Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «باشگاه خبرنگاران»
2024-04-25@11:40:36 GMT

عوارض خطرناک ملکه ادویه‌ها برای سلامتی!

تاریخ انتشار: ۴ مرداد ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۶۲۶۳۸۸

عوارض خطرناک ملکه ادویه‌ها برای سلامتی!

به گزارش خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران به نقل از استایل ست لایف، در پادشاهی ادویه ها، هِل بی تردید لقب ملکه را دارد. هِل یکی از ادویه‌های معطر و خوشبو است که به طور گسترده در پخت و پز و دم نوش‌های مختلف مورد توجه است. در هند مرسوم است که مردم پس از خوردن هر وعده غذایی اقدام به جویدن هل می‌کنند تا علاوه بر معطر شدن دهانشان، فرآیند هضم غذا را تسهیل کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

با این حال، کمتر کسی می‌داند که زیاده روی در مصرف هل می‌تواند عوارض جانبی برای سلامتی بدن داشته باشد. در این مطلب به مهمترین عوارض جانبی مصرف این ادویه می‌پردازیم:

۱- بروز آلرژی: بسیاری از افراد به آنزیم‌های مختلفی که در داخل ادویه‌ها وجود دارند، حساسیت دارند. حساسیت پوستی یکی از رایج‌ترین حساسیت‌ها به ادویه است. مصرف هل می‌تواند باعث بروز درماتیت (تورم، قرمزی و درد پوست) و کهیر شود. با این حال، مشکلات تنفسی نیز ممکن است در این موارد دیده شود.

۲- درد کیسه صفرا: برخی از افراد پس از مصرف هل شاهد درد در شکم هستند. این درد به ویژه در افرادی که از سنگ کیسه صفرا رنج می‌برند شایع است.

۳- ناتوانی جنسی: تحقیقات متعدد نشان داده است زیاده روی در مصرف هل می‌تواند باعث بروز مشکلاتی در قدرت باروری آقایان شود. بسیاری از مردم از ناتوانی جنسی به دلیل مصرف هل گلایه دارند. متخصصان تاکید دارند زیاده روی در مصرف هر ادویه‌ای می‌تواند عوارض جانبی خاص خود را داشته باشد. ایجاد ناتوانی جنسی یکی از عوارض جانبی رایج مصرف هل سیاه است.

۴- تداخلات دارویی: هل سبز عوارض جانبی متعددی دارد که یکی از آن‌ها تداخل با برخی داروهاست. ساده‌ترین راهکار برای اجتناب از این موضوع عدم استفاده از هل بلافاصله پس از مصرف دارو است. دارو‌های کبد، ایدز، سندرم روده تحریک پذیر، دارو‌های ضدانعقاد خون، آسپرین، دارو‌های ضدافسردگی، دارو‌های سنگ کیسه صفرا، و ضدپلاکت از جمله دارو‌هایی هستند که با هل تداخل دارند.

۵- افزایش خطر خونریزی: مطالعات متعدد ثابت کرده است مصرف هل می‌تواند خطر خونریزی در افراد را تشدید کند.

هل خواص فراوانی دارد و مصرف متعارف آن نه تنها برای سلامتی بدن مضر نیست، بلکه باعث بهبود سلامت عمومی بدن می‌شود.

بیشتر بخوانید

وقتی ورزش، خطر حمله قلبی را افزایش می‌دهد!

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: خواص هل کیسه صفرا ناتوانی جنسی عوارض جانبی ادویه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۶۲۶۳۸۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پدیده عجیب قلیان اکسیژن در کافه‌های تهران؛ قلیان اکسیژن چیست؟

در سایه غفلت نهاد‌های مسئول، مدتی است قلیانی به‌نام "اکسیژن" در برخی از کافه‌های لاکچری تهران از جمله در غرب و شمال تهران (محدوده صادقیه و تجریش) به جوانان به‌صورت آزادانه عرضه می‌شود

این قلیان که در تبلیغاتش، شادی‌آور بودن برای مصرف‌کننده را مطرح کرده از ترکیب برخی از گاز‌های خطرناک تشکیل شده است و می‌تواند عوارض بسیار شدید برای فرد مصرف‌کننده به‌همراه داشته باشد.

حالتی که برای مصرف‌کننده پس از دقایق کوتاهی استفاده از این قلیان ایجاد می‌شود یک حالت از خود بی‌خود شدن به‌همراه شادی کاذب و خلسه است.

