Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مشرق»
2024-04-16@05:02:16 GMT

شرایط استخدام معلولان در دستگاه‌های دولتی در ۱۴۰۰

تاریخ انتشار: ۳۱ تیر ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۵۹۷۶۱۶

شرایط استخدام معلولان در دستگاه‌های دولتی در ۱۴۰۰

رئیس سازمان اداری و استخدامی گفت: در هیچ مجوزی که در طول پنج سال گذشته صادر کرده ایم، سهم سه درصدی معلولان را نادیده نگرفته ایم.

به گزارش مشرق، جمشید انصاری رئیس سازمان اداری و استخدامی کشور، در مورد گلایه برخی از معلولان مبنی بر اجرایی نشدن مواد قانونی مربوط به استخدام آن ها در برخی دستگاه های اجرایی، بیان کرد: در این زمینه خوشبختانه قانون جامع حمایت از معلولان به تصویب مجلس شورای اسلامی رسیده و جهت اجرا به دولت ابلاغ شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

یک کار گروه نیز در آن قانون جامع که دبیرخانه آن در وزارت تعاون کار و رفاه اجتماعی مستقر شده و دبیر آن رئیس سازمان بهزیستی است، پیش‌بینی شده که وظیفه هماهنگی، نظارت و اجرای تکالیف قانونی پیش‌بینی شده در قانون را بر عهده دارد.

بیشتر بخوانید: شرایط پذیرش دانشگاه فرهنگیان +میزان پذیریش در ۱۴۰۰

معاون رئیس جمهور ادامه داد: براساس قانون، ۳ درصد از ظرفیت استخدام‌ها به معلولان اختصاص دارد؛ مانند ۳۰ درصد که به ایثارگران اختصاص پیدا می‌کند. سازمان اداری و استخدامی کشور در تمام مجوزهایی که صادر می‌شود، این سه درصد را تفکیک می‌کند.

او افزود: به طور مثال، اگر به هر دستگاهی مجوز استخدام می‌دهیم، حتما موظف است که سه مجوز را در مشاغلی که متناسب با فعالیت معلولان باشد به آن‌ها اختصاص دهد.  معلولان نیز می‌توانند در آزمون شرکت و آن رشته محل‌ها را انتخاب کنند و اگر نمره لازم را در رقابت با سایر معلولان به‌دست آورند، به استخدام آن دستگاه درآیند.

انصاری تصریح کرد: این قانون استخدام سه درصدی، قبل از قانون جامع حمایت از معلولان هم وجود داشت و ما در هیچ مجوزی که در طول ۵ سال گذشته صادر کرده ایم، این سه درصد معلولان را نادیده نگرفته ایم و اگر هم احیاناً در یک آزمون، دستگاهی نمی‌تواند این سه درصد را جذب کند، این سهمیه در آزمون بعدی به عنوان سهمیه معلولان به سهمیه‌های قبلی اضافه می‌شود و در اختیار افراد غیر معلول قرار نمی‌گیرد.

تعداد معلولان از سهمیه اختصاص داده شده استخدامی کشور بیشتر است

او گفت: مشکلی که وجود دارد این است که برخی از دستگاه ها، در بعضی از مشاغل، نمی‌توانند معلولان را به کار بگیرند. به طور مثال، وقتی در مورد تدریس در آموزش و پرورش یا سازمان فنی و حرفه‌ای صحبت می‌کنیم، این دستگاه ها برای تدریس در برخی از گرایش‌ها، می‌توانند معلولان را به کار بگیرند و در برخی گرایش های دیگر نمی‌توانند. برخی از معلولان، تحصیلاتی را انجام داده اند و فکر می‌کنند که چون قانون گفته ۳ درصد، همه باید بتوانند از این ۳ درصد استفاده کنند.

رئیس سازمان اداری و استخدامی کشور اظهار کرد: در طول سال، تمام مجوزی که صادر می‌کنیم هیچ گاه بیش از پنجاه هزار تا نشده و سه درصد آن، معادل ۱۵۰۰ تا می‌شود؛ در حالی که آمار جامعه معلولان ما و به ویژه معلولان تحصیل کرده ما، بسیار بیشتر از این است. به همین دلیل، طبیعی است که عده‌ای از معلولان نمی‌توانند در دولت استخدام شوند و فکر می‌کنند که آن سه درصد به آن‌ها اختصاص داده نمی‌شود.

