Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فردا»
2024-04-25@12:40:04 GMT

هزینه تراشی های دقیقه نودی دولت با جیب خالی!

تاریخ انتشار: ۱۵ تیر ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۴۴۹۹۶۳

هزینه تراشی های دقیقه نودی دولت با جیب خالی!

در فاصله تنها چند هفته مانده به اتمام کار دولت دوازدهم، برخی اقدامات دولت شائبه کارنامه سازی برای این دولت یا هزینه تراشی برای دولت آینده را تقویت کرده است. حذف سقف افزایش 2.5 میلیون تومانی حقوق و مزایا در سال جاری برای تمام کارمندان به بهانه اعتراض کارکنان عملیاتی صنعت نفت، افزایش امتیازات شغلی بخش قابل توجهی از کارکنان دولت،دایمی کردن همسان سازی  حقوق بازنشستگان ، برگزاری عجولانه برخی مزایده ها و پیش خور کردن درآمدهای مالیاتی از جمله این اقدامات است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

آن هم در شرایطی که کسری بودجه امسال به حد نگران کننده ای رسیده است.به گزارش مهر در این خصوص ، احسان خاندوزی نایب رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس اظهار کرد: دولت متأسفانه اقداماتی را  که می‌توانست در طی هشت سال با طمأنینه و طی مراحل قانونی، به درستی پیش ببرد به ماه‌های پایانی خود حواله داده و این اقدامات با تعجیلی که می‌تواند به اصل کار لطمه وارد کند، در حال انجام است که از جمله این اقدامات می‌توان به واگذاری پهنه‌های معدنی اشاره کرد. به گفته وی، اخبار  به دست آمده  از حوزه نفت و گاز هم حاکی از آن است که در همین روزهای پایانی دولت دوازدهم، بسیاری از پروژه‌ها و پیمانکاری‌ها با سرعت در حال برگزاری مزایده و مناقصه و صدور مجوز عقد قرارداد هستند که ممکن است حواشی و مسائلی را ایجاد کند.

پیش خور کردن درآمدهای مالیاتی

نایب رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس تصریح کرد: متأسفانه در حوزه مالیات‌ها نیز اخبار خوبی به گوش نمی‌رسد. به گفته وی، بر اساس گزارش‌های به دست آمده ، از بسیاری شرکت‌های دولتی یا شرکت‌های عمومی غیردولتی خواسته شده  است تا پیشاپیش یک دوازدهم مالیاتی  را که باید طی ماه‌های آینده واریز شود زودتر به حساب خزانه واریز کنند تا در همین ماه‌های ابتدای سال قابل مصرف باشد؛ این باعث می‌شود دولت بعد در ماه‌های پایان سال که به طور طبیعی هزینه‌ها افزایش  می یابد  و نیازمند درآمد بیشتر است، امکان بهره‌مندی از درآمدهای مالیاتی را نداشته باشد چرا که توسط دولت دوازدهم پیش‌خور شده است.

دور زدن قانون بودجه به بهانه اعتراضات نفت و به نفع نجومی بگیران

در این حال، خبرگزاری فارس خبر داد که دولت روحانی به بهانه اعتراضات کارکنان عملیاتی صنعت نفت، سقف 2.5 میلیون تومانی افزایش حقوق و مزایا (مندرج در تبصره 12 قانون بودجه) را برای تمامی کارمندان دولت برداشته است.

 اقدامی که صرفاً در راستای منافع حداکثری نجومی بگیران به شمار می رود. طبق این اقدام، دولت مصوب کرده است که سقف افزایش 2.5 میلیون تومانی حقوق و مزایای کارمندان دولت در سال جاری، صرفاً محدود به بخشی از حقوق و مزایای پرداختی به کارمندان دولت باشد و در  دیگر بخش ها یعنی «فوق العاده‌ها و مزایای مندرج در حکم کارگزینی (یا عناوین مشابه)» دولت مجاز باشد هر اندازه که صلاح می داند حقوق و مزایای کارمندان دولت را افزایش دهد. به گزارش خراسان، این اقدام در شرایطی صورت می گیرد که  انجام آن باز دردی  را از نیروهای پیمانی وزارت نفت درمان نمی کند. در این زمینه خبرگزاری تسنیم به نقل از زنگنه وزیر نفت گفته است: مشکل این افراد ارتباطی به قانون بودجه 1400 ندارد و مربوط به قانون کار است بنابراین طبق قانون کار هر آن چه را  به آن‌ها تعلق بگیرد پرداخت می‌کنیم اما درخواست‌های فراقانونی آن‌ها مسئله دیگری است.

