Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری مهر - گروه استان‌ها: این روزها سیستان و بلوچستان در بدترین وضعیت پاندمی کرونا از ابتدای شیوع آن تاکنون قرار دارد به طوری که تلفات روزانه کرونا همچنان سیر صعودی داشته ️و برای اولین بار میزان موارد سرپایی و بستری کرونا در سیستان و بلوچستان از متوسط کشوری هم فراتر رفته است.

شرایط به قدری بحرانی است که بسیاری از شهرستان‌های سیستان و بلوچستان به رنگ قرمز در آمده‌اند در حالی که به گفته خود مسئولان از جمله احمد علی موهبتی، استاندار سیستان و بلوچستان در حال حاضر ۱۰ شهرستان این استان اصلاً بیمارستان ندارند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

از سوی دیگر معمولاً زمانی که از استان سیستان و بلوچستان نام برده می‌شود یکی از شاخص ترین مسائلی که به ذهن خطور می‌کند موضوع خشکسالی و کم آبی و مشکلاتی است که بر اثر طوفان‌های ۱۲۰ روزه برای آنها ایجاد می‌شود.

بادهای ۱۲۰ روزه در زمان‌های گذشته که دریاچه هامون پر از آب بود، سبب نشاط و سرزندگی منطقه سیستان بوده است، اما در دو دهه اخیر متأسفانه خشک شدن کامل دریاچه هامون، باعث تغییر دریاچه به دشت هامون شده است و در پی آن یک عرصه ۴۵۰ هزار هکتاری برای تولید ماسه و گرد و غبار ایجاد شده است.

این اتفاق طی سال‌های اخیر باعث برداشت و حمل حجم زیادی از رسوبات بادی از کف دریاچه شده و در نتیجه خسارات زیادی بر تأسیسات، معابر و منازل شهری و روستایی وارد شده، ضمن اینکه درصد ابتلاء به بیماری‌های ریوی، چشمی، قلبی و حتی روده‌ای نیز افزایش چشمگیری داشته است.

اما متأسفانه داستان به همین جا ختم نمی‌شود و هرسال به دلیل نبود زیرساخت‌های مناسب تقریباً هر نوع بارندگی در جنوب استان سیستان و بلوچستان موجب طغیان رودخانه‌های فصلی و جاری شدن سیلاب و خسارت‌های فراوان به زیرساخت‌ها و منازل مردم می‌شود که جبران آن نیازمند صرف بودجه‌های بسیار است.

مصیبت‌های بی آبی و البته پر آبی همچنان در بلوچستان ادامه دارد

هر چند وقت یکبار به دلیل عدم وجود لوله کشی آب در بیش از یک هزار و ۳۰۰ روستای این منطقه شاهد حوادث ناگواری هستیم که در تازه‌ترین اتفاق طی چند روز اخیر شاهد حمله گاندوها به دو نفر در این منطقه بودیم.

بعد از ظهر روز دوشنبه سوم شهریور ماه ۹۹ دو کودک بنام‌های «فاطمه پا» ۳ ساله و «یحیی گرگیج» ۲ ساله هنگامی که برای برداشت آب به کنار هوتگ رفته بودند، غرق شدند. همچنین در همان روز در حادثه‌ای دیگر «یسنا پادیان» کودک ۵ ساله اهل روستای «هدار» از توابع بخش مرکزی شهرستان «راسک» نیز هنگامی که برای بازی در کنار رودخانه رفته بود، غرق شد و جان باخت.

حالا باید نام این کودکان معصوم «علی اکبر بشکار» ۶ ساله اهل روستای «سند مراد» از توابع بخش مرکزی شهرستان «دشتیاری» که در اول شهریور ماه ۹۹ در هوتگ غرق شد و جان باخت و همچنین «علی اصغر بهرا» از روستای «عارف آباد» بخش «نوبندیان» شهرستان چابهار را هم به فهرست اضافه کرد.

پس از بارندگی‌ها به دلیل بالا آمدن سطح آب رودخانه‌های محلی برخی از کودکان جنوب سیستان و بلوچستان طعمه تمساح‌ها می‌شوند

متأسفانه بازهم داستان به همین جا ختم نمی‌شود زیرا پس از بارندگی‌ها به دلیل بالا آمدن سطح آب رودخانه‌های محلی برخی از کودکان جنوب سیستان و بلوچستان طعمه تمساح‌ها می‌شوند، در تاریخ ۲۱ مرداد ۹۹ «امیرحمزه» ۷ ساله اهل روستای «هوت گت بالا» از توابع شهرستان دشتیاری هنگامی که برای برداشت آب کنار هوتگ رفته بود طعمه تمساح پوزه کوتاه ایرانی «گاندو» شد و دستش قطع شد.

