Web Analytics Made Easy - Statcounter

معاون فرهنگی شهردار اصفهان گفت: اگر بخواهیم جهان شهر اصفهان را روایت کنیم، باید روایت و داستان اصفهان را به اندازه جهانی که در آن زندگی می‌کنیم، بر سر زبان‌ها بیندازیم و تکرار کنیم.

به گزارش خبرنگار ایمنا، محمد عیدی شامگاه گذشته (دوشنبه) ر مراسم اختتامیه سومین دوره جایزه ملی جمالزاده، در خصوص ورود شهرداری به برگزاری جشنواره‌ها و جوایز ادبی مانند جشنواره ادبی جمالزاده، اظهار کرد: باید بدانیم پرداختن به مسائل فرهنگی و ادبی یکی از وظایف شهرداری‌ها است، سه وظیفه در بخش کلیات از جمله آموزش مهارت‌های بلدی، تکثیر معارف و سلامت از سال ۱۳۲۵ هجری قمری بر عهده شهرداری بوده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: در دوره‌هایی توجه به فرهنگ مغفول ماند و یا فرهنگ باید چالش‌های ناشی از توسعه را توجیه و حل می‌کرد و در واقع نگاهی ابزار گونه به فرهنگ وجود داشت، اما امروزه در شهرها توسعه پایدار با نگاه محوری به فرهنگ ممکن است، بنابراین اینکه شهرها بتوانند روایت جدید تولید کنند، خلاقیت فرهنگی و هنری در آن‌ها نمود پیدا می‌کند و قطعاً این موضوع اساس و پایه توسعه پایدار شهری است.

تأثیر داستان در اعتلای فرهنگ شهری

رئیس سازمان فرهنگی اجتماعی و ورزشی شهرداری اصفهان با اشاره به تأثیر داستان در اعتلای فرهنگ شهری، خاطرنشان کرد: فرایندهای نااندیشیده توسعه شهری باعث شده در کشور ما و کشورهایی که از جنس ما هستند، ایده‌ای با عنوان ترومای فرهنگی بروز و ظهور یابد و جراحت‌های فرهنگی بر بدنه شهر ایجاد شود.

وی تصریح کرد: ترومای فرهنگی ناشی از پاد روایت‌ها و پاد فرهنگ‌هایی است که در شهرهای ما تولید می‌شود، اگر شهری روایت‌های خود را نداند و نخواند، قطعاً نمی‌تواند در جهان پر گفت‌وگوی امروز حرفی برای گفتن داشته باشد.

عیدی افزود: در دیپلماسی شهری یکی از بنیان‌های اساسی در فرایند ارتباطات میان فرهنگی این است که روایات و داستان خود را به زیباترین و خلاقانه‌ترین شکل ممکن بیان کنید، در حوزه جهانی شدن نیز یک برش تخصصی وجود دارد که بر اساس آن شهرهایی در جهان می‌توانند از هویت خود استفاده کنند که بتوانند بومی باشند.

وی با بیان اینکه ادبیات، ظرفیت در خود زیستن و به دیگری نگریستن را ایجاد می‌کند، افزود: نتایج و برکات بخش داستان اصفهان را به طور کیفی مشاهده می‌کنیم و قطعاً میزان علایق مردم به شهر بیشتر خواهد شد و وقتی این اتفاق بیفتد، مشارکت مردم در امور شهر نیز بیشتر خواهد شد.

ایجاد خیزش فرهنگی با تداوم جایزه ادبی جمالزاده

معاون فرهنگی شهردار اصفهان گفت: جمالزاده یک روایت شنیدنی و خواندنی است و رویدادی تحت این عنوان می‌تواند آغازگر فرایندی روایی برای یک شهر باشد، انتظار می‌رود رویداد جایزه ادبی جمالزاده یک رهیافت استراتژیک برای امور فرهنگی شهر شود، اگر بخواهیم جهان شهر اصفهان را روایت کنیم، باید روایت و داستان اصفهان را به اندازه جهانی که در آن زندگی می‌کنیم، بر سر زبان‌ها بیندازیم و تکرار کنیم.

وی با تاکید بر اینکه جایزه ملی جمالزاده می‌تواند کانون میان فرهنگی اصفهان را که روزگاری به اعتبار جهانی اصفهان انجامید باز تولید کند، افزود: داشتن نگاه رهیافت استراتژیک به این جشنواره ضامن بقای آن است.

