Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ناطقان»
2024-04-23@14:11:42 GMT

مرغ چگونه بازار ماهی را برهم ریخت؟

تاریخ انتشار: ۲۷ تیر ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۵۵۵۱۹۶

مدیرعامل اتحادیه تعاونی ماهیان سردآبی گفت: امسال با استمرار کم بارشی پیش بینی می‌شود که تولید قزل آلا نسبت به سال قبل ۲۰ هزار تن کاهش یابد. ناطقان: آرش نبی‌زاده با اشاره به تاثیر خشکسالی اخیر بر تولید قزل آلا اظهار کرد: امسال خشکسالی شدید، تنش‌های آبی را تحت تاثیر قرار می‌دهد و از آنجا که محیط زندگی ماهی در آب است، از این رو با کاهش سطح آب نمی‌توان پیش بینی دقیقی راجع به تولید داشت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



او افزود: امسال اکثر مزارع به ویژه در تابستان به علت کم آبی مجبور شدند با احتیاط کار کنند که این امر در میزان تولید اثر گذاشته است که با این وجود پیش بینی می‌شود تولید نسبت به مدت مشابه سال قبل کاهش یابد.

افت ۲۰ هزار تنی تولید قزل آلا در راه است

نبی زاده با بیان اینکه سال گذشته ۱۳۵ تا ۱۴۰ هزار تن قزل آلا در کشور تولید شد، گفت: امسال با استمرار شرایط کم آبی پیش بینی می‌شود که تولید قزل آلا با کاهش ۲۰ هزار تنی به ۱۲۰ هزار تن برسد که این موضوع قیمت را خود به خود تحت تاثیر قرار می‌دهد.

این مقام مسئول در واکنش به این موضوع که مرغ و ماهی به عنوان گوشت سفید در سبد کالایی خانوار قرار دارد، بیان کرد: بارها در جلسات اعلام کردیم که دولت از تمامی سبد کالا باید حمایت کند که متاسفانه در گوشت سفید دولت تمامی تمرکز خود را بر گوشت مرغ گذاشته که این موضوع موجب شده بخش آبزیان از ذهن دولت دور بماند.

او ادامه داد: حمایت‌های نا به جای دولت در بحث یارانه و تخصیص نهاده به مرغ موجب شده تا قیمت این کالا نسبت به ماهی افت کند که در نهایت پایین نگه داشتن قیمت مرغ به صورت دستوری آسیب جدی به مرغداران می‌زند، در حالی که با واقعی شدن قیمت مرغ، ماهی جایگاه خود را پیدا می‌کند و در سبد تعادل ایجاد می‌شود.

این مقام مسئول درباره تاثیر قیمت مرغ بر بازار ماهی بیان کرد: با توجه به عرضه ماهی بر مبنای قیمت تمام شده، افت قیمت مرغ، تولیدکنندگان ماهی را به آستانه ورشکستگی می‌کشاند.

مرغ چگونه بازار ماهی را برهم ریخت؟

او قیمت کنونی تمام شده هر کیلو قزل آلا در استان‌ها را ۳۸ تا ۴۲ هزار تومان اعلام کرد و گفت: تولیدکنندگان کمتر از این نرخ نمی‌توانند عرضه کنند و هم اکنون قیمت ماهی در عمده فروشی تهران به دلیل کمبود و روند افزایش قیمت مرغ به نرخ واقعی خود نزدیک شده است.

قیمت گذاری دستوری مرغ عاملی برای ورشکستگی تولیدکنندگان ماهی

نبی زاده پایین نگه داشتن قیمت محصولات کشاورزی از جیب تولیدکننده به مصرف کننده را اشتباه محض دانست و افزود: پایین نگه داشتن دستوری قیمت منجر به ناپایداری تولید می‌شود، از این رو باید کاری کنیم که قدرت خرید مصرف کننده واقعی شود، چنانچه دولت به دنبال حمایت از مصرف کننده است، با قیمت واقعی باید کالا را از تولیدکننده خریداری کند و در اختیار مردم حتی رایگان قرار دهد، اما اینکه از جیب تولیدکننده و قیمت‌های دستوری بخواهد تولیدکننده را مجبور به فروش محصول با زیان کند، تولیدکننده در دوره بعد به دلیل عدم سود قادر به ادامه فعالیت نیست‌.

