Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش تابناک اقتصادی؛ در ۸ خردادماه ۱۴۰۰ بود که با ایجاد تغییراتی در آیین نامه تاسیس داروخانه‌ها، حدنصاب جمعیتی و حدفاصله از داروخانه از آیین‌نامه جدید داروخانه برداشته شد. این دو مانع جدی بر سر راه اخذ مجوز‌های داروخانه‌ها که به بازار سیاه مجوز‌ها و انتظار طولانی داروسازان برای اخذ مجوز داروخانه انجامیده بود، در آیین‌نامه جدید به طور کامل برداشته شده‌اند، با رفع این دو مانع امکان تاسیس داروخانه‌های جدید و بستر افزایش اشتغال فراهم شده و از لحاظ خدمات‌دهی به مردم و دسترسی بیشتر به امکانات بهداشتی و دارویی و نیز مشاوره و ارائه دستورالعمل‌های صحیح دارویی توسط دکتر دارو ساز فراهم خواهد شد، با توجه به اهمیت این موضوع، پیرامون آن با دکتر سیروان احمدی کارشناس حوزه سلامت به گفتگو پرداختیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


دکتر سیروان احمدی داروساز جوان و کارشناس حوزه سلامت در گفتگو با تابناک اقتصادی گفت: در آیین‌نامه قبلی داروخانه‌ها به داروساز‌های جوانی مثل بنده که تازه فارغ‌التحصیل شدیم، اجازه تاسیس داروخانه را حتی در شهر خود، در شهر مرزی، شهر‌های محروم و شهر‌های کم جمعیت را نمی‌دادند، شهر‌های بزرگ که دیگر جای خود دارد. حدنصاب جمعیتی باعث می‌شد که تعداد داروخانه‌ها ثابت بماند و بالتبع داروسازان جدید بعد از فارغ‌التحصیلی با این سد روبه‌رو می‌شدند و یک حالت انحصاری در مجوز‌ها به وجود آورده بود که اگر داروسازی قصد تاسیس داروخانه داشت، امکان ثبت مجوز با نام خود را نداشت و باید مجوز داروخانه‌های موجود را خریداری می‌نمود که اکنون نیز قیمت آن به چند میلیارد می‌رسد، درحالیکه این خرید و فروش مجوز‌ها غیرقانونی و نشان از انحصار داشته است.

وی ادامه داد: به دلیل انحصار ناشی از آیین‌نامه قبلی، پروانه‌ی خام داروخانه‌ای با قیمت‌های نجومی، خرید و فروش می‌شود. در نتیجه بعضی افراد غیرداروساز و سرمایه‌دار با حمایت مالی و زدوبند با بعضی داروسازها، پروانه را قانوناً به اسم دکتر داروساز زده، ولی مشخصا سرمایه‌گذار به قصد سود داورخانه تاسیس می‌کرد و انتظار دارد این سرمایه کلانی که آورده را ظرف یک الی دو سال جبران کند، در نتیجه تخلفات هم قطعا بیشتر می‌شود.

حاصل آیین نامه قبل این خواهد بود که تعداد داروخانه‌ها ثابت مانده و این موضوع سبب ازدحام داروخانه شده و مراجعه‌کننده دکتر داروساز را عملا نمی‌بیند و اگر داروساز وقت کند دارو‌ها را چک کند و دارو را اشتباه به دست بیمار ندهد، هنر کرده است؛ در حالی که طبق قانون باید تمام دستورات لازم را به صورت کتبی و شفاهی برای بیمار توضیح دهد، در این مهم بعضا پیش آمده که بیمار دارو را اشتباه مصرف کرده و سبب فوتش شده است. موارد زیادی از شکایت دقیقاً در همین قضیه داشتیم که دلیل آن نیز به علت نبود نظارت کافیست که این‌ها همه معلول بحث انحصار است.