عیدی تصریح کرد: روایت‌هایی که در این جشنواره بیان می‌شود، کمک می‌کند که تفاوت‌ها به مشارکت بیانجامد و تفاهم بر سر تفاوت‌ها شکل بگیرد. تلاش برای نهادینه شدن این جشنواره موجب خیزش فرهنگی و خلاقیت‌های متنوعی می‌شود که روزگاری شهر اصفهان شاهد پدیده‌ای به نام "پدیداری ثبت‌های مختلف" شده است و مهم است که روایت‌ها فراتر از مرزهای جغرافیایی شهر اصفهان گفته و شنیده شود. امیدوارم این جشنواره تداوم یابد.

کد خبر 505354

منبع: ایمنا

کلیدواژه: محمد عیدی معاون فرهنگی شهرداری اصفهان جشنواره جایزه ادبی جمالزاده جشنواره جمالزاده جایزه ادبی جمالزاده سومین دوره جایزه جمالزاده سازمان فرهنگی اجتماعی و ورزشی شهرداری اصفهان شهر شهروند کلانشهر مدیریت شهری کلانشهرهای جهان حقوق شهروندی نشاط اجتماعی فرهنگ شهروندی توسعه پایدار حکمرانی خوب اداره ارزان شهر شهرداری شهر خلاق ادبی جمالزاده شهر اصفهان روایت ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۴۴۹۷۰۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برگزاری جشنواره‌های ورزشی در راستای ترویج فرهنگ شهدا

به گزارش خبرنگار مهر، سرهنگ عبدالرضا ملاکی صبح دوشنبه در جمع خبرنگاران به مناسبت فرارسیدن سالروز شهدای ورزشکار و تأسیس سازمان بسیج ورزشکاران، ضمن گرامیداشت یاد و خاطره شهدا گفت: سازمان بسیج ورزشکاران در راستای احیا و ترویج فرهنگ شهدای ورزشکار تاکنون اقدامات فرهنگی متعددی را در سطح استان ویژه ورزشکاران برگزار کرده است.

مسؤول سازمان بسیج ورزشکاران سپاه امام صادق علیه السلام استان بوشهر برگزاری اقدامات فرهنگی برای ورزشکاران را مقوله اصلی این سازمان خواند و اذعان کرد: برگزاری جشنواره فرهنگی ورزشی، برگزاری اردوهای فرهنگی، ورزشی و سیاسی، برگزاری اردوهای راهیان نور و راهیان پیشرفت از عمده فعالیت‌های این سازمان محسوب می‌شود.

وی با بیان اینکه ورزشکاران برای عضویت در بسیج ورزشکاران می‌توانند با مراجعه به دفاتر این سازمان در اداره ورزش جوانان استان و شهرستان‌ها مراجعه کنند اظهار کرد: تجلیل از مدال آوران و قهرمانان ورزشی، تجلیل از ورزشکاران اخلاق مدار، تجلیل از خانواده‌های شهدای ورزشکار، برگزاری اردوهای جهادی با حضور ورزشکاران برخی از اقدامات شاخص سازمان بسیج ورزشکاران سپاه امام صادق علیه السلام استان بوشهر در سال ۱۴۰۲ محسوب می‌شود.

کد خبر 6085137

دیگر خبرها

  • شهرستان اردل میزبان چهاردهمین جشنواره منطقه‌ای شعر تمداربیت
  • برگزاری جشنواره منطقه‌ای شعر تمداربیت دراردل
  • فرهاد قائمیان: رشد کمی و کیفی خاصی را در بخش های مختلف جشنواره امام رضا(ع) شاهدیم/ اعطای جایزه ویژه «غزه» برای نخستین بار
  • مظلومیت غزه با روایت نشان داده می‌شود
  • جزئیات جایزه ملی داستان و بازآفرینی اعلام شد/ معرفی اصفهان به عنوان پایگاه روایتگری ادبی
  • رئیس شورای راهبردی بیست‌وچهارمین جشنواره ملی صنعت چاپ و نشر منصوب شد
  • جشنواره دوسالانه سرنانوازی در لرستان
  • سُرنانوازی لرستان یک موسیقی جهانی شده است
  • هفدهمین جشنواره بین‌المللی پژوهش فرهنگی برگزار می‌شود
  • برگزاری جشنواره‌های ورزشی در راستای ترویج فرهنگ شهدا