Web Analytics Made Easy - Statcounter

در پی مطرح شدن واگذاری ۶۰۰۰ محدوده و معدن غیر فعال کشور از طریق مزایده، یک دکتری مهندسی محیط زیست ضمن بیان اینکه لازم است آثار سوءزیست‌محیطی فعالیت‌هایی مانند معدن‌کاوی به حداقل برسد، بر ضرورت ارایه آموزش‌های زیست‌محیطی و برخورداری طرح‌ها از پیوست زیست‌محیطی تاکید کرد.

به گزارش ایسنا ۲۷ اردیبهشت ماه مراسم آزادسازی ۶۰۰۰ محدوده و معدن غیر فعال کشور برگزار شد و اسدالله کشاورز - سرپرست معاونت امور معادن و صنایع معدنی وزارت صنعت، معدن و تجارت- گفت: به دستور وزیر صمت، محدوده‌ها و معادن حبس شده، غیر فعال و راکد شناسایی شدند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

واگذاری این معادن از طریق مزایده عمومی و به افراد دارای صلاحیت و اهلیت و در قالب بسته‌های سرمایه‌گذاری خواهد بود. این تصمیم وزارت صنعت، معدن و تجارت با واکنش‌های زیادی همراه شد که حتی با عنوان معدن فروشی از آن یادشد که کشاورز بیان چنین مطالبی را توهم دانست تا واقعیت.در ادامه  روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت صنعت، معدن و تجارت با انتشار بیانیه‌ای  تاکید کرد: آزادسازی معادن هیچگونه ارتباطی با موضوعات سیاسی و انتخاباتی نداشته و ندارد. ۱۹ تیرماه هم دادستان عمومی و انقلاب اصفهان از صدور دستور توقف فرایند مزایده های اخیر معادن استان اصفهان خبر داد. در نهایت معاون معدنی وزارت صمت دستور توقف در اعلام نتایج مزایده ها را اعلام کرد.

اجرای طرح‌هایی مانند آزادسازی ۶۰۰۰ محدوده و معدن غیر فعال کشور علاوه بر مسایل اقتصادی تبعات زیست‌محیطی خواهد داشت. حسین فخرایی هم در گفت و گو با ایسنا اظهارکرد: در کل هر فعالیتی که در محیط زیست انجام می‌شود، آثار و تبعاتی دارد. ممکن است از لحاظ گیاهی و جانوری تغییراتی را به وجود آورد حتی توسعه شهرها بر شرایط آب و هوا و زمین تاثیر دارد. لذا در هر تغییر و گسترشی آثار سوء زیست‌محیطی اجتناب ناپذیر است. مسلم است آثار سوء بهره‌ برداری از معدن شدیدتر است چون انرژی تجدیدناپذیر است و در صورت تخریب برگشت‌ناپذیر است. بنابر اصول توسعه پایدار نمی‌توان جلوی اقتصاد را گرفت. سه رکن اصلی توسعه پایدار محیط زیست ، اقتصاد و اجتماع هستند یعنی محیط زیست جای خود را دارد همچنین پایداری اقتصادی و سرمایه اجتماعی هم جای خود را.

وی در پاسخ به این پرسش که چگونه می‌توان ضمن معدن‌کاوی آثار سوء زیست محیطی را کاهش داد، گفت: مسلما توجه به آموزش‌های محیط زیستی و سواد محیط زیستی اهمیت زیادی دارد. واقعا جای امیدواری است چون جوانانی خوش‌فکربه این صنعت وارد شده‌اند. آنان باید تحت آموزش‌های زیست‌محیطی قرار بگیرند و با توجه به اینکه از  صداقت و حسن نیت برخوردار هستند باید مسیر را برای آنان هموار کرد. تشکل‌های زیادی مانند خانه معدن داریم که بخش آموزش و حتی بخش دانشحویی دارد و باید از این پتانسیل استفاده و دوره‌های آموزشی برگزار کرد البته نه دوره‌های طولانی مدت.

این دکتری مهندسی محیط زیست درباره تبعات زیست‌محیطی انجام مزایده ۶۰۰۰ معدن گفت: به نظرم طرح مزایده ۶۰۰۰ معدن اقدامی عجولانه بوده است که در واپسین روزهای دولت دوازدهم اعلام شد و مسلما بدون انجام کار کارشناسی بوده است. از مسوولان باید پرسید که آیا آموزش محیط زیستی و بحث معدن‌کاری سبز را در این طرح مورد توجه قرار داده‌اند یا نه؟  

وی عنوان کرد: خوشبختانه به نظر می‌رسد که طرح واگذاری متوقف شده است و امیدوارم با حوصله و دقت بیشتری پیوست محیط زیستی در این طرح دیده و معدن کاوی و آموزش در آن گنجانده شود البته نباید صرفا سندی به‌صورت اداری و نامفهوم به عنوان پیوست محیط‌  زیستی به طرح اضافه شود.

