Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری فارس، شبکه خبری المیادین در ادامه ویژه‌برنامه «القسم» که تا روز ادای سوگند رئیس جمهور جدید ایران ادامه دارد، امروز سه‌شنبه میزبان «حمید رضا آصفی» سخنگوی اسبق وزارت امور خارجه، تحلیلگر امور سیاسی و سفیر پیشین ایران در امارات و فرانسه بود.

سیاست فریب، عادت آمریکاست 

آصفی در این برنامه در پاسخ به سوالی در خصوص اینکه چرا آمریکا پرونده تبادل زندانیان را با پرونده هسته‌ای گره می‌زند گفت، این عادت و شیوه آمریکاست.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ما رفتاری جز این از آمریکا ندیده‌ایم. آمریکا همیشه سیاست فریب را در پیش گرفته و هیچ وقت مسیر راست را نرفته است. وقتی یک موضوع را با آمریکا جلو می‌برید، در زمان‌های حساس که شما انتظار دارید به نتیجه برسید، آمریکا ریل را تغییر می‌دهد و به سراغ امور دیگری می‌رود تا نتایج دلخواهش را کسب کند. این رفتار فقط با ایران نیست بلکه با کره جنوبی و دیگر کشورهای منطقه هم همینطور بوده است. ما در چهار دهه گذشته سیاست آنها شناخته و دستشان برای ما رو شده است. 

توافق هسته‌ای به نتیجه می‌رسد اگر آمریکا به تعهداتش عمل کند

المیادین پرسید، حالا که آمریکا ریل را تغییر می‌دهد، ایران بعد از ادای سوگند رئیس جمهور جدید چه گزینه‌هایی دارد و آصفی گفت، آقای رئیسی در نطق‌های انتخاباتی خود و در کنفرانس خبری خود گفت که سیاست متعادلی را در پیش خواهد گرفت. او گفت که دولت‌های منطقه در اولویت ایران هستند و همچنین کشورهای آسیا. این به معنای نادیده گرفتن اروپا نیست اما هر کشوری به تناسب اهمیتش در اولویت ایران قرار می‌گیرد. مسائل داخلی و مشکلات معیشتی و حل موضوع همه‌گیری کرونا و شرایط کار و اقتصادی و روابط با کشورهای همسایه سپس پرونده هسته‌ای در اولویت آقای رئیسی خواهد بود. آقای رئیسی گفت که به تعهدات دولت قبل از جمله توافق هسته‌ای پایبند است اما این به آمریکا مرتبط است. در مقابل جو بایدن رئیس جمهور آمریکا با در پیش گرفتن تهدید و سیاست فشار، معلوم نیست چه سیاستی را در پیش گرفته است. توافق هسته‌ای موفق خواهد شد مشروط به اینکه آمریکا به تعهدات خود عمل کند. 


آصفی: حل مشکلات داخلی اولویت رئیسی است

 

در دور چندم مذاکرات وین، آمریکا بحث موشک را پیش کشید؟

آصفی در بخشی دیگر از این برنامه در پاسخ به سوالی در خصوص سرنوشت مذاکرات هسته‌ای در وین و اینکه آیا با وضعیت سابق ادامه می‌یابد یا اینکه آمریکا تنش در این پرونده را تشدید می‌کند یا خیر گفت، سیاست جمهوری اسلامی ایران تعهد به توافق هسته‌ای است چه در دوره روحانی چه در دوره رئیسی. رئیسی اعلام کرده که مذاکره را ادامه می‌دهد. بگذارید ببینیم چرا مذاکره به اینجا رسیده است. شش دور مذاکره در وین انجام شده. در دور چهارم و پنجم آمریکا موضوع موشک‌های بالستیک و فعالیت ایران در منطقه را مطرح کرده است. آنها قصد دارند که وضعیت را بر هم بزنند. المیادین پرسید، آیا منظور شما این است که آمریکا عامدانه روند مذاکرات را دچار مشکل کرد؟ و آصفی پاسخ داد، قطعاً. اصلا این شیوه آنهاست. ما در مذاکرات بُن درباره افغانستان و کشورهایی مثل اروپا، آمریکا و پاکستان بودند که هدف تقویت ثبات در افغانستان بود. حدود بیست سال پیش . وقتی وضعیت افغانستان به ثبات رسیده بود چند روز بعد آمریکا ایران را محور شر معرفی کرد. ما انتظار این رفتار را نداشتیم و این اصلا عاقلانه نبود. قطعا آمریکا عامدانه روند مذاکرات را بر هم زده است. حتی در موضوع تبادل زندانیان، هم همینطور است. تا موضوعی به نتیجه نزدیک می‌شود و آمریکایی‌ها خود را در آستانه امتیازدهی می‌بینند، عامدانه روند آن را بر هم و زیر میز می‌زنند.  

