Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش اقتصادآنلاین، احساس خستگی و بی‌حالی بعضی اوقات می‌تواند برنامه روزانه شما را به چالش بکشد. در بعضی از موارد، خستگی می‌تواند به حدی باشد که شما را از رفتن به محل کار، مدرسه یا حتی کارهایی که دوست دارید، بازدارد.

در اینجا نگاهی می‌اندازیم به اینکه چه چیزی باعث می‌شود قبل از پریود احساس خستگی کنید و چه کاری می‌توانید انجام دهید تا در زمان فرارسیدن پریود، احساس سرحال بودن داشته باشید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

آیا احساس خستگی قبل از پریود طبیعی است؟

بله. در واقع، خستگی یکی از رایج‌ترین علائم PMS است؛ بنابراین اگرچه کمی قبل از پریود شدن احساس کمبود انرژی می‌تواند ناخوشایند و آزاردهنده باشد، اما این کاملاً طبیعی است.

در بیشتر موارد، احساس خستگی قبل از پریود جای نگرانی نیست. بااین‌حال، خستگی شدید همراه با احساسات خاص می‌تواند نشانه‌ای از اختلال دیسفریک قبل از قاعدگی (PMDD) باشد که نوع شدیدتری از PMS  است که اغلب به درمان نیاز دارد.

PMDD  معمولاً حدود ۷ تا ۱۰ روز قبل از پریود اتفاق می‌افتد و علائم مشابه PMS را دارد. علاوه بر علائمی مانند خستگی، نفخ، مشکلات گوارشی و سردرد، افراد مبتلا به PMDD علائم عاطفی مانند موارد زیر را دارند:

نوبت‌های متوالی گریه عصبانیت غمگینی عدم علاقه به فعالیت‌ها و روابط معمول عدم کنترل احساس تند مزاج بودن چه عواملی باعث احساس خستگی قبل از پریود می‌شود؟

تصور می‌شود که خستگی قبل از پریود با کمبود سروتونین، یک ماده شیمیایی مغزی مرتبط است که می‌تواند بر روحیه شما تأثیر بگذارد. قبل از شروع قاعدگی در هر ماه، سطح سروتونین شما ممکن است به طور قابل‌توجهی نوسان کند. این می‌تواند منجر به افت شدید سطح انرژی شما شود که می‌تواند بر روحیه شما نیز تأثیر بگذارد.

خستگی شما همچنین ممکن است به دلیل مشکلات خواب مرتبط با علائم جسمی شما قبل از قاعدگی باشد. علائم PMS مانند نفخ، گرفتگی و سردرد می‌تواند شما را در شب بیدار نگه دارد. همچنین، درجه حرارت بدن شما قبل از پریود افزایش می‌یابد که می‌تواند خواب را نیز دشوار کند.

چگونه با خستگی قبل از پریود مقابله کنیم؟

اگر با خستگی خفیف تا متوسط ​​قبل از دوره مواجه هستید، روش‌هایی برای مقابله با آن وجود دارد. در اینجا چند نکته وجود دارد:

یک روال سالم برای خوابیدن ایجاد کنید:

این امر خصوصاً در روزهای منتهی به پریود اهمیت زیادی دارد. یک روال سالم برای خواب می‌تواند شامل یک استحمام آرامش‌بخش عصرانه، کنارگذاشتن وسایل دیجیتال حداقل یک ساعت قبل از خواب، خوابیدن در ساعتی مشخص در هر شب، و پرهیز از وعده‌های غذایی سنگین و کافئین چهارتا شش ساعت قبل از خواب باشد.

روی غذاهایی که قند کمتری دارند تمرکز کنید:

داشتن یک رژیم غذایی سالم و پرهیز از الکل می‌تواند سطح انرژی شما را بالا نگه دارد. سعی کنید از مصرف غذاها و نوشیدنی‌های حاوی شکر اضافه مانند نوشابه‌های گازدار و نوشیدنی‌های انرژی‌زا خودداری کنید. همه اینها می‌تواند باعث جهش قند خون و در نتیجه انفجار انرژی شود.

