Web Analytics Made Easy - Statcounter

شکنجه‌های غیرانسانی در زندان‌های رژیم عربستان علیه فعالان سیاسی یکی از روش‌ها متدوال سعودی‌ها برای سرکوب آزادی بیان است.

به گزارش مشرق به نقل از الواقع السعودی، به مناسبت روز جهانی حمایت از قربانیان شکنجه، جنایت رژیم سعودی علیه مخالفان و بازداشت شدگان در زندان‌های آل سعود مورد بررسی قرار گرفته است.

بر اساس گزارش سازمانهای حقوق بشری، شکنجه نشان دهنده یک سیاست سیستماتیک در زندان‌های رژیم‌های سرکوبگر است که عامدانه بازداشت شدگان ،کودکان، زنان و بزرگسالان را شکنجه می‌کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

شکنجه یکی از فجیع‌ترین موارد نقض حقوق بشر و حمله به آزادی و عدالت و کرامت انسانی است.

بیشتر بخوانید: پرده‌ای دیگر از برده‌داری نوین در عربستان؛ تعرض به خدمتکاران زن فیلیپینی

جامعه جهانی در اعلامیه جهانی حقوق بشر مصوب مجمع عمومی سازمان ملل متحد در سال ۱۹۴۸ شکنجه و سایر رفتارهای بی رحمانه، غیرانسانی یا تحقیرآمیز را محکوم کرد. مجمع عمومی ، سال ۱۹۷۵ در واکنش به فعالیت شدید سازمانهای غیردولتی قانونی مربوط به حمایت از همه افراد در معرض شکنجه و سایر رفتارها یا مجازات‌های بیرحمانه ، غیرانسانی یا تحقیرآمیز را تصویب کرد.

طی دهه‌های ۱۹۸۰ و ۱۹۹۰ ، پیشرفت‌هایی در زمینه ایجاد استانداردها و ابزارهای قانونی و اجرای ممنوعیت شکنجه حاصل شد. مجمع عمومی، صندوق داوطلبانه سازمان ملل متحد را برای قربانیان شکنجه در سال ۱۹۸۱ تأسیس کرد تا سازمانهایی را که به قربانیان شکنجه و خانواده‌های آنها کمک می‌کنند، تأمین کند.

بیشتر بخوانید: مقامات سعودی قصد دارند بیش از ۴۰ نوجوان را اعدام کنند

مجمع عمومی کنوانسیون مقابله با شکنجه و سایر مجازات‌های بیرحمانه ، غیرانسانی یا تحقیرآمیز را در سال ۱۹۸۴ تصویب کرد و در سال ۱۹۸۷ به اجرا درآمد.

کمیسیون حقوق بشر در سال ۱۹۸۵ اولین گزارشگر ویژه شکنجه را منصوب کرد. در همان دوره، مجمع عمومی قطعنامه‌هایی را مبنی بر محافظت از زندانیان در برابر شکنجه تصویب و اصول کلی را برای رفتار با افراد بازداشت شده تعیین کرد. مجمع عمومی ۲۶ ژوئن ۱۹۹۷ را به عنوان روز جهانی حمایت از قربانیان شکنجه سازمان ملل اعلام کرد.

بیشتر بخوانید: شکنجه‌های غیرانسانی در زندان‌های عربستان

سازمان ملل بارها نقش مهمی را که سازمان‌های غیردولتی در مبارزه با شکنجه ایفا کرده‌اند، برجسته کرد.کارشناسان فردی، از جمله گزارشگر ویژه در مورد شکنجه و گزارشگر ویژه در مورد خشونت علیه زنان به اطلاعات ارائه شده به سازمان‌های غیردولتی تکیه می‌کنند.

رژیم آل سعود برجسته‌ترین اشکال شکنجه در زندان‌های عربستان را علیه زندانیان اعمال می‌کند از جمله این شکنجه‌ها سلول انفرادی، محرومیت از دسترسی به وکیل، گرفتن اعترافات اجباری قبل از دادرسی است.

عربستان چندین نوع شکنجه را که علیه بازداشت‌شدگان آزادی بیان در زندان‌های رژیم سعودی تحمیل می‌کند. این اشکال شکنجه شامل حبس در کمد لباس کوچک برای چند روز، جلوگیری از استحمام، محرومیت از خواب، آویزان شدن از سقف، ضرب‌وشتم تا غش کردن، گرسنگی و تمسخر است.

مقامات آل‌سعود از شکنجه به‌عنوان نوع مجازات در حین بازداشت استفاده می‌کنند و باوجود گزارش بازداشت‌شدگان در مورد شکنجه، آنان بدون هیچ اتهامی مورد محاکمه قرار گرفتند و مسئولان هیچ گونه تحقیقی در خصوص اتهام صورت‌گرفته علیه آن‌ها انجام ندادند.

