Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار مهر، دکتر علی‌اکبر حق دوست معاون آموزشی وزارت بهداشت در نامه ای به دانشگاه های علوم پزشکی آئین نامه جدید فعالیت دانشجویان علوم پزشکی به دانشگاه‌های علوم پزشکی را ابلاغ کرد.

در این ابلاغیه آمده است: از زمان شروع پاندمی کووید ۱۹، علاوه بر اثرات و پیامدهای مربوط به سلامت مردم، در حوزه آموزش نیز بحران و تغییراتی ایجاد شد که مستلزم مداخله مناسب بوده و خواهد بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اگرچه در طول اپیدمی دستورالعمل های متعدد با توجه به شرایط جهت ادامه آموزش با کیفیت قابل قبول به دانشگاه های علوم پزشکی ارسال شد اما آموزش های بالینی و بیمار - محور در دوره های تخصصی بالینی، پزشکی عمومی، دندانپزشکی، داروسازی، پرستاری، مامایی، رشته های پیراپزشکی و توانبخشی دستخوش تغییرات و تاثیرپذیری بیشتری شده و توجه به ترمیم نقصان های وارد بر آنها در طول این همه گیری حائز اهمیت بسیار است.

تدریس دروس نظری به صورت آموزش مجازی و ترجیحا ترکیبی با آموزش حضوری

بر این اساس باتوجه به برنامه های اجرا شده و اجرای واکسیناسیون بخش عمده دانشجویان، به ویژه دستیاران تخصصی، کارآموزان و کارورزان، پرسنل درمانی و کارکنان مراکز و دانشکده های مرتبط، دستورالعمل استمراد آموزش در دانشگاه ها و دانشکده های علوم پزشکی به شرح زیر است:

- تدریس دروس نظری به صورت آموزش مجازی و ترجیحا ترکیبی (مجازی و حضوری با رعایت فاصله گذاری و تعداد محدود و قابلیت اجرای پروتکل های بهداشتی) بوده و لازم است پایش و ارزیابی مستمر نحوه ارائه آنها توسط مراکز مطالعات و توسعه آموزش علوم پزشکی دانشگاه ها صورت گیرد.

گروه های آموزشی می توانند با بررسی و ارزیابی محتواهای تهیه شده در سایر دانشگاه های علوم پزشکی کشور، این محتواها را جهت آموزش به صورت مکمل به فراگیران توصیه در آزمون های داخلی نیز به کار گیرند.

- در خصوص دروس عملی و آزمایشگاهی نیز برگزاری جلسات به صورت ترکیبی مجازی و حضوری (با رعایت پروتکل های بهداشتی، فاصله گذاری و تشکیل گروه های کوچک) برنامه ریزی شود.

دانشگاه ها و دانشکده های علوم پزشکی کشور می توانند از فرصت دو ماهه تابستان برای برنامه ریزی دروس عملی و آزمایشگاهی و آموزش در عرصه دروس عقب افتاده استفاده کنند.

ادامه آموزش بالینی دانشجویان در کلیه رشته ها به صورت حضوری

- ادامه آموزش بالینی دانشجویان در کلیه رشته ها در صورت تکمیل بودن برنامه واکسیناسیون آنها با توجه به موارد زیر صورت گیرد:

* در خصوص دستیاران (رشته های بالینی) و دانشجویان تحصیلات تکمیلی، طبق برنامه ریزی روتین نسبت به حضور ایشان در مراکز بیمارستانی و دانشکده ها برنامه ریزی شود.

* کارآموزی و کارورزی دانشجویان و دوره های آموزش در فیلد (عرصه) به صورت فعال برنامه ریزی و برگزار شود.

* تقسیم بندی گروه های فراگیران و افزایش تعداد راندها (در صورت امکان)، برنامه های آموزش در عرصه و درمانگاه های آموزشی، با تسهیم مناسب نسبت فراگیران به فضا صورت گیرد.

