Web Analytics Made Easy - Statcounter

 رضا صورتی رئیس مرکز تحقیقات ابریشم کشور در گفت و گو با  خبرنگار صنعت،تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، با اشاره به اینکه سالیانه ۶۰۰ هزار تن نخ ابریشم در صنعت فرش مورد نیاز است، اظهار کرد: علی رغم افزایش تولید داخل طی ۲ تا ۳ سال اخیر به ناچار بخشی از نیاز کشور از طریق واردات بصورت نخ ابریشم یا پیله ابریشم تامین می شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: بنابر آمار از سال ۹۷ به بعد روند رشد تدریجی در تولید آغاز شد که در سال ۹۹ به اوج خود رسید و این امر منجر به توزیع ۴۶ جعبه تخم نوغان در بین نوغانداران شد که نسبت به سال ۹۷، ۸۰ درصد رشد داشته است.

صورتی با اشاره به اینکه طی یک دهه گذشته استان گیلان رتبه نخست تولید پیله ابریشم را داشت، بیان کرد: در سال ۹۹، ۱۶۷۰ تن تولید پیله داشتیم که این امر بیانگر رکورد بی سابقه بوده است.

رئیس مرکز تحقیقات ابریشم ادامه داد: در سال ۹۹ حدود ۱۰ هزار خانوار بهره بردار نوغاندار داریم و بیش از ۱۶ هزار تخم نوغان توزیع شده که این میزان ۳۵ درصد تولید پیله را به خود اختصاص داده است.

وی توزیع رایگان نهال توت را از جمله برنامه های وزارت جهاد اعلام کرد و گفت: وزارت جهاد کشاورزی در نظر دارد که سالیانه حدود ۲۰۰ هزار نهال توت تولید و به طور رایگان در اختیار نوغانداران قرار دهد و بنابر آمار ۷۰ تا ۸۰ هزار توتستان داشتیم که با رکود نوغانداری در بیش از یک دهه  اخیر بخش مهمی از توتستان ها تغییر کاربری پیدا کرده است.

این مقام مسئول با اشاره به اینکه ظرفیت تولید نوغانداری در سطح کشور از سال ۹۷ به بعد افزایش داشته است، بیان کرد: برنامه تولید نهال رایگان در دستور کار وزارت جهاد کشاورزی قرار دارد به طوریکه در سال ۹۹ بیش از ۷۰۰ هزار نهال توت تولید و به طور رایگان در بین کشاورزان توزیع شود تا به کم و کاستی های دوران رکود کمک کند‌.

رئیس مرکز تحقیقات ابریشم با اشاره به اینکه نوغانداری در ۲۰ استان کشور در حال انجام است، بیان کرد: در ۷ تا ۸ استان پرورش بهاره انجام شده است که با اقتصادی شدن فعالیت نوغانداری در کشور، امسال به نظر می رسد پرورش پاییزه مورد استقبال قرار گیرد، به همبن منظور قرار است که ۵۰ هزار جعبه تخم نوغان توزیع شود.

صورتی از رکورد تولید پیله در ۵۰ سال گذشته خبر داد و گفت: وزارت جهاد کشاورزی برای حمایت نوغانداران، تخم‌نوغان تقریبا بصورت رایگان در اختیار تولیدکننده قرار می دهد چرا که قیمت تمام شده تخم نوغان تولید داخل بیش از ۲۰۰ هزار تومان برای دولت تمام می شود که در راستای حمایت از صنعت و پرداخت یارانه با نرخ ۱۵ هزار تومان در اختیار کشاورز قرار می گیرد که این امر منجر به تداوم صنعت می شود.

صورتی قیمت جهانی هر جعبه تخم نوغان در بازارهای جهانی را ۱۵ دلار اعلام کرد و افزود: با توجه به یارانه پرداختی، قیمت تخم نوغان داخلی با خارجی قابل قیاس نیست که این امر منجر به توسعه می شود.

این مقام مسئول در پایان ظرفیت نوغانداری را سازگار با محیط زیست اعلام کرد و گفت: اگر در توتستان ها از کود استفاده نشود، این محصول کاملا ارگانیگ محسوب می شود و همواره در نوغانداری ظرفیت بهره مندی کلیه نیروی انسانی در سطح استانی در تمامی سنین وجود دارد و همواره نیاز به سرمایه اندک دارد‌ چرا که کلیه فرآیندهای مرتبط با تولید تخم نوغان، فرآوری پیله و تبدیل به کرم ابریشم ایجاد اشتغال می کند که توسعه صنایع نساجی منجر به رونق اشتغال در سه حوزه بازرگانی، صنعت و کشاورزی می شود‌.

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: نخ ابریشم تخم نوغان صنعت ابریشم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۳۵۰۳۵۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جورچین صنعت گاز برای ادامه مسیر گاز ایران

جلسه متقاضیان سرمایه‌گذاری در پروژه‌های مخازن ذخیره‌سازی زیرزمینی گاز طبیعی، مگاپروژه هوشمندسازی مصرف گاز و بهینه‌سازی مصرف گاز در ایستگاه‌های تقویت فشار با حضور نمایندگان شرکت‌های فولادی کشور و به میزبانی شرکت مهندسی و توسعه گاز ایران برگزار شد.