او تاکید کرد: این درحالی است که این سه درصد به صورت کامل اختصاص داده می‌شود و ما نظارت و مراقبت می‌کنیم که در این سهمیه، هیچ غیر معلولی به کار گرفته نشود. اگر به هر دلیلی از بین معلولان برای این مجوزها متقاضی وجود نداشته باشد نیز، آن‌ها را ذخیره می‌کنیم و در آزمون بعدی به عنوان اضافه بر سهمیه آن آزمون، مجددا به معلولان اختصاص خواهیم داد.

دانلود
 

منبع: باشگاه خبرنگاران

منبع: مشرق

کلیدواژه: کرونا تحولات افغانستان المپیک توکیو سازمان اداری و استخدامی جمشید انصاری معلولان استخدام آزمون استخدامی سازمان اداری و استخدامی استخدامی کشور رئیس سازمان سه درصد دستگاه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mashreghnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مشرق» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۵۹۷۶۱۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جزییات جدید از تعطیلی پنج‌شنبه‌ها

به گزارش «تابناک» به نقل از ایسنا، علی بابایی کارنامی  در پاسخ به این پرسش که آیا لایحه اصلاح ماده (۸۷) قانون مدیریت خدمات کشوری در صورت تصویب در مجلس  شامل بانک‌ها نیز می‌شود؟ اظهار کرد: دستگاه‌هایی که مشمول قانون خدمات کشوری و همچنین ماده ۲۹ برنامه ششم هستند، مشمول این لایحه می‌شوند و با توجه به اینکه بانک‌ها از قانون خدمات کشوری پیروی می‌کنند، در صورت تصویب لایحه مذکور در مجلس، بانک‌ها نیز در روزهای پنجشنبه تعطیل خواهند بود.

وی همچنین در پاسخ به پرسشی درباره انتقادات در خصوص تعیین روز پنجشنبه به عنوان  دومین روز تعطیل پایان هفته و ایجاد فاصله میان اقتصاد کشور با دنیا اظهار کرد: این حرف به نوعی درست است و به همین دلیل نیز پیشتر در کمیسیون اجتماعی روز شنبه به عنوان دومین روز تعطیل پیشنهاد شده بود. طبیعی است که با تعطیلی پنجشنبه با عدم سرویس‌دهی دستگاه‌های دولتی روی بخش‌ خصوصی اثرات منفی خواهد گذاشت اما ان شاءالله این تاثیرات با رضایتمندی که ایجاد می‌شود، جبران می‌شود.

گفتنی است، دستگاه‌های مندرج در قانون خدمات کشوری عبارتند از: کلیه وزارتخانه ها، مؤسسات دولتی، مؤسسات یا  نهادهای عمومی غیردولتی، شرکت‌های دولتی و کلیه دستگاه هایی که شمول قانون بر آنها مستلزم ذکر و یا تصریح نام است از قبیل شرکت ملی نفت ایران، سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران، بانک مرکزی، بانک‌ها و بیمه‌های دولتی.

دیگر خبرها

  • اختصاص یک درصد اعتبار شرکت‌های دولتی و بانک‌ها، موقعیت خوبی برای جهش هنر است
  • اختصاص ۱ درصد اعتبار شرکت‌های دولتی و بانک‌ها، موقعیت خوبی برای جهش هنر است
  • جزییات جدید از تعطیلی پنج‌شنبه‌ها
  • تعطیلی «پنجشنبه» شامل بانک‌ها خواهد شد؟
  • بانک‌ها در چه صورتی پنجشنبه‌ها تعطیل می‌شوند؟
  • بانک‌ها در چه صورتی پنحشنبه‌ها تعطیل می‌شوند؟
  • تمدید مهلت ثبت نام آزمون استخدام فرزندان شهدا و جانبازان
  • اختصاص ۴۰ درصد سهم اشتغالزایی زنجان به فارغ‌التحصیلان
  • اختصاص ۴۰ درصد سهم اشتغال‌زایی زنجان به فارغ‌التحصیلان دانشگاهی
  • اختصاص ۴۰ درصد سهم اشتغال‌زایی زنجان به فارغ‌التحصیلان دانشگاهی