دکتر احمدی پیرامون مزایای افزایش تعداد داروخانه‌ها با آیین‌نامه جدید تاسیس داروخانه گفت: اگر تعداد داروخانه‌ها افزایش یابد در نتیجه تعداد نسخه نویسی و ازدحام مراجعه کنندگان بین داروخانه‌ها تقسیم می‌شود که موجب افزایش رفاه مراجعه کنندگان و نیز کاهش تخلفات داروخانه‌ها و خطای داروسازان خواهد شد. این نکاتی که در ابتدا اشاهر کردم، یک شمای کلی از آیین‌نامه‌ی قبلی بود که با اعتراض داروساز‌ها همراه بود و باعث شد دیوان عدالت اداری در رأی همراه با هیئت عمومی دیوان بتواند انحصار موجود در بازار دارویی را با حذف حدنصاب جمعیتی و اختیاری شدن حدفاصله از داروخانه دایر، شکسته و وزارت بهداشت را ملزم به حذف این دو بند در آیین‌نامه قبلی کند.

این کارشناس سلام با اشاره به بهبود عملکرد داروخانه‌ها و حرکت به سمت بازارسازی در داروخانه‌ها افزود: رقابت‌پذیری با حضور چند داروخانه در یک محدوده، امری طبیعی است و وقتی با کاهش ازدحام و تقسیم مراجعه کنندگان، داروساز وقت آزاد بیش‌تری داشته باشد، در نتیجه مراجعه کننده خدمات بهتری می‌گیرد و دفعات بعد مراجعه کننده مجدد به داروخانه با خدمات بهتر و بیشتر مراجعه می‌کند و این باعث می‌شود که داروخانه‌ها در خدمات با همدیگر رقابت کنند. در خصوص قیمت دارو نیز به دلیل اینکه دارو در ایران قیمت ثابت دارد، چندان رقابتی در قیمت دارو اتفاق نمی‌افتد، اما در مکمل‌های دارویی و لوازم آرایشی و بهداشتی‌ها در جهت رقابت با دیگر داروخانه‌ها تخفیف‌هایی را می‌توانند اعمال کنند.

وی با اشاره به اشتغال چند ده هزار نفری با خارج شدن مجوز داروخانه از انحصار گفت: در هر داروخانه به طور میانگین چهار الی شش نفر پرسنل غیر از دکتر داروساز فعالیت می‌کنند. حال با اضافه شدن هر داروخانه‌ای با دکتر داروساز آن به صورت میانگین پنج نفر اشتغال‌زایی رخ می‌دهد و با درنظر گرفتن آن در کل کشور، بستر اشتغال برای چند ده هزار نفر فراهم می‌شود که این اشتغال مستقیم آن است و اشتغال غیر مستقیم آن که مربوط به شرکت‌های پخش دارویی و شرکت‌های آرایشی و بهداشتی است، مجبورند پرسنل بیش‌تری را برای پاسخگویی به بازار بهداشت و دارو استخدام کنند.

احمدی با اشاره به بهبود دسترسی مردم به خدمات دارویی با آیین‌نامه جدید گفت: در بحث دسترسی مردم نیز دو پارامتر وجود دارد، اولا فاصله‌ای که مردم تا داروخانه طی می‌کنند، دوم اینکه زمانی که مردم دسترسی به داروساز در داروخانه دارند، که دومی خیلی مهم‌تر است. چراکه اکثر داروها، لازم است دستوراتش توضیح داده شود و مباحث دارویی آن به بیمار گفته شود، بطور مثال پدربزرگ من که هشتاد ساله است و دارو‌های قلبی و گوارشی مصرف می‌کند، تداخل این دارو‌ها و زمان‌های مصرف آن بسیار حائز اهمیت است، لذا رعایت دستور غذایی خاص، نحوه صحیح مصرف دارو و از این قبیل که بر عهده داروساز است مهم‌تر از طی کردن مسافتی برای رسیدن به داروخانه بوده که افزایش تعداد داروخانه‌ها طبق آیین نامه جدید این موارد را برآورده می‌سازد.

