Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پول نیوز»
2025-04-21@18:52:57 GMT

واردات کالای اساسی 10 درصد افت کرد

تاریخ انتشار: ۹ تیر ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۴۰۱۰۰۲

واردات کالای اساسی 10 درصد افت کرد

آمارهای مقایسه‌ای نشان می‌دهد از نظر وزنی واردات کالاهای اساسی حدود 10 درصد افت کرده است اما ارزش واردات تقریباً 27 تا 30 درصد افزایش یافته است.

 

به گزارش پول نیوز، از ابتدای سال جاری تا پایان هفته اول تیر ماه بیش از 6.1 میلیون تن انواع کالای اساسی به‌ارزش 3.1 میلیارد دلار ترخیص شد. این درحالی است که واردات کالای اساسی در مدت مشابه سال قبل بیش از 6.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

8 میلیون تن و به‌ارزش 2.9 میلیارد دلار بوده است. این آمارهای مقایسه‌ای نشان می‌دهد از نظر وزنی واردات کالاهای اساسی حدود 10 درصد افت کرده است اما ارزش واردات تقریباً 27 تا 30 درصد افزایش یافته است، این موضوع نشان می‌دهد با افزایش شدید قیمت جهانی کالاهای اساسی مانند ذرت، ارزبری این کالاها افزایش یافته است اما به‌لحاظ وزنی که شاخص مهمتری محسوب می‌شود واردات افت داشته است و آثار این موضوع در بازارهای داخلی تا حدودی مشهود شده است.

حدود 4.564 میلیون تن کالای اساسی از قبیل گندم، ذرت، جو، روغن خام و دانه‌های روغنی در بنادر و گمرکات مختلف وجود دارد، بر این اساس تنها 3.3 میلیون تن کالا در بندر امام خمینی(ره) موجود است، همچنین 17 کشتی حامل 403 هزار تن کالای اساسی شامل ذرت، گندم، دانه‌های روغنی و نهاده‌های دامی به‌علاوه شکر در حال تخلیه می‌باشند.

جدول زیر نشان میدهد، 25 فروند کشتی شامل 1.158 میلیون تن در لنگرگاه‌ها در حال انتظار هستند که غالباً از لحاظ اسناد مالکیت هنوز مشکل دارند. حدود 3.3 میلیون تن کالای اساسی در بندر امام خمینی(ره) متعلق به 38 شرکت اصلی است که مشکل خود را در خصوص عدم ترخیص کالا، عدم تأمین ارز ترجیحی عنوان می‌کنند، هرچند با مصوبه اخیر ستاد تنظیم بازار امکان ترخیص 90 درصد کالای اساسی فراهم شده است و از این مسیر نیز امکان ترخیص کالاهای رسوبی وجود دارد، همچنین در خصوص این کالاها ثبت سفارشها احصا شده است و این موارد در اختیار وزارت صمت و بانک مرکزی قرار گرفته است تا بررسی شود و اگر شرکتی علی‌رغم تأمین ارز کالای خود را ترخیص نمی‌کند مشخص شود.

 

در همین خصوص معاون گمرک ایران اعلام کرده است، با احتساب کالاهای مجود در گمرکات مرکزی کشور از جمله گمرک تهران و..همچنین انبارهای تحت کلید گمرک ایران، مجموعا بیش از 7 میلیون تن کالای اساسی در بنادر و گمرکات کشور ذخیره شده است.کالاهای اساسی 25 گروه هستند که ارز نیمایی دریافت می کنند که شامل گندم، جو، ذرت، نهادهای دامی، سویا، روغن و دانه های روغنی هستند.

این درحالی است که محمدصادق مفتح، قائم‌مقام وزیر صمت در امور بازرگانی گفته است: یکی از اولویت های وزارت صمت، رسوب نکردن کالا در گمرکات است.