حسن آذری‌پور، عضو کمیته کشوری کنترل دخانیات وزارت بهداشت درباره خطرناک بودن قلیان اکسیژن می‌گوید: با توجه به اینکه اکسیژن خالص در حد مشخصی به‌لحاظ پزشکی عوارضی را برای فرد به‌همراه دارد باید مصرف آن تحت‌نظر کارشناسان و مقدار اکسیژن آن مشخص باشد؛ چون به هر حال اکسیژن خالص منجر به مسمومیت می‌شود و در فرد استعمال‌کننده سردرد ایجاد می‌کند همچنین منجر به اتّساع عروق مغزی می‌شود و برای فرد مشکلات چشمی به‌همراه می‌آورد.

نکته تعجب‌آور و مشکوک ماجرا آن‌جاست که گفته می‌شود فردی که این قلیان را تولید و ثبت کرده، تأییدیه‌هایی از دانشگاه علوم پزشکی و خدمات درمانی گرفته است! البته لازم به ذکر است که علاوه بر تهران، این نوع قلیان‌ها ظاهراً در شیراز و تبریز هم عرضه می‌شوند.

به‌دنبال استعلام سازمان میراث فرهنگی و گردشگری درباره استفاده از قلیان اکسیژن، مرکز نظارت و اعتباربخشی امور درمان این وزارتخانه طی نامه‌ای به معاونت سلامت دانشگاه‌های علوم پزشکی تهران، ایران و شهید بهشتی خواستار بررسی کارشناسانه و علمی این مورد شد. درپاسخ به این استعلام دانشگاه‌های علوم پزشکی شهید بهشتی و ایران طی نامه‌هایی به مضرات استفاده از قلیان اکسیژنی اشاره و مخالفت علمی خود را اعلام کردند.

دانشگاه علوم پزشکی تهران طی نامه‌ای، استفاده از این قلیان را منوط به رعایت شرایط خاص کرده است که امکان تأمین این شرایط در محیط‌های عمومی امکان‌پذیر نیست و این وزارتخانه ضمن رد این خبر مجدداً اعلام کرده است که عرضه قلیان اکسیژنی در اماکن عمومی ممنوع است و با متخلفین برخورد خواهد شد.

مشاهده مسمومیت و حالت بیهوشی بین مصرف‌کنندگان
تاکنون گزارش‌های مختلفی از مسمومیت و حالت بیهوشی موقت برای مصرف‌کنندگان این قلیان به دست ما رسیده است که در صورت عدم مراجعه به مراکز درمانی، قطعاً واقعه تلخی برای مصرف‌کننده اتفاق می‌افتاد.

هرچند آنچه این روز‌ها در کافه‌ها به‌عنوان "قلیان اکسیژن" عرضه می‌شود با نمونه ثبت‌شده آن کاملاً متفاوت است، اما سؤال اساسی اینجاست؛ کدام نهاد نظارتی و امنیتی اجازه ارائه این ترکیب خطرناک را برای جوانان صادر کرده است و چرا "پلیس اماکن" با عرضه غیرقانونی این قلیان در نقاط مختلف تهران و دیگر شهر‌ها برخورد نمی‌کند؟!

سوال اصلی این است: آیا درآمد بسیار بالای استفاده از قلیان اکسیژن برای ارائه‌دهندگان آن در عدم برخورد نهاد‌های مسئول با این پدیده خطرناک و کُشنده تأثیر داشته است؟!

منبع: تسنیم

tags # اخبار اجتماعی سایر اخبار (تصاویر) عجیب‌ترین موجودات دریایی جهان؛ از شیطان دریایی تا ماهی خون‌آشام! حقایقی عجیب درباره اژد‌های کومودو؛ از بچه‌داری بدون جفت‌گیری تا شنیدن بوی خون از ۴ کیلومتری! چه کسی لباس را اختراع کرد؛ آیا انسان‌های اولیه همیشه لخت بودند؟ اولین قتل در جهان چگونه اتفاق افتاد؟!

دیگر خبرها

  • چهار عارضه جانبی مصرف بیش از حد ویتامین D
  • سرو قلیان اکسیژن و جوانانی که موش آزمایشگاهی شده‌اند
  • خواص دارچین شگفت‌انگیز است؛ پیشگیری از خونریزی تا کاهش فشار خون
  • جزییاتی از بیماری ترانه علیدوستی و علل عمده آن | آیا خطرناک است؟
  • برای حفظ سلامتی روزی چند عدد تخم مرغ بخوریم؟
  • دلیل و عوارض بیماری ترانه علیدوستی چیست؟
  • خواص دارویی گیاه "چوچاق" و عوارض آن
  • جنجال «قلیان اکسیژن»؛ قلیان اکسیژن چیست و آیا برای سلامتی مفید است یا مضر؟!
  • عوارض جدی مصرف زیاد دارچین
  • پدیده عجیب قلیان اکسیژن در کافه‌های تهران؛ قلیان اکسیژن چیست؟