Web Analytics Made Easy - Statcounter

رئیس گروه بهبود تغذیه جامعه معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی همدان گفت: داشتن رژیم غذایی مناسب از جمله کاهش مصرف قند، نمک و چربی و افزایش مصرف میوه، سبزی و حبوبات سبب افزایش سلامتی و کاهش ابتلا به دیابت می شود.

به گزارش خبرنگار برنا از همدان، آرزو کاوه ئی اظهار کرد: مصرف فیبر در رژیم غذایی بسیار مورد تاکید است بنابراین باید دریافت فیبر از طریق مصرف یکسری مواد غذایی شامل میوه ها، سبزی ها، حبوبات و نان های سبوس دار را افزایش داد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: فیبرها به شکل محلول در میوه هایی نظیر سیب، انگور، آلو، مرکبات، غلاتی مثل جو، جو ۲ سر و انواع حبوبات شامل عدس، لوبیا و نخود وجود دارد که در کاهش کلسترول خون و به میزان زیادی در کاهش وزن تاثیر دارد.

رئیس گروه بهبود تغذیه جامعه معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی همدان اضافه کرد: بزرگسالان و جوانان دست کم روزانه نیازمند ۲۵ گرم «فیبر» هستند و به طور حتم باید با مصرف روزانه پنج واحد سبزی و میوه بخشی از فیبر مورد نیاز بدن را تامین کنند.

کاوه ئی ادامه داد: برای جلوگیری از ابتلا به دیابت مصرف بیش از حد چربی را نیز باید کاهش داد چراکه مصرف بیش از حد چربی روغن علاوه بر ایجاد مشکلاتی برای سیستم قلبی و عروقی موجب افزایش دریافت کالری و در نهایت بروز اضافه وزن و چاقی شده که زمینه ساز ابتلا به دیابت است.

وی اظهار داشت: مبتلایان به دیابت در صورت مصرف چربی بیماریشان تشدید می شود بنابراین باید از اسیدهای چرب که در دمای اتاق به حالت مایع هستند نظیر روغن های گیاهی، روغن کنجد و روغن زیتون و روغن آفتابگردان استفاده کرد.

رئیس گروه بهبود تغذیه جامعه معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی همدان تاکید کرد: هنگام خرید روغن باید به میزان اسید چرب ترانس موجود در آن توجه کرد چراکه این اسید برای سلامتی بدن بسیار خطرناک و مضر بوده و بیشتر در فست فودها، غذاهای سرخ شده و روغن های جامد شامل روغن حیوانی، نباتی، کره، پی و دمبه وجود دارد.

کاوه ئی گفت: افزایش میزان فعالیت فیزیکی و ورزش سبب کاهش میزان قند خون و حساسیت بدن به انسولین می شود؛ فعالیت های ورزشی هوازی دست کم باید پنج روز در هفته هر بار به مدت ۳۰ دقیقه صورت گیرد البته در صورت فعالیت بدنی با شدت بیشتر، ورزش سه روز در هفته و در هر نوبت ۲۰ دقیقه توصیه می شود.

وی اظهار داشت: دیابت یا بالا رفتن قند خون یکی از بیماری های شایع در کشور و جهان است و این بیماری درمانی ندارد بلکه تنها می توان با بهره گیری از برخی شیوه ها و راه ها روند آن را کند تر و عوارض آن را کنترل کرد.

رئیس گروه بهبود تغذیه جامعه معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی همدان با عنوان اینکه تغذیه مناسب بهترین و مهمترین راهکار برای پیشگیری از ابتلا به دیابت است افزود: برای پیشگیری از ابتلا به این بیماری در درجه نخست باید اضافه وزن را جدی گرفت چراکه اضافه وزن یکی از مهمترین علل ابتلا به دیابت به ویژه دیابت نوع ۲ است.

 کاوه ئی اضافه کرد: حدود ۹۰ درصد مبتلایان به دیابت نوع ۲ چاق هستند که با کاهش حتی پنج درصدی وزن می توانند قند خون را کنترل کنند.

وی گفت: یکی از آثار منفی چاقی و اضافه وزن، افزایش مقاومت بدن در برابر انسولین است یعنی سبب کاهش تاثیر داروهای مربوط به دیابت می شود بنابراین توصیه همیشگی کارشناسان تغذیه جلوگیری از اضافه وزن و چاقی با هدف پیشگیری از ابتلا به دیابت است.

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: همدان کارشناس تغذیه ابتلا به دیابت پیشگیری از ابتلا اضافه وزن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۶۱۸۵۶۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خطر ابتلا به دیابت چه کسانی را تهدید می‌کند؟/ آب آشامیدنی قاتل دیابت

به گزارش خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا، کارگاه آموزش پیشگیری و درمان دیابت به همت دفتر توانمندسازی کارکنان دانشگاه آزاد اسلامی واحد کاشان برگزار شد.

عضو هیئت علمی گروه تربیت‌بدنی دانشگاه آزاد اسلامی واحد کاشان در این نشست گفت: گروهی از بیماری‌ها را که طی آن بدن انسولین کافی نمی‌سازد یا نمی‌تواند از انسولین تولید شده به درستی استفاده کند، دیابت می‌نامند، در این بیماری بدن نمی‌تواند قند را از خون به سلول‌ها برساند، به همین دلیل، سطح قند خون افزایش می‌یابد.

محمد حاجی‌فروش عنوان کرد: گلوکز نوعی قند است که در خون یافت می‌شود و یکی از منابع اصلی انرژی بدن است و اگر انسولین بدن کم باشد یا بدن نتواند از انسولین خود استفاده کند، قند در خون انباشته می‌شود و این مسئله، مشکلاتی جدی را ایجاد می‌کند.

