Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فارس»
2024-04-19@10:41:54 GMT

برگزاری 90 درصد مجامع شرکت‌ها به صورت الکترونیکی

تاریخ انتشار: ۳ مرداد ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۶۱۹۶۲۲

برگزاری 90 درصد مجامع شرکت‌ها به صورت الکترونیکی

پوریا خاوری در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، در مورد برگزاری مجامع عمومی شرکت‌های بورسی و فرابورسی در شرایط کرونایی و به روش الکترونیک گفت: مجامع شرکت‌های مختلف هم از طریق سامانه الکترونیکی مجامع شرکت سپرده‌گذاری مرکزی و هم از طریق سامانه‌های دیگر به صورت الکترونیکی و آنلاین برگزار می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

90 درصد مجامع به صورت پخش زنده انجام می‌شود تا سهامداران شرکت‌ها بتوانند از تصمیمات مجامع به صورت زنده خبردار شوند.

وی گفت: به دلیل شرایط کرونایی و لزوم فاصله‌گذاری اجتماعی 90 درصد مجامع به صورت پخش زنده برگزار می‌شود و اکثر این مجامع در بستر اینترنت و با نرم‌افزارهای مختلف پخش زنده انجام می‌شود، همچنان که مسابقات فوتبال هم پخش زنده دارد، برگزاری مجامع هم پخش زنده دارد و نیازی به احراز هویت ندارد، اما اگر مجامع بخواهند سهامداران آنها حق رأی داشته باشند، باید احراز هویت به صورت الکترونیکی انجام شود.

مدیر درگاه یکپارچه مجامع شرکت سپرده‌گذاری مرکزی اظهار داشت: سامانه دیما درگاه یکپارچه مجامع الکترونیکی شرکت‌ها این امکان را فراهم کرده است که شرکت‌های بورسی و فرابورسی بتوانند از این طریق ضمن احراز هویت سهامداران خود امکان اعمال حق رأی از طریق مجازی به آنها بدهند و مجامع به صورت الکترونیکی برگزار شوند و همزمان این امکان وجود دارد که مجامع 10 شرکت به صورت الکترونیکی در سامانه دیما برگزار شود.

خاوری اضافه کرد: به عنوان مثال مجمع عمومی شرکت بورس تهران هفته پیش برگزار شد که 2800 نفر به صورت آنلاین در آن شرکت کردند یا در سه شنبه گذشته مجمع شرکت سرامیک اردکان با مشارکت 1900 نفر به صورت آنلاین برگزار شد.

وی افزود: اگر شرکت‌ها بخواهند مجامع الکترونیکی را به صورت آنلاین همراه با حق رأی سهامداران خود برگزار کنند که سهامدار بتواند از خانه یا محل کار خود در مجمع شرکت کرده و حق رأی داشته باشد، باید احراز هویت صورت گیرد و نرم‌افزار درگاه یکپارچه مجامع این امکان را برای آنها فراهم می‌کند.

مدیر درگاه یکپارچه مجامع شرکت سپرده‌گذاری مرکزی این نکته را هم تاکید کرد: البته هیچ انحصاری وجود ندارد و شرکت‌ها می‌تواند از طریق درگاه‌های دیگر هم مجامع الکترونیکی با حق رأی برگزار کنند فقط باید احراز هویت افراد رأی دهنده مشخص شود.

به گفته خاوری مجامع الکترونیکی شرکت‌های سرمایه‌گذاری استانی مربوط به سهام عدالت هم امسال به صورت الکترونیکی و از طریق درگاه سامانه دیما برگزار شد.

به گزارش فارس، با توجه به شرایط کرونایی و لزوم فاصله گذاری اجتماعی مدیران شرکت‌های بورسی و فرابورسی بهتر است مجامع خود را از طریق سامانه‌های الکترونیکی انجام دهند تا سهامداران خرد مجبور نشوند، در شرایط کرونایی در یک سالن دور هم جمع شوند و از طرفی با فراهم کردن شرایط اعمال رأی و اعمال حق سهامداران به راحتی می‌توانند رأی خود را ارائه کرده و همچنین اگر سودی برای سهام در این مجامع تصویب شد، سود سهامداران خرد را هم به صورت الکترونیکی و از طریق سامانه‌های جامع اطلاعات مشتریان به حساب ذی نفعان واریز کنند.

از سال گذشته با افزایش تعداد سهامداران خرد در بازار سرمایه شرایط اقتضاء می‌کند، هم مجامع به صورت الکترونیکی برگزار شود و هم سود مجامع به صورت غیرحضوری و متمرکز از طریق سامانه سجام به حساب سهامداران واریز شود.

