Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از ایرنا، محسن پورکرمانی مدیرگروه کارشناسی ارشد زمین‌شناسی دانشگاه آزاد اسلامی اظهار کرد: ایران به لحاظ علم زمین‌شناسی یک کشور تحت فشار است؛ یعنی در زاگرس فشار دریای سرخ را داریم که به اصطلاح به آن صفحه عربی می‌گوییم که زاگرس را به سمت شمال فشار می‌دهد.

وی بیان کرد: اکثر گسل ها در کشور ما گسل معکوس هستند، این گسل‌ها از نظر زلزله بسیار خطرناک هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 چون دوره بازگشت طولانی دارند. یعنی باید مدت‌ها انرژی جمع شود تا یک گسل معکوس فعال شود. بنابراین اکثر گسل‌های ما در ایران معکوس و رانده و خطرناک‌اند.

پورکرمانی با بیان اینکه در حال حاضر ۸۳ درصد شهرهای کشور در معرض خطر زلزله هستند، گفت: اکثر شهرها در پای گسل‌های لرزه‌زا ساخته شده اند و در حال حاضر امن‌ترین جای کشور به لحاظ مرکز استان، اصفهان است.

این استاد دانشگاه خاطرنشان کرد: در تهران هم بر اساس مطالعات جدیدی که انجام شده، احتمال وقوع زمین‌لرزه ۷ ریشتری که قبلا توسط برخی از کارشناسان این حوزه گفته شده بود، بعید است.

وی با اشاره به اینکه در تهران تعداد زیادی گسل وجود دارد، اظهار داشت: در تهران اگر هم زلزله ۷ ریشتری داشته باشیم، در گسل مشا - فشم است که خطرناکترین گسلی است که از شرق تهران عبور می‌کند.

بیمارستان‌ها و مراکز آتش‌نشانی در برابر زلزله مقاوم نیستند

مدیرگروه کارشناسی ارشد زمین شناسی دانشگاه آزاد اسلامی با بیان اینکه پروفسور مانوئل بربریان، چهره ماندگار لرزه شناسی ایران معتقد بود که تهران ۸ بار با زمین لرزه بالای ۷ ریشتر - البته در آن زمان که تهران قدیم، منطقه ری بود - خراب شده است، گفت: مطالعات جدید نشان می‌دهد اگر زلزله ۷ ریشتری در تهران رخ دهد، در گسل مشا - فشم خواهد بود و به غیر از آن زمین لرزه ۵ تا ۵.۵ ریشتری در دیگر مناطق تهران خواهیم داشت.

وی با اشاره به اینکه ساختمان های موجود در تهران از  جمله ساختمان های کمک‌رسان در وقوع زلزله از قبیل بیمارستان‌ها و آتش‌نشانی‌ها دربرابر زلزله مقاوم نیستند، گفت: اگر تهران با زلزله مواجه شود، ساختمان‌های مراکزی که باید کمک‌رسانی را انجام دهند، خودشان تخریب می‌شوند و از بین می‌روند.

پورکرمانی بیان کرد: متاسفانه در شمال تهران شاهدیم که روی گسل ها خانه‌سازی انجام شده است. در شمال تهران، گسل شمال تهران رد شده که تا کرج امتداد دارد و بیش از ۷۰ کیلومتر بعد از کرج هم ادامه دارد.

این استاد دانشگاه یادآور شد: در شمال تهران علاوه بر منازل مسکونی، شاهد ساخت مراکز آموزشی دولتی و خصوصی نیز هستیم. برای مثال واحد علوم تحقیقات دانشگاه آزاد اسلامی روی گسل شمال تهران واقع شده است.

مدیرگروه کارشناسی ارشد زمین شناسی دانشگاه آزاد اسلامی با تاکید بر لزوم توجه به علم زمین‌شناسی گفت: سیلاب هایی که جاری می‌شود، زمین لرزه هایی که رخ می دهد، فرو نشست هایی که ایجاد می‌شود همه این‌ها موضوعات علم زمین‌شناسی است. اگر مراکز استان ‌یک تیم زمین‌شناسی داشته باشند و مسائل را بررسی کنند، هیچ وقت این فجایع در کشور رخ نمی‌دهد.

کد خبر 616535 برچسب‌ها زلزله تهران استان اصفهان

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: زلزله تهران استان اصفهان دانشگاه آزاد اسلامی زمین شناسی شمال تهران زمین لرزه گسل ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۶۱۹۱۹۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افتتاح سایت زلزله نگاری مرکزی تا ۲ ماه آتی در دانشگاه اراک

عاون پژوهشی و فناوری دانشگاه اراک گفت: عملیات اجرایی تنها سایت زلزله نگاری استان مرکزی سال گذشته در این دانشگاه کلید خورده و تا ۲ ماه آتی افتتاح می شود.

حامد صفی خانی در گفت‌وگو با مهر با بیان اینکه سال گذشته در حوزه پژوهش‌های بنیادین دانشگاه اراک اقدامات مناسبی انجام شده است، گفت: سیاست‌های تشویقی برنامه وزارت علوم و تحقیقات بر این است که رقم تخصیصی که سالانه به اعضای هیئت علمی پرداخت می‌شود، به طور قابل توجهی رشد پیدا کند که بر اساس آمار موثق با پیاده سازی این سیاست، تغییرات مثبتی در این حوزه انجام شده است.

