Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-04-25@09:42:39 GMT

خودداری ورزشکاران از رویارویی با رژیم صهیونیستی

تاریخ انتشار: ۱ مرداد ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۶۰۴۸۵۲

خودداری ورزشکاران از رویارویی با رژیم صهیونیستی

خبرگزاری مهر، گروه بین الملل- مهدی عزیزی: «فتحی نورین» بازیکن جودو الجزایری روز پنجشنبه به منظور ابراز همبستگی با فلسطین و مخالفت با عادی سازی روابط با رژیم صهیونیستی از شرکت در رقابتهای المپیک تابستانی ۲۰۲۰ توکیو انصراف داد.

فتحی نورین برای قرار نگرفتن مقابل توهار بوتبول ورزشکار اسرائیلی در دور دوم مسابقات، اعلام کرد که از مسابقات المپیک در وزن ۷۳ کیلوگرم در حضور در مسابقات المپیک انصراف داد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی پنجشنبه در تلویزیون الجزایر اعلام کرد که تصمیم گرفته در المپیک حضور نیابد تا مجبور نشود در یک قسمت از جدول با حریف اسرائیلی روبرو شود.

این جودوکار سرشناس الجزایری یکی از مدعیان اصلی قهرمانی بود اما انتخاب کرد صدای مردم فلسطین باشد و در مقابل نماینده رژیم صهیونیستی به میدان نرود. این اقدام جودوکار الجزایری در فضای مجازی با استقبال زیاد کاربران مواجه شد و بسیاری از فتحی نورین تقدیر و تشکر کردند.

اگرچه رژیم صهیونیستی از همان آغاز روابط عادی سازی در سطح امنیتی و ساختار سیاسی با برخی کشورهای عربی به ویژه مصر، اردن و عربستان سعودی عادی سازی را آغاز کرد اما به این باور رسید که پنهان نگاه داشتن چنین روابطی نمی‌تواند به مشروعیت سازی برای رژیم در بین افکار عمومی جهان و کاهش نفرت عمومی از اقدامات رژیم صهیونیستی منجر شود. به ویژه اینکه این روابط در در سطح محرمانه و سری باقی می ماند. دایره تاثیرگذاری آن در ساختار سیاسی و امنیتی کشورهای عربی محدود می‌شد.

از این رو در سال های گذشته به ویژه در زمان ریاست جمهوری دونالد ترامپ که معمار اصلی طرح‌های شتابزده معامله قرن و الحاق کرانه باختری و همچنین رسمی شدن عادی سازی روابط رژیم صهیونیستی با اعراب بود، موضوع مشروعیت سازی برای رژیم صهیونیستی از طریق علنی کردن عادی سازی روابط با رژیم صهیونیستی شدت گرفت.

یک افزایش آگاهی و درک در میان ورزشکاران و همچنین نویسندگان عرب در سطح فرهنگی برای مقاومت در برابر رژیم صهیونیستی ایجاد شده است همان طور که در موضوع جنگ ۱۲ روزه غزه تعدادی از نویسندگان عرب که به جشنواره های دبی دعوت شده بودن از شرکت در این جشنواره ها انصراف دادند اگرچه کشورهایی که پیشگام عادی‌سازی با رژیم صهیونیستی شدند از عمق تاریخی پیشینه‌های اقتدار ملی و پشتوانه های مردمی برخوردار نبودند، اما آغاز و آزمایش و خطای خوبی برای آمریکایی‌ها و رژیم صهیونیستی بود.

امارات متحده عربی، قطر و بحرین شروع خوبی برای عادی سازی علنی رژیم صهیونیستی بود چرا که این کشورها ندای عمق عربیت و نه حتی اسلامی بودند و از طرفی احتمال کوچکترین مقاومت از سوی این جوامع به دلیل ترکیب جمعیتی و نوع ساختار سیاسی آنها وجود نداشت.

