Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جام جم آنلاین»
2024-04-18@19:42:37 GMT

آیا می‌دانید تنبلی تخمدان دارید؟

تاریخ انتشار: ۱۲ تیر ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۴۲۸۳۷۱

تنبلی تخمدان یا تخمدان پلی‌ کیستیک از شایع‌ترین اختلالات هورمونی در بین خانم‌هاست که اگر بی‌اهمیت انگاشته شود، موجب ناباروری می‌شود.

در صورت بی‌توجهی و درمان‌نشدن به موقع، این بیماری پیشرفت کرده و برای سایر اجزای بدن نیز مشکل ایجاد می‌کند. در رأس این مشکلات می‌تواند دیابت نوع 2 ، کلسترول بالا، فشار خون بالا و بیماری‌های قلبی باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



پیش‌تر بارها از تنبلی تخمدان در همین صفحه گفته‌ایم، ولی به‌علت اهمیت آگاهی از عوارض این سندرم و درمان به‌موقع آن در گفت‌وگو با دکتر سیمین ظفردوست، جراح و فلوشیپ زنان زایمان و ناباروری و عضو تیم تخصصی مرکز فوق‌تخصصی درمان ناباروری و سقط مکرر ابن‌سینا مروری بر این بیماری شایع زنانه خواهیم داشت.

بسیاری از دختران جوان نمی‌دانند که علت پرمویی یا جوش‌های صورت‌شان را باید در اختلالات زنانه جست‌وجو کنند. آیا یکی از مهم‌ترین عوامل برای چنین عوارضی وجود تنبلی تخمدان است‌؟

تنبلی تخمدان یا تخمدان پلی‌کیستیک از جمله اختلالات در کارکرد تخمدان و سیستم هورمونی بدن است که می‌تواند زنان و دختران را در سنین باروری گرفتار کند. این سندرم با بروز مشکلات پوستی، ریزش مو و مشکلات قاعدگی همراه است و شیوع آن معمولا حول وحوش 20‌درصد گزارش شده و علت اصلی آن همچنان ناشناخته است.

البته عوامل ژنتیکی، محیطی و به‌خصوص مقاومت به انسولین از عوامل احتمالی ابتلا به تنبلی تخمدان شناخته می‌شود. مشکل اصلی در این بیماری هورمونی، مقاومت به انسولین و به‌دنبال آن افزایش هورمون مردانه و عدم تخمک‌گذاری است. سایر مشکلات مثل پر مویی و جوش‌های صورت، اختلال چرخه‌های قاعدگی، افزایش چربی خون و ریزش موی سر با الگوی مردانه، چاقی، مشکلات قلبی عروقی و نازایی به‌دنبال این اختلالات اصلی رخ می‌دهند.

چرا گفته می‌شود که این اختلال درمان قطعی ندارد؟

متأسفانه درمان قطعی در مورد سندرم تنبلی تخمدان نداریم و تنها با داشتن سبک زندگی سالم می‌توان آن را کنترل کرد. یعنی با داشتن تغذیه سالم و درست، خواب کافی و کاهش وزن حتی در حد 5 تا 10 درصد کاهش می‌توان اثرات ناشی از این بیماری را کنترل کرد. ناگفته نماند پیاده‌روی، ورزش کافی و کاهش استرس نیز می‌تواند به کنترل این سندرم کمک کند.

یعنی کاهش وزن در از بین بردن عوارض ناشی از تنبلی تخمدان خیلی تاثیر دارد؟

تغذیه درست، دریافت ویتامین‌های مناسب و پیشگیری از افزایش وزن، باید از دوران کودکی مورد توجه جدی قرار بگیرد تا افراد دچار مشکل نشوند. داشتن سبک زندگی درست، تغذیه مناسب و ورزش، از مهم‌ترین اقدامات برای سلامتی و افزایش قدرت باروری است که زنان باید به این موضوعات توجه جدی داشته باشند. چاقی نه‌تنها سبب کاهش احتمال باروری در زنان می‌شود، بلکه در پاسخ‌دهی آنان به درمان‌های نازایی هم نقش مؤثری دارد.

پس بیماران مبتلا فقط باید سبک زندگی خود را اصلاح کنند تا بسیاری از مشکلات‌شان از بین برود؟

دقیقا همین‌طور است. ما در مورد درمان تنبلی تخمدان معمولا فقط مشکلات بیمار را رفع می‌کنیم. یعنی برای رفع مشکل ریزش مو یا جوش‌های صورت، بیمار را به متخصص پوست ارجاع می‌دهیم. اختلالات قاعدگی هم با مراجعه به متخصص زنان از بین خواهد رفت. افرادی که دچار مشکل ناباروری ناشی از تخمدان پلی‌کیستیک هستند هم باید به فلوشیپ ناباروری و متخصص نازایی مراجعه کنند. به هر حال مشکلات جانبی بیمار که ناشی از تنبلی تخمدان باشد برطرف می‌شود ولی هنوز علت مشکل اصلی ناشناخته و همچنان درمان‌پذیر نیست.

