Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از شیراز، جلیل حسنی معاون استاندار فارس و فرماندار ویژه لارستان از توزیع ۱۱۴ پنل خورشیدی بین خانوار‌های عشایری این شهرستان خبر داد و گفت: ارزش ریالی این تعداد پنل خورشیدی افزون بر ۱۱ میلیارد و ۳۰۰ میلیون ریال است که به منظور تامین برق جامعه عشایری بین آن‌ها توزیع شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

او امروز به صورت نمادین تعدادی از این پنل‌ها را به خانوار‌های عشایری برکه زهرا از طایفه نفر و تیره دولخانی تحویل داد، اظهار داشت: توزیع پنل‌های خورشیدی در این شرایط بهترین راه برای تامین برق و در عین حال صرجه جویی در مصرف حامل‌های انرژی است.

این مقام مسئول همچنین با توجه به فواید و کارکرد‌های مناسب پنل‌های خورشیدی گفت: ترغیب و تشویق عشایر در استفاده از پنل‌های خورشیدی برای جلوگیری از تخریب جنگل و مصرف چوب در مصارف خانگی نیز نقش تعیین کننده‌ای دارد.

حسنی همچنین با اشاره به برخی ویژگی‌ها منحصر بفرد جامعه عشایری گفت: عشایر مردمانی سخت کوش و نجیب هستند و در منطقه عشایر نشین از تجملات و زندگی مدرن شهری خبری نیست و سادگی و صمیمیت حرف اول را می‌زند.

فرماندار ویژه لارستان ابراز امیدواری کرد که با تلاش و هماهنگی شرکت توزیع برق و امور عشایر مابقی پنل‌ها نیز به زودی درمحلات و بین جامعه عشایری توزیع شود.

مدیر توزیع نیروی برق شهرستان لارستان گفت: توزیع پنل‌های خورشیدی به عنوان یک تحول و برنمه راهبردی وزارت نیرو یکی از اولویت‌های مهم این نهاد است.

امین دامن کشان اضافه کرد: هزینه هر پنل خورشیدی ۱۰۰ میلیون ریال برآورد شده که از این رقم عشایر تنها ۱۰ درصد هزینه برای خرید و نصب پنل‌ها پرداخت کرده اند و مابقی نیز از محل اعتبارات دولتی تامین شده است.

او ادامه داد: سرمایه گذاری بر روی انرژی‌های تجدید پذیر به عنوان ظرفیتی گریز ناپذیر و تحول آفرین درآینده صنعت برق کشورمان گامی مثبت و حرکتی نو برای تحقق بخشی سیاست‌ها و راهبرد‌های حاکم بر اقتصاد مقاومتی خواهد بود.

مدیر عشایر لارستان نیز گفت: بیش از هفت درصد از عشایر استان فارس در شهرستان لارستان ییلاق و قشلاق دارند که زمان حضور عشایر در شهرستان لارستان از مهر تا فروردین‌ماه هرسال است.

سید مرتضی قریشی با بیان اینکه لارستان دارای ۲ هزار و ۱۰۰ خانوار عشایری با بیش از ۱۱ هزار نفر جمعیت است، افزود: عشایر لارستان از ایل خمسه و سه طایفه عرب، باصری و نفر هستند.

او گفت: از طایفه عرب تیره‌های ملک حسینی، علی‌خانی، علی مرادی کوچی، عبدالرضایی کوچی، اشرف، غنی و هندی شرفی و از طایفه باصری تیره‌های لبوموسی، فرهادی، علی مردانی، کلمبه ای، آل قلی، علی شاه قلی، حنائی، جوچین، کرمی، علی قنبری، ظهرابی و کردشولی و از طایفه نفر نیز تیره دولخانی در منطقه لارستان حضور دارند.

بر اساس آخرین سرشماری، جمعیت استان فارس، چهار میلیون و ۹۴۹ هزار و ۳۳۵ نفر است که از این آمار، ۳۰ هزار خانوار با ۱۵۰ هزار نفر جمعیت را جامعه عشایری تشکیل می‌دهند.