اسرائیلی‌ها به غیر از سطح امنیتی و سیاسی یک مسیر آسان تر برای مشروعیت سازی در بین افکار عمومی و کاستن از نفرت جهانی از اسرائیل را آغاز کردند. یک مورد برگزاری جشنواره های فرهنگی و هنری و گردشگری در امارات و چندین کشور عربی و ارتباطات بین آنها و رژیم صهیونیستی بود.

مورد دیگر فراهم کردن زمینه برای حضور ورزشکاران رژیم صهیونیستی در میادین ورزشی عربی بود که در سال‌های گذشته در حضور جودوکاران اسرائیلی در امارات و اسب سواران آنها در قطر برجسته شد.

به ویژه زمانی که وزیر ورزش رژیم صهیونیستی که پیشتر وزیر گردشگری بود با حضور در مراسم قهرمانی ورزشکاران جودو در حال نواخته شدن سرود رژیم صهیونیستی برای تاثیرگذاری بر افکار عمومی اقدام به یک مانور تبلیغاتی کرد. وی هنگام نواخته شدن سرود رژیم صهیونیستی گریه کرد تا احساسات افکار عمومی را برانگیزد.

تصور بر این بود که این حرکت و شتابزدگی در فرایندهای سیاسی برای رسمی شدن و علنی شدن عادی سازی با رژیم صهیونیستی به اندازه کافی بتواند از فشار و نفرت از اسرائیل بکاهد و زمینه تعاطف و همدردی رژیم صهیونیستی با جهان عرب را آغاز کند.

اما چندین حرکت بعد از این اتفاقات رخ داد که نشان داد همچنان اگر چه ساختار رسمی و امنیتی کشورهای عربی به دنبال فرایند عادی سازی با رژیم صهیونیستی هستند اما ملت‌های عربی و مسلمان حاضر نیستند به این موضوع تن دهند.

چندین ورزشکار عرب و مسلمان به ویژه برخی از ورزشکارانی که ساختار سیاسی و حکومت های آنها با رژیم صهیونیستی دارای چنین ارتباطی بودند در اقدامی بی نظیر از رویارویی با ورزشکاران رژیم صهیونیستی انصراف دادند و این موضوع برای اسرائیل بسیار سخت گران تمام شد.

موضوع اخیر خودداری ورزشکار الجزایری از رویارویی با ورزشکار رژیم صهیونیستی بود که می توان آن را به عنوان یک مقاومت ورزشی یاد کرد. اقدامی که به افزایش نفرت جهانی از رژیم صهیونیستی می‌انجامد.

البته تاریخ کشورهای اسلامی و عربی کم نیست از ورزشکارانی که در عرصه های مختلف در برابر رژیم صهیونیستی و اقدامات آن ایستادند. بازیکنانی مانند ابوتریکه در زمان جنگ ۲۸ روزه غزه روی پیراهن خود مقاومت غزه را به تصویر کشیده بود.

همین موضوع را در عرصه عادی سازی فرهنگی در امارات می توان مشاهده کرد و به ویژه اینکه اسرائیلی ها در سال‌های گذشته تلاش کردند از امارات یک قطب برای تبدیل به مرکزیت جشنواره های فرهنگی و ادبی با رویکرد عادی سازی روابط با رژیم صهیونیستی و مشروعیت سازی برای آن بهره گیرند.

همانطور که در فرایند کشور سازی در منطقه تلاش کردند تا با تقویت مالی و سیاسی برخی کشورها مانند امارات و قطر که از عمق عربیت و اسلامی و پیشینه تاریخی و مولفه های تشکیل دهنده یک ملت عربی اسلامی برخوردار نیستند، بهره‌برداری‌های لازم را انجام دهند و در وهله های مهم سیاسی از آنها استفاده کنند.

بنابراین با کمک به آمریکایی ها یک تقسیم نقش میان کشورهای عربی ایجاد شد تا بتوانند در شرایط خاص ماموریت‌های ویژه و متفاوت اما همراستایی را انجام دهند. این نکته مهم است که رژیم صهیونیستی درست از همان نقطه‌ای قصد دارد برای خود مشروعیت سازی کند که سالها جمهوری اسلامی ایران تلاش کرد در برابر آن بایستد.