وی در پایان افزود: در بعضی شهر‌ها با رشد جمعیت، حاشیه‌نشینی هم اضافه شده، ولی بدلیل انحصار، داروخانه‌ها جای خود را عوض نکردند و در همان مرکز شهر قرار دارند. حاشیه‌ی شهر‌ها با اینکه کشش تاسیس داروخانه را دارد، ولی داروخانه‌ی جدیدی نیست و این مناطق که محروم‌تر نیز هستند، بدون داروخانه مانده است. هم اکنون در مریوان که در حوالی مرز عراق است، بدلیل محدودیت داروخانه‌ای اضافه نشده، در حالی که با شرایط آیین نامه جدید قطعاً در این مناطق داروخانه جدید تأسیس خواهد شد.

 

منبع: تابناک

کلیدواژه: بحران آب طالبان موج پنجم کرونا بحران آب خوزستان اعتراضات 1400 خوزستان تاسیس داروخانه داروسازی بحران آب طالبان موج پنجم کرونا بحران آب خوزستان اعتراضات 1400 خوزستان تعداد داروخانه ها تاسیس داروخانه آیین نامه جدید دکتر داروساز آیین نامه دکتر دارو مجوز ها شهر ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۶۰۰۴۷۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ذخیره کافی دارو برای نوروز / شیفت‌بندی کادر درمان و تعطیلی نداشتن داروخانه‌های شبانه روزی

وزیر بهداشت با اشاره به ذخیره کافی دارو برای نوروز از شیفت‌بندی کادر درمان و تعطیلی نداشتن داروخانه‌های شبانه روزی خبر داد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا و به نقل از وبدا، بهرام عین اللهی در نشست خبری طرح سلامت نوروزی اظهار کرد: در سفر اخیر در حوزه کمیته سلامت در شانگهای با حضور ۹ کشور حوزه شانگهای حضور داشتیم و جمهوری اسلامی ایران به عنوان مرجع در این اجلاس حضور داشت و بسیاری از کشورها در حوزه درمان، بهداشت، دارو و تجهیزات اعلام نیاز کردند و بر همین اساس هم همکاری‌هایی در این زمینه‌ها صورت خواهد گرفت.

وی با تشکر از رسانه‌ها در اطلاع رسانی مباحث حوزه سلامت افزود: اعتماد به حوزه سلامت این روزها یکی از ملزومات است و با انعکاس اخبار سلامت میزان اعتماد در میان مردم افزایش می‌یابد.

وزیر بهداشت با اشاره به در پیش بودن ایام نوروز ادامه داد: همانطور که طی سال وظیفه تأمین سلامت مردم را داریم، در تعطیلات نیز ما باید بتوانیم هنگامی که مردم در استراحت و سفر هستند، سلامت آن‌ها را تأمین کنیم و در همین راستا تشکیلاتی را برای نوروز به‌صورت جداگانه طراحی کردیم که از حوزه ستادی تا درمان و بهداشت، معاونان درمان و بهداشت و مسئول اورژانس کشور، مسئولیت اصلی را در کمیته سلامت نوروزی برعهده دارند و هم‌گام با آن‌ها در تمام دانشگاه‌های علوم پزشکی کمیته سلامت نوروزی ایجاد شده است که در این کمیته به‌صورت ۲۴ ساعته تمام مشکلاتی که در حوزه سلامت در استان‌ها ایجاد می‌شود را رصد می‌کنند.

عین اللهی افزود: تمام بیمارستان‌ها، اورژانس‌ها، مراکز خدمات جامع شبانه‌روزی، مراکز پایش مراقبت‌های درمانی، مراکز هدایت عملیات بحران و مراکز هدایت عملیات اورژانس علاوه بر باقی ایام سال که فعالیت دارند، در ایام نوروز به‌صورت ویژه و ۲۴ ساعته فعال هستند و به‌صورت صوتی و تصویری در مراکز ارتباطاتی که در استان‌ها وجود دارد، موارد را رصد می‌کنند؛ همچون حادثه تروریستی کرمان که مرکز کرمان به سرعت اقدامات لازم را انجام داد، این فعالیت سریع و به موقع ناشی از رصدهای لحظه‌ای است. بنابراین این رصدها در ایام نوروز، بیشتر است؛ به گونه‌ای که فعالیت شبانه روزی خواهد بود.

