Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تسنیم»
2024-04-18@11:06:29 GMT

بازار مرغ در ارومیه آشفته شد

تاریخ انتشار: ۱۵ تیر ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۴۵۵۸۵۶

بازار مرغ در ارومیه آشفته شد

گروه استان‌ها- حکایت کمبود مرغ در ارومیه قصه تازه‌ای نیست بلکه موضوعی تلخی است که به صورت دوره‌ای تکرار شده و هر بار نیز مسئولان توپ را به میدان دیگری می‌اندازند. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از ارومیه، طی چند روز اخیر مردم ارومیه بار دیگر صف مرغ را با قیمت گزاف و وعده‌های عملی نشده مسئولان تجربه کردند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

متاسفانه با وجود شنیدن جمله تکراری همه تدابیر لازم اندیشیده شده از سوی مسئولان مربوطه در روزهای کرونایی که زنگ پیک پنجم نیز به گوش می‌رسد، مردم بار دیگر به سمت تجمع و صف‌های طولانی مرغ سوق داده شده‌اند.

همچنین کالاهای اساسی با روند صعودی قیمت‌ها در بازار به تدریج رنگ باخته و به برکت ناکارآمدی مسئولان استانی و کشوری از سبد غذایی خانوارهای ضعیف و متوسط حذف شده و با توجه به گزارش میدانی از مناطق مختلف بیانگر این است که بیشتر مردم مناطق کم‌برخوردار با مراجعه به مرغ فروشی‌ها تقاضای خرید احشای مرغ به جای خود مرغ را دارند.

ماجرای کمبود مرغ و دیگر کالاهای اساسی قصه تازه‌ای نیست و هر ماه به شکل تازه‌ای زخ می‌نماید و طبق معمول مسئولان توپ را به میدان دیگر می‌اندازد، یکی تولید را ناکافی دانسته، مسئول دیگر عدم نظارت کافی و آن یکی هم حضور دلالان در بازار را که در این میان، تنها مردم سردرگم با تدابیر عجیب و غریب قربانی وعده‌های تو خالی و پوج مسئولان هستند.

خانم میانسالی که زیر نور آفتاب پشت سر مردم در صف مرغ ایستاده و زیر لب و آرام از وضعیت موجود گلایه دارد در این خصوص بیان کرد: متاسفانه در حال حاضر فشار اقتصادی روی مردم زیاد است که علاوه بر تورم روزانه باید شاهد کمبود اقلام اساسی و صف‌های مردمی نیز باشیم.

وی افزود: از ساعت هفت صبح تاکنون که ساعت 12 ظهر است دو بار کارگران از کامیون حامل گوشت مرغ، بار خالی کرده‌اند و اکنون باید از مسئولان مربوطه باید پرسید چرا با این مقدار گوشت که به مراکز عرضه توزیع می‌شود کمبود مرغ وجود دارد و اگر نظارت کافی باشد شاهد هجوم مردم به مراکز عرضه مرغ نمی‌شویم.

شهروند دیگری از لا به لای مردم و با صدای بلند در خصوص صف‌های مرع ایجاد شده توسط مردم، گفت: گرانی و تورم حکایت تکراری چند سال اخیر مردم شده که به دلایل مختلف از جمله عدم کنترل و نظارت مناسب، افسار گسیخته می‌تازد و سفره‌های خالی بر جا می‌گذارد و این روزها موجب پریدن مرغ از سفره‌های مردم شده است.

معاون سابق وزیر جهاد کشاورزی: از تولید مازاد و صادرات مرغ و تخم‌مرغ به صف مرغ رسیدیم«همتی» چطور مردم را از «صف انتخابات» به «صف مرغ» کشاند؟صف مرغ در استان البرز کاهش یافت

وی افزود: باید از مسئولان بپرسیم که نظارت آنان تنها این چند ماه بود و با وجود پیامدهایی که از تشکیل صف‌های مرغ در چند ماه گذشته به وجود آمد، چرا دوباره اجازه تکرار چنین خاطرات تلخ و جبران ناپذیری را در شرایط کرونایی می‌دهید.

دلیل اصلی تشکیل صف‌های مرغ خود مردم هستند

فروشنده یکی از مراکز توزیع مرغ نیز گفت: دلیل اصلی گران شدن قیمت مرغ و تشکیل صف‌های طولانی خود مردم هستند برخی از آنان چندین بار در صف ایستاده و مرغ سهمیه‌ای را پس از خرید از این مراکز در با قیمت بالاتری به فروش می‌رسانند.

