Web Analytics Made Easy - Statcounter

علیرضا قاسمی مدیرعامل آب و فاضلاب سیستان و بلوچستان در گفت وگو با خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از زاهدان ، گفت:اظهار کرد: بحران کم آبی، واژه‌ای آشنا برای اکثر ایرانیان است؛ ساکنان کشوری که بخش عمده‌ای از آن در تقسیمات جغرافیایی، جزو مناطق خشک و نیمه خشک طبقه بندی می‌شود،

به دلیل قرار گرفتن ایران در منطقه آب و هوایی خشک، یکی از راه‌ها برای تأمین آب، برداشت از سفره های زیر زمینی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مدیرعامل آب و فاضلاب سیستان و بلوچستان گفت: سال هاست که کارشناسان نسبت به فرو نشستن زمین در دشت های ایران هشدار داده‌اند که عمده ترین دلیل آن برداشت بی رویه آب از ذخایر سفره های زیر زمینی بوده، اما مسئله این است که این آبهای زیر زمینی هم پایان پذیرند و با مرگ سفره های زیرزمینی شرایط طبیعی به ما اجازه بازیافت یا احیا مجدد را نخواهد داد.

علیرضا قاسمی افزود: با استمرار خشکسالی ها و کمبود منابع آبی، آنچه به عنوان تنها راه گریز از بحران کم آبی مد نظر قرار دارد، اصل سازگاری با کم آبی و مدیریت مصرف آب است و باید توجه داشت که با مرگ یک سفره زیرزمینی حتی اگر در سال‌‎های بعد نیز نزولات مناسبی اتفاق بیافتد، این سفره دیگر قادر به جذب آب نخواهد بود و خاصیت نفوذپذیری آب در سفره از بین خواهد رفت.
"قاسمی"، فرونشست زمین را خطرناک‌ترین مخاطره طبیعی دانست زیرا "قابل مشاهده نیست و زمانی متوجه این رخداد می‌شویم که دچار آن شده‌ایم."

وی ادامه داد: هرچند وضعیت منابع آبی به دلیل کاهش نزولات آسمانی و برداشت‌های بی رویه در اغلب نقاط جمعیتی کشور خوب نیست، اما شرایط جنوب شرق کشور با توجه به موقعیت جغرافیایی و اقلیمی این خطه به مراتب بحرانی تر است.

این مسؤول اذعان کرد: وضعیت فراخشک سیستان و بلوچستان تعداد قابل توجهی از شهرها و روستاهای استان را در معرض شرایط تنش آبی قرار داده است، به طوری که ۵۸ درصد برداشت های آب برای شهرها و روستاهای سیستان و بلوچستان وابسته به منابع زیرزمینی است و این مسئله بیش از ۱۸ شهرستان استان را با تنش آبی مواجه می‌کند. از سوی دیگر ۴۲ درصد برداشت های آب در سیستان و بلوچستان وابسته به آب های سطحی است که عمده آن به هیرمند و آب های مرزی بر می گردد.

قاسمی گفت: خشکی تالاب هامون و عدم دسترسی به منابع آبی پایدار و از طرفی بالا گرفتن تب مناقشه آبی میان ایران و افغانستان طی سال های اخیر و عدم پایبندی افغانستان به انتقال حق‌آبه هامون از هیرمند با سدسازی بی‌رویه و تصمیماتی که سال گذشته با احداث سد کمالخان بر روی رودخانه هیرمند گرفته شد، معضلاتی را برای تأمین آب به وجود آورده است.

وی با اشاره به اینکه سرانجام این مشکلات ناامنی آبی و بحران زیست محیطی در سیستان است افزود: از آنجایی که در زاهدان نیز هیچ‌ گونه منبع آبی وجود ندارد و تأمین آب شرب این کلانشهر از چاه نیمه های سیستان که خود وابسته به رودخانه هیرمند است، صورت می گیرد، بنابراین علاوه بر سیستان، برای تأمین آب شرب مورد نیاز کلانشهر زاهدان نیز با چالش جدی مواجه هستیم و این مسئله زنگ خطر تأمین آب را به صدا درآورده است.

قاسمی با اشاره به طرح‌های آبرسانی در سطح استان در حوزه شهر و روستا اذعان کرد:۴ طرح آبرسانی شامل آبرسانی به شهرهای سیستان، چابهار، کنارک و نوک‌آباد با جمعیت تحت پوشش ۹۷۳ هزار نفر و ۱۵ مجتمع آبرسانی روستایی در سطح استان با جمعیت تحت پوشش ۷۰۰ هزار نفر در برنامه اجرائی آبفا قرار دارد.

وی با بیان اینکه در حال حاضر طرح‌های مذکور به طور متوسط حدود ۴۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارد خاطرنشان کرد: برای تکمیل طرح‌های شهری نیاز به ۱۰۰۰ میلیارد تومان اعتبار و برای تکمیل مجتمع‌های آبرسانی روستایی ۲۷۰۰ میلیارد تومان اعتبار نیاز است.