تمرین بدنی خود را در اولویت قرار دهید:

طبق یک مطالعه معتبر، مقدار متوسط ​​ورزش هوازی می‌تواند به افزایش سطح انرژی شما، بهبود تمرکز و تسکین بیشتر علائم PMS کمک کند. سعی کنید دو ساعت قبل از زمان خواب ورزش نکنید زیرا ممکن است خوابیدن را دشوار کند.

داروی چینی را امتحان کنید:

یک بررسی در سال ۲۰۱۴ بهبود قابل‌توجهی در علائم PMS و PMDD - از جمله خستگی - توسط افرادی که از داروهای گیاهی چینی و طب سوزنی برای درمان علائم خود استفاده کرده‌اند را نشان داد. وایتکس اگنوس کاکتوس، گیاه سنت جان و گیاه گینکگو بیلوبا برخی از داروهای گیاهی قابل‌توجه بودند.

اتاق‌خواب خود را خنک نگه دارید:

برای نگه‌داشتن اتاق‌خواب خودبین ۶۰ تا ۶۷ درجه فارنهایت (۱۵٫۵ تا ۱۹٫۴ درجه سانتیگراد) از پنکه، کولر یا پنجره باز استفاده کنید. با وجود بالارفتن دمای بدن، ممکن است انجام این کار به خواب رفتن و خواب ماندن کمک کند.

آب کافی به بدنتان برسانید:

فراموش نکنید که با نوشیدن حداقل ۸ لیوان آب در روز بدن خود را مرطوب نگه دارید. کمبود آب بدن می‌تواند احساس خستگی و بی‌حالی در شما ایجاد کند و همچنین ممکن است سایر علائم PMS را بدتر کند.

تکنیک‌های تمدد اعصاب را امتحان کنید:

سعی کنید از تکنیک‌های تمدد اعصاب استفاده کنید که باعث آرامش قبل از خواب می‌شود. برخی از گزینه‌ها شامل تمرینات تنفس عمیق، مدیتیشن و آرام‌سازی درمانی پیش‌رونده است. همچنین ممکن است بخواهید برای کمک به تخلیه استرس اضافی که ممکن است قبل از قاعدگی احساس کنید، یادداشت‌برداری روزانه یا گفتگو درمانی را امتحان کنید .

چه موقع به پزشک مراجعه کنیم؟

بسیاری از اوقات، ورزش، داشتن غذای سالم، رساندن آب کافی به بدن و داشتن عادت سالم به هنگام خواب می‌تواند به افزایش سطح انرژی و بهبود خواب کمک کند.

اگر هنوز احساس خستگی می‌کنید و در عملکرد خود مشکل دارید، حتماً با پزشک خود پیگیری کنید تا از نظر PMDD غربالگری شوید یا اینکه پزشک بررسی کند، اگر مسئله دیگری وجود دارد که باعث خستگی شما شده است.

دریافت درمان PMDD می‌تواند علائم شما، از جمله خستگی را تا حد زیادی کاهش دهد. برخی از درمان‌های معمول PMDD عبارت‌اند از:

داروهای ضدافسردگی. مشخص شده است که مهارکننده‌های جذب مجدد سروتونین (SSRIs) مانند فلوکستین (پروزاک) و سرترالین (زولوفت) باعث کاهش خستگی، کاهش علائم عاطفی، کاهش تمایل به مصرف مواد غذایی و بهبود خواب می‌شوند.

قرص‌های جلوگیری از بارداری. قرص‌های ضدبارداری مداوم که خونریزی شما را کاملاً متوقف می‌کنند، می‌توانند علائم PMDD را کاهش دهند یا از بین ببرند.

مکمل‌های غذایی. متخصصان مصرف ۱۲۰۰ میلی‌گرم کلسیم در روز (از طریق رژیم غذایی و مکمل‌ها) و همچنین ویتامین B-۶ ، منیزیم و ال- تریپتوفان را توصیه می‌کنند. قبل از شروع هرگونه مکمل غذایی با پزشک خود مشورت کنید.

سخن آخر

احساس خستگی قبل از پریود علامت طبیعی PMS است، اما می‌تواند زندگی شما را دشوار کند. اقدامات خودمراقبتی مانند ورزش منظم، روش‌های آرام‌سازی و رژیم غذایی سالم می‌تواند باعث ایجاد حس بهتر شود. یک روال زمان خواب مناسب می‌تواند به شما کمک کند آرام باشید و ذهن و بدن خود را برای خواب آماده کنید.

