Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-25@13:02:28 GMT

تاثیر جغرافیا بر آواهای زبانی

تاریخ انتشار: ۴ تیر ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۳۵۰۲۵۲

تاثیر جغرافیا بر آواهای زبانی

«بر پایه یک پژوهش که در نشریه «پلوس وان» به چاپ رسیده، جغرافیا و محیط محل زندگی بر روی نوع آواهای مورد استفاده در زبان‌های مختلف تاثیر دارد.»

به گزارش ایسنا، صفحه «زبان‌شناسی همگانی» در یادداشتی با عنوان «آیا جغرافیا بر روی آواهای زبانی تاثیرگذار است؟»، ضمن ذکر این مقدمه آورده است: «به نوشته مجله «نشنال جئوگرافیک»، چلِب اِوِرِت، زبان‌شناس از دانشگاه میامی، نویسنده این تحقیق می‌گوید: «نظریه من این بود که وجود آواهایی بخصوص در زبان‌های رایج در ارتفاع‌های بلند معمول‌تر است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

»

وی می‌افزاید: «به هیچ وجه معتقد نبودم که مدرک اثبات چنین نظریه‌ای را کشف خواهم کرد، اما وقتی به داده‌های اطلاعاتی نگاه کردم، نحوه پخش این آواها بسیار توجهم را جلب کرد.»

این پژوهشگر با استفاده از پایگاه داده‌های اطلاعاتی دسته‌بندی‌شده حدود ۷۰۰۰ زبان بر مبنای ویژگی‌های خاص آن‌ها، موقعیت مکانی چیزی نزدیک به ۶۰۰ زبان را از مجموع تعداد یادشده مورد بررسی قرار داد.

اِوِرِت به این نتیجه رسید که ۹۲ زبان از مجموع زبان‌های مورد بررسی، دارای همخوان (صامت)های پَرانِشی هستند، آواهایی که از طریق باز کردن و بستن هم‌زمان حفره دهان و چاکنای (فاصله میان تارآواها) تولید می‌شوند. این دسته صداها در زبان انگلیسی وجود ندارند.

بیشتر زبان‌هایی که همخوان‌های پَرانِشی در آن‌ها مشاهده می‌شود در مناطق مرتفع یا در نزدیکی آن‌ها وجود دارند. در این تحقیق منظور از مناطق مرتفع، موقعیت‌های جغرافیایی است که در سطح ۱۵۰۰ متری از سطح دریا قرار گرفته‌اند.

ریشه چرایی این ویژگی زبانی، آن طور که اِوِرِت می‌گوید، آسان‌تر بودن تولید همخوان‌های پَرانِشی در ارتفاعات بلند است، چرا که در این مناطق فشار هوا با افزایش ارتفاع کاهش یافته و فشردن هوای رقیق، انرژی کمتری نیاز دارد: «برخی می‌گویند این تنها یک تصادف تاریخی است، که موجب شده تا زبان‌های دارای آواهای پرانشی در مناطق مرتفع رواج پیدا کنند».

این زبان‌شناس در عین حال تاکید می‌کند که «چنین چیزی امکان دارد، اما احتمال آن کم است...در واقع [در این الگوی کشف‌شده] هیچ استثنایی وجود ندارد».

البته در عمل یک استثناء وجود دارد. در میان تمامی این مناطق، زبان مردمان یک ناحیه دارای همخوان‌های پَرانِشی نبود: «فلات تبت» که چلِب اِوِرِت می‌گوید هنوز برای تفاوت زبان این منطقه با دیگر نقاط مشابه توضیح علمی نیافته است.»

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: زبان جغرافیا نشنال جئوگرافیک

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۳۵۰۲۵۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ثبات نسبی بهای نفت در بازار جهانی

بهای نفت در بازار جهانی گرچه پس از آغاز جنگ غزه طی ۷ ماه گذشته تحت تاثیر منازعات در خاورمیانه قرار داشته است، اما به دلیل آنکه میزان نفت صادراتی از این منطقه به بازار‌های جهانی به دلیل جنگ تغییری نکرده است، بهای طلای سیاه نیز طی روز‌های اخیر کمترین تاثیر را از این جنگ شاهد بوده است. 

به گزارش خبرگزاری رویترز، پس از کاهش یک دلاری بهای نفت در ساعات اولیه معاملات بازار انرژی، بهای طلای سیاه در ساعات انتهایی شاهد ثبات دوباره بود. 

بر این اساس، بهای نفت برنت دریای شمال با ۳۳ سنت کاهش، به ۸۶ دلار و ۹۶ سنت در هر بشکه رسید. نفت وست تگزاس اینترمیدیت آمریکا نیز تنها با یک سنت افزایش، ۸۳ دلار و ۱۵ سنت در هر بشکه داد و ستد شد. 

توماس وارگا، یکی از تحلیلگران بازار نفت می‌گوید: بازار انرژی در صورتی که عربستان سعودی وارد جنگ فعلی در خاورمیانه شود و یا تنگه هرمز، مهمترین شاهراه در مسیر صادرات نفت خام به بازار جهانی دچار انسداد شود، می‌تواند به شدت تحت تاثیر منازعات فعلی در منطقه قرار گیرد. 

از جنبه اقتصادی، تحلیلگران نگران تقویت دوباره دلار در برابر سایر ارز‌های بین المللی هستند. در صورتی که ارزش دلار افزایش یابد، خریداران بزرگ نفت که ارز‌های دیگر در اختیار دارند باید هزینه بیشتری برای تبدیل ارز خود به دلار و سپس خرید نفت انجام دهند که این امر بهای طلای سیاه را برای آنها گران‌تر خواهد کرد.

باشگاه خبرنگاران جوان بین‌الملل اقتصاد بین الملل

دیگر خبرها

  • بهای نفت در بازار جهانی کاهش‌ یافت
  • امدادرسانی هلال‌احمر گلستان به ۱۱۲ نفر در مناطق تحت تاثیر آبگرفتگی
  • فیلم/ ابوعبیده: ما دیدیم که تاثیر عملیات ایران چقدر بود
  • ببینید | تاثیر رادیو در افزایش مخاطبان صداوسیما
  • 7 نکته که در شروع مذاکره باید رعایت کنیم
  • تحلیلگر سابق سی آی ای: من تحت تاثیر حمله موشکی ایران قرار گرفتم
  • جهش بهای نفت در بازار جهانی
  • ثبات نسبی بهای نفت در بازار جهانی
  • (ویدئو) آیا حمله ایران به اسرائیل بی‌تاثیر بوده؟
  • ببینید | تاثیر آب و سرکه سیب در کاهش وزن