Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایران اکونومیست- قانون به شرکت ها مهلت یک ساله ای برای پرداخت سود مجامع می دهد و بعضی شرکت ها از کل 365 روز مهلتی که قانون به آنها می دهد استفاده می برند تا یک سال بعد از سال مالی سود سهام به حساب سهامداران واریز شود. این اقدام ظلم آشکاری است که در حق سهامداران می شود.

نوید خاندوزی، کارشناس بازار سرمایه ضمن بیان مطلب فوق  گفت: بررسی عملکرد شرکت ها چنین سوالی را ایجاد می کند که به چه دلیل وقتی سال مالی شرکت ها به پایان می رسد و مجامع برگزار می شود باید سریعاً مالیات پرداخت شود اما در خصوص واریز سود به ضرر سهامداران اقدام می شود و پاداش سهامداری آنها به ماه های آینده موکول می شود؟!

وی اظهار داشت: حق سهامداران این است که دولت با تغییر قوانین و اعمال تشویق هایی زمینه پرداخت به موقع سود تعیین شده در مجامع را فراهم کند و اجازه ندهد پرداخت سود به آخرین روزهای مهلت قانونی انتقال یابد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

خاندوزی تاکید کرد: این اتفاق که در بعضی شرکت ها حدود یک سال طول می کشد تا سود مجامع به حساب سهامداران واریز شود، ظلم آشکاری است که در حق سهامداران می شود و متأسفانه تا کنون اقدامی در جهت تغییر این رویه نیفتاده است.

وی اظهار داشت: قانون در خصوص واریز سود به سهامداران دست شرکت ها را باز گذاشته است؛ بنابراین بعد از برگزاری مجامع سود برخی از شرکت ها در مدت زمان کوتاه و بدون انتظار سهامداران به حسابشان پرداخت می شود و برخی شرکت ها با استفاده از این بند قانون پرداخت سود سهامداران را به ماه بهمن و اسفند موکول کرده و این نقدینگی را در شرکت خود نگه می دارند.

خاندوزی با بیان اینکه این اقدام بیشتر به ضرر سهامداران حقیقی است، ادامه داد: به نظر نمی رسد که بلوکه کردن سودها منفعت عجیبی برای شرکت ها داشته باشد اما این موضوع عملاً باعث می شود تا سهامدار یک سال دیرتر به سود خود برسد در نتیجه سهامدارانی که با دید یک ساله و دریافت سود مجمع سرمایه گذاری می کنند روز به روز کمتر می شوند چون برای آنها سرمایه گذاری و رفتن به مجمع جذابیتی ندارد .

وی اظهار داشت: زمانی که سهامداران تشویق به نگهداری سهم در میان مدت و بلندمدت می شوند باید تصمیماتی هم برای جذابیت نگهداری سهم گرفته شود که یکی از این جذابیت ها پرداخت به موقع سود است نه اینکه همه تصمیمات عملاً به زیان سهامداران میان مدت و بلند مدت تمام شود. شرکت ها با نگه داشتن سود سهامداران نزد خود و واریز آن در یک سال آینده باعث از بین رفتن ارزش پول سهامداران می شوند.

این کارشناس بازار سرمایه با بیان اینکه اکنون نحوه پرداخت سود شرکت ها بهبود پیدا کرده است و حدود ٨٠ درصد از شرکت ها سود خود را از طریق سجام به حساب سهامداران پرداخت می کنند، افزود: مسیر واریز سود به سهامداران راحت تر شده است اما تغییر زمان بندی آن نیازمند همکاری بیشتر شرکت ها است.

وی خاطرنشان کرد: باید اقدامی انجام شود تا قانون تغییر کند و سهامدار خرد در بازه زمانی یک یا حداکثر دو ماهه سود خود را دریافت کند تا این موضوع زمینه افزایش انگیزه برای سرمایه گذاری در بورس را تحت تاثیر خود قرار دهد.