عشایر فارس متشکل از سه ایل قشقایی، خمسه و لر و هشت طایفه مستقل است.

شهرستان لارستان با جمعیتی حدود ۲۳۰هزار نفر در فاصله حدود ۳۸۰ کیلومتری شیراز واقع است.

انتهای پیام/ 

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: پنل خورشیدی فرماندار لارستان شهرستان لارستان پنل های خورشیدی جامعه عشایری پنل خورشیدی پنل ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۵۳۵۵۲۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

عشایرنقده ؛آماده کوچ به مراتع میانبند

به گزارش خبرگزاری صداوسیمای استان آذربایجان غربی،  فرماندار نقده با اشاره به بیانات  رهبرمعظم انقلاب  درخصوص جایگاه ویژه عشایر   افزود : عشایردر تامین گوشت و لبنیات جایگاه راهبردی در کشور و نقش مهمی در تحقق شعار سال دارند .

محمد نوبخت نیا با اشاره به فرا رسیدن فصل کوچ افزود: : سرکشی و کمک به عشایر و رفع مشکلات آنان درافزایش  تولیدات غذایی کشور موثر است و  موجب دلگرمی آنان می شود.

رئیس اداره امور عشایر نقده در خصوص توزیع نهاده در سال ۱۴۰۲ گفت : ۴۷۰ تن جو ۳۰۰ تن کنسانتره ، ۱۶۰ تن ذرت و ۳۰۰ تن آرد بین عشایر منطقه توزیع شده است.

  بهروز قنبری در خصوص تقسیم بندی مناطق ییلاقی گفت :۲ منطقه شاهین دژ ، بیجار ، لیگ بن کانی زرد کانی هوارجو و ۳ منطقه پیرانشهر قمطره -کفارستان و کلاشین، اشنویه می باشد .

وی با بیان اینکه   هزار و ۶۸۲ نفراز عشایر عضو شرکت تعاونی هستند افزود:  ایل مامش با ۳ طایفه ، قره پاپاق ۳۲  طایفه و شاهسون دو تیره دارند.

بهروز قنبری افزود: از  ۱۵ اردیبهشت کوچ میان بند عشایر شروع  می شودواز ۱۵ خرداد    کوچ اصلی  آغاز می شود که  تا ۱۵ شهریور ادامه دارد .

ارایه خدمات به کوچندگان ، رفع مشکل آرد ، توزیع پنل های خورشیدی ۳۷ مورد ،اجرای  طرحهای عمرانی ۳ کیلومتر ونیم با یک میلیارد و ۲۰۰ میلیون تومان لوله گذاری در شیخ معروف ، توزیع ۲ هزارو ۷۰۰ متر لوله بین عشایر برای انتقال آب از چشمه ، توزیع آبشخور ۱۴ مورد ، ۵ تانکر بصورت امانی ، ۲۰ کیلومتر مرمت جاده های عشایری ، پرداخت تسهیلات اشتغالزایی ازتبصره ۱۶ به مبلغ ۶ میلیارد ۷۰ میلیون تومان از مهمترین  اقدامات این اداره در سال گذشته است.

 

 

 

دیگر خبرها

  • دومین جشنواره بین‌المللی کوچ عشایر اردبیل با شرکت ۷ کشور خارجی
  • جعفرآباد مغان میزبان دومین جشنواره بین‌المللی کوچ عشایر از فردا
  • بهسازی ۳۰۰ کیلومتر از راه‌های عشایر استان مرکزی آغاز شد
  • کوچ بهاره بیش از ۱۱ هزار خانوار عشایری به مناطق ییلاقی لرستان
  • ممنوعیت ورود عشایر به شهرستان فریدونشهر تا پایان اردیبهشت
  • عشایرنقده ؛آماده کوچ به مراتع میانبند
  • عشایر نقش پررنگی در تحقق شعار سال دارند
  • آغاز کوچ بهاره عشایر بروجرد
  • نیروگاه خورشیدی برای مناطق عشایری ۵۰ خانواری استان نصب می شود
  • تمدید مهلت نام نویسی مادران روستایی و عشایر برای بیمه رایگان