بازداشت شدگان در زندان‌های آل سعود با تن برهنه مورد ضرب و شتم قرار می‌گیرند و مقامات سعودی قربانیان را در هنگام بازجویی به صندلی می‌بندند و ماه‌ها پاهای قربانی را غل و زنجیر می‌کنند.

ضرب و شتم بازداشت‌شدگان با استفاده از عصا و سیم برق ، ضرب و جرح تا مرحله بیهوشی، تهدید به مرگ، سهل انگاری پزشکی به قصد آسیب رساندن به قربانی و آزار جنسی از جمله شکنجه‌های دیگر در زندان‌های آل سعود است.

یکی از روش‌های غیرانسانی شکنجه زندانیان زن و مرد در عربستان استفاده از روش «شوک الکتریکی» است. سازمان عفو بین‌الملل سال گذشته میلادی در گزارشی اعلام کرد، برخی از زندانیان آزادی بیان که به تازگی از زندان‌های آل سعود رها شده‌اند در پی آزار و اذیت‌های همچون آویزان شدن از سقف و شوک الکتریکی نمی‌توانند روی پای خود بایستند و یا راه بروند.

قابل توجه است که خطرناک‌ترین و نگران‌کننده ترین نکته این است که شکنجه در زندان‌های آل سعود از طریق اقدامات فردی انجام نمی‌شود، بلکه از طریق ریاست امنیت کشور انجام می‌شود که با دستور سلطنتی در ۲۰ ژوئیه ۲۰۱۷ ایجاد شد.

به دلیل فقدان دادگستری مستقل و عادل در عربستان، جبران خسارت به قربانیان شکنجه غیرممکن است.

سازمان عفو بین‌الملل اعلام کرد که رژیم سعودی از روش‌های وحشیانه شکنجه و سایر بدرفتاری‌ها برای گرفتن اعتراف از بازداشت شدگان استفاده می‌کند تا به عنوان مدرک علیه آنها در دادگاه مورد استفاده قرار گیرد. زنان بازداشتی در عربستان نیز در حالی که در غل و زنجیر هستند، مورد آزار جنسی قرار می گیرند. مقامات زندان‌ها با فیلم برداری از زنان، آنها را وادار به اعتراف می‌کنند.

این سازمان در ادامه افزود: رژیم سعودی اغلب متهمان را بر اساس اعترافات اعتراض آمیز در بازداشت قبلی دادگاه محکوم کرده است.

سازمان حقوق بشری سعودی اروپا ۸۶ جسد بازداشت‌شدگان را در زندان‌های عربستان پس از کشته شدن آنها در زمان «ملک سلمان» پادشاه عربستان و « محمد بن سلمان» ولیعهد سعودی (۲۰۱۵-۲۰۲۰) مستند کرد.

این سازمان حقوق بشری سعودی اروپایی اعلام کرد که تعداد اجساد بازداشت شده در سال ۲۰۱۹، ۵۲ تن بوده است.

منبع: تسنیم

منبع: مشرق

کلیدواژه: کرونا اتوبوس خبرنگاران رژیم عربستان سازمان ملل فیلم برداری رژیم سعودی زندان های آل سعود قربانیان شکنجه بازداشت شدگان مجمع عمومی سازمان ملل رژیم سعودی شکنجه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mashreghnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مشرق» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۳۷۰۰۰۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تعیین سرکنسول عربستان در مشهد و سفر مقام سعودی به تهران

سفیر عربستان در ایران با تاکید بر پیشرفت قابل توجه مناسبات تهران و ریاض از تعیین سرکنسول جدید عربستان در مشهد خبر داده و اعلام کرد که به زودی یک مقام ارشد سعودی به تهران سفر خواهد کرد و همچنین شرایط لازم برای عمره‌گزاران ایرانی فراهم است. - اخبار بین الملل -

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، مناسبات ایران و عربستان سعودی طی ماه‌های گذشته شاهد گام‌های جدیدی در مسیر صلح و آشتی سازنده و تاریخی بوده و در همین راستا روز گذشته دوشنبه عمره‌گزاران ایرانی برای اولین بار بعد از سال 2016 وارد فرودگاه مدینه منوره شدند.

در این راستا «عبدالله العنزی» سفیر عربستان سعودی در تهران طی گفتگویی با روزنامه الشرق با تاکید بر گسترش روابط تهران و ریاض از تعیین سرکنسول جدید عربستان در مشهد و نیز سفر قریب الوقوع معاون «فیصل بن فرحان» وزیر خارجه عربستان به تهران خبر داد.