وی تبیین کرد: دیابت را به سه نوع اصلی تقسیم می‌کنند، دیابت نوع ۱، دیابت نوع ۲ و دیابت بارداری، به باور متخصصان، دیابت نوع ۱ نوعی بیماری خودایمنی است، بدین معنی که سیستم ایمنی بدن به اشتباه به سلول‌های بتای لوزالمعده (که مسئول تولید انسولین هستند) حمله می‌کند و آنها را نابود می‌سازد.

عضو هیئت علمی گروه تربیت‌بدنی دانشگاه آزاد اسلامی واحد کاشان افزود: این صدمه دائمی است، هنوز مشخص نیست که چه چیزی موجب این حمله می‌شود و ممکن است دلایل ژنتیک و محیطی در این امر دخیل باشند، هرچند، به نظر نمی‌رسد عوامل مرتبط با سبک زندگی در این بیماری نقشی داشته باشند..

حاجی‌فروش گفت: دیابت نوع ۲ با مقاومت به انسولین شروع می‌شود. در این بیماری بدن نمی‌تواند به طور مؤثری از انسولین موجود استفاده کند و این مسئله لوزالمعده را تحریک می‌کند که انسولین بیشتری بسازد تا وقتی که دیگر نمی‌تواند به این حجم تقاضا پاسخ دهد، دراینصورت، تولید انسولین کاهش می‌یابد و قند خون بالا می‌رود.

وی افزود:علت دقیق دیابت نوع ۲ ناشناخته است، اما عوامل زیر ممکن است در آن دخیل باشند: ژنتیک، عدم تحرک و اضافه وزن، البته شرایط محیطی و عوامل دیگری نیز ممکن است سبب بروز دیابت نوع ۲ شوند.

عضو هیئت علمی گروه تربیت‌بدنی دانشگاه آزاد اسلامی واحد کاشان گفت: انجام فعالیت‌های بدنی منظم می‌تواند به جلوگیری از دیابت کمک کند، ورزش و فعالیت، حساسیت سلول‌ها را نسبت به انسولین افزایش می‌دهد؛ بنابراین زمانی که ورزش می‌کنید، انسولین کمتری برای کنترل قند خونتان مصرف می‌شود.

حاجی‌فروش یادآور شد: آب، طبیعی‌ترین و بهترین نوشیدنی است که شما می‌توانید مصرف کنید. نوشیدن زیاد آب موجب می‌شود از نوشیدنی‌هایی که حاوی قند بالا، مواد نگهدارنده و سایر مواد مضر هستند، اجتناب کنید. آب آشامیدنی را جایگزین سایر نوشیدنی‌های دیگر کنید، چراکه به کنترل قند خون و انسولین کمک می‌کند

وی گفت: اگرچه افرادی که مبتلا به دیابت نوع دو هستند، اضافه وزن یا چاقی ندارند، اما در کل افرادی که دارای دیابت هستند، بیشتر وزنشان در ناحیه کمر و شکم جمع می‌شوند و به عنوان چربی شناخته می‌شود.

عضو هیئت علمی گروه تربیت‌بدنی دانشگاه آزاد اسلامی واحد کاشان بیان کرد: حمل چربی بیش از حد به‌خصوص در ناحیه شکم، احتمال ابتلا به دیابت را افزایش می‌دهد و کم کردن وزن ممکن است خطر ابتلا به دیابت را کاهش دهد.

حاجی‌فروش تبیین کرد: تحقیقات بسیار زیادی نشان داده که سیگار کشیدن موجب ایجاد بسیاری از بیماری‌های جدی از جمله بیماری‌های قلبی، آمفیز، سرطان ریه، پستان، پروستات و دستگاه گوارش می‌شود.

وی افزود: همچنین قرار گرفتن در معرض دود سیگار میزان ابتلا به دیابت را افزایش می‌دهد و این ثابت شده و ترک سیگار در طول زمان، موجب کاهش علائم دیابت خواهد شد و داشتن چنین رژیم غذایی می‌تواند به افراد در جلوگیری از دیابت کمک کند.

عضو هیئت علمی گروه تربیت‌بدنی دانشگاه آزاد اسلامی واحد کاشان تأکید کرد: اگرچه بسیاری از روش‌هایی وجود دارد که موجب کاهش وزن می‌شود، اما رژیم‌های غذایی بسیار کم کربوهیدرات از همه مؤثر‌تر هستند که می‌تواند قند خون و سطح انسولین را کنترل کند و خطر ابتلا به دیابت را کاهش دهد.

حاجی‌فروش تشریح کرد: همچنین تحقیقات نشان می‌دهد که مصرف بیش از حد غذا در یک زمان، موجب افزایش قند خون و انسولین می‌شود و خطر ابتلا به دیابت را افزایش می‌دهد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • راهکار هایی برای کنترل اشتها
  • تغذیه بد خطر ابتلا به سرطان را افزایش می دهد
  • این روغن ناجی دیابتی ها، قندخون را بطور کامل شفا میدهد
  • تحقیق جدید: کمبود خواب با افزایش ریسک ابتلا به دیابت نوع ۲ پیوند دارد
  • ۸ راهکار طلایی برای کاهش قند خون
  • پیش دیابتی ها چه کارهایی انجام دهند؟ | راهکارهایی برای کاهش سطح قند خون
  • ۵ راهکار که علائم آلرژی فصلی را کاهش می‌دهد
  • ویتامین‌هایی که باعث کاهش وزن می‌شوند
  • خطر ابتلا به دیابت چه کسانی را تهدید می‌کند؟/ آب آشامیدنی قاتل دیابت
  • دانشمندان حلقه‌ مفقوده بین رژیم غذایی نامناسب و سرطان را کشف کردند