Web Analytics Made Easy - Statcounter

بعد از مدت‌ها کش و قوس و پاس‌کاری ارشاد و صداوسیما، ساترا تمام و کمال کنترل نمایش‌خانگی را در دست گرفته و از این به بعد، مجوز تولید را هم صادر می‌کند.

به گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری دانشجو، پیگیری‌ها از ساترا نشان می‌دهد که سازمان تنظیم و مقررات صوت و تصویر فراگیرِ رسانه ملّی مسئولیت نمایش‌خانگی را به طور تمام و کمال برعهده گرفته و از این پس، بحث تولید هم زیرنظر این سازمان پیگیری می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

حالا دیگر باید نهاد‌های پژوهشی و دانشگاهی پشتیبانی کنند تا سریال‌های صرفاً "بفروش" و دور از سبک زندگی امروزِ نمایش خانگی، فرمانشان را به‌سمتِ سبک زندگی ایرانی بچرخانند، چرا که رفتار‌های افسارگسیخته عمده سریال‌های خانگی، جریان ضدفرهنگی و خانوادگی خطرناکی را در حال شکل دادن است.

هشداری که برخی از کارشناسان و رفتارشناسان اجتماعی هم نسبت به عواقب و پیامد‌های این سریال‌های عجیب و غریب در نمایش‌خانگی داده‌اند؛ بخشی از نقد‌ها و ایرادات به سریال‌های تلویزیون هم وارد است؛ وقتی تک و توک به امیدآفرینی توجه می‌شود، بعضاً خانواده در مهجوریت و اخلاق سلاخی می‌شود. بخشی از سریال‌های تلویزیون با طعم بدبختی، درماندگی و استیصال روی آنتن می‌رود و طنز‌های امروز تلویزیون هم مسیری بهتر از لوسی و لودگی پیدا نمی‌کنند.

یکی از اتفاقاتی که در ساترا افتاده، تشکیل شورای تخصصی محتوایی با حضور مدیران قدیمی و کاربلد حوزه سریال‌سازی تلویزیون است. کسانی مثل علی‌اصغر پورمحمدی که کارنامه درخشانی در حوزه سریال‌سازی و برنامه‌سازی تلویزیونی دارند. نام این شورا «شورای تخصصی سیاست‌گذاری محتوای حرفه‌ای» است که علی‌اصغر پورمحمدی مسئولیت این شورا را برعهده دارد و آقایان محمدرضا جعفری جلوه از مدیران با دانش شبکه‌های تلویزیونی، عبدالکریم خیامی از مدیران سابق وهمچنین محسن مهاجرانی از معاونان قبلی و افراد دیگری حضور دارند.

البته پورمحمدی در جایی عنوان کرده که با او گفت‌وگوی مقدماتی برای سپردن این سمت، شده، اما هنوز هیچ‌چیز مشخص نیست؛ و احتمالاً با تشکیل اولین جلسه، این شورا و پروسه و فرآیند صدور مجوز تولید و ساخت توسط ساترا رسمیت پیدا خواهد کرد.

همچنین با پیگیری‌هایی که از ساترا داشتیم مشخص کرد که این شورا به اقتضای موضوع، از نمایندگان شورا‌های صنفی تهیه‌کنندگی، کارگردانی و کسانی که سابقه تولید دارند هم استفاده خواهد کرد. هر طرح یا فیلمنامه‌ای که بخواهد مجوز تولید دریافت کند قبل از این شورا به کمیته‌های تخصصی می‌رسد. دیگر در قالب طرح و سیناپس نخواهد بود و فیلمنامه به طورکامل بررسی می‌شود. برداشتنِ دوگانه شورای ساخت و نمایش یکی از دیگر اقداماتی است که افتاده و حالا دیگر همه‌چیز در این شورا مورد بررسی قرار می‌گیرد. کارگروه‌ها و کمیته‌هایی که در آثار نمایشی، مستند و برنامه‌های ترکیبی و گفت‌وگومحور خلاصه می‌شوند.

چند صباحی برای کنترلِ نمایش‌خانگی، ماراتنی میان ارشاد و صداوسیما ایجاد شد و نهایتاً این مسئولیت را به سازمان تنظیم و مقررات صوت و تصویر واگذار کردند. حتی رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی در گفت‌وگویی با تسنیم رسماً اعلام کرد که " مدیران ارشاد و سازمان سینمایی می‌دانند از این به بعد دیگر مسیر اعطای مجوز محصولاتِ خانگی و نظارت محتوایی‌شان، از مسیر ارشاد و زیرمجموعه‌های این وزارتخانه نمی‌گذرد."