حضور تیم بهداشت و درمان در ۳۰۰ ایستگاه جامع سلامت

وی ادامه داد: ۳۰۰ ایستگاه جامع سلامت در شهرهای پرمسافر و مراکز استان‌ها با حضور تیم کامل بهداشت و درمان آماده ارائه خدمات بهداشتی و درمانی هستند که معاونین با تجهیزاتی که در ستاد دارند آن را رصد می‌کنند، آمادگی‌های مربوط به اورژانس هوایی و پوشش جاده‌های روستایی و جاده‌ها به‌طور کامل وجود دارد و از جمله امکانات آن‌ها می‌توان به انواع آمبولانس، اتوبوس آمبولانس‌ها و پایگاه‌های موقت در اماکن پرتردد در ایام نوروز علاوه بر پایگاه‌های موجود با امکانات مورد نیاز ایجاد خواهد شد.

وزیر بهداشت افزود: در مسائل مربوط به حوادث ترافیکی و مشکلاتی که ممکن است با توجه به افزایش وسایل نقلیه اتفاق افتد، هماهنگی برای انتقال مصدومان احتمالی انجام شده است، نکته مهم دیگر این است که در تعطیلات نوروزی تمام داروخانه‌های شبانه‌روزی باید فعال باشند و به‌هیچ وجه نباید تعطیل باشند و دارو و تجهیزات مورد نیاز به مقدار کافی برای آن‌ها تأمین شده است، داروخانه‌های بیمارستانی نیز به‌صورت شبانه‌روزی مسئول تأمین داروهای مورد نیاز هستند.

تأمین «خون» مورد نیاز مراکز درمانی

وی درباره تأمین خون مورد نیاز بیماران و مراکز درمانی در ایام نوروزی نیز اظهار کرد: سازمان انتقال خون، خون مورد نیاز مراکز درمانی را تأمین کرده است و در استان‌ها و در مرکز مشکل تأمین خون وجود ندارد.

عین‌اللهی ادامه داد: مردم هرگونه مشکل یا شکایتی که در ایام عید داشتند با شماره ۱۹۰ تماس بگیرند که یک شماره کشوری است و می‌توانند شکایات و مسائلی که می‌خواهند را مطرح کنند، این مشکلات از طریق همکارانی که در ستاد هستند به مسئولان مربوطه منتقل خواهد شد و اقدامات مورد نیاز انجام خواهد شد.

وی افزود: آزمایشگاه‌های مواد غذایی در ایام تعطیل و ساعات غیر اداری با هماهنگی معاونت غذا و داروی دانشگاه‌ها فعالیت خواهند داشت و در ایام نوروز، در مسافرت‌ها و ترددهایی که وجود دارد، ممکن است مشکلاتی به وجود آید که نیاز است این موارد به دانشگاه‌ها اعلام شود تا نظارت صورت گیرد، بیماری تعطیلی نمی‌شناسد و ممکن است در هر زمانی رخ دهند.

فعالیت ۱۹۰۴ پایگاه اورژانس جاده‌ای در نوروز

وی درباره تعداد پایگاه‌های اورژانس در طرح سلامت نوروزی نیز اظهار کرد: در کشور حدود ۳۳۴۵ پایگاه اورژانس، در کلانشهرها ۴ پایگاه، در شهرهای کوچک دو پایگاه ویژه برای نوروز ایجاد شده و تعداد پایگاه‌های جاده‌ای نیز ۱۹۰۴ پایگاه است. حدود ۵۷۰۰ آمبولانس فعال در طرح سلامت نوروزی مشخص شده‌اند و حوزه سلامت با قدرت در این ایام فعال خواهد بود.