 

آمریکا تعلل کند، ایران غنی‌سازی ۹۰ درصد خواهد داشت

المیادین پرسید، روشن است که ایران در مقابل همه فشارها مقاومت کرده و به آنها تن نداده اما نمی‌شود انکار کرد که از بحران اقتصادی در رنج است. امروز کدام طرف بیشتر نیازمند بازگشت به توافق هستند. آصفی گفت، به نظر من هر دو طرف نیازمند بازگشت به توافق هستند. البته چهار دهه پیش به ما می‌گوید که کشور به زانو در نخواهد آمد اما تحریم برای ما مشکلاتی به وجود می‌آورد. با همه اینها با وجود تحریم‌های فزاینده ایران در قدرت دفاعی، در علوم و فنون و زیرساخت‌ها پیشرفت کرده است. آمریکا اگر این مذاکرات را به نتیجه نرساند، ما غنی‌سازی شصت درصد را داریم... شما شک نکنید اگر آمریکا تعلل کند، بعدش ما غنی‌سازی نود درصد را خواهیم داشت و آنگاه بازگشتش به توافق شاید دیر باشد.

امیدواریم عربستان خود را از اراده آمریکا دور کند

مجری المیادین از ارتباط موفقیت یا شکست مذاکرات هسته‌ای با سیاست و روابط خارجی ایران پرسید و سفیر پیشین ایران در امارات و فرانسه گفت، من از خیلی وقت پیش از حدود دو سال پیش پیش‌بینی کرده بودم که توافق هسته‌ای بسادگی احیا نمی‌شود و این ناشی از مانع‌تراشی‌های آمریکاست که شناخت این هم ناشی از تجربه چهل ساله انقلاب است. آمریکا وقتی به توافق احساس نیاز میکند سریع آن را امضا می‌کند و اگر از آن بی‌نیاز باشد، بسرعت آن را دچار مشکل می‌کند و از تعهداتش شانه خالی می‌کند. ما روابط خارجی خود را به توافق هسته‌ای مرتبط نمی‌کنیم حالا توافق بماند یا نماند. ما به دنبال روابط حسنه با کشورهای دیگر هستیم. ما معتقدیم که مذاکرات و توافق موضوعی مستقل است. ما متأسفیم که چرا روابط با عربستان سعودی به این مرحله رسیده است. در اینجا هم باید دنبال نقش آمریکا باشیم. آمریکا به دنبال فتنه در روابط کشورهاست. منطقه ما اصلا به این تعداد پایگاه‌های آمریکا نیاز ندارد. موضوع دیگر شاید نگاه ریاض به برخی مسائل در یمن و سوریه و عراق و مشاوره‌هایشان بازگردد. آنها مشاوران خوبی در امور منطقه ندارند. خیلی از موضوعات سوء تفاهم است. ما دنبال تفاهم هستیم. حتی ما در پرونده جنگ تحمیلی عراق و صدام علیه ایران ما از آنها گذشته‌ایم که چه کمک‌هایی به صدام کردیم. امیدواریم که حکام سعودی از اراده دولت آمریکا دور شوند. 