انتهای پیام/ب

منبع: فارس

کلیدواژه: سهام عدالت سجام مجامع شرکتهای بورسی بورس اوراق بهادار صورت الکترونیکی مجامع الکترونیکی طریق سامانه شرایط کرونایی مجامع به صورت مجامع شرکت احراز هویت پخش زنده شرکت ها حق رأی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۶۱۹۶۲۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سهامداران عدالت بخوانند | جزییات تازه درباره واریز مرحله سوم سود اعلام شد

انتهای آذر ماه سال گذشته بود که مرحله اول سود عملکرد مربوط به سال مالی ۱۴۰۱ شرکت‌های سهام عدالت به حساب سهامداران واریز شد، مرحله دوم واریز سود سهام عدالت هم ۲۴ اسفندماه بود.

به گزارش «زی‌سان» به نقل از باشگاه خبرنگاران جوان، سود سهام عدالتی که بنابر اعلام سازمان بورس در مرحله دوم دارندگان سبد سهام عدالت ۴۹۲ هزار تومانی مبلغ ۴۴۶ هزار تومان، ۵۳۲ هزار تومانی مبلغ ۴۸۲ هزار تومان و سبد سهام یک میلیون تومانی ۹۰۶ هزار تومان سود دریافت کردند البته که میزان دریافتی سود بستگی به سبد سهام افراد داشت.

چرا سود سهام عدالت سه مرحله‌ای شد؟

سود سهام عدالتی که بنا بود در دو مرحله پرداخت شود، اما بدعهدی برخی از شرکت‌ها سبب شد تا سود سال مالی ۱۴۰۱ سه مرحله‌ای شود. در همین راستا هم مجید عشقی رئیس سازمان بورس گفته بود: متاسفانه با وجود پیگیری‌های سازمان بورس، ۸ شرکت سود سهام عدالت خود را به حساب‌های شرکت سپرده گذاری مرکزی واریز نکردند که این سازمان اقدامات قانونی لازم را برای دریافت سود سهامداران انجام خواهد داد تا بعد از تامین وجه از سوی شرکت‌های سرمایه پذیر، مابقی سود به حساب سهامداران واریز شود.

نحوه دریافت این وام ویژه مشخص شد 

پیش از این هم شرکت سپرده‌گذاری مرکزی به باشگاه خبرنگاران جوان اعلام کرده بود: شرکت‌های صنایع سیمان دشتستان، گروه مپنا و فجر انرژی خلیج فارس هیچ مبلغی را برای مراحل اول و دوم سود سهام عدالت خود به حساب‌های سمات واریز نکرده اند شرکت‌های صنایع پتروشیمی خلیج فارس، فولاد مبارکه اصفهان، پالایش نفت اصفهان، پالایش نفت بندر عباس و پارس سوئیچ نیز وجوه مرحله دوم خود را پرداخت نکرده اند.

حالا بنابر اعلام رئیس سازمان بورس احتمالا واریز مرحله سوم و تسویه سود سهام عدالت خرداد ماه خواهد بود؛ در همین راستا هم مجید عشقی رئیس سازمان بورس شب گذشته در رسانه ملی گفت: مجموعه اتفاقاتی رخ داد که سبب شد برخی شرکت‌ها تخلفی داشته باشند و نتوانند سود سهام عدالت را پرداخت کنند.

او افزود: این شرکت‌ها اکثرا با کمبود نقدینگی مواجه هستند ما هم توصیه کردیم که باید سود سهام عدالت پرداخت شود امیدواریم تا خرداد بتوانیم این سود‌ها راجمع آوری و مابقی سود سهام عدالت را پرداخت کنیم البته باید زمان دقیق آن را شورای عالی بورس مشخص کند.

اما آیا با شرکت‌هایی که سود سهام عدالت خود را واریز نکردند برخوردی خواهد شد؟ در همین راستا هم ولی الله جعفری، مدیر نظارت بر ناشران سازمان بورس و اوراق بهادار در گفتگو با باشگاه خبرنگاران جوان گفت: عدم پرداخت سود سهام که مطابق زمان بندی اعلام شده در کدال نباشد یک تخلف است.