وزیر بهداشت ادامه داد: حدود ۵۲ دستگاه بالگرد هوایی، دو دستگاه هواپیمای بال ثابت و ۶۴ اتوبوس آمبولانس که عملکردی همچون بیمارستان سیار را دارند، برای ایام نوروزی پیش‌بینی شده است.

وی افزود: پنج دستگاه آمبولانس دریایی نیز برای نوروز پیش‌بینی شده است، موتورلانس نیز در دولت مردمی بسیار تقویت شد و در شهرهای بزرگ که امکان رسیدن آمبولانس به دلیل ترافیک کمتر است، موتورلانس‌ها به سرعت خود را می‌رسانند و اقدامات اولیه را انجام می‌دهند تا آمبولانس برسد و در راستای طرح سلامت نوروزی حدود ۳۷۰ دستگاه موتورلانس و ۲۶ هزار و ۷۸۰ نفر نیروی فعال در این زمینه در نظر گرفته شده است، ۱۱۳ مرکز ارتباطات نیز در نظر گرفته شده است و در تمام ۶۷ دانشگاه علوم پزشکی این موارد فعال است و انجام خواهند شد.

فعالیت ۲۲۰۰ تیم بازرسی بهداشت محیط در نوروز

عین‌اللهی درباره ایمنی مواد غذایی نیز تصریح کرد: پیشگیری از بیماری‌هایی که از غذا منتقل می‌شوند نیز مربوط به حوزه سلامت و وزارت بهداشت است که در دفتر مدیریت بهداشت محیط این بررسی را انجام خواهند داد، از ۲۴ اسفند این بازرسی‌ها آغاز شده و تا ۱۵ فروردین نیز ادامه دارد؛ این بازرسی‌ها در زمینه ایمنی مواد غذایی، آب، بهداشت فردی و عمومی، ساختمان، ابزار و تجهیزات و کنترل استعمال دخانیات به ویژه در اماکن عمومی، کنترل حشرات و ناقلین بیماری، با ۲۲۰۰ تیم از افراد بازرس بهداشت محیط با لباس مشخص در این بازه زمانی انجام خواهد شد.

وی افزود: اولویت‌های بهداشتی که در طرح سلامت نوروزی وجود دارد، نظارت بر مراکز تهیه و توزیع و فروش مواد غذایی، مراکز حساس بین راهی، رستوران‌ها، میادین میوه و تره‌بار، فروشگاه‌های زنجیره‌ای، قنادی‌ها، کارگاه تولید شیرینی، مجتمع‌های خدمات رفاهی بین راهی، مراکز تهیه و طبخ شیرینی سنتی، مراکز ارائه افطاری و سحری و وسایل حمل و نقل مواد غذایی است که به‌طور جدی مورد نظارت قرار خواهند گرفت.

وزیر بهداشت ادامه داد: نظارت بر اماکن عمومی به‌ویژه اماکن بین راهی، مهمانسراها، هتل‌ها، اقامتگاه‌ها، تفرجگاه‌ها، جایگاه‌های سوخت، پاساژها و کلیه مراکز تجمعی، فرودگاه‌ها، ایستگاه‌های حمل و نقل عمومی در این ایام انجام خواهد شد.

بازرسی از سامانه‌های تأمین آب آشامیدنی

وی افزود: بازرسی از سامانه‌های تأمین آب آشامیدنی به لحاظ کیفی یا کلرسنجی انجام خواهد شد که در مسئله سلامت بسیار تأثیرگذار است، بنابراین صددرصد کارشناسان بهداشت محیط در این ایام آماده‌باش هستند.

عین اللهی ادامه داد: از طرفی نیز دانشگاه‌ها موظف هستند تیم‌های ارزیابی و واکنش سریع به بیماری‌ها را داشته باشند که اگر در منطقه‌ای اتفاقی افتاد و بیماری خاصی یا حادثه‌ای به وجود آمد بتوانند به سرعت عملیات لازم را انجام دهند.