* جداسازی گروه های فراگیران در برنامه های آموزش بالینی (یا آموزش در عرصه) به منظور افزایش هدفمندی آموزش بالینی و بیمار- محور در کنار کاهش تراکم جمعیت فراگیر.

* برگزاری کشیک های آموزشی جبرانی چهار تا شش ساعته مبتنی بر بخش و کلینیک ویژه با گروه های کوچک و تسهیم شده فراگیران (برای دانشجویان پزشکی عمومی)

* میزان مواجهه دانشجویان دوره های بالینی (و کارآموزی یا کارورزی در عرصه سایر رشته ها) با بیماران انتخابی غیر کووید، چه در بخش سرپایی و چه در بخش بستری با رعایت پروتکل های ایمنی به حداکثر رسانده شود.

* آموزش بالینی اعم از گزارش صبحگاهی و ژورنال کلاب و جلسات علمی ترجیحا و متناسب با امکانات گروه های آموزشی و بیمارستان ها بر اساس ترکیبی از برنامه های حضوری و غیرحضوری (مجازی) برگزار شود.

استفاده از روش های نوآورانه اعم از برگزاری همزمان جلسات آموزشی در سالن های موازی برای دسته های مختلف فراگیران و یا آموزش های مبتنی بر گزارش مورد (case report) غیرهمزمان و یا سایر روش های رایج در دنیای آموزش علوم پزشکی توصیه می شود. در کلیه رشته ها، برای برگزاری دوره های آموزش تمرینی و مدل (نظیر skill lab یا کارگاه های مهارتی) نیز از همین روش ها می توان سود برد.

گروه های آموزشی بالینی (یا درگیر در آموزش در عرصه) با همکاری دانشکده های ذیربط باید روی تنوع بخشی به فضاها و دوره های آموزش بالینی و در عرصه با هدف دو منظوره کاهش تراکم حضور در بیمارستان ها یا فیلدهای آموزشی در کنار افزایش کیفیت بالینی، کار کرده و آنها را برای ارتقای کیفی آموزش به کار گیرند.

این روش ها می توانند شامل موارد زیر باشند:

* عقد تفاهم نامه/ قرارداد با مطب ها و درمانگاه ها و موسسات پزشکی - درمانی - دارویی خصوصی یا سایر ارگان ها برای استفاده از محیط ها و امکانات آنها به عنوان یک محیط آموزش سرپایی/ بستری مکمل.

* امکان بکارگیری و مشارکت پزشکان عمومی آموزش دیده و متخصصین پزشک خانواده در مراکز جامع خدمات سلامت برای آموزش های در عرصه (برای دانشجویان پزشکی عمومی).

*تنوع بخشی به پایان نامه های آموزشی براساس بخشنامه های ابلاغی در کنار امکان نوآوری های گروه های آموزشی.

ارزشیابی فراگیران

شیوه ترجیحی آزمون‌ها مبتنی بر حضور فیزیکی است

* شیوه ترجیحی برگزاری آزمون‌های دوره بالینی کارآموزی کارورزی در عرصه آزمون مبتنی بر حضور فیزیکی (کتبی یا آزمون های مبتنی بر مرکز مهارت های بالینی) مبتنی بر رعایت اصول ایمنی و پروتکل های بهداشتی است.

* شیوه ترجیحی برگزاری آزمون های دروس تئوری، آزمون های حضوری الکترونیک مبتنی بر سالن های استاندارد آزمون است. در غیر این صورت برگزاری کتبی آزمون ها با رعایت پروتکل های بهداشتی توصیه می شود.

* در مواردی که نتوان شرایط رعایت پروتکل های بهداشتی و فاصله گذاری اجتماعی را فراهم کرد از آزمون الکترونیک از راه دور، با رعایت تمام ملاحظات صحت آزمون بر اساس دستورالعمل های ابلاغی برگزاری آزمون ها استفاده شود. استفاده از این روش آزمون به دلیل پیچیدگی اطمینان از عدالت و سلامت در برگزاری آزمون باید در اولویت آخر باشد.

