رؤیای آب در دشتهای دهدشت غربی/سراب وعدهها 12 ساله شد
تاریخ انتشار: ۵ تیر ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۳۵۴۱۲۷
به گزارش خبرگزاری فارس از کهگیلویه، گذر آبهای خروشان از شهرستان میتواند فرصت مناسبی برای استفاده بهینه از این آبها برای رونق بخشیدن به بخش کشاورزی و توسعه باشد.
ظرفیتهای خوب در بخش کشاورزی در نبود صنایع ایجاب میکند از آب رودخانهها برای آبیاری زمینهای دیم استفاده شود این در حالی است که چندین طرح آبرسانی تعریف شده اما برای رفع موانع اقدام مؤثری صورت نمیگیرد.
بیشتر بخوانید:
اخباری که در وبسایت منتشر نمیشوند!
ماهیت تپه ماهوری اراضی حومه غربی باعث بروز مشکل در امر آبیاری شده است؛ در این راستا پس از بررسیهای به عمل آمده مشخص شد که از هفت هزار هکتار اراضی موجود به طور خالص بیش از 5600 هکتار قابل کشاورزی است.
رونق کشاورزی در این زمینها به حدود پنج متر مکعب در ثانیه آب نیاز دارد که تأمین آب مورد نیاز بیش از 33 هزار هکتار آن به روشهای تحت فشار و 23 هزار هکتار دیگر به روش ثقلی پیشبینی شده است.
سال 89 کلنگی با هدف تأمین آب اراضی دهدشت غربی بر زمین زده شد و حرف از اشتغالزایی شش هزار نفر، آبیاری 5500 هکتار از اراضی حومه غربی و عمران آبادانی در شهرستان با راهاندازی این پروژه مهم جرقه نوری در دلهای تاریک جوانان جویای کار و کشاورزان زده شد؛ اما به نظر میرسد سرعت لاکپشتی این پروژه بهرهبرداری از آن را را به نوادگان نسل منتظر میرساند.
با این حال اما برخلاف انتظار معمول پروژه پیشرفت خوبی ندارد و در حتی قرار گرفتن در لیست پروژههای اقتصاد مقاومتی سالهای گذشته هم نتوانست مرحمی بر زخمهای عمیق 12 ساله آن شود.
پروژهای که قرار بود در کوتاهترین زمان ممکن به بهرهبرداری برسد حالا با گذشت 12 سال همچنان اندر خم تکمیل مانده است.
پنج هزار و 564 هکتار از زمینهای تشنه دهدشت غربی و اشتغالزایی 9 هزار نفر به صورت مستقیم و غیر مستقیم در انتظار تدبیر مسؤولان برای سرعت بخشی به آبرسانی است.
اگرچه گفته میشود اعتبارات خوبی امسال به پروژه تزریق شده است اما انتظار سرعت گرفتن و به نتیجه رسیدن در دولتی که سالها برای رفع مشکل راکد ماندن آن کاری نکرد دور از انتظار است.
خاضعی با بیان اینکه این پروژه با گذشت 12 سال تنها 25 درصد پیشرفت فیزیکی دارد، اظهار داشت: امسال 42 میلیارد تومان اعتبار برای اجرای عملیات اختصاص داده شد.
رئیس امور آب کهگیلویه گفت: با اختصاص این اعتبار بستر برای پیشرفت مهیا است و با تکمیل طرح علاوه بر رونق اقتصادی و کشاورزی زمینه اشتغال جوانان فراهم خواهد شد.
معاون عمرانی استاندار در خصوص پروژه آبرسانی حومه غربی دهدشت گفت: این پروژه از سال ۹۰ شروع به کار کرده است که متاسفانه به دلیل عدم تخصیصات کافی رشد خوبی نداشته و حدود ۳ سال پروژه تعطیل شده بود.
حاجی زاده گفت: با دستور استاندار، تعامل نماینده شهرستان و پیگیریهای مستمری که داشتیم از سازمان برنامه و بودجه کشور، آب منطقهای استان و وزارت نیرو اعتباراتی که سال گذشته تخصیص داده شده بود، جذب و دو ماهی است که این پروژه فعال شده است.
وی با اشاره به اعتبارات خوبی که جذب شده است گفت: چون پروژه از کد استانی ملی بهره مند است، ۴۲ میلیارد اعتبار برای این پروژه در نظر گرفته شد که حدود ۱۴ میلیارد آن تخصیص داده شده است.
وی بیان کرد: با پیگیری های انجام شده امیدواریم با برنامه ریزی منظم یک خط آن بعنوان فاز اول در موعد مناسب و در آینده نزدیک به بهره برداری برسد.
معاون عمرانی استاندار با تاکید بر اینکه مسئولان آب منطقه ای اظهار داشته اند که تخصیص جدید به اندازه پنجاه درصد این ده ساله است گفت: علت آن پیگیری ها و توجه ویژه استاندار ،آب منطقه ای، حوزه عمرانی و وزارت نیرو برای این پروژه است.
انتهای پیام/82016
منبع: فارس
کلیدواژه: آبرسانی آب 4 شهر زمین های تشنه رودخانه های کهگیلویه فارس
درخواست حذف خبر:
«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را بهطور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کردهاست، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۳۵۴۱۲۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتیکه در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.
خبر بعدی:
پیگیری یک وعده؛ توقف قطار رشت-کاسپین در ایستگاه وعدههای نافرجام
خبرگزاری فارس؛ حمیدرضا دنیادیده: راهآهن رشت-کاسپین، بخشی از طرح توسعه راهآهن و آخرین پازل از اتصال کریدور شمال به جنوب است که میتواند در تجارت جهانی بهویژه در منطقه اوراسیا تحولی بزرگ ایجاد کند.