در بعضی موارد، درمان خستگی دشوارتر است. اگر فکر می‌کنید PMDD یا بیماری دیگری دارید، برای تشخیص و گزینه‌های درمان با پزشک خود مشورت کنید. PMDD قابل‌درمان است و با داشتن نوع مراقبت مناسب، ممکن است بتوانید خستگی قبل از پریود را پشت سر بگذارید.

پربیننده ترین بهترین حالات خوابیدن هنگام کمردرد این خوراکی ها را در روزهای گرم نخورید! + عکس علل و روش درمان تق تق کردن زانو + عکس خوراکی‌ های انرژی زا برای تابستان + عکس عوارض جدی شکستن قولنج!

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: عادت ماهانه سطح انرژی علائم PMS

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۶۰۵۰۲۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

توصیه‌ به زنان در آستانه سن یائسگی

مریم میرمبیگی گفت: «زنان برای کاهش علائم دوران یائسگی باید به سلامت روان و سبک سالم تغذیه‌ای خود اهمیت بیشتری بدهند.»

به گزارش ایسنا، وی افزود: معمولا ممکن است این تغییرات جسمانی، تغییرات روحی روانی هم به دنبال داشته باشد. طبق تحقیقاتی که انجام شده حدود ۵۰ تا ۶۰ درصد خانم‌ها در این دوران دچار اختلال‌های روانی خواهند شد. مثلا خانم‌ها ممکن است این پیام را دریافت کنند که با شروع به یائسگی وارد پیری شده‌ام، دیگر زیبا نیستم و دچار احساس پوچی شوند.

شایع‌ترین عوارض روحی یائسگی

وی ادامه داد:، اما گذشته از علائم جسمانی مثل گُرگرفتگی که بیشتر مطرح است، اختلال در حافظه، احساس سردی و گرمی شدید، مشکل در کارکرد‌های جسمانی و جنسی هم دیده می‌شود. همچنین به دنبال بروز یکسری علائم مثل افسردگی و اضطراب ناشی از این تفکر که وارد پروسه پیری شده‌ام، حساسیت افراطی به ظاهر خود پیدا می‌کنند. شایع‌ترین عوارض روحی و روانی دوران یائسگی کم کاری اجتماعی است و برخی از زنان خیلی تمایل ندارند که در جمع‌ها و فضای اجتماعی حاضر شوند.

این کارشناس سلامت افزود: محققان حوزه روان و بهداشت بر این باور هستند که بسیاری از بیماری‌های جسمانی که در طول این دوره تجربه می‌شود، می‌تواند فرد را مستعد یکسری اختلالات روانی کند و در این بین برخی از زنان بیشتر مستعد این علائم هستند. طبق آخرین نسخه مرجع روان‌شناسی انجمن روان پزشکی آمریکا و تحقیقات انجام شده، زنانی که در دوره نوجوانی، جوانی و یا در دوره pms اختلالات خلقی بیشتری را نسبت به سایرین تجربه می‌کنند، مستعد این اختلال‌ها و علایم با شدت بیشتری در دوران یائسگی هستند.

میرمبیگی ادامه داد: طبق تحقیقات ۶۵ تا ۷۰ درصد خانم‌ها بعد از زایمان به خاطر تغییرات هورمونی و، چون به خاطر نقش جدیدی که به آن‌ها داده استراحت آن‌ها کم می‌شود، دچار افسردگی پس از زایمان می‌شوند. زنانی که افسردگی پس از زایمان را تجربه می‌کنند، چون تغییرات هورمونی شدیدی دارند، ممکن است در دوران یائسگی هم علائم بیشتری را نشان دهند. همچنین زنانی که اختلال شخصیتی مرزی دارند به خاطر این تغییرات هورمونی که اتفاق می‌افتد، بیشتر مستعد افسردگی دوران یائسگی هستند.

