و بودجه و محاسبات ارائه می‌شود.
 

برچسب‌ها مجلس شورای اسلامی سازمان بازرسی كل كشور افغانستان دریای خزر سازمان برنامه و بودجه وزارت امور خارجه ستاد کل نیروهای مسلح نیروی قدس سپاه پاسداران بانک مرکزی وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی وزارت اطلاعات

منبع: ایرنا

کلیدواژه: مجلس شورای اسلامی سازمان بازرسی كل كشور افغانستان مجلس شورای اسلامی سازمان بازرسی كل كشور افغانستان دریای خزر سازمان برنامه و بودجه وزارت امور خارجه ستاد کل نیروهای مسلح نیروی قدس سپاه پاسداران بانک مرکزی وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی وزارت اطلاعات مجلس شورای اسلامی حضور می یابد برنامه و بودجه دستور کار پاسخ می دهد روز سه شنبه مرکز پژوهش روز یکشنبه شنبه هم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۳۴۹۳۹۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سرنوشت لایحه مدیریت تعارض منافع در مجلس چه می‌شود؟

زمان زیادی تا پایان عمر مجلس یازدهم و آغاز به کار مجلس دوازدهم باقی نمانده، اما نمایندگان مجلس یازدهم هنوز دستور کار‌های مهمی دارند که فرصت رسیدگی به آن در صحن مجلس نرسیده و باید ببینیم در مدت باقی مانده از عمر مجلس یازدهم مجال رسیدگی به این موارد وجود خواهد داشت یا خیر.

یکی از مواردی که مدت‌ها است در مجلس یازدهم در نوبت رسیدگی مانده و در دستور جلسات مجلس پرتکرار بوده است، «لایحه نحوه مدیریت تعارض منافع در انجام وظایف قانونی و ارائه خدمات عمومی» است.

پیش‌نویس «لایحه نحوه مدیریت تعارض منافع در انجام وظایف قانونی و ارائه خدمات عمومی» اولین بار در سال ۱۳۹۶ توسط مرکز بررسی‌های استراتژیک ریاست جمهوری به منظور دریافت نظرات نخبگان منتشر شد.

پس از دریافت نظر خبرگان و ارجاع لایحه به کمیسیون لوایح دولت یازدهم، لایحه به منظور رفع ایراد‌ها به معاونت حقوقی ریاست جمهوری عودت داده شد تا ارتباط لایحه با سایر قوانین و مقررات حوزه مبارزه با فساد و همچنین لایحه «ارتقای سلامت نظام اداری مبارزه با فساد» مشخص شود.

در نهایت این لایحه در آبان سال ۹۸ با قید دو فوریت در هیأت وزیران وقت به تصویب رسید و در چهار بخش و ۴۰ ماده به مجلس شورای اسلامی ارسال گردید، اما تا پایان دولت دوازدهم در مجلس شورای اسلامی اعلام وصول نشد.

همزمان با بررسی لایحه مدیریت تعارض منافع در دولت، در اسفند ماه ۱۳۹۷ طرحی با عنوان «مدیریت تعارض منافع» در مجلس شورای اسلامی اعلام وصول شد، با این حال تا پایان دوره دهم مجلس شورای اسلامی نه طرح و نه لایحه به سرانجام مشخصی نرسید.

پس از آغاز به کار مجلس یازدهم طرح قبلی بدون هیچ گونه تغییری در قالب سه فصل و ۲۷ ماده، در تاریخ سوم تیر ماه ۱۳۹۹ اعلام وصول شد و به تصویب کمیسیون اجتماعی رسید و در دستور کار صحن مجلس قرار گرفت.

این طرح در آبان ماه ۱۴۰۰ به صورت دو شوری در صحن مجلس شورای اسلامی تصویب و برای بررسی‌های بیشتر به کمیسیون اجتماعی عودت داده شد. همچنین در تاریخ ۱۴۰۰/۶/۱۶ طرحی با نام «ارتقای سلامت اداری و پیشگیری از فساد» در مجلس شورای اسلامی اعلام وصول شد که شباهت بسیاری به طرح مدیریت تعارض منافع داشت.

در هنگام بررسی طرح «مدیریت تعارض منافع» در کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی، مجدداً لایحه «نحوه مدیریت تعارض منافع در انجام وظایف قانونی و ارائه خدمات عمومی» در فروردین ماه ۱۴۰۱ در صحن مجلس شورای اسلامی اعلام وصول شد و یک فوریت آن تصویب شد و به کمیسیون اجتماعی ارجاع داده شد.

کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی که مشغول بررسی ماده به ماده طرح مدیریت تعارض منافع در کمیته تخصصی اشتغال و روابط کار بود، با اعلام وصول و تصویب لایحه دولت، بررسی طرح را متوقف و تلاش کرد که متنی واحد از لایحه و طرح ایجاد و به نوعی این دو را در یکدیگر ادغام کند.

هماهنگی میان کمیسیون اجتماعی و دولت در نهاد ریاست جمهوری با حضور معاون حقوقی ریاست جمهوری، ستاد هماهنگی مبارزه با مفاسد اقتصادی، سازمان اداری و استخدامی کشور و بازرسی ویژه رئیس جمهور برای ایجاد یک متن واحد صورت پذیرفت و مسؤولیت آماده سازی متن واحد از طرح و لایحه به مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی واگذار شد.

دفتر مطالعات مدیریت مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی با برگزاری بیش از ۳۰ ساعت جلسه با تمامی دستگاه‌های ذی ربط در این حوزه، متنی واحد و اولیه از لایحه و طرح به کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی تقدیم کرد.

کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی با بررسی و تصویب متن آماده شده، نهایتاً متن تلفیقی از طرح‌های «مدیریت تعارض منافع»، «ارتقای سلامت اداری و پیشگیری از فساد» و لایحه «نحوه مدیریت تعارض منافع در انجام وظایف قانونی و ارائه خدمات عمومی» را در قالب لایحه به صحن مجلس شورای اسلامی ارائه کرد که باید منتظر ماند و دید آیا این لایحه که مدت‌ها است در نوبت رسیدگی صحن مجلس قرار دارد، در مجلس یازدهم تعیین تکلیف می‌شود یا خیر.

منبع: مهر

باشگاه خبرنگاران جوان وب‌گردی وبگردی

دیگر خبرها

  • واکنش شورای نگهبان به ادعای یک نماینده درباره جریمه بی حجابی
  • طحان‌ نظیف: لایحه عفاف و حجاب هنوز به تأیید شورای نگهبان نرسیده است
  • فلسفه ملاقات وضیافت نمایندگان مجلس با ابراهیم رضایی در ژنو چه بوده است؟
  • سرنوشت لایحه مدیریت تعارض منافع در مجلس چه می‌شود؟
  • دستاوردهای تعامل سازنده دولت سیزدهم با مجلس
  • اصلاح قانون تاسیس کتابخانه در نوبت بررسی است
  • چکش‌کاری قوانین انتخاباتی/ اصلاح قانون انتخابات شوراها چه شد؟
  • بررسی سهم زنان در انتخابات ادوار مجلس شورای اسلامی
  • اقبال شاکری: قانون نهضت ملی مسکن مختص به یک دولت و مجلس خاص نیست !/ هیچ اقدام بلندمدت در مورد مسکن اجاره‌ای انجام نشده + فیلم
  • اقبال شاکری : قانون نهضت ملی مسکن، مختص به یک دولت یا مجلس خاص نیست ! / هیچ اقدامی در مورد مسکن اجاره‌ای بلندمدت انجام نشده است + فیلم