Web Analytics Made Easy - Statcounter

هنوز در کشور، مرتع واژه‌ای نامانوس است در اولویت برنامه‌ها و سیاست گزاری‌های کلان کشور نیست. هر وقت سیل به وقوع می‌پیوندد یا هر وقت ریزگرد نفس کشیدن را برای ساکنان یک خطه سخت می‌کند، آن وقت به یاد منابع طبیعی و مرتع می‌افتند.

به گزارش برنا؛ هنوز در نظام حکمرانی کشور، مرتع واژه‌ای نامانوس برای حاکمان کشور است در اولویت برنامه‌ها و سیاست گزاری‌های کلان کشور نیست.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

هر وقت سیل به وقوع می‌پیوندد یا هر وقت ریزگرد نفس کشیدن را برای ساکنان یک خطه سخت می‌کند، آن وقت به یاد منابع طبیعی و مرتع می‌افتیم. مرتع با وجود سازمان‌های کوچک و غیراقتصادی، پناهگاهی می‌شود تا مشکل تأمین شغل و معیشت بخش عمده‌‎ای از کشور را بر دوش کشد.   

بیش از نیم قرن از مدیریت مرتع در کشورما می‌گذرد و تاکنون نشست‌ها، جلسات هم‌اندیشی، وبینارهای آموزشی برگزار و نگارش کتاب‌ها و مقالات متعدد فنی تخصصی، برگزاری همایش و بحث و تبادل نظر در شبکه‌های اجتماعی فضای مجازی صورت گرفته اما هنوز آنچنان که باید ریل مرتع‌داری در روند کاهشی وضعیت تخریب قرار نگرفته است. به راستی چرا این گونه است؟! مرتع اکوسیستمی متشکل از گیاهان، جانواران و محیط غیر زنده است. هر اقدامی انجام دهیم به نوعی در یک یا چند جزء از مرتع اثر گذاشته‌است.

 این اثرگذاری اگر منفی باشد، منجر به بهم خوردن تعادل اکوسیستم خواهد شد. انسان در اجزاء اکوسیستم، تنها جزئی است که قادر به ایجاد تغییرات و سازش است.

پس بیائید انگشت نشانه را به سمت خودمان ببریم. به خوبی اثر انسان را در تغییر کاربری، آتش‌سوزی، فرسایش آبی و بادی، هجوم گیاهان مهاجم و غیره می‌بینیم. بر اساس تجربه‌ام اگر بخواهم طبقه‌بندی در عوامل انسانی و غیر انسانی (عوامل محیطی) در تخریب مرتع داشته باشم، در مقیاس 1 الی 100، به عوامل غیر زنده امتیاز 10 و عوامل زنده (به ویژه انسانی) امتیاز 90 می‌دهم. دلایل تخریب مرتع و تهدیدات آن به یک چند عامل، محدود نمی‌شود.

طبق اصل اکولوژیکی هر عامل بر عامل دیگر اثرگذار است. دلایل تخریب در مراتع ایران عمدتا ریشه در مسائل مدیریتی و اجتماعی دارد.

 متاسفانه هنوز در کشور، مرتع واژه‌ای نامانوس است در اولویت برنامه‌ها و سیاست گذاری‌های کلان کشور نیست. هر وقت سیل به وقوع می‌پیوندد یا هر وقت ریزگرد نفس کشیدن را برای ساکنان یک خطه سخت می‌کند، آن وقت به یاد منابع طبیعی و مرتع می‌افتند. مرتع با وجود سامان‌های کوچک و غیر اقتصادی، پناهگاهی می‌شود تا مشکل تأمین شغل و معیشت بخش عمده‌ای از کشور را بر دوش بکشد. 

*ترحم بهزاد

مدیرکل دفتر امور مراتع سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری        

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: سیل منابع طبیعی فضای مجازی ایران سیل منابع طبیعی زهرا سلیمانی مراتع کشور

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۶۲۷۵۲۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سلاجقه: امیدواریم روند بهبود دریاچه ارومیه مستمر باشد

رئیس سازمان حفاظت از محیط زیست در حاشیه جلسه هیات دولت گفت:خوشبختانه وضعیت دریاچه ارومیه یک وضعیت بسیار خوب است و با توجه به روند بارش ها نیز که ادامه دارد امیدواریم این روند بهبود استمرار داشته باشد.

به گزارش مشرق، علی سلاجقه رئیس سازمان محیط زیست امروز (۲۹ فروردین) حاشیه جلسه هیئت دولت در رابطه با وضعیت دریاچه ارومیه گفت: خوشبختانه وضعیت دریاچه ارومیه یک وضعیت بسیار خوبی است و با توجه به روند بارش ها نیز که ادامه دارد امیدواریم این روند ادامه داشته باشد.با وضعیت بارش ها و البته تخصیصی که وزارت نیرو در بحث حقابه انجام شد و همکاری وزارت نیرو در بحث حقابه و رهاسازی آب موجب بهبود دریاچه شد.

سلاجقه افزود: محیط زیست یک موضوع فراملی است و همه کشور ها به نوعی با مشکلات محیط زیستی سر و کار دارند این فرصت را داریم تا با بقیه کشور ها همکاری کنیم. کشور کنگو با توجه به این که در قلب آفریقا قرار گرفته است و دارای مناطق بکر زیست محیطی و حیاط وحش خوبی دارد میتوان از تجارب آن استفاده کرد.این کشور در مسائلی مربوط به سیلاب و جنگل تراشی مشکل دارد و خوشبختانه با توجه به نشستی که با معاون نخست وزیری این کشور داشیم و با توجه به استقرار سفیر جدید جمهوری اسلامی در اولین اقدام در این حوزه ها با این کشور همکاری خواهیم داشت .

دیگر خبرها

  • عملیات اجرایی بخش دوم طرح های عمرانی حفاظت محیط زیست کلید خورد
  • لایروبی آبشخور‌های مناطق حفاظت محیط زیست لرستان
  • پایش زیست محیطی مشترک واحد تولیدآلیاژ در شوط
  • تخریب ساخت و ساز غیرمجاز در منطقه حفاظت شده فومن
  • تخریب ساخت و ساز غیر مجاز در منطقه سیاهمزگی
  • چهارمحال و بختیاری از جمله استان‌های پیشرو در حفظ محیط زیست است
  • سلاجقه: امیدواریم روند بهبود دریاچه ارومیه مستمر باشد
  • ساختمان‌های تهران سبز می‌شوند
  • توسعه باید با دانش سنتی و بومی هر منطقه همراه شود
  • سالانه یک میلی‌متر از میزان بارش‌های کشور کم شده است