Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تابناک»
2024-04-25@00:41:35 GMT

برای تغییر سن در شناسنامه چه باید کرد؟

تاریخ انتشار: ۱ مرداد ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۶۰۰۶۵۶

برای تغییر سن در شناسنامه چه باید کرد؟

به گزارش «تابناک» به نقل از باشگاه خبرنگاران جوان، سن ملاک تقریبا مهمی برای انجام بسیاری از کارها است و حتی اگر شرایط فرد طوری باشد که سن مشکلی برایش ایجاد نکند باز هم این امکان وجود دارد که شخص مایل باشد سن خود را دستکاری کرده و کمی جوان‌تر به نظر برسد.

شاید این خواست به این دلیل باشد که شناسنامه فرد متعلق به برادر یا خواهری باشد که پیش از او متولد و فوت شده باشد، در این صورت ممکن است تاریخ تولد شناسنامه با تاریخ تولد واقعی فرد چندسالی اختلاف داشته باشد، اما ماهیت شناسنامه به عنوان یکی از مهم‌ترین اسناد هویتی رسمی اقتضا می‌کند که نتوان به راحتی در آن دخل، تصرف و ایجاد تغییر کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در سال ۱۳۶۷ ماده واحده قانون حفظ اعتبار اسناد سجلی و جلوگیری از تزلزل آن‌ها مصوب و به موجب آن تغییر سن در شناسنامه ممنوع اعلام شد. اما این ماده واحده تبصره‌ای دارد که با تکیه بر آن می‌توان امید داشت تغییر مورد نظر راجع به تاریخ تولد در شناسنامه اعمال شود.

گام اول برای این کار تهیه مدارک لازم است، اصل و کپی کارت ملی و شناسنامه، سه قطعه عکس رنگی با زمینه سفید، استشهاد نامه، برگه ولادت و مدرک اشتباه کارمند ثبت (در صورت وجود) از جمله مدارکی است که نیاز خواهید داشت.

بر اساس میزان تغییری که می‌خواهید در سن خود اعمال کنید دو مسیر متفاوت پیش روی شما خواهد بود.

اگر اختلاف سن مورد نظرتان با سن شناسنامه‌ای کمتر از ۵ سال باشد باید به دادگستری رجوع کنید و دادگاه حقوقی محل سکونت شما مرجع رسیدگی به این درخواست است.

ممکن است رای صادر شده خلاف خواست شما باشد که در این صورت برای اعتراض به رای باید به دادگاه تجدید نظر استان مراجعه کنید.

در صورتی که اختلاف ذکر شده بیش از ۵ سال است فرمانداری شهرستان محل صدور شناسنامه مقصد شما خواهد بود و درخواست شما در کمیسیون تشخیص سن بررسی می‌شود.

اعضای این کمیسیون متشکل از شخص فرماندار یا بخشدار، رئیس اداره ثبت احوال، رئیس شورای اسلامی شهر یا بخش، یک پزشک منتخب و مدیر عامل سازمان بهداری استان است و ریاست این کمیسیون بر عهده قاضی محل خواهد بود.

پس از بررسی‌های انجام شده و تأیید یا رد تفاوت سن ادعا شده توسط پزشک، کمیسیون رای مورد نظر خود را اتخاذ می‌کند. اگر نسبت به رای اعتراضی وجود داشته باشد، دیوان عدالت اداری مرجع صالح رسیدگی به این اعتراض است.

البته روند رسیدگی به این درخواست پیچیدگی‌های خود را نیز دارد و ممکن است برای تشخیص صحت ادعای شما کار به کمیسیون پزشکی کشیده شود و مواردی مانند آزمایش سنجش تراکم استخوان برای تخمین سن واقعیتان انجام شود.

اما در هر صورت اگر مصر به کاهش یا افزایش سن خود در شناسنامه هستید خوشبختانه با ارائه مدارک کافی و مستدل می‌توانید به حصول نتیجه مورد نظرتان امیدوار باشید.

نکته قابل توجه اینجاست که هر شخص تنها یک بار می‌تواند نسبت به تغییر سن شناسنامه‌ای خود اقدام کند پس در صورت تمایل به این کار باید با نهایت دقت مسیر را طی کنید.

