آخرین گام در ایفای پاسخگویی مالی | یادداشتی از شهردار تهران
تاریخ انتشار: ۵ تیر ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۳۵۴۰۴۴
همشهری- پیروز حناچی ـ شهردار تهران: براساس مواد ۶۵ تا ۶۷ قانون شهرداریها پس از تهیه و ارائه گزارش تفریغ در شهرداری و بررسی و تصویب آن در شورای اسلامی شهر هر دو عنصر اصلی فرایند مشتمل بر ارائه گزارش و بررسی آن توسط حسابرسان منتخب شورای اسلامی شهر تکمیل میشود. ازاینرو، با تصویب گزارش تفریغ بودجه سال ۱۳۹۸ شهرداری تهران در شورای اسلامی شهر تهران آخرین گام برای پاسخگویی در ارتباط با ایفای پاسخگویی مالی شهرداری تهران به اعضای شورای اسلامی شهر برداشته شد.
بیشتر بخوانید:
اخباری که در وبسایت منتشر نمیشوند!
به بیان واضحتر، یعنی اینکه خروجی نهایی یک سال هزینهکرد و عملیات شهرداری در حوزههای مختلف (عمرانی، اجرای پروژهها، خدماترسانی به شهروندان و برنامههای متنوع) به چه صورت بوده است.
با ارائه گزارش تفریغ، شهروندان میتوانند ارزیابی منصفانه و واقعبینانهای از مدیران شهری مبنی بر آنچه مصوب کردهاند و آنچه در شهر اتفاق افتاده است داشته باشند. براساس گزارش تفریغ بودجه سال۱۳۹۸ شهرداری تهران با تحقق حدود ۸۸ درصدی درآمدها و سایر منابع مالی تامین اعتبار شهرداری تهران شاهد انجام فعالیتهای متنوع و گسترده شهرداری تهران برای خدمترسانی به شهروندان در بخشهای مختلف عمرانی، خدمات شهری، حمل و نقل عمومی، پروژههای کوچک مقیاس و فضای سبز بودهایم و از این منظر و اداره شهر طبق شاخصهایی نظیر انضباط مالی، شفافیت، مصرف صحیح منابع و درآمدها و هزینهکرد درست انجام شده است.
اعتقاد دارم مردم صاحبان اصلی شهر هستند و بایستی در جریان اقدامات و عملکرد مدیریت شهری قرار بگیرند. بر این اساس شهرداری بایستی زمینه ارائه گزارش شفاف، روان و واقعی به مردم را فراهم کند و در این خصوص با شفافیت در بودجهریزی، قانونمندی در هزینهکرد درآمدهای شهری (که آن نیز متعلق به مردم است) و انضباط مالی و نظارت بر عملکرد شهرداری، زمینه اداره مطلوب شهر را فراهم کنیم.
همانطور که میدانید رویکرد این دوره شهرداری تهران طبق وعدهها و میثاقی که از ابتدا با مردم شهر تهران داشتیم مبتنی بر شفافیت، پاسخگویی و قانونگرایی بوده است و خوشبختانه در این دوره مدیریت شهری تمام تلاشمان حرکت بر این مدار بوده است. واقعیت این است که در چارچوب اصول حکمرانی خوب بهویژه در مولفه ارائه آزادانه اطلاعات و شفافیت، پاسخگویی، قانونمداری و مشارکتپذیری اقدامات تحولآفرینِ چشمگیری توسط واحدها و همکاران پرتلاش شهرداری تهران صورت گرفته که آثار و نتایج آن را در اداره کمهزینه و بدون عارضه شهر شاهد هستیم.
اقداماتی نظیر تحولات ساختاری در بودجه شهرداری، تدوین بودجه سرمایهگذاری برای اجرای پروژههای شهری و استفاده از ظرفیتهای بخش خصوصی، مراقبت و صیانت از منابع درآمدی شهر و حساسیتداشتن نسبت به هزینهکرد آن در بخشهای اولویتدار و تأثیرگذار در زندگی شهروندان (منابع و مصارف اختصاصی)، شفافیت بیشتر اقدامات، برنامهها و پروژههای اجراشده برای شهروندان تهرانی در این دوره محقق شده است.
شایسته است در پایان از زحمات همکاران ارجمندم در شهرداری تهران تقدیر کنم که با وجود کاهش برخی از منابع درآمدی شهرداری تهران و تحمیل برخی از هزینههای اجتنابناپذیر ناشی از پاندمی کرونا با نوآوری و مدیریت هزینهها زمینه تحقق این میزان از بودجه شهرداری تهران و خدمترسانی به شهروندان تهرانی را فراهم کردهاند.
