Web Analytics Made Easy - Statcounter

بررسی‌های صورت گرفته نشان می‌دهد فرآیند واردات کالاهای تولیدی به گونه‌ای است که واردکنندگان مجبور هستند دو بار ارز مورد نیاز خود را تامین کنند. - اخبار اقتصادی -

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، در روز‌های اخیر بحث دپوی کالاها در گمرکات کشور مطرح شده است. از جمله این موارد می‌توان به احتمال فساد صدها هزار تن کالای اساسی در گمرکات کشور اشاره کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در حال حاضر شاهد هستیم که حتی کالاهایی که با ارز نیمایی یا آزاد تامین می‌شوند نیز برای ترخیص از گمرکات کشور دچار مشکل هستند. این مسئله نشان از بروز برخی مشکلات در ترخیص کالاها از گمرک دارد.

مهرداد جمال ارونقی معاون فنی و امور گمرکی گمرک ایران در پاسخ به سوالی در همین خصوص گفت: واقعیت این است که دربحث ترخیص کالاها در سال گذشته مشکلات عدیده‌ای خصوصا در بحث کالاهای تولیدی و نهاده‌های تولید وجود داشت. علیرغم دستورات متعددی که حتی از سوی شخص رییس جمهور در تیر ماه ابلاغ شد، گمرک با مشکلات زیادی مواجه شد و این کالاها اجازه ترخیص را نداشتند.  

وی در توضیح دلیل این مشکلات گفت: صاحب کالا باید کد رهگیری که نشان دهنده تامین ارز نیمایی یا دولتی از سوی سیستم بانکی است را به گمرک ارائه کند. این یک فرآیند زمانبری بود و گمرک هر چه تلاش کرد، به نحوی جلوی آن را گرفتند تا این کالاها ترخیص نشود. در نهایت با مصوبه‌ای که در آبان و آذر سال گذشته ابلاغ شد گمرک توانست این کالاها را به صورت درصدی ترخیص کند.

ارونقی با بیان اینکه در اینجا عملا صورت مسئله پاک شده است، گفت: در حال حاضر هر کسی نهاده تولیدی داشته باشد معمولا 90 درصد آن ترخیص می‌شود و آن فرد کالا را به خط تولید می‌برد و پس از آن می‌آید و کد رهگیری بانک را ارائه می‌کند.

وی افزود: فرآیند اشتباهی که وجود دارد این است که فرض کنید کالایی را با ارز آزاد که از طریق صرافی تامین کردید و به گمرک رساندید. این بدین معنا است که ارز منتقل شده و کالا نیز تامین و به گمرک رسیده و در انتظار ترخیص است.

معاون فنی و امور گمرکی گمرک ایران در ادامه گفت: این قسمت را بانک نمی‌پذیرد و می‌گوید من کاری ندارم که شما از طریق صراف این کار را انجام داده‌اید و باید بیایید در صف ارز نیمایی یا ارز آزاد من قرار بگیرید و مجدد ارز را از طریق بانک مرکزی یا دیگر بانک‌های عامل تامین کنید تا پس از آن بتوانید کالای خود را ترخیص کنید.

وی تاکید کرد: در واقع صاحب کالا برای وارد کردن کالای خود دو بار ارز می‌گیرد. در این شرایط صاحبان کالا که مجبور هستند در صف نیمایی بایستند و از این ارز نیمایی که به حساب فروشنده واریز می‌شود، برای خریدهای بعدی استفاده می‌کنند.

ارونقی گفت: خریدار کالا منتظر نمی‌ماند تا این فرآیند زمانبر طی شود و به یک نحوی ارز مورد نیاز خود را از صرافی‌ها یا از طریق منابع خارجی خودش تامین می‌کند. بانک مرکزی این فرآیند را به هیچ عنوان قبول ندارد و می‌گوید شما باید در صف نیما قرار بگیرید.

وی افزود: این بدین معنا است که اگر من بیایم و ده فاکتور یا رسید هم به بانک عامل ارائه کنم تا اثبات شود که این مبلغ از طریق صرافی تامین و تراکنش انجام شده است آن را نمی‌پذیرند و می‌گویند این غیر قانونی است و شما باید حتما در صف ارز نیمایی قرار بگیرید.

معاون فنی و امور گمرکی گمرک ایران با بیان اینکه در حال حاضر برای یک کالا دو بار ارز می‌گیرند، گفت: یک بار از کف بازار آن را می‌گیرید و به خارج از کشور منتقل می‌کنیم و یک بار هم از طریق ارز نیمایی این اتفاق رخ می‌دهد. در اینجا حق یک فرد دیگر که در صف سامانه نیما قرار دارد ضایع می‌شود. این فرآیند را ما در جاهای دیگر دنیا مشاهده نمی‌کنیم.