این مقام مسئول با اشاره به اینکه با توجه به محدودیتهای منابع آبی، مدیریت فاضلاب شامل جمع آوری، تصفیه و استفاده مجدد از پساب تولیدی به عنوان یک منبع آب پایدار برای بخش کشاورزی و آبیاری فضای سبز می تواند از درجه اهمیت بالایی برخوردار باشد افزود: طرح های توسعه ای که پیامدهای آن طرح می تواند نتایج مثبتی را بدین شکل بر جای گذارد از اولویت های کاری شرکت آبفا است و در همین راستا ۵ طرح مهم بخش فاضلاب در مرکز استان و شهرهای زابل، زهک، کنارک و چابهار در حال اجراست که برای تکمیل آن نیاز به ۱۹۰۰ میلیارد تومان اعتبار است.

مدیرعامل آبفای سیستان و بلوچستان از اقداماتی که طی یک سال گذشته در حوزه آبرسانی انجام گرفت اذعان کرد: در سال ۹۹ علیرغم عدم تخصیص کامل اعتبارات، ۳۰۸ روستای استان با جمعیت ۹۱ هزار نفر به شبکه آب متصل شدند و در سالی که با اعتبارات محدود مواجه بودیم بالغ بر ۶۰۰ کیلومتر لوله گذاری در سطح استان صورت گرفت و به منظور حفظ سلامت مردم تعداد ۴۰ تانکر ثابت برداشت آب در بیش از ۳۲ روستای فاقد شبکه یا دچار بحران حوزه جنوب استان نصب گردید. همچنین تنش آبی ۴۰۰ روستا مرتفع شد.

وی همچنین از انعقاد تفاهم‌‌نامه با خیرین برای آبرسانی به ۷۰ روستای سطح استان خبر داد و گفت: تا کنون با استفاده از ظرفیت خیرین ۲۵ روستا آبدار شده است و مشکل ۳۰ روستا با خرید پمپ، لوبه، نصب تانکرهای موقت و خرید شیرآلات و اتصالات نیز رفع شده است و در پروژه‌های خیرین کلیه خدمات مهندسی از جمله تهیه نقشه، نظارت بر اجرا و مشارکت در بحث اجرایی توسط شرکت صورت می‌گیرد.

قاسمی از برنامه وزارت نیرو برای آبرسانی به روستاهای استان در سال جاری گفت: بر اساس اعتبارات ابلاغ شده، در سال جاری برنامه ریزی شده است که تعداد ۲۰۵ روستا با جمعیت ۵۳ هزار نفر از نعمت آب شرب پایدار برخوردار شوند که در صورت تحقق شاخص بهره مندی از آب شرب روستایی استان به ۷۴ درصد ارتقا می‌یابد.

انتهای پیام/ع

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: بحران آب شرکت آب و فاضلاب سیستان و بلوچستان منابع آبی سطح استان تأمین آب هزار نفر تنش آبی آب شرب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۵۹۹۰۷۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حضور مدیرکل راهداری جنوب استان در محور مسدود نیکشهر به چابهار / امدادرسانی فوری به مسافران گرفتار در سیل

 شهرام مبارکی مدیرکل راهداری و حمل و نقل جاده ای جنوب سیستان و بلوچستان با اشاره به تلاش شبانه‌روزی راهداران جنوب استان برای بازگشایی محورهای مسدود شده، اظهار داشت: در پی بارش‌های سیل‌آسا، شاهد آبگرفتگی و انسداد ۲۰ محور مواصلاتی در سطح جنوب استان بودیم که با تلاش بی‌وقفه راهداران محورهای ارتباطی در حال بازگشایی می باشند.

وی با بیان اینکه محور نیکشهر به چابهار یکی از محورهای مهم مواصلاتی در جنوب استان است، افزود: با توجه به اهمیت سلامت جان مسافران، شخصاً در محل حاضر شدم و از نزدیک در جریان عملیات امدادرسانی به مسافران گرفتار در سیل قرار گرفتم.

مبارکی خاطرنشان کرد: خوشبختانه با تلاش راهداران اداره کل راهداری و حمل و نقل جاده ای جنوب سیستان و بلوچستان در بامداد ۲۹ فروردین ماه سال جاری،مسافران دو اتوبوس که در سیل گرفتار شده بودند، نجات یافته و به مکانی امن انتقال یافتند.

مدیرکل راهداری و حمل و نقل جاده‌ای جنوب سیستان و بلوچستان در پایان از هموطنان خواست تا از تردد غیرضروری در محورهای مواصلاتی، به ویژه در مناطق سیل‌زده خودداری کنند.

باشگاه خبرنگاران جوان سیستان و بلوچستان زاهدان

دیگر خبرها

  • آخرین اخبار از مناطق سیل زده جنوب سیستان و بلوچستان
  • نجات هفت نفر از اهالی کنارک که در سیل گرفتار شده بودند + فیلم
  • نجات ۷ کودک گرفتار در سیل توسط اهالی بلوچستان+ فیلم
  • لحظه نجات ۷ نفر از اهالی کنارک سیستان و بلوچستان گرفتار در سیل
  • نجات جان مادر باردار گرفتار در سیلاب جنوب سیستان و بلوچستان
  • نجات ۴ نفر گرفتار در سیلاب بلوچستان توسط امدادگران + فیلم
  • آب‌رسانی سیار به ۲۸۵ روستا در استان مرکزی
  • نجات ۷۰ سرنشین ۳ اتوبوس گرفتار سیلاب
  • حضور مدیرکل راهداری جنوب استان در محور مسدود نیکشهر به چابهار / امدادرسانی فوری به مسافران گرفتار در سیل
  • نجات ۷۰ سرنشین سه دستگاه اتوبوس گرفتار سیلاب درمسیر نیکشهر- چابهار