منبع: پول نیوز

کلیدواژه: واردات کالا کالای اساسی ترخیص کالا پول نیوز نهاده های دامی تن کالای اساسی کالاهای اساسی میلیون تن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت poollnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پول نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۴۰۱۰۰۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ارز کالاهای قاچاق چکونه تامین می‌شود؟

به گزارش اقتصادنیوز، روزنامه خراسان نوشت: اخیرا آقای مصطفی دارایی‌نژاد، عضو اتحادیه بارفروشان اعلام کرد زردآلو و گیلاس و هلو و  گوجه سبز قاچاق را از شیلی و ترکیه وارد کشور می‎کنند و کیلویی ۴ میلیون تومان ‌می‎فروشند‌.

سوال اساسی این است که ارز کالای قاچاق ورودی از کجا تامین می شود؟ 

۱- تهاتر با کالای قاچاق خروجی نظیر «گازوئیل و بنزین»، «پول‎های کثیف قاچاق مواد مخدر» ،«طلا» و  ... 

۲- تهاتر با ارز کالای صادراتی غیراظهارشده و غیررسمی 

۳- خرید دلار از بازار آزاد و حواله صرافی ها (صرافی های کاغذی و دیجیتال) به خارج از کشور 

و این یعنی قدرت حاکمیت بانک مرکزی بر دلار و مبادلات خارجی ناقص و ناکافی خواهد بود .

متاسفانه یکی از آفت‌های اقتصاد ایران، فرایندهای گمرکات کشور است؛ به‎گونه ای که ارزش‎گذاری کالاهای ورودی یا خروجی و تطبیق میزان ورود و خروج آن با واقعیت منطبق نیست و این یعنی قاچاق از پایانه های رسمی کشور به‎راحتی انجام می شود. 

این درحالی ‎است که سیاست تشویق کشف قاچاق(حق الکشف) تاکنون در هیچ‎کدام از دولت‎ها به‎صورت جدی اجرایی نشده است؛ موضوعی که تجربه موفق آن در سازمان امورمالیاتی می‎تواند برای  گمرکات کشور نیز قابل استفاده باشد. 

درصورتی که دولت با اراده ای قوی سیاست «حق الکشف قاچاق» را اجرایی نماید، روند خروج ارز به‎صورت غیررسمی و غیرقانونی نزولی خواهد شد و بانک مرکزی قادر به اعمال حاکمیت پولی و مالی خواهد بود.

از طرفی دولت بایستی با اصلاح سیاست‎های ارزی، اقلام مورد درخواست مردم نظیر کالاهایی که در سطور بالا به آن اشاره شد را در لیست واردات قانونی و تخصیص ارز قرار دهد تا علاوه بر رفع نیاز کشور، چارچوب‎های قانونی کشور را تثبیت نماید.

یکی از مولفه های بسیار مهم در کنترل قیمت ارز و حفظ ارزش پول ملی، میزان قاچاق در یک کشور است که بایستی در دستور کار مجلس و دولت قرار بگیرد.

 

دیگر خبرها

  • ۲.۷ میلیارد دلار ارز مورد نیاز واردات تامین شد
  • ارائه لایحه کاهش مالیات ارزش افزوده در مجلس
  • فوری/ لایحه کاهش مالیات ارزش افزوده کالاهای اساسی روانه مجلس شد
  • چه خبر از لایحه کاهش مالیات ارزش افزوده کالاهای اساسی؟
  • لایحه کاهش مالیات ارزش افزوده کالاهای اساسی چه می گوید؟
  • ارز کالاهای قاچاق چکونه تامین می‌شود؟
  • ۸۰ درصد کود شیمایی تولیدی باید در خراسان شمالی تخصیص یابد
  • زیرساخت گمرک برای ترخیص کالای ملوانی فراهم شود
  • تامین ۲ میلیارد و ۱۵۷ میلیون دلار ارز مورد نیاز واردات و نیازهای خدماتی
  • پهلودهی سومین شناور حامل کالای اساسی در بندرشهید رجایی