Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-03-28@10:30:30 GMT

بررسی معضلات سیستان و بلوچستان در برنامه «زاویه»

تاریخ انتشار: ۳۰ تیر ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۵۸۸۵۲۸

بررسی معضلات سیستان و بلوچستان در برنامه «زاویه»

به گزارش خبرگزاری مهر، پنجمین قسمت از فصل شانزدهم برنامه زاویه، روز چهارشنبه سی تیر ماه ساعت ۲۲ با اجرای ⁧عطاءالله بیگدلی از ⁧شبکه چهار ⁩سیما پخش خواهد شد.

زاویه در این قسمت میزبان عبدالرحیم کردی، مدیرعامل منطقه آزاد چابهار و دارای دکترای اقتصاد از دانشگاه فردوسی مشهد و عبدالوهاب شهلی‌بر، مدیرکل دفتر توسعه اجتماعی و فرهنگی شرکت مادرتخصصی عمران شهرهای جدید، وزارت راه و شهرسازی و دارای دکترای جامعه‌شناسی از دانشگاه تهران خواهد بود و درخصوص «سیاست‌های محرومیت‌زدایی در سیستان و بلوچستان» گفتگو خواهند کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بنابراین گزارش، برنامه زاویه در این هفته به این پرسش می‌پردازد که توسعه مناطق آزاد می‌تواند سیاستی ناظر به محرومیت‌زدایی باشد یا خود واجد دلالت‌هایی محرومیت‌زا است؟ چه نسبتی میان شهرسازی‌های مدرن، تغییر ساخت اشتغال بومیان و مهاجرت‌های گسترده به اطراف این شهرها وجود دارد؟ معضل حاشیه‌نشینی بی‌سابقه در اطراف منطقه آزاد چابهار چرا به وجود آمده و چگونه باید رفع گردد؟

مجله علوم انسانی «زاویه» کاری از گروه فرهنگ و اندیشه شبکه چهار سیماست که چهارشنبه هر هفته به صورت زنده روی آنتن می رود و با حضور کارشناسان درخصوص مسائل و موضوعات روز جامعه به نقد و گفتگو می پردازد.

کد خبر 5262930

منبع: مهر

کلیدواژه: سیستان و بلوچستان برنامه زاویه مناطق محروم تازه های نشر ترجمه معرفی کتاب تجدید چاپ موسسه خانه کتاب و ادبیات ایران معرفی نشریات درگذشت چهره ها پژوهشگاه حوزه و دانشگاه ادبیات کودک و نوجوان کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان مجمع ناشران انقلاب اسلامی مهدی گلشنی فلسفه علم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۵۸۸۵۲۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چرخ توسعه سیستان و بلوچستان ازمسیر احداث بزرگراهها می‌گذرد/ ساخت بزرگراه ها شریان توسعه اقتصادی پهناورترین استان کشور

استان سیستان و بلوچستان با موقعیت استراتژیک خود در جنوب شرق ایران و همجواری با دو کشور افغانستان و پاکستان، از مزیت ترانزیتی قابل توجهی برخوردار است، توسعه شبکه بزرگراهی در این استان، نقشی کلیدی در تسهیل حمل و نقل، افزایش سفر، توسعه اقتصادی و ارتقای سطح رفاه مردم ایفا می‌کند.

 وجود بزرگراه‌ها، سفر به استان را برای گردشگران داخلی و خارجی آسان‌تر و جذاب‌تر می‌کند، این امر به رونق صنعت گردشگری، ایجاد شغل و افزایش درآمد مردم محلی کمک می‌کند.

از دیگر مزیت های ساخت بزرگراه‌ها در این استان می توان به کاهش تصادفات و جلوگیری از هدر رفتن زمان و سوخت، صرفه جویی در هزینه‌ها و کمک به افزایش راندمان اقتصادی اشاره کرد.

با وجود مشکلات مالی و وضعیت بد آب و هوایی، اداره کل راه و شهرسازی استان سیستان و بلوچستان در سال‌های اخیر تلاش‌های قابل توجهی برای توسعه شبکه بزرگراهی استان انجام داده است. که یکی از مهمترین این تلاش‌ها شامل جذب اعتبارات ملی بوده است بطوری که با پیگیری‌های انجام شده، اعتبارات قابل توجهی از ردیف‌های ملی برای ساخت بزرگراه‌ها در استان اختصاص یافته است.