وی گفت: البته سخنان و وعده حل مشکلات از سوی مسئولان داستانی نیز تکراری برای مردم این شهر شده است و مردم نباید قول وعده‌های تکراری آنان بخوردند.

خوشبختانه در تولید و توزیع گوشت مرغ هیچ مشکلی در استان وجود ندارد

رییس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان‌غربی اظهارداشت: خوشبختانه در تولید و توزیع گوشت مرغ هیچ مشکلی وجود ندارد.

اکبر کرامتی افزود: با این حال متاسفانه هیچ نظارتی از سوی مسئولان مربوطه بر نحوه عرضه گوشت مرغ در سطح شهر وجود ندارد.

وی عنوان کرد: روزانه به طور متوسط در آذربایجان‌غربی 210 تن گوشت مرغ تولید می‌شود که این مقدار تولید مازاد مصرف مردم استان است.

بازرسان در سطح کشتارگاه‌های استان نظارت دارند

رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت آذربایجان‌غربی در خصوص نحوه نظارت خود بر عرضه گوشت مرغ، اظهار داشت: در راستای تنظیم بازار گوشت مرغ استان و جلوگیری از افزایش قیمت این کالا، بازرسان این سازمان در سطح کشتارگاه‌های استان به صورت مستمر و شبانه‌روزی حضور داشته و بر کشتار و توزیع سهمیه مرغ استان نظارت دارند.

انتهای پیام/7548/ ت

منبع: تسنیم

کلیدواژه: گوشت مرغ صف مرغ

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۴۵۵۸۵۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۱۰راهکار مقابله با قاچاق کالا و ارز

  وی بر به‌کارگیری همه ظرفیت‌ها وهماهنگی همه دستگاه‌های اجرایی با ستاد مقابله با قاچاق برای مقابله بی‌امان با این معضل اقتصادی و نیز اجرای دقیق قانون تازه به تصویب رسیده ساماندهی و نظارت بر تجارت مرزی با همکاری همه دستگاه‌های مسئول تاکید‌کرد. آمارهای غیر‌رسمی گویای آن است که حدود ۲۰میلیارد دلار قاچاق کالا و ارز درکشور وجود دارد که اصلاح این مسیر می‌تواند به اقتصاد کشور کمک بزرگی کند.مبارزه با قاچاق یکی از سیاست‌های اقتصادی همه کشورهاست. این اقدام یکی از راهکارهای افزایش تولید محسوب می‌شود و تولیدکننده می‌تواند دلگرم باشد کالایی که تولید می‌کند بازار مناسبی برای عرضه دارد در غیر این صورت واردات و قاچاق جای تولید را می‌گیرد. یکی ازعواملی که قاچاق به همراه دارد از بین بردن انگیزه تولید‌کننده است. کالای قاچاق در شرایطی وارد یک بازار می‌شود که تولید‌کننده کالای خود را پس از پرداخت مالیات قیمت‌گذاری می‌کند و در مواقعی گران‌تر از کالای قاچاق است.همچنین باید توجه داشت میزان تعرفه، ارتباط مستقیمی با قاچاق کالا دارد و اصلاح در این رویه می‌تواند اقتصاد یک کشور را پویا کند. امسال که سال جهش تولید با مشارکت مردم نام گرفته به نظر می‌رسد مقابله با قاچاق باید در دستور کار همه دستگاه‌های کشور قرار بگیرد تا تولید، شرایط آرامی را سپری کند. 
 