منبع: تابناک

کلیدواژه: بحران آب طالبان موج پنجم کرونا بحران آب خوزستان اعتراضات 1400 خوزستان شناسنامه ثبت احوال تغییر سن کمیسیون پزشکی دادگاه بحران آب طالبان موج پنجم کرونا بحران آب خوزستان اعتراضات 1400 خوزستان مورد نظر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۶۰۰۶۵۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

در صورت تعطیلی پنجشنبه‌ها نباید میزان دستمزد تغییر کند

به گزارش خبرنگار مهر، مدتی است قانون گذاران و مسؤولان دولتی بر سر تعطیل رسمی روز پنجشنبه چانه زنی می‌کنند. البته در این خصوص اختلاف نظرهایی وجود دارد و برخی با استناد به تعطیلی روزهای شنبه و یکشنبه در اکثر کشورهای جهان پیشنهاد داده‌اند این تعطیلی برای روز شنبه باشد.

رایزنی برای این طرح ادامه دارد. از سوی دیگر برخی کارفرمایان و صاحبان بنگاه‌های اقتصادی اعلام کرده‌اند در صورت کاهش ساعت‌های کاری به تناسب آن حقوق کارکنان را کاهش می‌دهند. محمد چکشیان، معاون امور فرهنگی و اجتماعی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی در واکنش به این موضوع اعلام کرد، این امر خلاف قانون بوده و هیچ فردی نمی‌تواند سلیقه‌ای عمل کند.

وی درباره اعلام خانه صنعت، معدن و تجارت مبنی بر کاهش ۱۰ درصدی حقوق کارگران با تعطیلی پنجشنبه‌ها تاکید کرد: کسی نمی‌تواند حقوق کارگر را کم و خلاف قانون کار عمل کند در صورت انجام چنین تخلفی باید جلوی آن گرفته شود.

چکشیان صیانت از حقوق کارگران، مطالبه حقوق و دستمزد، نظارت بر کارگاه‌ها و مشکلات کارخانجات، تخلفات صورت گرفته در بنگاه‌ها و اجرای مباحث ایمنی را از جمله مأموریت‌های معاونت امور فرهنگی و اجتماعی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی برشمرد و گفت: اگر در حوزه فرهنگی، اجتماعی و ورزشی اتفاقاتی که طی ۳ سال گذشته رخ داده با دوره قبل مقایسه و بررسی شود می‌بینیم که این وقایع و آمارها و تغییراتی که به لحاظ کمی و کیفی و پشتوانه‌های اسناد بالادستی صورت گرفته کم نبوده اما قطعاً این اتفاقات نمی‌تواند عقب ماندگی‌های چند ساله را جبران کند.

کد خبر 6086144 فاطمه امیر احمدی

دیگر خبرها

  • از برگزاری اجلاسیه سراسری روسای شوراهای اسلامی کشور تا تدوین شناسنامه باغ‌های شهر قم
  • بررسی و تعیین تکلیف ۱۵ پرونده در کمیسیون ماده ۵ استان آذربایجان‌غربی
  • اعلام جزئیات جدید درباره واردات خودرو جانبازان؛ اول جانبازان بالای ۷۰ درصد، بعد جانبازان ۵۰ درصد
  • شناسنامه باغ‌های شهر قم تدوین می‌شود
  • سقف تراکنش‌ها در شبکه بانکی تغییر یافت
  • در صورت تعطیلی پنجشنبه‌ها نباید میزان دستمزد تغییر کند
  • منتظر ابلاغ آیین نامه واردات خودرو هستیم
  • مدل قیمت‌گذاری گواهی اسقاط خودرو تغییر می‌کند
  • حسینی، نماینده مجلس: به جای تغییر در تیم اقتصادی دولت باید به دنبال بهبود سیاست‌ها بود/ اتفاقات بین‌المللی در قیمت ارز به شدت تاثیرگذار است
  • برخی از فرزندان مادر ایرانی همچنان در انتظار صدور شناسنامه