علایم افسردگی در این دوره از عمر به چه شکل است؟

این کارشناس سلامت در ادامه اظهار کرد: علائم کاملا تیپیک است و بر اولین چیزی که تاثیر می‌گذارد تغییر وزن و اشتهاست. در یائسگی به خاطر تغییرات هورمونی چربی زیر پوست زیاد می‌شود، وقتی سن خانم‌ها بالا می‌رود اگر ورزش نکنند و سبک تغذیه‌ی سالم را رعایت نکنند اکثرا مستعد چاقی‌های شکمی و پایین تنه هستند و اغلب شکایت می‌کنند که با رژیم وزن کم نمی‌کنند.

وی ادامه داد: مشکل در خواب که بسیار در زنان شایع است و اکثرا خواب‌های کوتاه مدت دارند و یا اگر به خواب می‌روند خوابشان کیفیت چندانی ندارد. ممکن است به خاطر تغییرات هورمونی مشکل در تمرکز داشته باشند و حافظه‌شان کمی مختل می‌شود. متاسفانه بسیاری از زنان در این دوره خیلی به سلامت جسمانی‌شان اهمیت نمی‌دهند. در صورتی که این دوره‌ای است که باید خیلی بیشتر به سلامت خود اهمیت دهند.

میرمبیگی گفت: در حالی که به خاطر اینکه سطح استروژن بدن کاهش پیدا کرده و کلسیم بدن کم می‌شود زنان در این دوره باید کلسیم مصرف کنند، چرا که اکثرا مستعد پوکی استخوان هستند. از طرفی به تدریج متوجه می‌شوند که نسبت به گذشته کند شده‌اند و این باعث می‌شود که از انجام دادن فعالیت‌هایی که قبلاً دوست داشتند، لذت نبرند.

وی یادآور شد: در خصوص علائم و تغییرات روحی و جسمی یائسگی متاسفانه زنان، چون تصور می‌کنند این یک پروسه طبیعی است، پس هیچ اقدامی درباره آن نباید داشته باشند و نیازی به مراجعه به متخصص نمی‌بینند. در حالی که توصیه می‌کنیم، در این دوران حتما به روانشناس و روانپزشک مراجعه کنند. چون اکثرا به خاطر اختلال خوابی که دارند، پرخاشگر و بی‌حوصله می‌شوند و نیاز است که حتما دارو مصرف کنند.

گُر گرفتگی درمان دارویی ندارد، اما علائم آن را می‌توان کاهش داد

این کارشناس سلامت در خصوص گر گرفتگی که مشکل شایع این دوران است، گفت: گر گرفتگی درمان قطعی و دارویی ندارد. معمولا این گر گرفتگی از گردن به بالاست و سر و صورت اکثرا برافروخته است. این یک پروسه تدریجی است و فقط تنها کاری که می‌توان انجام داد این است که با دارو‌هایی که پایه گیاهی دارد، علائم گُرگرفتگی را کاهش داد. معمولا خانم‌ها وقتی یائسه می‌شوند، بسته به شرایط فردی ممکن است این علایم را از شش ماه تا دو سال داشته باشند و ممکن است هیچ کدام از این علایم را تجربه نکنند.

وی تاکید کرد: بهترین کار برای کنار آمدن با یک پروسه طبیعی بدن و زندگی، پذیرفتن آن است. اینکه بپذیریم وارد یک مرحله جدیدی از زندگی شده‌ایم و برای اینکه بخواهیم این مرحله را سپری کنیم، باید اقداماتی که موثر هستند را انجام دهیم.

دیگر خبرها

  • علایم افسردگی در سن یائسگی به چه شکل است؟
  • کمبود این ویتامین سبب سردرد می‌شود | ویتامینی برای ساخت گلبول‌های قرمز
  • توصیه‌هایی به زنان در آستانه سن یائسگی
  • توصیه‌ به زنان در آستانه سن یائسگی
  • کمبود این ویتامین سبب سردرد می‌شود
  • کمبود این ویتامین سبب سر درد می‌شود
  • کمبود این ویتامین سبب احساس خستگی می‌شود
  • اختلال دوقطبی چیست؟
  • ۲ نشانه در زمان خواب که علائم اولیه ابتلا به آلزایمر است!
  • ۷ عاملی که که علائم بیماری پارکینسون را بدتر می‌کنند