چه وقت به احتمال بروز تنبلی تخمدان شک کنیم؟

از دکتر ظفردوست پرسیدم با توجه به طیف وسیع و متفاوت عوارض ناشی از تنبلی تخمدان که ممکن است در دختران و زنان زیادی بروز کند، در چه شرایطی باید به احتمال بروز تنبلی تخمدان بیشتر شک کرد؟ وی در پاسخ گفت: زمانی می‌گوییم فردی دچار تنبلی تخمدان شده که دو معیار از سه معیار زیر را داشته باشد:
 اختلالات قاعدگی مثل چرخه‌های طولانی قاعدگی یا قاعدگی‌های با تاخیر.
 افزایش علائم هورمون مردانه مثل افزایش موهای زاید، ریزش موی مردانه، جوش‌های زیاد صورت یا این‌که در آزمایش‌ها علائمی مبتنی بر افزایش هورمون آندروژن دیده شود.
 گزارش تخمدان پلی‌کیستیک (PCO) در سونوگرافی.

پونه شیرازی - دانش و سلامت / روزنامه جام جم 

منبع: جام جم آنلاین

کلیدواژه: ناباروری تنبلی تخمدان تنبلی تخمدان تخمدان پلی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت jamejamonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جام جم آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۴۲۸۳۷۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

لزوم تشویق بخش خصوصی به سرمایه‌گذاری در حوزه معادن

جام جم آنلاین آذربایجان شرقی: امید ظفر با بیان این مطلب گفت: بیش از ۶۰ درصد چرخش اقتصادی استان، متعلق به حوزه صنعت و معدن بوده و بر این اساس حل مشکلات این صنعت  ضروری است.

وی بر لزوم رفع مشکلات از طریق تعامل و تفکر تأکید کرد و خاطرنشان کرد: اگر تعامل نباشد، هیچ اتفاق مثبتی بین بخش خصوصی و دولت روی نمی‌دهد.

ظفر یکی از رویکردهای اصلی کمیسیون معادن و فلزات را حل مشکلات بخش خصوصی و انعکاس این مشکلات به مسئولان و طرح در شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی استان به‌عنوان عالی‌ترین پارلمان بخش خصوصی است.

وی با بیان اینکه یکی از موانع و چالش‌های رشد تولید، بروکراسی پیچیده اداری است که سال‌هاست مردم و سرمایه‌گذاران بخش خصوصی را رنج می‌دهد، گفت: انتظار می‌رود دستگاه‌های اجرایی بر رفع این مشکل اهتمام ورزند. با توجه به گستردگی واحدهای تولیدی در شهرستان‌های استان، امیدواریم در سال جدید از طریق کمیسیون معادن و فلزات اتاق بازرگانی تبریز، ایجاد خانه صنعت و معدن در شهرستان‌های صنعتی پیگیری خواهد شد.

رئیس کمیسیون معادن و فلزات اتاق تبریز در ادامه تأکید کرد: بحث افزایش حقوق دولتی یکی از مشکلات اساسی حوزه معادن است که متأسفانه این مسئله ادامه‌دار است و باعث شده بهای محصول تمام‌شده بیشتر شود، به‌همین دلیل تمامی فعالان حوزه معدن در استان به آن معترض هستند، لذا به‌عنوان یک مسئله اصلی مورد پیگیری کمیسیون معادن و فلزات اتاق بازرگانی قرار خواهد گرفت.

 

نبود متولی واحد از یکسو و نبود حامی از صنایع معدنی

ظفر اذعان کرد: نبود متولی واحد از یکسو و نبود حامی از صنایع معدنی نیز دیگر مشکلاتی است که در این زمینه فعالان حوزه معدن از نبود رویه واحد در صدور مجوز برای فعالیت اقتصادی در یک محدوده معدنی که طبق قانون نیازمند دریافت استعلام‌های مختلف از دستگاه‌های اجرایی مانند ادارات کل منابع طبیعی، راه و شهرسازی، حفاظت محیط زیست و… انتقاد کرده و مراتب اعتراض را به کمیسیون معادن و فلزات اتاق بازرگانی تبریز ارسال می‌کنند. وی اضافه کرد: بر همین اساس وفق ماده ۲۴ مکرر قانون معادن آمده است، اگر پاسخ به استعلامی مورد اختلاف بین دستگاه‌های اجرایی باشد، باید آن سازمان‌ها در یک نشست مشترک، اختلاف بین خود را حل کرده و به یک نتیجه واحد برسند و مشکل آن استعلام را برطرف کنند. چراکه در زمینه فعالیت معدنی هم قانون معادن و هم قانون منابع طبیعی مشخص است و اگر در مواردی این قوانین با هم در تضاد باشند، سازمان‌های مربوطه باید مشکل تضاد یا تناقض قوانین را برطرف کنند.

رئیس کمیسیون معادن و فلزات اتاق بازرگانی تبریز، بحث معارضان محلی یکی دیگر از مشکلات فعالان حوزه معدن است که متأسفانه تاکنون هیچ اقدامی برای رفع مشکل از سوی اداره کل منابع طبیعی استان که خود اقدام به واگذاری زمین برای فعالیت‌های معدنی کرده، صورت نگرفته است

.