مقابله با قاچاق گسترده
زمانی که صحبت از مقابله با قاچاق به میان می‌آید، تصویر فردی که در حال حمل یک ماشین لباسشویی یا یخچال در قالب کولبری است، در ذهن‌ها شکل می‌گیرد در حالی که بسیاری از مرز‌نشینان به صورت قانونی می‌توانند کولبری انجام دهند و مانعی از این بابت وجود ندارد. برخی کارشناسان معتقدند بخش قابل‌توجهی از کالای قاچاق بیشتر از مبادی رسمی کشور به‌دلیل ضعف نظارت و عدم وجود دستگاه‌های نظارتی مانند X-Ray و خلاف اظهاری اتفاق می‌افتد و نمی‌توان این حجم از قاچاق را به کولبری، ته‌لنجی و مسائلی از این‌ قبیل محدود کرد.قاچاق از آنجایی برای اقتصاد یک کشور مضر است که به تولید ضربه بزند. در واقع به شکل سازمان‌یافته کالایی از کشور خارج یا وارد کشور شود. برای این‌که از این بخش بتوانیم فاصله بگیریم باید تعرفه‌گذاری در این زمینه تغییر کند. در زمانی که ارز ترجیحی یا همان دلار ۴۲۰۰ تومانی پرداخت می‌شد، کالاهایی که این ارز را دریافت می‌کرد با کاهش تولید همراه شد و به ‌دلیل ارزان‌تر بودن نسبت به نرخ سایر کشورهای همسایه، کالا از یک سو وارد و از سوی دیگر خارج می‌شد.در نتیجه نرخ ارز هم می‌تواند تأثیر مستقیمی بر بازار قاچاق داشته باشد.یکی از وظایف تیم اقتصادی دولت خصوصا بانک مرکزی این است که نسبت به مدیریت بازار ارز اقدامات لازم را انجام دهد.عرضه و تقاضای ارز باید در فضایی رسمی انجام شود تا سهم بازار غیر‌رسمی که تأمین‌کننده ارز قاچاق است،کاهش یابد.مرکز مبادله ارز وطلای ایران به همین منظور تاسیس شده اما اکنون در میانه راه است و مأموریت‌های دیگری در حوزه طلا و ارزدارد که باید تکمیل شود.افزایش اختیارات بانک مرکزی نیز می‌تواند مدیریت ارز را به دنبال داشته باشد. 
 
مهار تورم
ازسوی دیگرمهارتورم یکی ازمحورهای اصلی مقابله با قاچاق کالا وارزبه حساب می‌آید.شاید این موضوع کمی عجیب به نظر برسد اما قاچاق دراقتصادی که ثبات قیمت دارد،توجیه نخواهد داشت.همچنین دراقتصاد پیش‌بینی‌پذیر تولید روند بهتری خواهد داشت. نقدینگی و ارز، دو بال افزایش تورم است و آمارهای اقتصادی نشان می‌دهد درطول سال گذشته نرخ ارزنسبت به تورم رشد اندکی داشت که تنها نیمی از تورم را پوشش داد و رشد نقدینگی نیز پایین‌تر از میزان هدف‌گذاری شده(۲۵درصد) به پایه ۲۴ درصد رسید. 
 
همکاری فرادستگاهی
مقابله با قاچاق فقط مربوط به دولت نمی‌شود و همه دستگاه‌ها و قوای دیگر نیز باید پای کار بیایند.به‌عنوان مثال اکنون در زمینه قوانین مرتبط با تجارت، ضعف‌هایی وجود دارد وقوانین همپوشان زیادی داریم که باید اصلاح شود. بازنگری در قوانین قدم اول است و در بخش بعدی باید سامانه پنجره واحد تجارت فرامرزی اجرا شود تا مشخص شود چه کالایی در چه زمانی وارد کشور می‌شود و درکدام انبار تخلیه و کجا توزیع می ‌شود. 

راهکارهای مقابله با قاچاق
مهار تورم
بازنگری در قوانین تجارت
مدیریت بازار ارز
حکمرانی ریال 
افزایش نظارت فرادستگاهی
استفاده از ابزار مالیاتی
تکمیل پنجره واحد تجارت فرامرزی
مجازات بازدارنده قاچاقچی
ایجاد بازارچه مرزی و نظارت بر آنها
نظارت بر انبارهای کشور

محمد‌حسین علی‌اکبری - دبیر گروه اقتصاد

دیگر خبرها

  • ۱۲۰۰ تن شکر در سکوهای تنظیم بازار یزد توزیع می‌شود
  • نظارت بر بازار شرط تحقق شعار سال است
  • قیمت گوشت مرغ در بازار امروز ۲۹ فروردین ۱۴۰۳
  • ۱۰راهکار مقابله با قاچاق کالا و ارز
  • نشست مسئولان وزارت جهاد کشاورزی به منظور ارتقای بخش کشاورزی مازندران
  • قیمت گوشت گوسفندی در بازار امروز ۲۸ فروردین ۱۴۰۳
  • ماجرای کارت سوخت و مالیات مهریه!
  • تداوم نظارت مستمر بر بازار تا پایان سال
  • انجام 13 هزار بازدید بهداشتی در طرح تشدید نظارت های بهداشتی
  • ۱۳ هزار بازدید بهداشتی توسط دامپزشکی خوزستان انجام شد