Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فارس»
2024-04-25@03:51:57 GMT

تجربه روزهای داغ و رکوردهای دمایی که بی‌سابقه است

تاریخ انتشار: ۱۶ تیر ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۴۶۲۹۶۷

تجربه روزهای داغ و رکوردهای دمایی که بی‌سابقه است

خبرگزاری فارس لرستان- کشور ایران در کمربند خشک و نیمه خشک جهان قرار دارد و طی سال‌های اخیر نیز خشکی هوا و بحران کم‌آبی بر روی آن تاثیر گذاشته است.

امسال یکی از داغ‌ترین تابستا‌ن‌های پیش رو را داریم و بررسی‌های پژوهشکده اقلیم‌شناسی کشور کاهش ۴۱ درصدی بارش‌ها را نسبت به سال آبی گذشته نشان می‌دهد. به طوری‌که طبق پیش‌بینی‌های هواشناسی تمامی استان‌های مناطق البرز و زاگرس با کاهش چشمگیر بارندگی‌ها تا پایان تابستان ۱۴۰۰ مواجه هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

داغی هوا در لرستان نیز کاملا مشهود است و پیش‌بینی‌های هواشناسی از افزایش این روند خبر می‌دهد.

 

امسال در لرستان، نسبت به بلندمدت روزهای گرم زودتر آغاز شدند

در این رابطه بهروز مرادپور، مدیر کل هواشناسی لرستان با اشاره به پیش‌بینی هوای استان طی روزهای اخیر به خبرنگار فارس از خرم‌آباد اظهار کرد: طی ایام پایانی این هفته تداوم شرایط آرام و پایدار جو را بر روی منطقه خواهیم داشت و البته شاید در برخی مناطق بویژه شرق استان پوشش جزیی ابر و افزایش سرعت باد را داشته باشیم.

وی بیان کرد: از لحاظ شرایط دمایی به طور کلی از امروز تا پایان هفته با توجه به حاکمیت توده هوای گرم بر روی کشور، انتظار داریم نه تنها در استان بلکه برای اکثر نقاط کشور روند افزایش دماهای روزانه را پیش رو داشته باشیم.

مرادپور با بیان اینکه هوا در پایان هفته گرم‌تر خواهد شد، افزود: ازنظر شرایط گرمایشی هوا، امسال شروع دوره گرم را خیلی زودتر نسبت به دوره آماری بلندمدت داشتیم چراکه سال آبی سپری شده سالی کم‌بارش بود و شاهد کاهش بارندگی‌ها بودیم.

به گفته مدیرکل هواشناسی لرستان هم‌اکنون به طور میانگین حدود ۴۰ درصد کاهش بارش نسبت به گذشته و بلندمدت در سطح استان رخ داده است.

وی عنوان کرد: این شرایط کاهش دما و بالا کشیدن الگوی تابستانه در کنار هم باعث شده تا روزهای گرمی را زودتر نسبت به دوره بلندمدت داشته باشیم اما به لحاظ رکورد دمایی طی بررسی ۲۰ و ۳۰ سال گذشته نشان می‌دهد که اینطور دماهایی در ماه خرداد اما بسیار به ندرت رخ داده است.

مرادپور خاطرنشان کرد: یعنی ممکن است برای هر شهر ۱ یا ۲ بار اتفاق افتاده و این روند افزایش دمای خرداد امسال بوده است؛ شاید در سال جاری رکورد دمایی هیچ‌یک از شهرهای استان شکسته نشود اما تداوم روزهای گرم و داغ را حتما خواهیم داشت.

این مسوول بیشترین دما را طی دوره آماری بلندمدت مربوط به پلدختر با ۴۸.۴ درجه سانتی‌گراد عنوان کرد و گفت: این آمار برای مرکز استان نیز نزدیک به ۴۶ درجه سانتی‌گراد بوده است اما به طور کلی برای فصل تابستان روند افزایش دما را داریم.

وی یادآور شد: به طور متوسط، نسبت به دوره آماری بلندمدت این افزایش دما بین ۱ تا ۲ درجه سانتی‌گراد خواهد بود.

مرادپور با یادآوری اینکه امسال آغاز دوره گرم‌مان که معمولا از دهه دوم خرداد به بعد بود، از همان اواخر اردیبهشت داشته‌ایم، اضافه کرد: همه این موارد و کم‌بارشی، دست به دست هم دادند تا گرمایش هوا را بیشتر احساس کنیم اما در تابستان هم از تیر تا شهریور به طور متوسط برای نقاط مختلف کشور و دامنه‌های زاگرس که استان ما نیز در آن قرار دارند این هوای گرم را داریم.