در سه سال اخیر بیش از 280 کیلومتر پروژه بزرگراهی در استان به بهره‌برداری رسیده است که به کاهش تصادفات و افزایش ایمنی سفر کمک شایانی کرده است و نیز عملیات اجرایی چندین پروژه بزرگراهی جدید در استان آغاز شده است که در آینده به توسعه شبکه بزرگراهی و ارتقای شاخص‌های حمل و نقل در استان کمک خواهد کرد.

آنچه در سالهای اخیر از سوی مدیران حوزه راه در سیستان و بلوچستان مورد توجه قرار گرفته تداوم نهضت راه‌سازی، چانه زنی برای گرفتن اعتبارات عمرانی بیشتر و ایجاد تحول در اعتبارات اندک و قطره چکانی است که نتیجه مثبت آن در توسعه شبکه بزرگراهی استان قابل مشاهده است.

 مدیر کل راه و شهرسازی سیستان و بلوچستان با اشاره به اهمیت بزرگراه در توسعه این استان گفت: هم مرزی این استان با کشورهای پاکستان و افغانستان در شرق از یک سو و دسترسی به آبهای آزاد دریای عمان در جنوب از سوی دیگر بهره‌مندی از منطقه آزاد تجاری - صنعتی چابهار، منطقه ویژه اقتصادی سیستان و بازارچه‌های مرزی در طول نوار مرزی راه را برای نقش آفرینی استان در تجارت، ترانزیت خارجی و مبادلات مرزی فراهم ساخته اما راه‌های این خطه بویژه محور چابهار- میلک در تراز این میزان ترانزیت نیست و برای تسهیل در تجارت توسعه شبکه بزرگراهی استان حائز اهمیت است.

عطاء اله اکبری گفت: رویکرد این اداره کل در سه سال اخیر در تکمیل و توسعه شبکه بزرگراهی استان تغییر یافته است بطوری که با تلاش مستمر و مجدانه در پیگیری روزانه تامین اعتبار در سطح سازمان برنامه و بودجه کشور اقدامات گسترده ای در این خصوص در دستور کار قرار گرفت.

وی ادامه داد: در این راستا عملیات اجرایی احداث بزرگراه از مرکز استان به تمام استانها و شهرهای مجاور آغاز گردید که نتایج ارزشمند آن در حال حاضر در زیر عبور بردن بیش از ۲۸۰کیلومتر بزرگراه وراه اصلی قابل مشاهده است.

وی با یادآوری عقب ماندگی سیستان و بلوچستان در بخش زیرساخت‌های حمل و نقل جاده‌ای افزود: تکمیل پروژه‌های بزرگراهی در شمال این استان نیازمند ۱۲ هزار میلیارد تومان اعتبار هست که تامین این اعتبارات به عنوان کاری دشوار و سخت نیازمند همکاری و مشارکت دولت و مجلس در سطح کلان ملی است.

مدیر کل راه و شهرسازی سیستان و بلوچستان راه را یکی از مهمترین شاخصه های پیشرفت در یک منطقه قلمداد و تصریح کرد: برنامه این اداره‌کل توسعه بزرگراهی تمامی راه‌های شریانی شمال استان است و هر سال می‌توانیم در صورت تامین اعتبار حداقل بیش از ۱۰۰ کیلومتر بزرگراه به طول بزرگراه‌های سیستان و بلوچستان اضافه کنیم.

اکبری گفت: توسعه شبکه بزرگراهی این استان نیازمند حمایت تمامی دستگاههای اجرایی است تا با هم افزایی شاهد رفع هر چه سریعتر عقب ماندهای این بخش باشیم.

وی ادامه داد: یکی از نخستین و مهمترین اقدامات برای محرومیت‌زدایی توسعه و گسترش خدمات عمومی در استان اقدامات عمرانی به ویژه در حوزه ها راه‌سازی و جاده‌سازی است که این مهم در این استان نیز همواره جز اولویت‌های برنامه‌های توسعه‌ای قرار داشته است.