* اساتید می‌توانند از روش‌های ارزشیابی مستمر و روش های متنوع جدید و غیر وابسته به آزمون های کشوری و دانشگاهی برای سنجش تکوینی و مستمر صلاحیت دانشجو که مبتنی بر توان و مهارت های بالینی و حرفه ای او است استفاده کنند. نتایج مجموع این ارزشیابی ها می تواند در صورت نیاز به صورت مستقل و یا به عنوان مکمل در کنار سایر ارزشیابی ها مورد استفاده قرار گیرد.

اتمام واکسیناسیون دانشجویان، پرسنل و کارکنان آموزشی دانشگاه های علوم پزشکی

دانشگاه ها و دانشکده های علوم پزشکی که برنامه واکسیناسیون دانشجویان، پرسنل و کارکنان آموزشی آنها کامل نشده است لازم است برنامه ریزی لازم را در این خصوص انجام و عملیاتی کنند، به گونه‌ای که در خصوص تمام رشته ها امکان برگزاری برنامه های گفته شده از ابتدای سال تحصیلی 1401-1400 میسر باشد.

دانشگاه ها و دانشکده ها می توانند کماکان در صورت ضرورت از اساتید و دستیاران و کارورزان گروه های آموزشی غیر درگیر در بخش ها و درمانگاه های کرونا و یا فعالیت های مرتبط با بیماران کرونا با تولیت گروه‌های آموزشی درگیر در مدیریت بیماری کرونا استفاده کنند.

مرخصی در سنوات آموزشی محاسبه خواهد شد

دانشگاه ها و دانشکده های علوم پزشکی در موافقت با درخواست مرخصی تحصیلی دانشجویان مساعدت لازم را انجام دهند. در صورت استفاده دانشجو از مرخصی در سنوات آموزشی محاسبه خواهد شد.

بازگرداندن وضعیت آموزشی دانشگاه‌ها به حالت عادی در دستور کار قرار گیرد

روسای دانشگاه ها و دانشکده های علوم پزشکی هماهنگی لازم برای اجرای بخشنامه حاضر و برنامه‌ریزی برای بازگرداندن وضعیت آموزشی دانشگاه‌ها به حالت عادی را در دستور کار قرار دهند. در این خصوص هماهنگی معاونت دانشجویی و فرهنگی و معاونت بهداشتی در دانشگاه‌های علوم پزشکی دارای اهمیت است.

تمام بخشنامه‌های قبلی صادره در خصوص مسائل آموزشی در دوران همه گیری کرونا از تاریخ ابلاغ این آئین نامه (۲۷ تیرماه ۱۴۰۰) کان لم یکن است.

کد خبر 5260395

منبع: مهر

کلیدواژه: آموزش پزشکی وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی دانشجویان ویروس کرونا طرح کارورزی امتحانات پایان ترم راهنمای بالینی دانشگاه های علوم پزشکی دانشگاه آزاد اسلامی سازمان سنجش آموزش مهارتی اعضای هیات علمی دانشگاه های علوم پزشکی آزمون کارشناسی ارشد گروه پزشکی کنکور 1400 دانشگاه علوم پزشکی تهران مرکز سنجش آموزش پزشکی وزارت علوم تحقیقات و فناوری دانشگاه جامع علمی کاربردی دانشگاه پیام نور ازدواج دانشجویی سازمان امور دانشجویان دانشگاه ها و دانشکده های علوم پزشکی دانشگاه ها و دانشکده ها دانشگاه های علوم پزشکی پروتکل های بهداشتی رعایت پروتکل گروه های آموزشی برگزاری آزمون آموزش در عرصه آموزش بالینی برنامه ریزی آزمون ها رشته ها روش ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۵۵۷۲۷۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تقویت همکاری انجمن‌های علمی دانشجویی علوم پزشکی و کمیته تحقیقات دانشجویی

