Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش همشهری آنلاین، در 5 سال اخیر قیمت زمین در شهر باسمنج در مجاورت تبریز موجب هجوم زمین خواران به این منطقه شده و قیمت زمین بیش از 7 برابر در 5 سال گذشته افزایش داشته است.

تنها در باسمنج و روستاهای اطراف آن بیش از 50 قطعه ویلایی غیر مجاز احداث شده که در روزهای اخیر آزاد سازی این باغات و ویلاها آغاز شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

دادستان تبریز در همین زمینه گفت :دادستانی برای صیانت از حقوق عامه و جلوگیری از تغییر کاربری اراضی، هیچگونه مماشاتی نداشته و با قاطعیت با عوامل سودجو برخورد خواهد کرد.

بابک محبوب علیلو،  ادامه داد: برای اجرای تبصره ۲ ماده ۱۰ قانون جلوگیری از تغییر کاربری اراضی، به سودجویان و دلالان منطقه هشدار های لازم داده شده و از مردم هم می خواهیم قبل از خرید زمین و یا ملک، استعلام‌های لازم را از مبادی قانونی را انجام دهند.

دادستان تبریز اضافه کرد: تغییر کاربری اراضی کشاورزی، نظیر تخریب محیط زیست و کاهش اراضی زیر کشت، سبب تهدید امنیت غذایی آحاد جامعه می‌شود.

وی  خاطرنشان کرد: در اجرای تکلیف قانونی دستگاه مربوطه، ۵ هکتار از اراضی باسمنج واقع در کوی کاوه، شامل ۵۱ قطعه، به ارزش ریالی ۸۵۰ میلیارد ریال، آزاد سازی شد.

کد خبر 616148

منبع: همشهری آنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۶۰۲۰۳۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جلوگیری از تغییر کاربری ۱۳ هزار هکتار از اراضی دولتی در البرز

رئیس کل دادگستری استان البرز از رشد ۵۸ درصدی مقابله با تغییر کاربری‌های غیرمجاز در استان البرز در سال ۱۴۰۲ در مقایسه با سال ۱۴۰۱ خبر داد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از البرز و به نقل از پایگاه خبری دادگستری استان البرز، حسین فاضلی هریکندی با تشریح اقدامات انجام شده در حوزه مقابله با تغییر کاربری غیرمجاز در استان البرز، اظهار کرد: استان البرز هرچند از نظر وسعت به عنوان کوچک‌ترین استان کشور شناخته می‌شود، اما به دلیل شرایط و ویژگی‌های خاص طبیعی و جغرافیایی و مجاورت با مرکز کشور در معرض بیشترین تغییر کاربری‌ها قرار داد و هرگونه تغییر کاربری منافع اقتصادی زیادی را پیش روی متخلفان قرار می‌دهد.

وی با تشریح اقدامات انجام شده در دادگستری کل استان البرز در زمینه مقابله با تغییر کاربری‌ها افزود: استان البرز از تغییر کاربری غیرمجاز اراضی زراعی و باغ‌ها در وضعیت حاد قرار داشت که برای مدیریت این شرایط و پاسخگو کردن دستگاه‌های متولی در این مورد، یکی از برنامه‌های مهم، با ایجاد «قرارگاه صیانت از بیت‌المال و مقابله با تغییر کاربری ها» برای اولین بار در کشور عملیاتی شد که با توجه به ایجاد تحول در مقابله با این پدیده در استان البرز، مورد تقدیر رئیس قوه قضائیه قرار گرفت.

مقابله با تغییر کاربری ۱۲۸۷۰ هکتار در سال ۱۴۰۲

هریکندی فاضلی با اشاره به اینکه در سال ۱۴۰۲، مجموعاً از تغییر کاربری ۱۲۸۷۰ هکتار از اراضی کشاورزی استان جلوگیری شده است یادآور شد: در عملیات‌های اجرا شده که به درخواست و گزارش جهاد کشاورزی و غالباً در مراحل اولیه تفکیک و قطعه بندی و در مواردی هم با تخریب ساخت و سازهای غیرمجاز بوده است به ترتیب حوزه‌های قضائی کرج با ۴۶۳۳ هکتار و چهارباغ با ۲۹۳۹ هکتار در جایگاه اول و دوم قرار دارند و شهرستان‌های ساوجبلاغ و نظرآباد با ۲۸۴۵ و ۱۷۳۳ هکتار در مراتب بعدی جای گرفته‌اند.

وی با اعلام رشد ۵۸ درصدی مقابله با تغییر کاربری‌های غیرمجاز در استان البرز در سال ۱۴۰۲ در مقایسه با سال ۱۴۰۱ تصریح کرد: ارزش اراضی زراعی و باغ‌های استان البرز که از تغییر کاربری آن جلوگیری شده، بیش از ۵۱۴ هزار میلیارد تومان برآورد شده است.

نقش سامانه کشت یار به عنوان بازوی کمکی

رئیس شورای حفظ حقوق بیت‌المال در امور اراضی و منابع طبیعی استان البرز با اشاره به نقش سامانه «کشت یار» به عنوان بازوی دستگاه‌های متولی استان در زمینه مقابله به هنگام با تغییر کاربری‌ها، گفت: در رصد سامانه‌های پایش ماهواره‌ای در سال گذشته، تعداد ۱۱۱۹ نقطه توسط این سامانه هوشمند هشدار دهی شده و اقدامات برای بررسی و مقابله بلافاصله آغاز شده است.

فاضلی هریکندی با اعلام آمادگی دستگاه قضائی استان برای حمایت از هرگونه اقدام پیشگیرانه و مقابله‌ای در این زمینه ابراز امیدواری کرد در سال جدید با تقویت نظارت توسط دستگاه‌های متولی، عرصه بر سوداگران این حوزه تنگ‌تر شود.

کد خبر 745162

دیگر خبرها

  • رفع‌تصرف ۱۰هزار مترمربع از اراضی کشاورزی در لرستان
  • تخریب ساخت و ساز‌های غیر مجاز در زمین‌های کشاورزی
  • ممنوعیت تغییر کاربری اراضی حاصلخیز کشاورزی
  • تغییر کاربری اراضی کشاورزی ممنوع است
  • تغییر کاربری اراضی حاصلخیز کشاورزی ممنوع است
  • شناسایی ۱۸ تغییر کاربری غیرمجاز در بهشهر
  • شناسایی ۵مورد تغییر کاربری غیر مجاز اراضی در بروجرد
  • ۴۰ هزار تغییر کاربری غیرمجاز قلع و قمع شد
  • جلوگیری از تغییر کاربری ۱۳ هزار هکتار از اراضی دولتی در البرز
  • افزایش ۲۷۰ درصدی شناسایی تغییر کاربری‌های غیرمجاز در ایام نوروزی لرستان