مدیر عامل اتحادیه تعاونی ماهیان سردآبی در پایان با اشاره به اینکه دخالت دولت در بازار منجر به آسیب بخش کشاورزی می‌شود، تصریح کرد: کاهش قدرت خرید خانوار منجر به افت خرید می‌شود، حال اینکه بگوییم قیمت مرغ و ماهی بالاست، اشتباه محض است و تنها برای حمایت از مصرف کننده باید قدرت خرید واقعی شود، در غیر این صورت کشاورزی جواب نمی‌دهد. منبع: خبر انلاین برچسب ها: مرغ ، بازار ماهی ، بهم ریختن

منبع: ناطقان

کلیدواژه: مرغ بازار ماهی بهم ریختن تولید قزل آلا بازار ماهی مصرف کننده پیش بینی قیمت مرغ

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت nateghan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ناطقان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۵۵۵۱۹۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

قیمت طلا بالاخره ریخت/ قیمت جدید طلا ۳ اردیبهشت ۱۴۰۳

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، براساس گزارش بلومبرگ، قیمت طلا در اولین ساعات تجارت در آسیا به دنبال آرام شدن تنش‌های ژئوپولیتیکی در خاورمیانه و تعدیل شدن تقاضا برای این فلز گرانبها به عنوان یک پشتوانه ایمن کاهش یافته است. سرمایه‌گذاران منتظر اطلاعات اقتصادی آمریکا هستند که می‌تواند دورنمای سیاست پولی این کشور را مشخص کند.

قیمت هر اونس طلا امروز با ۰.۶۸ درصد کاهش به ۲۳۷۵ دلار و ۵۸ سنت رسید. قیمت معاملات آتی طلا در بازار کامکس نیویورک هم با یک کاهش ۰.۹۸ درصدی به ۲۳۹۰ دلار و ۱۰ سنت رسیده است.

قیمت طلا پس از یک افزایش پیاپی ۵ هفته‌ای که طولانی‌ترین روند افزایش قیمت آن طی یک سال گذشته بوده به زیر ۲۳۷۷ دلار رسیده است. قیمت طلا در این مدت یک رکورد جدید ثبت کرد.

تاجران علاوه بر تنش‌های خاورمیانه بر اطلاعات اقتصادی آمریکا تمرکز کرده‌اند. پیش بینی می‌شود شاخص هزینه‌کرد فردی در آمریکا ۲.۶ درصد در ماه گذشته میلادی افزایش یافته باشد، در حالی که در فوریه برابر با ۲.۵ درصد بود. بدین ترتیب احتمال به تعویق افتادن کاهش نرخ بهره فدرال رزرو آمریکا افزایش یافته که می‌تواند قیمت طلا را تحت تاثیر قرار دهد.
افزایش نرخ بهره هزینه نگهداری طلا به عنوان یک سرمایه غیر سودده را بالا برده و تمایل برای خرید آن را پایین می‌آورد.

قیمت طلا ۱۵ درصد از ابتدای سال جاری میلادی افزایش یافته که نتیجه خرید بالای بانک‌های مرکزی و افزایش تقاضا از سوی آسیا مخصوصاً چین بوده است. قیمت طلا علی رغم افزایش ارزش دلار و سود اوراق قرضه ۱۰ ساله خزانه‌داری آمریکا بالا رفته است. عواملی که معمولاً مانع افزایش قیمت این فلز گرانبها می‌شوند.
در میان سایر فلزات گرانبها، قیمت نقره با ۱.۴۲ کاهش به ۲۸ دلار و ۷۲ سنت رسید و پلاتین با یک افزایش ۰.۰۸ درصدی ۹۳۶ دلار و ۲۶ سنت معامله می‌شود.

۲۲۳۲۲۵

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1898137

دیگر خبرها

  • ◄ بازار چای بحرانی و کار قاچاقچیان چای سکه می شود!
  • قیمت طلا، سکه و ارز امروز ۴ اردیبهشت‌ماه ۱۴۰۳/ سکه یک کانال دیگر ریخت
  • حمله تند دولت به ایران خودرو به خاطر فیلم جنجالی پژو پارس
  • هفت ستونی که از اسرائیل فرو ریخت!
  • قیمت طلا بالاخره ریخت/ قیمت جدید طلا ۳ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • فروپاشی اقتصادی با ارز ۹۰ هزار تومانی
  • ۱.۵ میلیون تن شیرخام به بازار‌های هدف صادر می‌شود
  • کاهش قیمت برنج ایرانی
  • فروش خودروهای وارداتی ۵ برابر قیمت اصلی!
  • خودروهای وارداتی ۵ برابر قیمت اصلی فروخته می‌ شوند!