آصفی در پایان در پاسخ به سوالی درباره جاسوسی برخی کشورها در لبنان با برنامه ساخت اسرائیل انجام شده گفت، جاسوسی‌هایی که اسرائیلی‌ها و آمریکایی‌ها می‌کنند، محدود به دشمنانشان نیست. مدتی پیش شنیدید که از صدراعظم آلمان هم جاسوسی کرده‌اند. این سیاستی زشت از طرف آمریکا و ناتو و اسرائیل است و این امر در لبنان هم رسوایی است. لبنان قلب منطقه است که باید مملوء از زندگی و همزیستی باشد. امیدواری بود که لبنان دولتش تشکیل و مشکلات اقتصادی‌اش حل شود اما در خبرها می‌شنویم که قیمت‌ها بالا رفته و وضعیت برای مردم سخت شده و ارزش پول ملی کاهش یافته است. اسرائیل در چند سطح در حال فعالیت است. اسرائیل انتظار داشت توافق‌های آبراهام با سرعت بیشتر پیش برود اما متوقف شد و اسرائیل به سراغ اعمال فشار بر برخی کشورها رفته تا آنها به مرحله تصمیم برای عادی‌سازی روابط خود بگیرند. 

انتهای پیام/ص 

منبع: فارس

کلیدواژه: المیادین سوگند توافق هسته ای

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۵۸۳۹۴۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ایران با ساخت بمب اتم "چند هفته، نه چند ماه" فاصله دارد

مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در گفت‌وگویی با اشاره به این که قصد دارد به زودی به ایران سفر کند، خواستار همکاری بیشتر ایران با آژانس شد.

به گزارش ایسنا، "رافائل گروسی" مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در گفت‌وگویی مدعی شد که غنی‌سازی اورانیوم توسط ایران و نبود دسترسی بازرسان بین‌المللی به تاسیسات اتمی آن، به نگرانی‌ها درباره فعالیت‌های هسته‌ای آن دامن می‌زند.

با این وجود، گروسی گفت که نسبت به حفظ گفتگو‌ها در این باره متعهد است.

خبرگزاری آلمانی دویچه وله گزارش داد که گروسی در گفت‌وگویی با این خبرگزاری مدعی شد ایران "چند هفته، نه چند ماه" با در اختیار داشتن اورانیوم غنی‌شده کافی برای ساختن یک بمب اتمی فاصله دارد.

او افزود:، اما به معنای این نیست که ایران سلاح اتمی دارد یا در این بازه در اختیار خواهد داشت.

مدیرکل آژانس توضیح داد، در حالی که غنی‌سازی اورانیوم در سطح نظامی نگران‌کننده است، نمی‌توان بر اساس این نتیجه گرفت که ایران در حال حاضر یک سلاح اتمی دارد.

گروسی گفت که اهداف ایران در این زمینه مشخص نیست و تنها می‌توان درباره آن گمانه‌زنی کرد.

ابراز نگرانی مدیرکل آژانس در حالی درباره برنامه هسته‌ای ایران مطرح می‌شود که ایران یک سال و نیم پس از خروج آمریکا از توافق هسته‌ای (برجام) در سال ۲۰۱۸، متحمل شدن تحریم‌های بازگردانی‌شده واشنگتن و بدعهدی شرکای اروپایی در کاهش تاثیر تحریم‌های آمریکا، اعلام کرد که در پنج گام تعیین‌شده و طبق بند ۳۶ برجام از انجام دادن برخی تعهدات داوطلبانه خود در توافق فاصله می‌گیرد.

محدود کردن امکانات نظارتی آژانس در تاسیسات ایران نیز اقدام متقابل تهران در واکنش به قطعنامه تنبیهی آمریکا و شرکای اروپایی برجام در دو سال گذشته انجام شد. اما مذاکرات میان ایران و آژانس برای حل‌وفصل مسائل پادمانی باقی‌مانده ادامه دارد و ایران تا کنون به تعهدات خود در بیانیه‌های مشترک با آژانس عمل کرده است.

