Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری ایلنا یکم مرداد به گفت وگو با نجم رفیق کارشناس مسایل استراتژیک و علوم  سیاسی  انستیتوی مطالعات استراتژیک اسلام‌آباد پاکستان پرداخت و آورد:  تنش در افغانستان چیز جدیدی نیست، در ۴۰ سال گذشته چنین بوده است و همچنان ادامه دارد. نگرانی‌های واقعی پس از خروج آمریکا از فرصت‌هایی است که می‌تواند برای "خرابکاران" فراهم کند و فضایی را برای کشورهایی فراهم می‌کند که بازی‌های ژئواستراتژیک و ژئوپلیتیکی خود را در این کشور ناپایدار انجام دهند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

البته بزرگترین نگرانی این است که آیا افغان‌ها خودشان قادر به انجام امور خودشان هستند؟

اختلافات افغان‌ها از هم‌اکنون در تنش‌های گسترده بین دولت و طالبان مشهود است که به دنبال فشار برای تصرف  کشور است و روند گفت‌وگوهای درون افغانی را متوقف کرده است.  گزارش شده است که بسیاری از مردم افغان از کشور فرار کرده‌اند و کشورهای همسایه در حال آماده شدن برای هجوم تازه پناهندگان هستند.

بیشترین نگرانی در مورد جنگ داخلی قریب‌الوقوع بین طالبان و نیروهای دولتی است که شبه نظامیان محلی را برای رویارویی با طالبان جمع کرده است. وی در ادامه در مورد تصمیم بایدن برای خروج از افغانستان گفت: من معتقدم دولت بایدن بیشتر به دنبال جلب نظر رای‌دهندگان در ایالات متحده است. او تنها می‌خواهد برای جلب حمایت مردم آمریکا تلاش کند.

روسیه ممکن است برای لغو تحریم‌ها به آمریکا فشار وارد کند

وی در ادامه در مورد نشست وین گفت: هدف واقعی اجلاس وین گشودن مجاری بین بایدن و پوتین به منظور تحقق اجماع در مورد موضوعات مورد توجه دو جانبه و مهم‌تر از همه در مورد منع گسترش سلاح‌های هسته‌ای بود. به نظر می‌رسد هر دو کشور ایالات متحده و روسیه هنگام بررسی برنامه هسته‌ای ایران در یک جناح قرار دارند. هر دو نمی‌خواهند ایران به سلاح‌های هسته‌ای دسترسی پیدا کند.

با این حال، نگرانی‌های منطقه‌ای در رابطه با خاورمیانه، به ویژه سوریه، ممکن است روسیه را به سمت فشار برای لغو برخی از تحریم‌های ایران سوق دهد. ایالات متحده مستقیماً در مذاکرات توافق هسته‌ای نقش ندارد، اما از طریق دیپلمات‌های خود با طرف‌های چین، روسیه، آلمان، فرانسه و انگلیس درگیر است. اما من بعید می‌دانم که آمریکا به این زودی‌ها تحریم‌ها را لغو کند به نظر می‌رسد که آمریکا و متحدانش هنوز قانع نشده باشند که ایران سلاح هسته‌ای نمی‌سازد.

برجام به این زودی‌ها احیا نمی‌شود

ایران تا پایان مذاکرات برگ برنده خود را کنار نمی‌گذارد. در حال حاضر، نشانه‌ها و نگرانی‌های ایالات متحده و متحدان غربی آن به این واقعیت اشاره دارد که احتمالاً این توافق به این زودی‌ها احیا نخواهد شد. اما خوش‌بختانه حداقل متحدان اروپایی با توجه به روابط دوجانبه خود با ایران می‌خواهند توافق را دست نخورده حفظ کنند.

ایران به این زودی‌ها به اجرای تعهدات خود باز نمی‌گردد فکر نمی‌کنم ایران بخواهد کارت برنده خود را کنار بگذارد. تغییر دولت در ایران تاثیری بر روند مذاکرات نخواهد داشت وی هم چنین تاکید کرد که تغییر دولت در ایران تاثیری در روند مذاکرات نخواهد داشت.