سفیر سعودی اعلام کرد که انتظار می‌رود طی چند روز آینده و قبل از آغاز حج تمتع، 6 هزار زائر ایرانی برای حج عمره عازم مکه شوند و بعد از پایان مناسک حج تمتع امسال در عمره بر روی زائران ایرانی باز خواهد شد. این امر بعد از رعایت همه شروط فنی عربستان توسط طرف ایرانی صورت می‌گیرد که سازمان هواپیمایی و آژانس‌های مربوطه عربستان آن را تایید کرده‌اند.

عبدالله العنزی تاکید کرد که برای حضور در مراسم بدرقه عمره گزاران ایرانی به فرودگاه بین المللی در تهران رفتم و در کنار مسئولان ایرانی و شخصیت‌های دینی از ساعت 2 بامداد تا زمان پرواز هواپیما در ساعت 6 صبح در این مراسم حضور داشتم.

وی در ادامه خبر داد که «محمد نوار العتیبی» دیپلمات سعودی به عنوان سرکنسول عربستان در مشهد انتخاب شده و بلافاصله بعد از انجام اقدامات لازم که احتمالا دو هفته طول خواهد کشید در یکی از هتل‌های مشهد به عنوان مقر موقت کنسولگری عربستان فعالیت‌های خود را آغاز می‌کند.

دیدار سفرای ایران و عربستاندیدار و گفت‌وگوی سفرای ایران و عربستان در لبنان/ تاکید بر لزوم جلوگیری از گسترش جنگ غزه

این دیپلمات سعودی درباره اقدامات انجام شده جهت سفر شهروندان عربستان به ایران نیز گفت که شهروندان سعودی قبل از سفر به ایران باید موافقت رسمی وزارت کشور را از طریق سامانه «ابشر» کسب کنند و موضوع ازسرگیری سفرها میان ایران و عربستان در دست بررسی قرار دارد.

وی تاکید کرد که مناسبات تهران و ریاض در همه سطوح و زمینه ها شاهد پیشرفت بوده و سفرهای متقابل هیئت‌های رسمی دو طرف ادامه دارد. همچنین «ولید الخریجی» معاون وزیر خارجه عربستان به زودی به تهران سفر خواهد کرد. هفته آینده نیز هیئتی از سازمان توسعه صادرات عربستان سعودی وارد ایران می‌شود و در اکسپو تهران حضور خواهد داشت. همچنین «مهدی صفری» معاون اقتصادی وزیر خارجه ایران نیز در اجلاس داووس مشارکت خواهد کرد.

پس از گذشت 9 سال وقفه، صبح دیروز، دوشنبه، نخستین گروه عمره‌گزاران ایرانی با استقبال سفیر جمهوری اسلامی ایران در عربستان، سرکنسول کشورمان و مسؤلان حج و عمره ایران و عربستان وارد مدینه منوره شدند.

علیرضا عنایتی سفیر کشورمان در ریاض طی اظهاراتی با ابراز خرسندی از ورود عمره‌گزاران ایرانی پس از یک توقف طولانی، تبادل سفرهای زیارتی را علاوه بر برکات معنوی و روحی، موجب نزدیکی بیشتر دو ملت و استحکام روابط دو کشور دانست.

سفیر کشورمان با اشاره به اشتیاق هموطنان ایرانی براى تشرف به زیارت خانه خدا، مسجد نبوی شریف و حرم مطهر رسول الله و ائمه بقیع علیهم السلام اضافه کرد: به‌لطف الهی و با تلاش‌های مستمر نهادهای ذی‌ربط این امر میسر گردید و به‌امید خداوند این مسیر بعد از حج تمتع با تلاش‌های سازمان‌های ذی‌ربط ادامه خواهد یافت.

عنایتی همچنین از مسئولان پادشاهی عربستان سعودی از جمله وزارت خارجه این کشور برای همکاری‌های مربوطه تشکر کرد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • اوضاع وحشتناک اسیران غزه به روایت آزاده فلسطینی
  • نئوم، بن‌سلمان را دست به دامن چینی‌ها کرد!
  • تعیین سرکنسول عربستان در مشهد و سفر مقام سعودی به تهران
  • سرکنسول عربستان سعودی در مشهد تعیین شد + جزئیات
  • گام‌های تهران و ریاض برای تقویت روابط
  • وسط آتش سوزان خاورمیانه؛ عربستان و اسرائیل یک گام تا عادی‌سازی؟
  • عربستان و اسرائیل یک گام تا عادی‌سازی؛ بایدن چه خوابی برای ریاض دید؟
  • ابرپروژه لاین عربستان به مشکل خورد
  • هشدار عربستان به زائران برای حضور بدون مجوز در این کشور
  • انتقاد تند رهبر حوثی‌ها از آل سعود: آیات قرآن را از برنامه‌های درسی حذف کرده‌اند | به صهیونیست‌ها احترام می‌گذارید