این مقام مسئول اظهار کرد: مورد دیگر این که اگر ۸ ماهی که در قانون تجارت تعیین شده و بر اساس مصوبه سازمان بورس این ۸ ماه به ۴ ماه کاهش یافته و برخی از شرکت‌ها اساسنامه خود را تغییر دادند هم زمان بندی رعایت نشود این نیز یک موضوع قابل پیگیری است. در کل دو موضوع عدم رعایت زمانبندی پرداخت سود که در سامانه کدال منتشر شده و هم عدم رعایت زمانبندی بر اساس اساسنامه ناشران قابل پیگیری است و سازمان بورس پیگیر این موضوع خواهد بود.

برای دریافت سود سهام عدالت به سایتی مراجعه نکنید

اما همین که بحث واریز سود سهام عدالت داغ می‌شود برخی از سود جویان هم فرصت را غنیمت می‌شمارند که در همین راستا هم مهدی حاجی‌وند، دستیار ویژه و مشاور رئیس سازمان بورس در امور سهام عدالت در گفتگو با باشگاه خبرنگاران گفته بود: هر زمان که موضوعات مربوط به سهام عدالت مطرح می‌شود عده‌ای از این فرصت جهت کلاهبرداری استفاده می‌کنند که لازم است سهامداران عدالت به چند نکته دقت داشته باشند. معمولا کلاهبرداران چند روش دارند؛ آنها یا به افراد پیامک ارسال می‌کنند و می‌گویند برای دریافت سود سهام عدالت با این شماره تماس گرفته یا روی لینک خاصی کلیک کنید که در این خصوص باید گفت برای دریافت سهام عدالت به هیچ فردی پیامک زده نمی‌شود.

او افزود: مورد دیگر این که کلاهبرداران ممکن است در فضای مجازی سایتی را معرفی کنند که قطعا هیچ سایتی برای دریافت سود سهام عدالت وجود ندارد. نکته بعدی این که برخی از کلاهبرداران حرفه‌ای‌تر هستند و حساب کاربری افراد را هک و از طریق آنها برای اطرافیان پیامکی مبنی بر این که "سود سهام عدالت را دریافت کردم به این لینک بروید و شما هم سود دریافت کنید" ارسال می‌کنند. بر همین اساس در این زمینه هوشیاری افراد بسیار مهم خواهد بود.

دستیار ویژه و مشاور رئیس سازمان بورس در امور سهام عدالت در ادامه اظهار کرد: در مجموع برای دریافت سود سهام عدالت به هیچ فردی پیامی داده نخواهد شد و از افراد هیچ مدرکی درخواست نمی‌شود و همچنین مراجعه به سایت و لینکی نیاز نیست.

پیش از این هم شرکت سپرده‌گذاری مرکزی اعلام کرده بود، مشمولانی که سود دوره‌های گذشته را دریافت و سود این دوره عملکرد مالی ۱۴۰۱ را دریافت نکرده‌اند می‌توانند با مراجعه به سامانه سهام عدالت یا سجام پس از متوجه شدن مشکل نسبت به اصلاح شماره شبا و مشکل حساب خود اقدام کنند تا سود این دروه را با دوره‌های بعدی دریافت کنند.

در انتها نیز مرکز تماس ۱۵۶۹ شرکت سپرده‌گذاری مرکزی آماده پاسخگویی به سوالات سهامداران خواهد بود.

 

tags # سهام عدالت سایر اخبار غذای ویژه انسان‌های اولیه چه بود و چه مزه‌ای داشت؟ | دستور پخت یک غذای مخصوص نئاندرتال‌ها! چه کسی لباس را اختراع کرد؛ آیا انسان‌های اولیه همیشه لخت بودند؟ اولین قتل در جهان چگونه اتفاق افتاد؟! انسان‌های نخستین چگونه صحبت می‌کردند؟

دیگر خبرها

  • برگزاری پویش قرانی نوگل من در جغتای
  • آزمون‌های آموزش و پرورش به صورت الکترونیک برگزار می‌شوند
  • تمهیدات لازم برای برگزاری آزمون نهایی
  • برگزاری رویداد جایزه ملی جوانی جمعیت در لرستان
  • شرکت بیش از۲هزار کردستانی در آزمون استخدامی سازمان تامین اجتماعی
  • سهامداران عدالت بخوانند؛ جزییات تازه درباره واریز مرحله سوم سود
  • تامین ۶۰ درصد برق کشور از طریق بورس انرژی در سال ۱۴۰۳
  • سهامداران عدالت بخوانند | جزییات تازه درباره واریز مرحله سوم سود اعلام شد
  • چشم‌انتظاری سهامداران عدالت برای دریافت مرحله سوم سود/ چرا واریز سود سهام عدالت سه‌مرحله‌ای شد؟
  • قیمت هر سهم باشگاه پرسپولیس اعلام شد+جزئیات