کد خبر 610102 برچسبها شهرداری شهرمنبع: همشهری آنلاین
کلیدواژه: شهرداری شهر شورای اسلامی شهر شهرداری تهران گزارش تفریغ ارائه گزارش پروژه ها
درخواست حذف خبر:
«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را بهطور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کردهاست، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۳۵۴۰۴۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتیکه در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.
خبر بعدی:
ارجاع پرونده تخلفات شهردار پیشین سمنان به بازرسی/ تضییع اموال عمومی در بستر خیابان تاریخی شهر!
ایسنا/سمنان رئیس شورای شهر سمنان از تحقق تنها ۳۶۰ میلیارد تومان از بودجه ۹۶۰ میلیارد تومانی شهرداری مرکز استان در ۶ ماهه اول سال خبر داد.
مهدی خراسانیان سوم مهرماه در نشست خبری با اصحاب رسانه اظهار کرد: به دلیل تعدد نیروها، بخش عمده اعتبارات در شهرداری صرف هزینه های جاری و از جمله حقوق و مزایا میشود.
وی در پاسخ به پرسش ایسنا در خصوص سهم درآمدهای مالیاتی ناشی از ارزش افزوده از درآمد ۳۶۰ میلیارد تومانی شهرداری سمنان در نیمه اول امسال گفت: حدودا ۱۹۳ میلیارد تومان از این درآمد مربوط به ارزش افزوده و درآمدهایی از این دست بوده است.
رئیس پارلمان شهری سمنان تعدد نیروها را در مجموعه شهرداری را یکی از معضل های مبتلابه مدیریت شهری در سمنان ارزیابی و تصریح کرد: متاسفانه به دلیل حجم بالای نیروی انسانی جذب شده، ماهانه بیش از ۳۶ میلیارد تومان تنها هزینه پرداخت حقوق و مزایا در شهرداری سمنان است و این در حالیست که هزینه های جاری ماهانه، رقمی به مراتب بیشتر از این رقم است.
معضل تعدد کارکنان و صرف اعتبارات برای حقوق و مزایا
وی با اذعان به اینکه درآمدهای شهرداری جوابگوی این حجم از هزینه ها نیست ادامه داد: براساس قانون هزینهکرد اعتبارات در حوزه های جاری و عمرانی باید ۶۰ به ۴۰ درصد باشد اما در حال حاضر به دلیل همین مشکل، رعایت این نسبت در شهرداری مرکز استان، عملی نیست.
رئیس شورای شهر سمنان با بیان اینکه شورای شهر به دنبال اصلاح این روند است خاطرنشان کرد: البته به دنبال کاهش حقوق کارکنان و نیروی انسانی نیستیم اما در تلاشیم که با افزایش درآمدهای پایدار، سهم بخش عمران را افزایش دهیم.
وی با بیان اینکه این حجم از نیروی انسانی باید درآمدزایی بالایی داشته باشد افزود: شورا و مدیریت شهری باید برای افزایش درآمدهای پایدار برنامهریزی بهتری داشته باشد.
خراسانیان در پاسخ به پرسشی در ارتباط با تعدد آنتنهای مخابراتی در سطح شهر و زیانهای ناشی از آن برای شهروندان گفت: فعلا و تا ماهوارهای شدن این فرآیند، برای آنتندهی ، هیچ چارهای جز وجود این آنتنها نیست و نصب آنها نیز مطابق با قوانین کشور است و در نصب آنها براساس قوانین، حریمهای الزامی رعایت شده است.
جابجایی بدون مجوز ردیفهای بودجهای در شهرداری!
وی از پیگیری قانونی آنچه تضییع حقوق شهروندان و بیتالمال در دوره مدیریت شهری پیش میخواند خبر داد و اظهار کرد: در دوره قبل تغییر ردیف بودجههای متعددی در شهرداری سمنان داشتیم که مبتنی بر قوانین نبوده و لذا شورای شهر به این مهم ورود کرده و موارد تخلف را از مجاری قانونی پیگیری کرده است.
وی با بیان اینکه شهردار براساس قانون می تواند تا ۱۰ درصد از یک ردیف بودجه ای را با صلاحدید خود جابه جا و به پروژه اولویتدار شهری دیگری اختصاص دهد ادامه داد: شهردار در صورت جابجایی رقم بیشتر باید درخواست خود را به شورای شهر داده و شورا درباره آن نظر دهد که متاسفانه در دوره مدیریت شهردار اسبق چنین رویه قانونی طی نشده است.
رئیس شورای شهر سمنان اضافه کرد: متاسفانه در آن دوره در مواردی گاه، ۱۰۰درصد اعتبار یک ردیف بودجهای بدون مصوبه شورای شهر، جابهجا شده است.