حتی احسان قاضی‌زاده هاشمی عضو شورای نظارت بر صداوسیما هم به تسنیم گفت: بررسی و صدور مجوز شبکه نمایش‌خانگی به صداوسیما آمده و ان‌شاءالله سیاستگذاری‌ها و در واقع کار راهبردی آنجا به درستی مسیرش طی شود.

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: ساترا شبکه نمایش خانگی سینما تلویزیون علی اصغر پورمحمدی نمایش خانگی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۵۰۳۹۴۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

یک سریال فانتزی جایگزین «رستگاری» شد

به گزارش قدس آنلاین به نقل از روابط عمومی سیما، سریال نمایشی «هیس، هیچی نیس!» به تهیه‌کنندگی حمیدرضا عطارد و کارگردانی حسین حقانی با نگاهی طنز به رویدادهای تاریخی جهان ساخته شده است و اثری اقتباسی است که از  هفته آینده و ابتدای اردیبهشت‌ماه از شبکه دو سیما پخش می شود. 

این مجموعه که فضایی طنازانه دارد و برای مخاطب نوجوان تولید شده است همزمان با پخش از شبکه دو از شبکه امید نیز روی آنتن می‌رود.  قصه‌های «هیس هیچی نیس» در فضایی فانتزی روایت و به تصویر کشیده می‌شود و از آیتم‌های مختلفی از جمله دادگاه، استعدادیابی، سراشپز، تاریخ کاغذی و … تشکیل شده که آیتم سراشپز ترکیبی از کار رئال و عروسکی است.

این مجموعه نخستین محصول مرکز تولیدات نوجوان سوره است که توسط سازمان سینمایی سوره برای مخاطب نوجوان تولید شده است. در «هیس، هیچی نیس!» از بازیگران تئاتری بهره گرفته شده است که 15 بازیگر اصلی و 20 بازیگر فرعی را شامل می‌شوند. مجید امیری، علی فرحناک، حمید لاجوردی، ماشالله کوهستانی، مهدی برقعی، مجید بخششیان، محمد حاج بابایی، مهناز رودساز، مهدی ملاک و جواد پیروزی از جمله این بازیگران هستند.

همچنین زینب یزدانی سرپرست پژوهشگران، مجید بخششیان سرپرست نویسندگان و مهناز رودساز نویسنده فیلمنامه این مجموعه هستند که فصل نخست آن در 26 قسمت به نگارش درآمده است.

شبکه دو در حالی به استقبال یک سریال فانتزی طنز با فضایی نوجوانانه می‌رود که چندی پیش ویژه ایام ماه رمضان، «رستگاری» مسعود ده نمکی را روی آنتن داشت.

حالا سریالی را عطارد به این شبکه آورده که مدت‌هاست درباره خلأ ساخت اثر نمایشی در فضای نوجوانانه بحث‌های متفاوتی می‌شود؛ باید دید این سریال می‌تواند این خلأها و کمبودهای چند ساله در حوزه نوجوانان را جبران کند؟

آن‌طور که گفته شده سازمان سینمایی سوره مرکز تولیدات نوجوان را با هدف تمرکز بر مخاطبان کودک و نوجوان و به عنوان یکی از بازوهای تولید آثار هنری خود تأسیس کرده است.

دیگر خبرها

  • افزایش قیمت کالاها بدون مجوز قانونی نیست
  • جزئیات تازه از برنامه متفاوت رضا رشیدپور
  • تبلیغ بین سریال‌ها دردسر ساز شد
  • برخورد با مصادیق غیرقانونی تبلیغات در نمایش خانگی
  • جلوی تبلیغات غیرقانونی در نمایش‌خانگی گرفته می‌شود
  • برنامه جدید رضا رشیدپور و مواجهه با ۱۲ مدیر ساترا برای گرفتن مجوز
  • سروش صحت سریال جدیدش را کلید می‌زند
  • یک سریال فانتزی جایگزین «رستگاری» شد
  • شروع یک سریال فانتزی در شبکه دو
  • فیلم| کلافگی مردم از تبلیغات در سریال‌های شبکه نمایش خانگی