وی درباره اقداماتی که در حوزه بیماری‌های واگیر انجام می‌شود گفت: خدمات بیماری‌های واگیر نیز همچنان تا پایان نوروز ادامه خواهد داشت و آزمایشگاه‌های مرجع فعال خواهند بود و در واقع اقدامات به‌صورت اورژانسی همچون هاری و حیوان گزیدگی به‌صورت منظم انجام می‌شوند.

فعالیت ۱۹۴ مرکز مشاوره رفتاری در کشور

وزیر بهداشت ادامه داد: یکی از اقدامات جدیدی که در حوزه بهداشت در دوره جدید آغاز شده، مراکز کنترل رفتارها و مسائل درون شناسی است که توضیحات کامل ارائه خواهد شد، اما این مراکز نیز در ایام نوروز فعال خواهند بود، حدود ۱۹۴ مرکز مشاوره رفتاری در کشور دایر شده و در تهران ۱۹ مرکز وجود دارد، امروزه این مراکز به عنوان یک اقدام جدید، در کنترل برخی مسائلی که در حوزه روانشناسی و درون فردی تأثیرگذار است، نقش مهمی دارند.

وی اظهار کرد: مسئله درمان برای ما اهمیت زیادی دارد، در این راستا تیم واکنش سریع و مدیریت بحران در دانشگاه‌های علوم پزشکی و بیمارستان‌های جامع تشکیل شده و آماده خدمت و انجام وظیفه هستند.

تعطیلی بخش‌های بستری در نوروز ممنوع

عین اللهی با تاکید بر اینکه تعطیلی بخش‌های بستری در تعطیلات نوروزی ممنوع است و تخلف تلقی می‌شود، گفت: تمام مراکز درمانی بستری در بخش‌های دولتی و خصوصی موظف هستند در تعطیلات نوروزی خدمات لازم را ارائه دهند، در مراکز درمانی دو دسته خدمات انجام می‌شود که یکی خدمات انتخابی (الکتیو) است که چندان اورژانسی نیست و در مواقع عادی نیز انجام می‌شود و دیگری خدمات اورژانسی است که با جان بیماران در ارتباط است.

وی افزود: خدمات انتخابی در ایام نوروز انجام نمی‌شود و عمده خدمات مراکز درمانی، خدمات اورژانسی در تمام تخصص‌ها است، برخی رشته‌ها ممکن است خدمات اورژانسی بیشتر و برخی هم خدمات اورژانسی کمتری داشته باشند، اما در هر صورت ارائه خدمات باید به‌صورت منظم انجام شود، این خدمات مورد رصد وزارت بهداشت قرار خواهد گرفت و دانشگاه‌ها خط تماس اضطراری خود را در ستادهای دانشگاه باید به مردم اطلاع‌رسانی کنند و به‌صورت ۲۴ ساعته پاسخگوی بیماران باشند، هر استانی باید تلفن خود را اعلام کند و در مرکز نیز مردم می‌توانند با شماره ۱۹۰ تماس بگیرند و خدمات دریافت کنند.

وزیر بهداشت درباره امکانات اقامتی و رفاهی برای همراهان بیماران در استان‌های مسافرپذیر اظهار کرد: تاکید شده است که اقامتگاه‌هایی را برای همراه بیمار در استان‌های مسافرپذیر در نظر گیرند، در زمینه نیروی انسانی نیز با توجه به تقسیم‌بندی‌های انجام شده، میزان نیاز به نیروهای تخصصی، فوق تخصصی و کل کادر درمان با توجه به وظایفی که دارند مشخص شده که به‌صورت شیفت‌بندی و طبق ساعات منظمی در مراکز حضور داشته باشند.