وی ادامه داد: با توجه به شرایط کم‌بارشی و گرمایی که داریم، همچنین با پایین آمدن سطح منابع آبی، کاهش آب رودخانه و افت سطح منابع زیرزمینی، همگی باید مدیریت مصرف حامل‌های انرژی آب و برق را در دستور کار خود قرار دهند تا امسال با کمترین چالش سپری شود.

مدیرکل هواشناسی لرستان به الگوهای هواشناسی سایر نقاط جهان اشاره کرد و با بیان اینکه درست نیست شرایط هوایی یک نقطه را به منطقه خود تعمیم دهیم، اضافه کرد: ممکن است بعضی الگوهای اقلیمی و جهانی تاثیرپذیر باشند اما نمی‌توان گفت که چون یک منطقه هوای فوق‌العاده گرمی دارد پس برای ایران نیز حتما در روزهای آینده این شرایط اتفاق خواهد افتاد.

وی اظهار کرد: به صورت هفتگی نقشه‌های هواشناسی را دریافت می‌کنیم و فعلا با دقت بالای ۹۰ درصد برای یک هفته پیش رو صحبت می‌کنیم. امکان دارد در هفته آینده با یک کاهش ضخامت جوی مواجه شده و پایین آمدن بازه دما روبرو شویم پس به شکل قطعی و کلی نمی‌توانیم بگوییم که از همین ۱۵ تیر تا ۳۱ شهریور هر روز آن، گرمی هوا حاکم است.

مرادپور ادامه داد: به طور مثال احتمال دارد در هفته‌های آینده، الگوی مونسون که مربوط به اقیانوس هند است و در تابستان همیشه باعث بارندگی در سیستان و بلوچستان می‌شود و حتی کرمان و فارس را نیز درگیر می‌کند به سمت زاگرس هم حرکت کرده و به شکل موقت با کاهش دما مواجه شویم.

مدیرکل هواشناسی لرستان گفت: به شکل قطعی نمی‌توانیم بگوییم این هوای گرم تا کی همچنان ادامه خواهد داشت.

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: لرستان خشکسالی در لرستان افزایش دمای ها در لرستان اصلاح الگوی مصرف کاهش بارندگی در لرستان هواشناسی لرستان افزایش دما

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۴۶۲۹۶۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

والدین چطور می‌توانند به کاهش استرس کنکور فرزندشان کمک کنند؟

آفتاب‌‌نیوز :

داشتن اضطراب و استرس در کنکور به میزان زیادی عملکرد داوطلبان را تحت تأثیر قرار داده و موفقیت آن‌ها را کاهش می‌دهد. هر چقدر فرزندان به زمان کنکور نزدیک‌تر می‌شوند میزان اضطراب آن‌ها افزایش پیدا می‌کند. افراد و عوامل زیادی در افزایش یا کاهش استرس کنکور اثرگذار هستند که از این میان نقش والدین و خانواده پررنگ‌تر و مهم‌تر است.

استرس نوعی ترس آزاردهنده است که می‌تواند علاوه بر اثرات روحی و روانی روی جسم فرد نیز تأثیرات نامطلوبی بگذارد و عملکرد او را دچار اختلال کند. برای مثال استرس می‌تواند موجب بالا رفتن تپش قلب، عرق کردن، لرزش دست و پا شده و تمرکز، تفکر، ادراک و یادگیری فرد را کاهش می‌دهد، در این حالت فرد نمی‌تواند فعالیت خود را به‌درستی انجام داده و دچار خطا و اشتباه می‌شود.

استرس سر جلسه‌ کنکور باعث می‌شود فرد وقتی سؤالات امتحان را می‌خواند احساس گیجی کند و منظور سؤال را متوجه نشده و فکر کند همه آن چیزهایی را که خوانده بود فراموش کرده است، در نهایت بعد از اینکه فشار زیادی را به ذهن خود می‌آورد یا سؤال را بدون پاسخ رها می‌کند و یا پاسخ نادرست و بی‌ربطی می‌نویسد.

باید بدانید داشتن کمی استرس عملکرد افراد را بهتر می‌کند. اضطراب به ما کمک می‌کند خطر را تشخیص دهیم و از آن اجتناب کنیم. اضطراب با افزودن هوشیاری و انرژی، کیفیت عملکرد ما را بالا می‌برد، اما وقتی شدت استرس خیلی زیاد و ماندگار باشد، کیفیت عملکرد را کم کرده و فرد را ناتوان می‌کند.