نقطه‌ای که یکی از اولویت های ورزشی تهران عدم رویارویی برای مقابله با ورزشکاران رژیم صهیونیستی در میادین مختلف بود. هرچند این رویکردهای انسانی و منصفانه جمهوری اسلامی با فشار اسرائیلی‌ها و برخی کشورهای عربی مواجه شد تا جایی که به سمت تحریم برخی شاخه های ورزشی ایران روی آوردند.

در همان زمان گفته می‌شد که موضوع ورزش یک موضوع غیر سیاسی است و نباید چنین موضوعاتی در آن قرار گیرد این پرسش مطرح می‌شود که چرا رژیم صهیونیستی دقیقاً از همین نقطه برای مشروعیت سازی و آماده کردن افکار عمومی برای عادی سازی و علنی کردن آن بهره می گیرد.

به هرحال وقایع در سال‌های گذشته نشان می‌دهد که یک افزایش آگاهی و درک در میان ورزشکاران و همچنین نویسندگان عرب در سطح فرهنگی برای مقاومت در برابر رژیم صهیونیستی ایجاد شده است همان طور که در موضوع جنگ ۱۲ روزه غزه تعدادی از نویسندگان عرب که به جشنواره های دبی دعوت شده بودن از شرکت در این جشنواره ها انصراف دادند.

به نظر می رسد خودداری ورزشکاران جهان عرب و مسلمان بدون در نظر گرفتن سلیقه های سیاسی و رویکردهای مذهبی مسیری است که از چندین سال گذشته آغاز شده است و در ماه‌های گذشته به اوج خود رسیده است و قطعاً یک چالش جدید برای رژیم صهیونیستی خواهد بود که تلاش می‌کند بعد از چندین دهه بحران بی هویتی و تاریخی و چالش‌های داخلی جامعه صهیونیستی هم برای این جامعه اعتماد به نفس تولید کند و هم مشروعیت سازی نماید.

کد خبر 5264094

منبع: مهر

کلیدواژه: الجزایر رژیم صهیونیستی المپیک 2020 توکیو عادی سازی روابط با اسرائیل فلسطین ایالات متحده امریکا عراق افغانستان رژیم صهیونیستی روسیه طالبان لبنان سوریه فلسطین ترکیه طالبان افغانستان فرانسه اتحادیه اروپا ایران رژیم صهیونیستی رژیم صهیونیستی سال های گذشته عادی سازی روابط نویسندگان عرب مشروعیت سازی کشورهای عربی ساختار سیاسی افکار عمومی جشنواره ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۶۰۴۸۵۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

عصبانیت صهیونیست‌ها از هوا خوری یحیی سنوار

تحلیلگران و کارشناسان صهیونیست اذعان کرده‌اند جنبش مقاومت اسلامی (حماس) شکست نخورده و «یحیی السنوار» رهبر آن برای لذت بردن از آفتاب بیرون می‌رود، در حالی که مناطق صهیونیست‌نشین خالی از سکنه هستند.

به گزارش مشرق، «آری شبیت» روزنامه‌نگار و نویسنده کانال ۱۳ رژیم صهیونیستی در این باره گفت: ۶ ماه از آغاز جنگ در نوار غزه می‌گذرد و در آستانه عید پسح - که عید آزادی است - نه جنبش حماس تضعیف نشده، نه گروگان‌ها آزاد شده‌اند، نه توانایی‌های بازدارندگی خود را احیا کرده‌ایم و نه غلاف غزه را بازسازی کرده‌ایم. و این یک نتیجه بد است.

وی افزود: قبلا استراتژی این بود که برای آزادی اسرا از هر اهرم فشاری باید استفاده شود اما اکنون دیدگاه این است که برای رسیدن به این هدف و پایان دادن به جنگ غزه چاره‌ای جز پرداخت هزینه‌های سنگین وجود ندارد تا به این ترتیب برای مقابله با اوضاع جبهه شمال و رویارویی بزرگ با ایران آماده شویم.