معاون پژوهشی و فناوری دانشگاه اراک گفت: صنایع و اعضای هیأت علمی این مرکز علمی در حوزه ارتباط دانشگاه و صنعت نیز کارنامه موفقی دارند و در این راستا مکاتبات زیادی با حدود ۱۰۰۰ شرکت انجام و همایش‌های مختلفی برگزار شده است و خروجی این اقدامات سبب شده دانشگاه اراک، بر اساس اعلام گزارش وزارت علوم در برخی شاخص‌ها رتبه سوم را در سطح کشور کسب کند.

وی گفت: در شاخص تخصیص اعتبار طرح‌ها این دانشگاه رتبه سوم و در شاخص پایان نامه‌های تقاضا محور رتبه نهم را کسب کرده است و باید اذعان کرد که سال گذشته از مجموع ۱۳ کتاب برتر استان، ۱۱ کتاب متعلق به انتشارات دانشگاه اراک بوده است.

معاون پژوهشی و فناوری دانشگاه اراک تصریح کرد: همچنین در حوزه کرسی‌های نظریه پردازی، سیاستی از ۲ سال گذشته مبنی بر خلأ گفتمانی ویژه رشته‌های علوم انسانی در دست پیگیری است و مباحث گفتمانی و مناظره به عنوان اولویت نخست مدنظر قرار دارد که در این خصوص سال گذشته ماهانه یک کرسی نظریه پردازی با کیفیت بالا در زوایای مختلف در این دانشگاه برگزار شد.

تابستان، مرکز رشد دانشگاه اراک با حضور وزیر علوم افتتاح می‌شود

صفی خانی با اشاره به حوزه فعالیت مرکز رشد و شرکت دانش بنیان در این دانشگاه گفت: تجهیز مرکز رشد جدید دانشگاه اراک در اولویت اقدامات است و منابع جذب شده این مرکز حدود ۹۰ درصد رشد داشته و تا اوایل تابستان در دانشگاه اراک با حضور وزیر افتتاح خواهد شد.

وی ادامه داد: از سال گذشته عملیات اجرایی تنها سایت زلزله نگاری استان مرکزی نیز در این دانشگاه کلید خورد که اعتبار مورد نظر این طرح از مؤسسه ژئوفیزیک تهران جذب شده و مقرر است این مهم تا ۲ ماه آتی افتتاح شود.

افتتاح رصدخانه دانشگاه تا ۴ ماه آتی

معاون پژوهش و فناوری دانشگاه اراک گفت: همچنین عملیات اجرایی رصد خانه دانشگاه از ۲ سال گذشته آغاز شده و به طور حتم تا ۴ ماه آینده به بهره برداری خواهد رسید.

وی با اشاره به فعالیت شرکت‌های دانش بنیان و چالش‌های مراکز رشد افزود: مباحث گفتمان‌های دانش بنیان حدود ۱۰ سال است که با نظر مقام معظم رهبری در کشور مورد توجه ویژه قرار گرفته است.

وی با اشاره به راه اندازی شورای بهبود رنکینگ دانشگاه‌ها در کشور گفت: این شورا حدود ۳۵ عضو دارد و این اعضا تلاش می‌کنند که جایگاه دانشگاه‌ها را طی ۳ سال آینده بیش از گذشته تقویت و ارتقا دهند، همچنین در حوزه ارتباط صنعت با دانشگاه، تلاش بر استمرار فرایند فعلی است و مکاتبات با سایر صنایع نیز با جدیت دنبال شود.

تزریق ۱۰۰ میلیون یورو اعتبار از صندوق توسعه ملی برای تجهیز دانشگاه‌های کشور

صفی خانی اضافه کرد: ثبات فرآیندها و تصمیمات در تمامی حوزه در سال جاری هدفگذاری شده و مقرر است که هر ماه در دانشگاه اراک یک کرسی نظریه پردازی با کیفیت برگزار شود.

وی با اشاره به اینکه در حوزه تجهیزات آزمایشگاهی در دانشگاه اراک همچنین در سطح کشور اتفاق بزرگی رقم خورده است، گفت: با موافقت رهبر معظم انقلاب، اجازه برداشت ۱۰۰ میلیون یورو از صندوق توسعه ملی برای تزریق به دانشگاه‌های کشور برای حل مشکلات تجهیزات دانشگاه‌های کشور داده شد.

صفی خانی گفت: این میزان اعتبار تزریق شده به دانشگاه اراک در چند حوزه از جمله تعمیرات تجهیزات نیازمند صرف شد و حدود ۴ میلیارد تومان از این مبلغ هزینه تعمیر ۷۵ تجهیز شاخص در دانشگاه اراک شد.

کانال عصر ایران در تلگرام بیشتر بخوانید: پنجمین زلزله در لرستان رخ داد ۶۶۱۰ زلزله در ایران طی ۱۱ ماه

دیگر خبرها

  • زلزله مرزن آباد مازندران خسارتی نداشت
  • ده‌ها زلزله و پس‌لرزه تایوان را لرزاندند
  • بهاباد امروز لرزید
  • افتتاح سایت زلزله نگاری مرکزی تا ۲ ماه آتی در دانشگاه اراک
  • زلزله این استان را لرزاند
  • زلزله بامدادی این استان جنوبی را لرزاند
  • اختتامیه هشتمین دوره جایزه محیط زیست همزمان با روز زمین پاک برگزار شد
  • زلزله ۳.۲ ریشتری «خرم‌آباد» را لرزاند
  • زلزله ۳.۲ ریشتری در خرم آباد
  • زلزله ۳.۲ ریشتری «خرم‌آباد» لرستان را لرزاند