 به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو به نقل از روابط‌عمومی، رضا نوشادی مدیرعامل شرکت مهندسی و توسعه گاز ایران با اشاره به دستاورد‌های شرکت ملی گاز ایران در دوره تحریم، گفت: سال ۱۳۸۹ بانک مرکزی، شرکتی ملی گاز و شرکت ملی نفت تحریم شدند؛ ظرفیت تولید، پالایش، انتقال و توزیع گاز، ۴۰۰ میلیون مترمکعب بود و امروز پس از یک دوره تحریم ۱۵ساله، میزان ظرفیت تولید، به ۸۷۵ میلیون مترمکعب رسیده است و پالایش، انتقال و توزیع این زنجیره از ۱۰۰۰ میلیون مترمکعب بالاتر است. پیچیده‌ترین تکنولوژی با انتقال تکنولوژی از ساخت توربین و کمپرسور از سوی شرکت مهندسی و توسعه گاز ایران به عنوان بازوی اجرای شرکت ملی گاز ایران، صورت‌گرفته است.

نوشادی در ادامه با اشاره به لزوم سرمایه‌گذاری و مشارکت‌های مردمی و بخش‌های مختلف صنعت، افزود: جورچین صنعت گاز برای ادامه این مسیر پر افتخار، برای گسترش سطح مشارکت‌های مردمی و پاسخگویی به رشد فزاینده مصرف چه در مسیر توسعه و چه تولید انرژی و محصول و چه مصرف خانگی و تجاری، نیاز دارد که یک هم‌افزایی گسترده‌ای را انجام دهد. در استراتژی جدید شرکت ملی گاز ایران، برای مدیریت اوج مصرف که متأسفانه آسیبش نخست به تولید وارد می‌شود، تصمیم گرفتیم که وارد حوزه جذب سرمایه‌گذاری بشویم و پروژه‌های ذخیره‌سازی گاز، مگاپروژه هوشمندسازی مصرف گاز و بهینه‌سازی مصرف انرژی در ایستگاه‌های تقویت فشار را خدمت شما معرفی کنیم.

در ادامه این نشست علیرضا بیات مدیر سرمایه‌گذاری و کسب‌وکار شرکت ملی گاز ایران نیز با تأکید بر اهمیت صنعت گاز در امر تولید، گفت: سرمایه‌گذاری در تمام حوزه‌ها یکی از اصول اصلی توسعه در هر صنعتی است و صنعت گاز در کشور ما جریان خونی است که در رگ‌ها و شریان اقتصادی جریان دارد و توسعه این صنعت بی شک به توسعه در دیگر بخش‌های تولید همچون صنایع فولادی و پتروشیمی و دیگر بخش‌های صنعتی می‌انجامد.

در ادامه این نشست پروژه‌های ذخیره‌سازی مخزن نمکی نصرآباد کاشان، میدان هیدروکربنی شوریجه مشهد، مگاپروژه هوشمندسازی مصرف گاز و پروژه بهینه‌سازی مصرف گاز در ایستگاه‌های تقویت فشار گاز جهت سرمایه‌گذاری به نمایندگان شرکت‌های فولادی کشور معرفی شدند.

گفتنی است، نمایندگان شرکت‌های فولادی همچون شرکت ایمیدرو، گل‌گهر، توسعه آن و فولاد، جهان فولاد، فولاد مبارکه، گهر زمین، آهن و فولاد ارفع، ذوب‌آهن اصفهان، فولاد خوزستان، فولاد ایران و فولاد سیرجان در این نشست به ارائه پرسش‌هایی در خصوص این پروژه‌های به بحث و تبادل نظر پرداختند.

دیگر خبرها

  • آغاز توزیع تخم نوغان در مازندران
  • برگزاری دوره آموزشی آشنایی بیماری‌های کرم ابریشم ویژه نوغانداران بخش بایگ شهرستان تربت حیدریه
  • ابرپروژه‌های صنعت گاز برای سرمایه‌گذاری معرفی شدند
  • میزان ظرفیت تولید گاز به ۸۷۵ میلیون متر مکعب رسیده است
  • جورچین صنعت گاز برای ادامه مسیر گاز ایران
  • پیله مشکلات نوغاندارای؛ نبود صنایع تبدیلی است
  • ۵۰ درصد برق کشور در واحدهای صنعتی مصرف می‌شود
  • کمیته امداد امام خراسان شمالی از نوغانداران حمایت ویژه می‌کند
  • توزیع ۱۵۰۰ جعبه تخم نوغان بین مددجویان کمیته‌امداد خراسان‌شمالی
  • توزیع ۱۵۰۰ جعبه تخم نوغان میان مددجویان خراسان‌شمالی