به گزارش ایسنا توجه به آثار زیست‌محیطی در اجرای چنین طرح‌هایی از اهمیت زیادی برخوردار است چراکه توسعه ناپایدار و توجه صرف به منافع اقتصادی در نهایت به ضرر خودمان تمام می‌شود.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: معدن کاوی پیوست زیست محیطی آلودگی محیط زیستی زیست محیطی محیط زیستی محیط زیست معدن کاوی غیر فعال

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۵۷۶۱۶۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ضرورت توسعه حمل و نقل عمومی برای کاهش آلایندگی


به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، به نقل از پایگاه اطلاع رسانی شورای عالی استانها، شهرام دبیری، در نشست مشترک با معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان حفاظت محیط‌زیست کشور، با بیان اینکه اگر جوانب محیط زیستی در توسعه لحاظ نشود، ممکن است خطراتی برای انسان و نسل آینده داشته باشد، تاکید کرد: ضمن تلاش برای رفع نیازهای جامعه، باید مراقب باشیم محیط زیست به خطر نیفتد و ضرری به نسلهای آینده نرسد.

دبیری تأکید کرد: مجموعه شوراهای کشور و شورای عالی استانها با بیش از 126 هزار عضو، ظرفیت بالایی برای تعامل با سازمان محیط زیست دارند.

وی اهمیت فرهنگ سازی و آموزش در حوزه محیط زیست را یادآور شد و افزود: آموزش و پرورش، شوراها و سازمان محیط زیست می توانند قدم های خوبی برای آموزش، فرهنگ سازی و ترویج حفظ و حراست از محیط زیست بردارند.

رئیس شورای عالی استانها اظهار داشت: کارها و اقدامات باید به گونه‌ای باشد که مردم آن را لمس کنند، مثلاً در زمینه مصرف کیسه های پلاستیکی باید فرهنگ سازی و کارهای اجرایی صورت گیرد.

دبیری خاطرنشان کرد: ایران در زمینه انرژی‌های پاک ظرفیت خوبی دارد و می توان با برنامه‌ریزی از خورشید و باد و دریا برای تولید انرژی پاک استفاده کرد.

وی در مورد صنایع آلاینده، بیان کرد: گاهی یک صنعت آلاینده دیر شناسایی می شود که در این مدت خسارات زیادی به محیط زیست آن منطقه وارد می شود، شهرداری ها باید از عوارض آلایندگی برای بهبود وضعیت استفاده کنند.

دبیری درباره تعداد خودروها و آلایندگی آنها نیز، گفت: در برخی شهرها تعداد خودروها نسبت به ظرفیت آن بسیار بیشتر است. در این شهرها باید توسعه حمل و نقل عمومی جدی گرفته شود و کیفیت نیز باید ارتقاء یابد و لازم است دولت در این زمینه یارانه توسعه کمی و کیفی حمل و نقل عمومی را افزایش دهد.

رئیس شورای عالی استان ها تصریح کرد: شورا طبق قانون می تواند لایحه و طرح به مجلس ارائه دهد، بنابراین در این زمینه هم می توانیم به سازمان حفاظت محیط‌زیست کمک کنیم و از این ظرفیت در راستای مسائل محیط زیستی استفاده کنیم.

دیگر خبرها

  • آشنایی دانش آموزان مهابادی با آموزه های زیست محیطی
  • برگزاری کلاسهای آموزش محیط زیست در ارومیه
  • جامعه‌شناسی محیط‌زیست
  • ایمن سازی زیست محیطی حاشیه رودخانه کرج
  • ضرورت اصلاح قانون معادن به نفع محیط زیست
  • ترویج فرهنگ حفاظت از زمین پاک در بین دانش آموزان 
  • ضرورت توسعه حمل و نقل عمومی برای کاهش آلایندگی
  • معرفی ۳۶۷ متخلف زیست محیطی به مراجع قضایی آذربایجان غربی
  • مناطق حفاظت شده در استان بوشهر افزایش می‌یابد
  • شرکت‌های دانش‌بنیان بوشهر برای حل مسائل زیست محیطی پای کار هستند