ارجاع پرونده تخلفات شهردار پیشین به بازرسی استان
وی با بیان اینکه در همان دوره نیز در این خصوص به شهردار وقت تذکر دادیم افزود: براساس قانون شهردار باید ۱۵ هر ماه گزارشی از هزینه ها را به شورا ارائه بدهد که این قانون نیز در دوره شهردار اسبق رعایت نشده است. البته این قانون در دوره سرپرستی دکتر بابایی کامل رعایت شده و هماکنون نیز این رویه ادامه دارد.
رئیس پارلمان شهری سمنان از بررسی این تخلفات توسط یک حسابرس در شهرداری سمنان خبر داد و عنوان کرد: حسابرس یک گزارش کامل در این خصوص تهیه و به شورای شهر سمنان تحویل داد که این گزارش طی نامهای از سوی شورای شهر برای پیگیری قانونی، به اداره کل بازرسی استان ارجاع شد.
تضییع اموال عمومی در بستر خیابان تاریخی شهر!
وی هدررفت بخش زیادی از اعتبارت در پروژه پیادهراه خیابان تاریخی امام سمنان را نمودی دیگری از این تخلفات ارزیابی و اضافه کرد: در این پروژه نیز مسیرهای قانونی طی نشده که همین خسارات زیادی بیتالمال وارد کرده است.
این نماینده مردم شهر سمنان از پیگیری قضایی خسارات وارده به بیتالمال در این حوزه خبر داد و تصریح کرد: در این مورد نیز بازرسی استان ورود کرده و پیگیر چرایی تضییع اموال عمومی است.
خراسانیان با بیان اینکه هزینهکرد اعتبارات باید براساس نیازهای واقعی و اولویتدار شهروندان باشد گفت: یکی از اولویتهای ما در شورای شهر، تکمیل پروژههای نیمهتمام است البته بدیهیست که پروژههایی در اولویت قرار دارند که نیازهای مردم را رفع کنند.
وی با انتقاد از عدم انجام مطالعات فنی و اجتماعی در خصوص برخی از پروژههای شهری سمنان اظهار کرد: متاسفانه عمده پروژههایی که از اساس کار مطالعاتی آنها انجام نشده و صرفا با سلیقه شخصی عدهای میخ آنها کوبیده شده، امروز به مشکل خوردند.
رئیس شورای شهر سمنان پروژه موسوم به میدان امام حسن(ع) را یکی از این پروژه برشمرد و افزود: این پروژه به جایی رسیده که نه میتوان آن را جمع کرد و نه میتوان آن را ادامه داد.
وی با بیان اینکه ما زمانی که این پروژه تنها ۵ درصد پیشرفت فیزیکی داشت خواستار تعطیلی آن شدیم خاطرنشان کرد: متاسفانه در آن مقطع به تذکرات توجه نشد و امروز پروژه به جایی رسیده که نه میتوان آن را تعطیل کرد و نه بر تداوم این دیوار کج تاکید کرد.
رئیس شورای شهر سمنان در پاسخ به پرسش خبرنگار ایسنا در خصوص آخرین تلاشهای پارلمان شهری سمنان در خصوص تغییر ریل احتمالی آزادره حرمتا حرم از بخش شمالی به جنوب شهر سمنان اظهار کرد: اعضای شورای شهر خواستار در نظر گرفتن اقتصاد شهری در این حوزه هستند.
وی با بیان اینکه سالانه بیش از ۲۰ میلیون زائر از سمنان عبور میکنند افزود: عبور آزادراه از شمال سمنان باعث میشود که اقتصاد شهر از این ظرفیت کمتر برخوردار شود.
وی عبور میلیونی زوار از شهر سمنان را یک چرخه اقتصادی سرشار خواند و گفت: بیبهره شدن شهر از این ظرفیت، ما را دچار مشکل میکند. البته متولی قانونی این پروژه وزارتخانه راه و شهرسازی است و شورای شهر تنها پیگیر مطالبات مردم است.
خراسانیان با اشاره به آخرین تغییرات در این پروژه بیان کرد: آخرین تغییرات این است که فعلا بعد از تکمیل پروژه تا سرخه، ترددها از طریق کمربندی سرخه-سمنان به مرکز استان برسد. البته همچنان تاکید بر عبور آزادراه از بخش شمالی شهر سمنان است اما هنوز فرصت برای اصلاح و اتخاذ یک راهکار کارشناسیتر وجود دارد. البته براساس قانون امکان عبور آزادراهها از داخل شهرها وجود ندارد با اینهمه امیدواریم که در نهایت تصمیمی اتخاذ شود که منافع مردم تامین شود.
انتهای پیام