*خبرنگار: دنیا زنوزی

 سنا

برچسب ها: سهامداران ، سود سهام ، شرکت

منبع: ایران اکونومیست

کلیدواژه: سهامداران سود سهام شرکت پرداخت سود واریز سود شرکت ها یک سال

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۴۹۶۷۲۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خداحافظی با نخستین سامانه تحت وب سمات پس از ۱۶ سال

فعالیت نخستین سامانه تحت وب شرکت سپرده‌گذاری مرکزی پس از ۱۶ سال ارائه خدمت، از فهرست سامانه‌های تحت وب این شرکت متوقف شد تا بیش از ۴۰ هزار کاربر این سامانه به درگاه ذینفعان بازار سرمایه منتقل شوند. - اخبار اقتصادی -

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، فعالیت سامانه وضعیت دارایی سهامداران (IPS) به عنوان نخستین سامانه تحت وب شرکت سپرده‌گذاری مرکزی اوراق بهادار و تسویه وجوه در مراسمی با حضور مدیرعامل این شرکت متوقف شد تا بیش از 40 هزار کاربر این سامانه به درگاه ذینفعان بازار سرمایه (ddn.csdiran.ir) منتقل شوند.

مدیرعامل شرکت سپرده‌گذاری در این مراسم که با حضور معاون و مدیران فناوری و توسعه نوآوری برگزار شد، گفت: توسعه خدمات زیر ساختی در شرکت سپرده گذاری مرکزی باعث شده است تا این شرکت بتواند خدمات متنوعی را به ذینفعان خود ارائه کند.

محمد باغستانی با بیان اینکه تحولات فراوانی در سال های اخیر در حوزه فناوری اطلاعات در شرکت سپرده گذاری مرکزی رخ داده است، افزود: هدفگذاری مهم این شرکت در سال 1403 ارتقا و توسعه کیفی سامانه های سمات است تا بتوانیم خدمات مطلوبتری را به ذینفعان مختلف شرکت سپرده گذاری مرکزی ارائه دهیم.

وی یکی از ویژگی های بارز شرکت سپرده گذاری مرکزی را پویایی در این مجموعه بابت راه اندازی، توسعه، ارتقا و توقف فعالیت سامانه های خود اعلام کرد و اظهار داشت: عمر مفید سامانه ها با توجه به تغییرات فراوان در حوزه فناوری اطلاعات، حدود 10 سال است به همین علت فعالیت نخستین سامانه تحت وب شرکت سپرده گذاری مرکزی متوقف شد تا از این پس، کاربران این سامانه از خدمات متنوع و یکپارچه سامانه ذینفعان بازار سرمایه استفاده کنند.

این گزارش می‌افزاید: ایده راه اندازی سامانه وضعیت دارایی (IPS) را مرحوم علیرضا حاجی نوروزی مدیرعامل وقت شرکت سپرده گذاری مرکزی در سال 1386 برای مشاهده پرتفو (سبد دارایی) سهامداران مطرح کرد و این سامانه شهریورماه سال 1387 رونمایی شد.

سهامداران برای فعالیت در این سامانه که دارای سه نسخه فارسی، انگلیسی و تحت اندروید موبایل بود باید به دفاتر پیشخوان دولت مراجعه و در این سامانه ثبت نام می کردند تا بتوانند خدماتی همچون ارایه اطلاعات دارایی سهامداران (سبد سهام)، دارایی قابل معامله، کارگزار ناظر، نمایش آخرین معاملات آخرین روز معاملاتی و امکان گزارش گیری از سبد سهام را دریافت کنند.

در مجموع بیش از 40 هزار سهامدار در این سامانه حساب کاربری داشتند اما به مرور بعد از رونمایی درگاه یکپارچه ذینفعان بازار سرمایه که خدمات کامل تری را در اختیار سهامداران قرار می داد سامانه وضعیت دارایی سهامداران به مرحله بازنشستگی خود نزدیک شد و پس از 16 سال ارائه خدمت، از فهرست سامانه های تحت وب شرکت سپرده گذاری مرکزی خارج شد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • سهامداران عدالت بخوانند؛ تغییرات در واریز سود سهام؟
  • سهامداران عدالت بخوانند/ تغییرات در واریز سود سهام؟
  • واریز بخشی از مطالبات مراکز درمانی طرف قرارداد تامین‌ اجتماعی
  • کالابرگ اردیبهشت ماه کی واریز می‌شود؟
  • واریز بیش از ۹۴۱ میلیارد تومان سود به حساب سهامداران
  • واریز ۹۴۱میلیارد تومان سود به حساب سهامداران
  • واریز ۹۴۱ میلیارد تومان سود به حساب سهامداران
  • واریز پاداش سوادآموزان قبول شده در استان همدان
  • خداحافظی با نخستین سامانه تحت وب سمات پس از ۱۶ سال
  • آگهی دعوت به مجمع عمومی عادی بطور فوق العاده شرکت به پرداخت ملت (سهامی عام)