به اذعان کارشناسان اقتصاد حملونقل، اجرای پروژه ریلی رشت-کاسپین علاوه بر اهمیت در حملونقل داخلی، بار و مسافر استان گیلان، ازنظر ایجاد یک کریدور ریلی جدید و جایگزین جهت صادرات و واردات کشور و همچنین ترانزیت کالا از مناطق شمالی کشور به خلیجفارس، آبهای آزاد بینالمللی و دیگر کشورهای همسایه ایران، بسیار مهم است.
۸۰ درصد پیشرفت فیزیکی تا خرداد ۱۴۰۲
آخرین وعده بهرهبرداری راهآهن رشت-کاسپین که عملیات اجرایی آن از سال ۹۸ کلید خورده خردادماه امسال بود که به دلیل دشواریهای مالی، نهایتاً با اراده و عزم دولت سیزدهم و اختصاص اعتبارات موردنیاز در تاریخ فوق الاشاره به پیشرفت فیزیکی ۸۰ درصدی رسید.
رشد ۱۹ درصدی پیشرفت فیزیکی پروژه رشت-انزلی طی دو سال اخیر
محمد پردل نژاد، مدیر حوزه طرحهای شرکت ساخت و توسعه زیربناهای حملونقل در گیلان طی گفتوگویی با خبرنگار فارس با اشاره به میزان پیشرفت فیزیکی پروژه احداث راهآهن رشت-کاسپین، اظهار کرد: احداث این راهآهن پیش از شروع به کار دلوت سیزدهم ۶۸ درصد پیشرفت فیزیکی داشت و تا پایان شهریورماه به پیشرفت ۸۷ فیزیکی رسیده که رشد ۱۹ درصدی را نشان میدهد.
تأمین صددرصدی اعتبار راهآهن رشت-کاسپین در سال ۱۴۰۱
یکی از بزرگترین موانع برای افتتاح خط آهن رشت-انزلی، کمبود اعتبارات کافی است؛ موضوعی که خادمی، معاون وزیر راه و مدیرعامل شرکت ساخت و توسعه زیربناهای حملونقل کشور در اردیبهشتماه سال گذشته از تأمین صددرصدی آن از محل اعتبارات سفر ریاست جمهوری داده بود.
خط آهنی که قرار بود نهایتاً تا تابستان امسال افتتاح شود
خادمی همچنین در تیرماه امسال نیز در بازدیدی که از محل پروژه راهآهن رشت-کاسپین داشت بعد از استماع گزارشها پیمانکار طرح بیان کرد: یکی از اهداف دولت، تکمیل این راهآهن در فصل تابستان است اما به شرطی که تمامی اعتبار این امر، محقق شود؛ این در حالی است که قرار بود با تأمین اعتبار سفر رئیسجمهوری به گیلان، قطار روی ریل رشت کاسپین حرکت کند.
حمید امانی، معاون فنی و امور زیر بنایی سازمان برنامهوبودجه نیز که در بازدید از محل احداث پروژه حضور داشت از شماره معکوس برای بهرهبرداری از این پروژه خبر داد و مدعی شد که هیچ مشکلی در خصوص تأمین اعتبار و همچنین اعتبارات مازاد وجود ندارد.
وی همچنین از افتتاح خط آهن رشت کاسپین در مردادماه امسال ابزار امیدواری کرده بود.
افتتاح راهآهن رشت کاسپین تا آبان ماه!
به گواه اظهارات مسئولان ارشد کشور ازجمله بذرپاش وزیر راه و شهرسازی، خط آهن رشت – کاسپین بعد از پنج سال از آغاز عملیات اجرایی تا آخر آبان ماه امسال افتتاح و حلقه مفقوده اتصال کریدور شمال جنوب به زمستان نرسیده، تکمیل میشود.
توقف قطار رشت-کاسپین در ایستگاه وعدههای بینتیجه
بررسی وعدههای پرتکرار متولیان امر در اتمام و تکمیل راهآهن رشت-کاسپین نشاندهنده حرکت قطار مورد انتظار، روی خط سوءمدیریت با چندین ایستگاه وعده است که افراد تنها افرادی را از یک دولتبهدولت دیگر جابهجا کرده و از انتقال بار و مسافر از مبدأ به مقصد، خبری نیست.
اتصال کاسپین و انزلی به شبکه ریلی کشور، یکی از اَبر پروژه بزرگ در کشور است که ایران را از طریق جمهوری آذربایجان به روسیه و کشورهای اروپایی وصل میکند که تحقق این مهم تنها با کار جهادی، عزمی پولادین و همگرایی مسئولانی با رویکرد آرمانی دولت سیزدهم را میطلبد.
موقعیت ژئوپلیتیک و ژئواکونامیک بسیار مناسب جمهوری اسلامی در منطقه، ایران را به یکی از مهمترین و باارزشترین مسیرهای ترانزیت ترکیبی منطقه تبدیل کرده و اهمیت اتصال بندرکاسپین به شبکه ریلی را مضاعف میکند.
گفتنی است، راهآهن رشت-کاسپین به طول ۳۵ کیلومتر بوده که در دو قطعه مسیر ریلی به طول ۱۷ و ۱۸ کیلومتر است در دست احداث قرار دارد.
پایان پیام/۸۴۰۰۸