«فوق العاده مدیریت» مدیران دولتی 2 برابر شد

همچنین در مصوبه ای دیگر امتیازات فوق‌العاده مدیریت دستگاه های اجرایی افزایش یافت و دو برابر شد و بخشنامه جدید در این باره جایگزین بخشنامه مصوب در 21 اردیبهشت 88 شد. این افزایش موجب افزایش حقوق مدیران دولتی بیش از سقف مصوب افزایش بودجه امسال خواهد شد. این افزایش هزینه های جاری در شرایطی است که کسری بودجه به میزان حداقل 300 هزار میلیارد تومان تا پایان سال قطعی است و ممکن است منابع دولت از محل فروش سهام دولتی در بورس و انتشار اوراق مالی تا حد زیادی محقق نشود./ خراسان

منبع: فردا

کلیدواژه: دولت دوازدهم امتیازات شغلی کارمندان دولت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.fardanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فردا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۴۴۹۹۶۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بودجه نظامی ایران در سال ۲۰۲۳؛ چهارم در خاورمیانه و بیست و ششم در دنیا

موسسه بین‌المللی تحقیقات برای صلح موسوم به «سیپری» در تازه‌ترین گزارش خود در خصوص بودجه نظامی کشورهای مختلف، می‌گوید ایران در سال ۲۰۲۳ نسبت به سال ۲۰۲۲ هزینه‌های نظامی خود را افزایش داده است.   به گزارش عصر ایران به نقل از یورو نیوز؛ بر اساس این گزارش که بر پایه آمارهای رسمی و دولتی کشورهای مختلف جهان حاصل می‌شود، جمهوری اسلامی ایران در سال ۲۰۲۳ مبلغ ۱۰ میلیارد و ۳۰۰ میلیون دلار صرف هزینه‌های نظامی کرده است. این عدد نسبت به سال ۲۰۲۲ شش دهم درصد افزایش یافته است.    بر اساس اعلام این موسسه، میزانی که ایران برای هزینه‌های دفاعی خرج کرده معادل ۲.۱ درصد تولید ناخالص داخلی کشور بوده است.    در منطقه خارمیانه کشورهای عربستان سعودی، اسرائيل و ترکیه بیش از ایران در سال ۲۰۲۳ برای صنایع نظامی خرج کرده‌اند. عربستان با تخصیص ۷۵ میلیارد و ۸۰۰ میلیون دلار نه تنها در منطقه خاورمیانه در رده نخست قرار دارد که حتی در جهان هم بعد از ایالات متحده آمریکا، چین، روسیه و هند در جایگاه پنجم ایستاده است.    بعد از عربستان این اسرائيل است که با صرف ۲۷ میلیارد و ۵۰۰ میلیون دلار در جایگاه دوم در منطقه خاورمیانه و پانزدهم جهان ایستاده است. ترکیه هم با ۱۵ میلیارد و ۸۰۰ میلیون دلار در رده بیست و دوم دنیا قرار دارد و بیش از ایران در امور نظامی هزینه کرده است.    بر اساس نتایج این تحقیق، رتبه ایران در رده‌بندی جهان نسبت به سال ۲۰۲۲ هفت رده بالاتر رفته و از جایگاه ۳۳ به رده ۲۶ رسیده است. سهم ایران در کل هزینه‌های تسلیحاتی در جهان در سال ۲۰۲۳ حدود چهار دهم درصد بوده است. این در حالی‌است که عربستان سعودی، اسرائيل و ترکیه به ترتیب سهمی ۳.۱، ۱.۱ و شش دهم درصدی از کل هزینه‌کرد در صنایع نظامی در سال ۲۰۲۳ جهان داشته‌اند.    این گزارش که هزینه‌ها در صنایع نظامی کشورهای مختلف در تمامی نهادهای مربوطه را مورد بررسی قرار داده می‌گوید سهم هزینه‌های نظامی اختصاص یافته به سپاه پاسداران انقلاب اسلامی دست‌کم از سال ۲۰۱۹ به بعد رو به افزایش بوده است.   بر این اساس سهم سپاه پاسداران در کل هزینه‌های نظامی ایران در سال ۲۰۱۹ حدود ۲۷ درصد بوده اما این میزان در سال ۲۰۲۳ به ۳۷ درصد افزایش یافته است.    علاوه بر این در سال ۲۰۲۳ هزینه‌های مربوط به خرید هواپیما از شرکت صنعتی هواپیماسازی ایران (هسا) نیز در مدت مشابه ۲۷ درصد افزایش یافته است.    از تولیدات هسا می‌توان به هواپیماهای بدون سرنشین (پهپاد) که سپاه آنها را تولید و مورد استفاده قرار می‌دهد اشاره کرد.   کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • افزایش حقوقها مطابق قانون و هزینه‌های سبد خانوار نیست
  • مروری بر بودجه در سال ۱۴۰۳؛ دست دولت در جیب مردم برای جبران کسری!
  • اسلحه واجب‌تر از نان شب؛ رکوردشکنی هزینه‌های تسلیحاتی
  • رکوردشکنی هزینه‌های تسلیحاتی در سطج جهانی
  • پاسخ عجیب معاون وزیر کار درباره مزد کارگران؛ افزایش حقوق بی‌سابقه بوده؟
  • پاسخ عجیب معاون وزیر کار درباره رقم دستمزد کارگران/ رعیتی‌فرد: افزایش حقوق بی‌سابقه بوده؛ ۱۱۹ درصد افزایش یافت
  • بودجه نظامی ایران در سال ۲۰۲۳؛ چهارم در خاورمیانه و بیست و ششم در دنیا /
  • بودجه نظامی ایران در سال ۲۰۲۳؛ چهارم در خاورمیانه و بیست و ششم در دنیا
  • ماجرای هزینه تراشی عجیب یک عضو کمیسیون امنیت ملی با اظهارات نسنجیده + عکس
  • مانع تراشی در مسیر شفافیت بازار مسکن