  به گزارش خبرگزاری صدا و سیما ؛ ­اسماعیل عجم افزود: انجمن‌های علمی و کمیته تحقیقات دانشجویی همواره می‌بایست در تعامل با یکدیگر و دوشادوش هم در مسیر گسترش فعالیت‌های علمی و پژوهشی در سطح دانشگاه‌های علوم پزشکی حرکت کنند. وی گفت: در راستای نقش آفرینی علمی دانشگاه‌های علوم پزشکی در تحقق شعار سال ۱۴۰۳ با عنوان جهش تولید با مشارکت مردم و ضرورت جهش علمی و تحقیقاتی کشور و ظرفیت توسعه انجمن‌های علمی دانشجویی در تامین این هدف با توجه به تقویت اعتبارات کمیته‌های تحقیقات دانشجویی در دولت مردمی، طی تفاهمنامه‌ای میان معاونت تحقیقات و فناوری و معاونت فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت مقرر شد از این پس از اعتبارات کمیته‌های تحقیقات در حمایت مالی برنامه‌ها و فعالیت‌های انجمن‌های علمی استفاده حداکثری شود. این مقام مسوول افزود: از آنجایی که جهش تولید از طریق توسعه تولیدات علمی امکانپذیر خواهد بود، از معاونت فرهنگی و دانشجویی دانشگاه‌های علوم پزشکی خواسته شده شورای مرکزی انجمن‌های علمی را در زمینه نگارش مقالات علمی و پژوهشی راهبری کنند. مدیرکل فرهنگی وزارت بهداشت اظهار کرد: از عرصه‌های پنجگانه فعالیت‌های انجمن‌های علمی دانشجویی می‌توان به فعالیت‌های علمی و پژوهشی از یک سو و فعالیت‌های نوآورانه از سوی دیگر اشاره کرد لذا دانشجویان علاقه مند می‌توانند از این فرصت بی سابقه نهایت حسن بهره برداری را در جهت ارتقای علمی خود و دیگر عزیزان داشته باشند. ضمنا در این طرح مشترک اولویت استفاده از دانشجویان به عنوان همکار پژوهشی، بر اساس یکی از مشخصات ذیل است: دانشجویان نخبه، دانشجویان مقطع دکتری و دانشجویان متاهل عجم ابراز امیدواری کرد، با عنایت خداوند متعال، مشارکت وسیع دانشجویان دانشگاه‌های علوم پزشکی سراسر کشور و اهتمام همکاران دو معاونت در دانشگاهها، اتفاقات مثمر و بی سابقه‌ای را در ارتقای دانش و پژوهش جامعه شاهد باشیم.

دیگر خبرها

  • دانشگاه جندی‌شاپور اهواز در مقطع ارشد «هوشبری» دانشجوی خارجی می‌پذیرد
  • برای احقاق حقابه سیستان از همه اهرم‌ها باید استفاده شود
  • برای حق‌آبه سیستان آن‌گونه که باید کار نشد
  • خوابگاه دانشجویان بین الملل دانشگاه علوم پزشکی مشهد در مرحله تکمیل
  • هفدهمین آزمون پذیرش دانشجوی پزشکی از لیسانس تیرماه برگزار می‌شود
  • هفدهمین آزمون پذیرش دانشجوی پزشکی از لیسانس تیرماه برگزار می شود
  • ارتقای سطح کیفی آموزش به دانشجویان با تبیین اهمیت یادگیری عمیق
  • همایش آموزش پزشکی با شعار «از کلاس درس تا عرصه» برگزار می شود
  • تقویت همکاری انجمن‌های علمی با کمیته تحقیقات دانشجویی
  • تقویت همکاری انجمن‌های علمی دانشجویی علوم پزشکی و کمیته تحقیقات دانشجویی