مدیر کل راه و شهرسازی سیستان و بلوچستان بیان کرد: بهبود وضعیت راه‌های ارتباطی در سیستان و بلوچستان تضمین کننده اقتصاد این منطقه است زیرا باعث تسریع حمل و نقل جاده‌ای و ارتباط تجاری- ترانزیتی مثبت با کشورهای همسایه به ویژه افغانستان و پاکستان می شود.

وی اضافه کرد: با توجه به اینکه با بهره‌برداری بزرگراه‌های متعدد در استان ضمن کاهش هزینه و زمان سفرهای بین شهری، مصرف سوخت و تلفات انسانی شاهد شکوفایی در وضعیت کریدورهای ترانزیتی جنوب شرق کشور خواهیم بود این اداره کل طی چهار سال اخیر پروژه های مهمی را در این حوزه آغاز و به سرانجام رسانده است.

اکبری تاکید کرد: مدیریت جهادی طی سالهای اخیر به ویژه در دولت سیزدهم ثابت کرده است که حمایت از توسعه بزرگراهها در سیستان و بلوچستان به صورت همه جانبه در حال انجام است حمایتی که اگر نبود امروز شاهد شکوفایی بزرگراههای این استان نبودیم بزرگراههایی که هر کدام از آنها نقش مهمی در مسیر اقتصادی جنوب شرق کشور و بهبود مناسبات تجاری با کشورهای همسایه دارند.

مدیر کل راه و شهرسازی سیستان و بلوچستان گفت: رویکرد این اداره کل در سه سال اخیر در تکمیل و توسعه شبکه بزرگراهی استان تغییر یافته است بطوری که با تلاش مستمر و مجدانه در پیگیری روزانه تامین اعتبار در سطح سازمان برنامه و بودجه کشور اقدامات گسترده ای در این خصوص در دستور کار قرار گرفت.

وی ادامه داد: در این راستا عملیات اجرایی احداث بزرگراه از مرکز استان به تمام استانها و شهرهای مجاور آغاز گردید که نتایج ارزشمند آن در حال حاضر در زیر عبور بردن بیش از ۲۸۰کیلومتر بزرگراه وراه اصلی قابل مشاهده است.

اکبری خاطر نشان کرد:  با توجه به موقعیت جغرافیایی و وجود ظرفیت‌ها و توانمندی‌های متعدد این استان با تکمیل و راه اندازی پروژه‌های مهم جاده ای دستیابی به توسعه محقق می شود چرا که حیات اقتصادی منطقه وابسته به شبکه حمل و نقل است و این استان نیز از مزیت نسبی حمل و نقل و ترانزیت بین الملل برخوردار است، با تلاش این اداره کل در آستانه نوروز ۱۴۰۳ حدود ۷۵ کیلومتر بزرگراه با اعتبار هزینه شده ۲ هزار و ۲۷۰ میلیارد تومان زیر بار ترافیک رفت.

باشگاه خبرنگاران جوان سیستان و بلوچستان زاهدان

دیگر خبرها

  • تلاش برای دستیابی به خودکفایی در زمینه تولید مرغ و تخم‌مرغ در سیستان و بلوچستان
  • گزارش|ممنوعیت استخدام رسمی در طول برنامه هفتم
  • تشریح برنامه‌های سازمان جهاد کشاورزی سیستان و بلوچستان برای تحقق شعار سال
  • برنامه‌های جهاد کشاورزی سیستان و بلوچستان برای تحقق شعار سال
  • ویژه برنامه «کوی محبت» از شبکه ۲
  • اعلام جزییات یک برنامه تلویزیونی ویژه شب‌های قدر
  • ویژه برنامه محافل قرآنی بهار در بهار، در سیستان و بلوچستان
  • چرخ توسعه سیستان و بلوچستان ازمسیر احداث بزرگراهها می‌گذرد/ ساخت بزرگراه ها شریان توسعه اقتصادی پهناورترین استان کشور
  • بیش از ۳۰ میلیارد ریال کالای قاچاق در منطقه آزاد چابهار کشف شد
  • منطقه آزاد چابهار برای تولید و صادرات بیشتر تلاش کند