در تازه‌ترین حادثه هم دو روز قبل حدود ساعت ۲ ظهر عبدالصمد پزاوه اهل روستای کهنانیکش توسط گاندو از ناحیه مچ دست چپ مصدوم شد. بیمارستان امام علی چابهار درباره وضعیت عبدالصمد اعلام کرده است: عبدالصمد پزاوه توسط اورژانس «درگس» به بیمارستان چابهار منتقل شد و حالا پس از عمل جراحی حال عمومی او خوب و در حال طی فرآیند نقاهت است.

اما از همه این موارد ناراحت کننده تر نحوه برخورد مسئولان استان سیستان و بلوچستان با این موضوع است زیرا معمولاً یا سعی می‌کنند این کمبودها و مشکلات را توجیه کنند و یا گاهی هم آنها را تکذیب می‌کنند.

به عنوان مثال پس از قطع شدن دست «امیر حمزه» مدیر کل محیط زیست سیستان و بلوچستان به جای پاسخگویی به رسانه‌ها و افکار عمومی، توپ را در زمین اهالی منطقه بلوچستان انداخت و با انتشار خبری از روابط عمومی مجموعه خود با تیتر «شنا و بی احتیاطی چند پسربچه در فصل زاد و ولد تمساح پوزه کوتاه، دردسر ساز شد» سعی داشت اهالی منطقه را مقصر نشان دهد.

این بار نیز دقیقاً همین اتفاق افتاد و مسئولان اداره کل محیط زیست سیستان و بلوچستان تنها به ارائه یک خبر در پایگاه خبری خود با عنوان «آسیب دیدگی دست و هشدارهایی که فراموش شد» بسنده کرد و باز هم توپ را در زمین دیگران قرار داد.

سیلاب موجب جابجایی گاندوها میان آبگیرها می‌شود

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از روابط عمومی حفاظت محیط زیست سیستان و بلوچستان، وحید پورمردان مدیرکل حفاظت محیط زیست سیستان و بلوچستان گفت: سیلاب موجب جابجایی گاندوها میان آبگیرها و در نتیجه نزدیک شدن به سکونتگاه‌های انسانی می‌شود.

وی افزود: گاندوها بر اثر جاری شدن سیلاب در جنوب استان سیستان و بلوچستان با جریان آب بین هوتک ها (آبگیر و برکه در گویش محلی) جابجا می‌شوند و این موضوع باعث ایجاد استرس در این موجود می‌شود.

مدیرکل حفاظت محیط زیست سیستان و بلوچستان ادامه داد: اطلاع رسانی در حفظ قلمرو زیستی و نزدیک نشدن به زیستگاه‌های گاندو موضوعی مهم است که بارها از طریق رسانه‌های مختلف سراسری و استانی، فرمانداران و بخشداران، محیط بانان و همیاران و تریبون‌های مذهبی انجام شده است. همچنین اقداماتی همچون پایش مداوم زیستگاه‌ها، نصب تابلوهای هشدار دهنده و بنر از دیگر اقدامات این اداره کل است که متأسفانه عدم همراهی و توجه از سوی محدود افرادی در مناطق موجب بروز حادثه می‌شود.

ظاهراً عدم پاسخگویی مسئولان و طلب کار بودن از مردم به امری رایج در بین مدیران استان سیستان و بلوچستان تبدیل شده است وگرنه چطور امکان دارد که در یک منطقه همزمان مشکل خشکسالی و سیل با هم وجود داشته باشد.