کالاهای وارداتی با ارز 4200 تومانی بیشترین تورم را در 3 سال اخیر تجربه کردندجزئیات نحوه رسیدگی به ارزش کالای قاچاق ورودی و بررسی در دفتر ارزش

لازم به ذکر است، این مسئله مربوط به تامین مواد اولیه تولید و سایر کالاهای غیر اساسی می‌شود چرا که منبع تامین ارز کالاهای ساسی ارز دولتی است. بنابراین ارز مورد نیاز برای واردات کالاهای اساسی مستقیما از طریق سیستم بانکی تامین می‌شود و این روند را طی نمی‌کند.

انتهای پیام/

منبع: تسنیم

کلیدواژه: گمرک واردات گمرک واردات ارز نیمایی دو بار

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۴۹۹۸۲۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رشد ۲۶ درصدی نسبت به سال ۱۴۰۱/ تامین ارز کالا‌های اساسی و دارو در ۳۴ روز گذشته از مرز ۶۳۶ میلیون دلار گذشت

بانک مرکزی بنابر ثبت سفارش‌ها و اعلام اولویت‌ها و نظر وزارت بهداشت و سازمان غذا و دارو، در طول سال ۱۴۰۲ برای واردات دارو و تجهیزات پزشکی مجموعا بیش از ۴ میلیارد و ۳۰۰ میلیون دلار ارز تامین و پرداخت کرد که از رشد ۲۶ درصدی نسبت به مدت مشابه سال ۱۴۰۱ برخوردار است. همچنین تامین ارز کالا‌های اساسی و دارو در ۳۴ روز گذشته از مرز ۶۳۶ میلیون دلار گذشت.

 به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو به نقل از روابط عمومی بانک مرکزی، میزان ارز تامین شده برای واردات دارو و تجهیزات پزشکی سال ۱۴۰۱ حدود ۳ میلیارد و ۴۰۰ میلیون دلار بود که این رقم از ابتدای فروردین تا پایان اسفند ۱۴۰۲ به بیش از ۴ میلیارد و ۳۰۰ میلیون دلار رسید.

تامین ارز سال ۱۴۰۲ بانک مرکزی برای واردات دارو و تجهیزات پزشکی در مقایسه با سال گذشته آن (۱۴۰۱) از رشد ۲۶ درصدی برخوردار بوده است.

بر اساس این گزارش، بانک مرکزی از ابتدای فروردین تا دیروز سوم اردیبهشت ۱۴۰۳ نیز بیش از ۳ میلیارد و ۱۴۳ میلیون دلار ارز برای چهار گروه کالا‌های اساسی و دارو، تجاری و بازرگانی، واردات در مقابل صادرات و خدمات تامین کرده است.

کالا‌های تجاری و بازرگانی با یک میلیارد و ۸۵۴ میلیون دلار بیشترین حجم را با میانگین نرخ ۴۱ هزار تومان به خود اختصاص داده است.

کالا‌های اساسی و دارو با ۶۳۶ میلیون دلار در رتبه بعدی قرار دارد؛ ۵۶۱ میلیون دلار از این گروه به کالا‌های اساسی و کشاورزی شامل گندم، دانه‌های روغنی و نهاده‌های دامی و ۷۵ میلیون دلار دیگر نیز به دارو، مواد اولیه دارو و تجهیزات پزشکی تخصیص داده شد.

دیگر خبرها

  • روند روبه رشد صادرات خراسان شمالی
  • ترخیص کالا از گمرک؛ مراحل ترخیص + هزینه ها
  • توصیه ارزی همتی به دولت با عنوان خیرخواهانه
  • توصیه همتی به دولت: فاصله نرخ ارز بازار با نرخ نیمایی را کم کنید
  • تامین مالی فروشگاه‌ها از طریق تسهیلات
  • رشد ۲۶ درصدی نسبت به سال ۱۴۰۱/ تامین ارز کالا‌های اساسی و دارو در ۳۴ روز گذشته از مرز ۶۳۶ میلیون دلار گذشت
  • برای واردات کالا‌های اساسی و دارو ۶۳۶ میلیون دلار تامین شد
  • ۱۹۰هزارتن کالا از گمرک ریلی رازی به خارج از کشور ترانزیت شد
  • بانک مرکزی مسئول قیمت نهایی کالا‌ها نیست
  • تکذیب ادعای یک نماینده مجلس درباره عدم تخصیص ارز به واردات مواد اولیه