منبع: خبرگزاری کار ایران (ایلنا) برچسب‌ها برجام روسیه افغانستان طالبان خاورمیانه

منبع: ایرنا

کلیدواژه: برجام روسیه افغانستان برجام روسیه افغانستان طالبان خاورمیانه زودی ها ایالات متحده هسته ای

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۶۰۱۸۷۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کیهان: مذاکره با آمریکا به نفع آمریکا است نه ایران

روزنامه کیهان تاکید کرده که نیازی به مذاکره ایران و آمریکا نیست.

بخش‌هایی از این مطلب را در ادامه می‌خوانید:

اکنون تحولات به گونه‌ای رقم خورده است که ایران و محور مقاومت، در مقابل آمریکا و متحدانش، دست برتر را دارند. در این شرایط آمریکا به شدت نیازمند روکردن یک برگ برنده برای خود است و «مذاکره با ایران» دقیقا همان چیزی است که برای واشنگتن حکم «امتیاز ویژه و طلایی» را دارد.

یک سؤال؛ آیا مذاکره با آمریکا، برای ایران نیز حکم «امتیاز» و «برگ برنده» را دارد؟ پاسخ قطعا منفی است. تجربه ثابت کرده است که آمریکا در مذاکره، به دنبال نتیجه‌ای است که از طریق «جنگ» یا «تحریم» به دنبال آن بوده و، چون نتوانسته از آن طرق، به نتیجه مطلوب خود دست یابد، راه سوم که همان مذاکره است را انتخاب کرده است.

نشان به آن نشان که در دولت قبل، به واسطه مذاکرات هسته‌ای و امضای برجام، همزمان هم در قلب رآکتور هسته‌ای بتن ریخته شد و هم تحریم‌ها دو برابر شد.

افراطیون مدعی اصلاحات در حالی پالس مذاکره مستقیم با آمریکا را ارسال می‌کنند که حتی متحدان آمریکا نیز به خسارت بار بودن نزدیکی با آمریکا اعتراف کرده‌اند. به عنوان نمونه چندی پیش «امانوئل ماکرون» رئیس‌جمهور فرانسه در مصاحبه با خبرنگاران گفته بود: «اروپا باید در برابر فشار برای تبدیل شدن به «دنباله‌رو‌های آمریکا» مقاومت کند... اروپا باید وابستگی خود به آمریکا را کاهش دهد... اروپا باید وابستگی خود به «فراسرزمینی بودن دلار آمریکا» را نیز کاهش دهد.»

حال سؤال اینجاست که چرا افراطیون مدعی اصلاحات، اصرار دارند که نقش «بلندگو‌های دشمن در ایران» را ایفا کنند و برای بهره‌مندی آمریکا از امتیازات بیشتر، از یکدیگر سبقت می‌گیرند؟!

ما در قریب به سه سال اخیر شاهد هستیم که «دیپلماسی پویا و فعال منطقه‌ای و جهانی» جای «دیپلماسی انفعالی» را گرفته و این تغییر ریل گذاری، دستاورد‌های بزرگی را در پی داشته است.

دیگر خبرها

  • نماینده ویژه پاکستان درامور افغانستان: ایران و چین شرکای معتمد ما هستند
  • کیهان: مذاکره با آمریکا به نفع آمریکا است نه ایران
  • آمریکا: در حال مذاکره مستقیم با ایران درباره برجام نیستیم
  • چرا نماینده طالبان برای مذاکره درباره حقابه هیرمند به ایران نیامد؟ + جزئیات
  • صادرات گاز به پاکستان از سرگرفته می شود؟ | مذاکره وزرای نفت ایران و پاکستان
  • وزرای نفت ایران و پاکستان دوطرف میز مذاکره تجارت گازی
  • اظهارات جدید رئیسی درباره میز مذاکره و دیپلماسی
  • میز مذاکره را ترک نکرده و مقابل فشارها مقاومت کردیم
  • رئیسی : میز مذاکره را ترک نکرده و مقابل فشار ها مقاومت کردیم
  • رئیس‌جمهور: میز مذاکره را ترک نکرده و مقابل فشارها مقاومت کردیم