در همین زمینه، «دنی کوشمارو» مجری برنامه‌های سیاسی در کانال ۱۲رژیم صهیونیستی گفت: این امکان وجود دارد که السنوار برای لذت بردن از آفتاب بیرون برود، در حالی که ساحل زیکیم خالی است، شهرهای غرب النقب خالی هستند، شهرهای مرزهای شمالی متروک هستند و ده‌ها هزار اسرائیلی وجود دارند که نمی‌دانند چه زمانی امکان بازگشت به منازلشان برای آنها مهیا می‌شود.

کلیدها به حماس بازمی‌گردد

این کانال به نقل از «اسرائیل زیو»، رئیس سابق بخش اطلاعات نظامی رژیم صهیونیستی گزارش کرد: در پایان عملیات رفح، کلیدها را به حماس بازمی‌گردانیم. کاری که در شهر خان یونس و شهر غزه انجام دادیم. این مدل موفقیت نظامی و شکست سیاسی خطرناک بارها و بارها با مدیریت ناموفق سیاسی نخست وزیر (بنیامین نتانیاهو) تکرار می‌شود.

یکی از مجریان شبکه ۱۳ رژیم صهیونیستی هم گفت: السنوار اکنون احساس می‌کند قدرتمندتر شده است، زیرا از یک طرف کمک‌های بشردوستانه را دریافت می‌کند و از طرف دیگر هم امتناع آمریکا از استفاده از حق وتوی خود در برابر فراخوان آتش‌بس در غزه را در اختیار دارد. او می‌داندکه فقط برای مدت کوتاهی باید مقاومت کند.

«ایال برکوویتز»، تحلیلگر امور سیاسی این کانال، همسو با اظهارات مجری آن، گفت حدود ۳۰۰ سرباز در عملیات زمینی در غزه کشته شدند و این باریکه هنوز مملو از مردم است و مردم در شمال آن مشغول آب‌تنی هستند.

«شائول آمستردامسکی» تحلیلگر اقتصادی در کانال «کان ۱۱» رژیم صهیونیستی هم به پیامدهای اقتصادی جنگ غزه پرداخت و گفت کاهش رتبه اعتباری این رژیم بر خدماتی که دولت به اسرائیلی‌ها ارائه می‌دهد تأثیر می‌گذارد. بدهی‌های دولت افزایش می‌یابد و قیمت‌های بالا همه چیز را تحت تاثیر قرار خواهد داد.

منبع: ایسنا

دیگر خبرها

  • اردوغان: نباید اجازه مخفی کاری اسراییل در جنایات غزه را داد
  • آماده سازی گسترده ارتش اسرائیل برای حمله به رفح + تصاویر/ حماس آب پاکی را روی دست کشور‌های عربی ریخت/ تبدیل شدن نوار مرزی شمال اسرائیل به شهر ارواح+ فیلم
  • آماده سازی گسترده ارتش اسرائیل برای حمله به رفح + تصاویر/ حماس آب پاکی را روی دست کشور‌های عربی ریخت
  • آماده سازی گسترده ارتش اسرائیل برای حمله به رفح+ تصاویر/ حماس آب پاکی را روی دست کشورهای عربی ریخت
  • ۲۰۰ روز جنگ و ۷ تحول جهانی به‌نفع مقاومت
  • حمله موشکی ایران معادلات آمریکا و غرب را تغییر داد
  • مهمترین دستاورد طوفان الاقصی توقف عادی سازی روابط کشور‌ها با اسرائیل است
  • کابینه نتانیاهو در آستانه فروپاشی
  • توقف عادی سازی روابط کشور‌ها با اسرائیل، مهمترین دستاورد طوفان الاقصی
  • عصبانیت صهیونیست‌ها از هوا خوری یحیی سنوار