اگرچه، مقامات ایران تاکید کرده‌اند در صورت بازگشت تمامی طرفین توافق به اجرای تعهدات خود، اقدامات انجام‌شده را به حالت اولیه بازمی‌گرداند.

در این میان، مذاکرات میان ایران و طرفین اصلی برجام به منظور احیای این توافق که در مارس ۲۰۲۱ آغاز شد، به بن‌بست رسیده است. ایران طی توافق هسته‌ای متعهد شده بود که در ازای لغو کلیه تحریم‌های آن، فعالیت‌های هسته‌ای خود را محدود کند.

دویچه وله در ادامه نوشت که گروسی مدعی شد، آژانس از سطح دسترسی مورد نیازش در ایران برخوردار نیست که گمانه‌زنی‌ها درباره فعالیت‌های هسته‌ای آن را تشدید می‌کند.

او همچنین به حل‌وفصل نشدن مسئله برخی یافته‌های آژانس، از جمله ذرات اورانیوم در محل‌های پیش‌بینی‌نشده اشاره کرده و گفت که این موضوع به تردید‌ها درباره شفافیت ایران دامن می‌زند.

گروسی گفت: این موضوع محور اصلی گفت‌وگویی بوده است که تلاش کرده‌ام با ایران برقرار کنم.

مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در ادامه، با اشاره به افزایش تنش‌ها میان ایران و رژیم صهیونیستی در پی اقدامات متجاوزانه این رژیم و پاسخ قاطعانه ایران، هرگونه ایده حمله به تاسیسات هسته‌ای را محکوم کرد.

او بیان کرد:حمله به تاسیسات هسته‌ای امری، مطلقا، ممنوع است.

گروسی همچنین درباره تهدید حملات هسته‌ای نیز گفت: به نظرم عادی‌سازی صحبت کردن از تسلیحات اتمی، استفاده از تسلیحات اتمی، کسب تسلیحات اتمی واقعا اسفناک است.

او همچنین گفت که آژانس همواره از گفتگو‌ها میان ایران و آمریکا حمایت می‌کند.

مدیرکل آژانس همچنین درباره مذاکرات میان ایران و آژانس گفت: آنچه واقعا به آن تمایل دارم، مذاکرات میان ما، آژانس بین‌المللی انرژی اتمی و ایران است، چون چیز‌های زیادی وجود دارد که باید درباره آن شفاف‌سازی شود و به همین دلیل است که قصد داریم به زودی به ایران سفر کنیم.

او گفت که پیامش به ایران این است که باید بیشتر با آژانس همکاری کند.

دیگر خبرها

  • کالبدشکافی یک پیوند نامبارک
  • گروسی: ایران با داشتن اورانیوم غنی‌شده چند هفته با ساخت بمب اتم فاصله دارد نه چند ماه
  • ادعای جدید گروسی درباره نزدیک بودن ایران به ساخت بمب اتم/ برگزاری رزمایش «ماشه هسته‌ای» کره شمالی/ ازسرگیری مذاکرات برای برقراری صلح در یمن/ آغاز رزمایش «پرچم صحرای ۹» در امارات با مشارکت ۱۰ کشور
  • بیانیه حماس درباره مذاکرات توافق آتش‌بس
  • تهیه فهرستی از تحریم‌های جدید اتحادیه اروپا علیه صنایع پهپادی و موشکی ایران
  • گروسی: ایران باید بیشتر با آژانس همکاری کند/ قصد دارم به زودی به ایران بروم
  • ایران با ساخت بمب اتم "چند هفته، نه چند ماه" فاصله دارد
  • اظهارنظر گروسی درباره هسته‌ای شدن ایران/ به تهران می‌روم
  • گروسی به ایران می آید؟ | پیام جدید مدیرکل آژانس به تهران | واکنش به تهدید حملات هسته‌ای
  • مذاکرات مستقیم میان ایران و آمریکا در جریان است؟ | پاسخ یک مقام آگاه