عباس مظفری روانشناس و رئیس اداره مراقبت در برابر آسیب‌های اجتماعی آموزش و پرورش گلستان در خصوص رفتار والدین در کاهش اضطراب دانش‌آموزان در روزهای باقیمانده تا برگزاری آزمون سراسری کنکور به ایسنا گفت: والدین دانش‌آموزان باید به این مسأله توجه کنند که تا امروز تمام تلاش خود را به کار بسته و هرآنچه لازم بوده در اختیار فرزندان خود قرار داده‌اند.

والدین در روزهای منتهی به کنکور در مورد این آزمون حرفی نزنند

وی ادامه داد: مهمترین کاری که والدین در روزهای باقی‌مانده به کنکور باید انجام دهند این است که به هیچ عنوان در مورد موضوع کنکور حرف نزده و تذکر و یادآوری نداشته باشند و تنها محیط خانه را آرام نگه دارند.

 رئیس اداره مراقبت در برابر آسیب‌های اجتماعی آموزش و پرورش گلستان ادامه داد: والدین تغذیه فرزندان خود را مهیا کرده و سلامت روان خانه خود را فراهم کنند، به این معنا که در این روزها از دعوا و مشاجرات به شدت پرهیز کرده تا آرامش فرزندان حفظ شود.

این روانشناس گلستانی ادامه داد: دانش‌آموزان در روزهای مانده به آزمون سراسری کنکور فشار و استرس زیادی را تحمل می‌کنند بنابراین والدین باید با رعایت سکوت و آرامش در خانه و آماده کردن به موقع صحانه، نهار و شام فرزندان خود شرایط مطلوبی را در خانه فراهم کنند تا به استرس فرزندان دامن زده نشود.

مظفری تصریح کرد: دانش‌آموزان در شب پیش از آزمون از خوردن غذای چرب و سنگین به شدت پرهیز کرده و شب زودتر آماده خواب شوند تا صبح، سرحال و پرانرژی از خواب برخیزند.

دانش آموزان در شب کنکور از یادگیری مطالب جدید خودداری کنند

وی با بیان ایکه برخی معتقدند که دانش‌آموز باید در شب امتحان از درس خواندن پرهیز کند اما به عقیده من دانش‌آموزان می‌توانند تا ساعت ۹ شب مطالعه داشته باشند، گفت: دانش‌آموزان اگر می‌خواهد در شب امتحان مطالعه کنند تنها به مرور مطالبی که قبلاً فرا گرفته‌اند، بپردازند و از یادگیری مطلب جدید پرهیز کنند.

 رئیس اداره مراقبت در برابر آسیب‌های اجتماعی آموزش و پرورش گلستان تصریح کرد: دانش‌آموزان وسایل مورد نیاز کنکور از قبیل مداد، خودکار، کارت شناسایی را از شب قبل آماده کرده و از بیدار ماندن تا دیروقت اجتناب کنند.

مظفری ادامه داد: داوطلبان کنکور پیش از ورود به جلسه صبحانه کامل شامل کربوهیدرات و مواد شیرین مثل عسل و مربا استفاده کند تا گلوکز مورد نیاز بدن آنها تأمین شود و دقت کنند مواد غذایی تازه و سالم باشد تا دچار مشکل نشوند.

وی با تأکید اینکه خانواده‌ها در شب کنکور از غذای بیرون استفاده نکنند، افزود: برخی خانواده‌ها در شب کنکور با این هدف که شب آخر درس خواندن فرزندان است به رستوران رفته و از غذای بیرون استفاده می‌کنند و بارها شاهد بودیم که دانش‌آموز نیمه‌های شب به دلیل استفاده از غذای ناسالم بیمار و راهی بیمارستان شده و این مسأله تمرکز و آرامش دانش‌آموز را بهم زده است.

منبع: خبرگزاری ایسنا

دیگر خبرها

  • آخرین جزئیات سیل کم‌سابقه در یزد
  • آخرین جزئیات سیل در یزد | بارش بی سابقه باران در تفت ‌؛ آخرین شرایط در یزد چگونه است؟
  • پیش‌بینی هفته‌ای بهاری برای استان کرمانشاه
  • پیش بینی هفته ای بهاری برای استان کرمانشاه
  • ◄ تـامـلی بر موضوع آزاد سـازی نرخ بلیت هواپیما باتوجه به تـجربه دیگر کشـورها
  • بارندگی ها در خراسان جنوبی ادامه دارد
  • ادامه فعالیت سامانه بارشی در خراسان جنوبی
  • والدین چطور می‌توانند به کاهش استرس کنکور فرزندشان کمک کنند؟
  • کاهش محسوس دما طی روزهای سه شنبه و چهارشنبه در گلستان
  • پیش‌بینی بارش‌های رگباری در چهارمحال و بختیاری