کد خبر 5260637

منبع: مهر

کلیدواژه: سیستان و بلوچستان اداره کل محیط زیست سیستان و بلوچستان احمد علی موهبتی زاهدان بلوچستان گاندو سیل خشکسالی ویروس کرونا عید سعید قربان بوشهر کرمانشاه واکسن کرونا دعای عرفه آمار کرونا نماز عید قربان عکس استانها گرگان شیوع کرونا اردبیل ایلام سیلاب محیط زیست سیستان و بلوچستان استان سیستان و بلوچستان اهل روستای

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۵۹۴۷۳۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نیروی دریایی ارتش به داد سیل‌زدگان سیستان و بلوچستان رسید + فیلم

دریافت 1 MB

به گزارش همشهری آنلاین، امیر دریادار دوم حسین حسنی فرمانده منطقه سوم نبوت نیروی دریایی ارتش با اشاره به اقدامات این یگان در کمک به سیل زدگان در سیستان و بلوچستان گفت: در پی بارندگی در جنوب شرق کشور به دلیل سیلاب‌هاب رخ داده، متاسفانه خسارت‌هایی در کنارک ایجاد شد. لذا؛ نیروی دریایی ارتش بنابر دستورات فرمانده کل ارتش و فرمانده نیروی دریایی ارتش وارد عرصه کمک به مردم سیل زده در سیستان و بلوچستان شد.

وی ادامه داد: در این راستا، ما در نیروی دریایی ارتش با توان بالا و پیشرفته‌ترین تجهیزات اعم از بالگردها و خودروهای تیپ تفنگداران توانستیم همه کمک‌های جمع‌آوری شده توسط بنیاد برکت، بنیاد احسان و ستاد اجرایی فرمان حضرت امام (ره) جهت رفع نیازهای اعلام شده از سوی ستاد بحران را توسط بالگرد و خودروها به صعب العبورترین روستاها که امکان دسترسی به آن‌ها وجود نداشت، منتقل کردیم.

فرمانده منطقه سوم دریایی ارتش در ادامه با بیان اینکه تا ۵ اردیبهشت، ۱۶ نوبت پرواز بالگرد را به روستاهای صعب‌العبور داشته‌ایم، تصریح کرد: این پروازها از طریق یگان هوادریا در منطقه سوم دریای نبوت ارتش انجام می‌گیرد که در همکاری با خودروهای تاکتیکی تیپ تکاوری حمزه سیدالشهدا (ع)‌ جهت انتقال کمک‌ها و نیازمندی‌های مردم به نقاط صعب العبور استفاده شد.

دریادار حسنی همچنین از استمرار آمادگی نیروی دریایی ارتش برای امداد به سیل زدگان در سیستان و بلوچستان خبر داد و خاطرنشان کرد: مادامی که ستاد بحران استان از ما برای کمک به سیل زدگان در سیستان و بلوچستان درخواست داشته باشند آماده خدمت‌رسانی هستیم. در این راستا، بالگردهای ما امروز به سوی منطقه دشتیاری نیز اعزام خواهند شد.

وی ادامه داد: بالگردهای هوا دریای ارتش در منطقه سوم نبوت در اسفندماه سال گذشته نیز، چندین نوبت پرواز در شهرستان‌های دشتیاری و قصر قند داشتند که خدمات مهمی همچون انتقال مواد غذایی و نیازهای ضروری را انجام دادند که همه توسط نیروی دریایی ارتش آماده و به سیل زدگان اهدا شده بودند.

کد خبر 847130 منبع: فارس برچسب‌ها سيل خبر مهم استان سیستان و بلوچستان دفاع - ارتش جمهوری اسلامی

دیگر خبرها

  • نیروی دریایی ارتش به داد سیل‌زدگان سیستان و بلوچستان رسید + فیلم
  • کانون حل بسیاری از آسیب‌ها و مشکلات جامعه، آموزش و پرورش است
  • امدادرسانی هوایی به مناطق سیلزده قصرقند تداوم دارد
  • بارش‌های سیل‌آسا در ۸ استان کشور همچنان ادامه دارد
  • همچنان ۱۰۱ راه روستایی جنوب سیستان و بلوچستان بر اثر سیلاب بسته است
  • سیل اخیر ۳۲۰ کیلومتر مربع از بلوچستان را درگیر کرد
  • سیل اخیر ۳۲۰ کیلومتر را درگیر کرد
  • حضور مجدد استاندار سیستان و بلوچستان از مناطق سیل زده جنوب سیستان و بلوچستان
  • سنجش ۵۱ هزار و ۱۳۰ هزار نوآموز سیستان و بلوچستانی برای ورود به مدرسه
  • حضور ۹۲ هزار و ۳۴۶ نوآموز در سال تحصیلی جدیددرسیستان وبلوچستان