رفع مشکل ناترازی انرژی، صاحبان صنایع و معادن استان

ظفر یکی از مهمترین مطالبه صاحبان صنایع و معادن استان را مشکل ناترازی انرژی دانست و افزود: باتوجه  به رصدهای انجام‌گرفته توسط این کمیسیون، خوشبختانه واحدهای تولیدی و صنایع بیشترین همکاری را با دستگاه‌های اجرایی و زیرساختی استان از جمله شرکت گاز استان در راستای صرفه‌جویی انرژی و گاز در سال گذشته داشته است، اما متأسفانه این ناترازی انرژی در فصول سرد و گرم سال بعضاً بدون اطلاع صاحبان صنایع اجرایی شده و موجب تحمیل خسارات زیادی به واحدهای تولیدی می‌شوند. در سال گذشته پیگیری‌های خوبی در این زمینه انجام‌گرفته، اما به‌دلیل برخی مشکلات اداری تاکنون نتیجه‌بخش نبوده و ما در سال‌جاری همچنان این موضوع را پیگیری خواهیم کرد.

 

مشکل ناترازی انرژی

وی با تأکید بر اینکه بزرگ‌ترین مشکل استان این است که ما نمی‌توانیم از ظرفیت‌های ایجادشده استفاده کنیم، خاطرنشان کرد: در استان آذربایجان‌شرقی حدود دو الی سه ماه در حوزه آب و برق مشکل‌داریم و عملاً صنعت فولاد سه ماه تعطیل و از مدار خارج می‌شود، لذا ما خواستار اجرایی کردن ماده ۲۵ هستیم، همچنین امید است، قراردادهای شرکت‌های خدمات‌رسان با بنگاه‌های اقتصادی ۱۲ ماهه شود.

وی بر لزوم تهیه برنامه قطعی احتمالی گاز واحدهای صنعتی در فصل تابستان امسال و ابلاغ به‌تمامی واحدهای تولیدی و صنعتی، قبل از قطعی گاز واحد صنعتی و تولیدی توسط شرکت گاز استان، به‌منظور جلوگیری از ناترازی گاز مصرفی واحدهای تولیدی و صنعتی تأکید کرد.

ظفر از تداوم پیگیری‌ها در خصوص عدم افزایش قیمت بهای گاز صنایع و فولاد استان تا پایان سال جاری خبر داد و اضافه کرد: حذف موضوع اخذ و اصرار بر پرداخت مابه‌التفاوت گاز مصرفی سال قبل توسط واحدهای تولیدی و صنعتی با توجه به فروش محصول در ماه‌های قبل از افزایش هزینه بهای گاز مصرفی واحدهای مورد اشاره، وفق اصل حقوقی عدم عطف به ماسبق نشدن قانون، توسط شرکت گاز استان، از جمله مهمترین برنامه‌های کمیسیون معادن و فلزات در سال ۱۴۰۳ خواهد بود.

رئیس کمیسیون معادن و فلزات اتاق تبریز گفت: پیگیری اجرایی کردن ماده ۲۴ در سال گذشته انجام‌گرفته، با این حال لازم است امسال مجدداً نسبت‌به عملیاتی کردن این ماده از طرف کمیسیون اقدام کنیم.

وی با اشاره به متن ماده ۲۵ قانون بهبود مستمر محیط کار گفت: قرار بود آیین‌نامه اجرایی این قانون ظرف سه‌ماه توسط وزارتخانه‌های صنعت، معدن و تجارت، جهاد کشاورزی، نفت، نیرو و ارتباطات و فناوری اطلاعات تهیه شود، اما در نهایت بعد از ۵ سال این آیین‌نامه تصویب شد. این موضوع امسال مجدداً در اتاق بازرگانی تبریز و همچنین جلسه شورای گفت‌وگوی دولت و بخش خصوصی مورد بحث و بررسی مجدد قرار خواهد گرفت.

ظفر با بیان اینکه سال گذشته بحث‌های خوبی در خصوص حق رأی‌دار کردن نمایندگان بخش خصوصی در شورای عالی معادن مطرح شده بود، افزود: امسال هم تلاش خواهیم کرد تا نسبت به این امر، شورای عالی معادن کشور اقدامات قانونی انجام دهند. در کنار این موضوع تلاش می‌کنیم در سال جدید نسبت به تشکیل شورای معادن در استان اقدام شود.

 

دیگر خبرها

  • هزینه سفر حج بسیار سنگین شده است
  • ضرورت توسعه زیرساخت‌ها و راه‌ها در سیستان وبلوچستان
  • وزیر کشور: مشکلات سیل‌زدگان براساس اولویت پیگیری و رفع خواهد شد
  • خطر ناباروری با این نوع از رژیم‌های لاغری
  • مشکل تامین لاستیک حل می‌شود؟!
  • وزیر صمت: حل مشکل تامین لاستیک به زودی
  • تکمیل مسکن ملی مهرگان دو تا پایان سال 
  • لزوم رسیدگی به صنایع فعال استان گلستان
  • لزوم تشویق بخش خصوصی به سرمایه‌گذاری در حوزه معادن
  • پی بردن به مشکل کبد از روی مدفوع