شیفت‌بندی کادر درمان در نوروز

وی با بیان اینکه از تمام نیروها در حوزه سلامت تشکر می‌کنم که طی سالیان گذشته از جمله دوران کرونا بسیار زحمت کشیدند، گفت: به بیمارستان‌ها گفته شده که نیروها با توجه به وظایفی که دارند در شیفت‌های مختلف حضور داشته باشند، به‌طور مثال در حوزه اورژانس، پزشکان شیفت‌های منظمی دارند که این شامل ساعات اداری و غیر اداری نمی‌شود و می‌تواند تمام ساعات را در بر گیرد و طبق این شیفت‌بندی‌ها باید حضور یابند.

عین اللهی ادامه داد: یکی از اقدامات خوبی که در جمهوری اسلامی ایران انجام شد، تخصص طب اورژانس است که افرادی هستند که اورژانس را به‌صورت تخصصی مدیریت می‌کنند و حضور آن‌ها الزامی است، جراح عمومی، بیهوشی و متخصص‌ها در هر رشته باید حضور یابند و برخی پزشکان نیز باید «آنکال» و در دسترس باشند تا در صورت نیاز در کنار دیگر پزشکان حضور یابند.

پیش‌بینی ظرفیت حداکثری بستری و اتاق عمل برای بیمارستان‌ها

وی افزود: به بیمارستان‌ها ابلاغ شده است که با توجه به وظایفی که دارند، ظرفیت حداکثری در زمینه بستری و اتاق عمل را پیش‌بینی کنند، به طور مثال اگر بیمارستان مربوط به ارائه خدمات مرتبط با تروما و تصادفات است، باید تعداد اتاق عمل‌ها و بستری‌ها نسبت به بیمارستان‌هایی که عمل انتخابی در آن‌ها انجام می‌شود، بیشتر باشد.

وزیر بهداشت ادامه داد: طی سال جاری در حوزه دارو و تجهیزات با تلاش بانک مرکزی وضعیت ما نسبت به سال قبل بهتر بوده و برای تعطیلات نوروز نیز ذخایر کافی فراهم شده است، قبل از تعطیلات نیز تجهیزات و تاسیساتی که نیاز است تا به کار گرفته شود، نواقص آن‌ها به طور کامل برطرف خواهد شد تا خدمات به‌صورت کامل و بدون نقص ارائه شود.

وی درباره فعالیت درمانگاه‌های تخصصی نیز گفت: در خصوص کلینیک‌های ویژه برای خدمات اورژانسی، توسط رئیس بیمارستان‌ها دستورالعمل‌هایی تنظیم و به سطوح مختلف ارسال شده و هر بیمارستانی موظف است که این خدمات را ارائه کند، در همه زمینه‌هایی که لازم است از جمله اطفال، زنان، داخلی، جراحی، ارتوپدی، روانشناسی و به‌ویژه در دندان‌پزشکی حتماً باید دانشگاه‌هایی که مراکز که دندان‌پزشکی دارند در تعطیلات نوروز خدمات مورد نیاز را ارائه دهند.

وزیر بهداشت ادامه داد: دانشگاه‌ها موظف هستند که در هر استانی اعلام کنند که ارائه خدمات به چه صورت خواهد بود، نظارت‌های بعدی را در مراکز خصوصی در نظر خواهیم گرفت که این مراکز فعال‌تر باشند و خدمات بیشتری را به مردم ارائه دهند و این مسئله در درجه‌بندی و اعتبارسنجی آن‌ها تأثیرگذار خواهد بود و فعالیت آن‌ها رصد خواهد شد.

بخش‌های دیالیز و مراقبت‌های ویژه تعطیل نیست

وی افزود: برخی از بخش‌ها همچون بخش دیالیز، اورژانس، مراقبت‌های ویژه تعطیل نمی‌شوند، نکته مهم دیگر این است که هر روزه بیمارانی را که در بیمارستان در هر رشته تخصصی که هستند باید متخصص مربوطه ویزیت روزانه آن‌ها را انجام دهد، در ایام تعطیل بسته به تعداد بیمارانی که هستند باید متخصص مربوطه حضور یابد، دستیارانی که از آن‌ها کمک می‌گیریم همگی پزشک هستند و مدرک عمومی خود را گرفته و در حال گذران دوره‌های تخصصی خود هستند، مسئولیت درمان در بخش‌های تخصصی بر عهده استاد مربوطه است و هرگونه شکایتی که شود استاد باید پاسخگو باشد.

عین اللهی تاکید کرد: البته که استاد می‌تواند از دستیارانی که پزشک هستند و دوره تخصص خود را می‌گذرانند کمک بگیرد، اما ویزیت روزانه اساتید مربوطه باید میان پزشکان تقسیم شود تا حضور یابند.

فعالیت ۲۴ ساعته بخش‌های تصویربرداری

وی افزود: بخش‌های تصویربرداری در این ایام باید به‌صورت ۲۴ ساعته فعال باشند، آزمایشگاه‌ها نیز باید برای بیماران اورژانس و بیماران بستری خدمات پایداری داشته باشند، در زمینه انتقال بیماران از بیمارستانی به یک بیمارستان دیگر با کمک آمبولانس‌هایی که در خود بیمارستان موجود است یا آمبولانس‌های خصوصی انجام می‌شود که در ایام تعطیل نیز باید فعالیت خود را انجام دهند و آمبولانس‌های خصوصی نیز تعطیل نیستند.

وزیر بهداشت ادامه داد: خدمات زایمانی نیز جزو خدماتی است که به صورت دائمی در بخش زایمان وجود دارد و در زمینه بیماری‌های خاص همچون تالاسمی نیز خدمات خود را دریافت می‌کنند، برخی از این افراد ممکن است به تزریق خون یا فاکتورهای انعقادی نیاز داشته باشند که این افراد باید با توجه به بیماری که دارند امکانات لازم را دریافت کنند.

وی ادامه داد: افرادی که پیوند اعضا انجام داده‌اند در ایام تعطیل نیز مراقبت‌ها و درمان‌های لازم را خواهند داشت، افرادی که درگیر بیماری‌های سرطانی هستند و تحت شیمی‌درمانی و پرتو درمانی هستند، ممکن است در ایام عید نیاز به درمان و مراجعه به مراکز سرطان داشته باشند. بنابراین توصیه می‌شود این مراکز نیز در ایام عید فعال باشند.

عین اللهی تاکید کرد: مراکز دندان پزشکی شبانه روزی دولتی در همه دانشگاه‌ها و در تمام کشور که ۶۰ مرکز هستند موظف‌اند به صورت شبانه‌روزی فعالیت‌های خود را انجام دهند و اگر مردم با شرایطی غیر از این مواجه بودند با شماره ۱۹۰ تماس بگیرند تا مشکل حل شود.

کد خبر 736757

دیگر خبرها

  • کدام داروخانه‌های کاشان و آران و بیدگل در تعطیلات نوروز باز است؟ + جزئیات
  • کمبود دارو برای مصرف روزانه در خراسان رضوی نداریم
  • تجربه خریدی آسان و لذت‌بخش از داروخانه آنلاین زیوش
  • داروخانه مرکزی هلال احمر در ۲۹ اسفند ماه تعطیل است
  • روایتی از برگ‌های زرین حوزه داروسازی
  • کشف ۱۰۰ میلیارد ریال داروی قاچاق از یک داروخانه
  • طراحی و اجرای ۱۷ بورس جدید در دولت سیزدهم
  • معاون سازمان غذا و دارو خبر داد؛ پرداخت مرحله دوم مطالبات یارانه شیرخشک به داروخانه‌ها
  • تاسیس داروخانه در ملک مسکونی چه شرایطی دارد؟
  • ذخیره کافی دارو برای نوروز / شیفت‌بندی کادر درمان و تعطیلی نداشتن داروخانه‌های شبانه روزی