Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تابناک»
2024-04-19@21:03:40 GMT

خروج آمریکا از عراق تغییر اندکی ایجاد می‌کند

تاریخ انتشار: ۴ مرداد ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۶۳۵۴۸۸

خروج آمریکا از عراق تغییر اندکی ایجاد می‌کند

به گزارش تابناک به نقل از ایرنا از تارنمای نیویورک تایمز؛ مصطفی الکاظمی نخست وزیر عراق با درخواست بیرون رفتن همه نیرو‌های رزمی ارتش آمریکا از خاک کشورش، به دیدار جو بایدن رئیس جمهوری آمریکا در واشنگتن رفته است.

آمریکا تا امروز (دوشنبه) برنامه عقب نشینی نیرو‌های رزمی این کشور را تا پایان سال جاری (۲۰۲۱) اعلام خواهند کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



به گفته مقام‌های وزارت دفاع آمریکا "پنتاگون" و دیگر مقام‌های دولت بایدن، این کشور شمار اندکی از ۲۵۰۰ نظامی مستقر در عراق را خارج خواهد کرد و نقش باقیمانده نیرو‌ها را بازتعریف خواهد کرد.

به نوشته این روزنامه؛ جلب رضایت جناح‌های غیر آمریکایی در عراق هم زمان با ادامه حضور ارتش آمریکا در این کشور، پیروزی سیاسی برای الکاظمی به شمار می‌رود.

به گفته یک مقام بلندپایه آمریکا آگاه از مذاکرات جاری در این باره؛ نقش رزمی نیرو‌های ارتش آمریکا در عراق تا پایان سال جاری به پایان خواهد رسید و پیش بینی می‌شود نیرو‌های باقیمانده بر اساس و هماهنگ با تعهدمان، دوباره مستقر شوند.

باوجود تمایل بسیاری از مقام‌های ارتش عراق برای ادامه حضور نزدیک به ۲۵۰۰ نظامی آمریکا به شکل کنونی، اما به شهادت رسیدن ژنرال قاسم سلیمانی فرمانده ارشد امنیتی و اطلاعاتی ایران به همراه یک مقام بلندپایه امنیتی عراق و هشت همراهشان در حمله تروریستی سال ۲۰۲۰ به دستور دونالد ترامپ رئیس جمهوری وقت آمریکا، ادامه حضور نیرو‌های این کشور را به لحاظ سیاسی در آمریکا غیرممکن و نامطلوب کرده است.

مجلس عراق در پی این حمله تروریستی از دولت خواستار بیرون راندن نیرو‌های آمریکا از این کشور شد که به رغم الزام آور نبودن، پیام نیرومندی برای هر سیاستمداری مانند نخست وزیر عراق که خواستار باقی ماندن در قدرت بود، فرستاد.

"نزار عبود" تحلیلگر مسایل منطقه‌ای در آمریکا به ایرنا گفت: حتی اگر واشنگتن روزی تصمیم جدی و عملی به خروج از عراق بگیرد، باز هم بازنده میدان خواهد بود، زیرا ممکن است هم حامیان شبه نظامی اش از هم بپاشند و هم منافع اش در این کشور به خطر بیفتد.

این تحلیلگر ارشد شبکه المیادین درباره دلایل تصمیمات جو بایدن رئیس جمهوری آمریکا در عرصه سیاست خارجی و تفاوت آن‌ها در عراق و افغانستان گفت: هر دو رئیس جمهوری آمریکا، ترامپ و بایدن می‌خواستند از افغانستان خارج شوند، اما بایدن این تصمیم را گرفت. بایدن مشغول سیاست‌های منطقه‌ای به ویژه در عراق و سوریه است و به دلیل تمرکز بر چین و روسیه خواهان خروج از منطقه است.

منبع: تابناک

کلیدواژه: المپیک 2020 توکیو موج پنجم کرونا جواد فروغی بحران آب خوزستان اعتراضات 1400 خوزستان نیویورک تایمز خروج آمریکا از عراق مصطفی الکاظمی المپیک 2020 توکیو موج پنجم کرونا جواد فروغی بحران آب خوزستان اعتراضات 1400 خوزستان رئیس جمهوری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۶۳۵۴۸۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بیانیه بایدن درباره تحریم‌های جدید ضدایرانی از طرف آمریکا

به گزارش جماران؛ رئیس‌جمهوری آمریکا طی بیانیه‌ای درباره تحریم‌های جدید ضدایرانی در پی حمله تنبیهی این کشور علیه اسرائیل، گفت که آمریکا به همراه متحدان خود از اسرائیل دفاع کرد و حال ایران را در خصوص این مسأله پاسخگو می‌داند و در همین رابطه تحریم‌ها و کنترل‌های صادراتی جدیدی را علیه این کشور اعمال می‌کند.

«جو بایدن» رئیس‌جمهوری آمریکا طی بیانیه‌ای درباره تحریم‌های جدید ضدایرانی در پی حمله تنبیهی این کشور علیه اسرائیل، گفت که آمریکا به همراه متحدان خود از اسرائیل دفاع کرد و حال ایران را در خصوص این مسأله پاسخگو می‌داند و در همین رابطه تحریم‌ها و کنترل‌های صادراتی جدیدی را علیه این کشور اعمال می‌کند.

وی با تکرار برخی ادعاهی بی‌اساس افزود: «این تحریم‌ها، رهبران و نهادهای مرتبط با سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، وزارت دفاع ایران و برنامه موشکی و پهپادی ایران را که امکان این حمله گستاخانه را فراهم کردند، هدف قرار می‌دهند. همان‌طور که صبح روز پس از حمله با دیگر رهبران گروه هفت گفت‌وگو کردم، متعهد به تشدید جمعی فشار اقتصادی علیه ایران هستیم و متحدان ما نیز تحریم‌ها و تدابیر مضاعفی را اتخاذ کرده‌اند یا خواهند کرد تا برنامه‌های نظامی بی‌ثبات‌کننده ایران را محدود کنند».

بایدن افزود: «بعد از روی کار آمدن دولت من، آمریکا بیش از ۶۰۰ فرد و نهاد را تحریم کرده است از جمله ایران و گروه‌های نیابتی این کشور، حماس، حزب الله، حوثی‌ها و کتائب حزب الله. من تیم خود، از جمله وزارت خزانه‌داری را موظف کرده‌ام تا همچنان به اعمال تحریم‌هایی که صنایع نظامی ایران را بیش از پیش تضعیف می‌کند، ادامه دهند».

در ادامه آمده است: «بگذارید برای همه کسانی که به فراهم کردن زمینه حملات ایران کمک کرده یا از آن حمایت می‌کنند، روشن کنیم: آمریکا به امنیت اسرائیل متعهد است. ما به امنیت پرسنل و شرکای خود در منطقه متعهد هستیم و در انجام تمام اقدام‌های لازم برای پاسخگو کردن شما تردید نخواهیم کرد». 

دیگر خبرها

  • سپاه و ارتش، دو بال مقتدر کشور
  • سپاه و ارتش، بازوان اقتدار کشور
  • علمیات وعده صادق سبب تغییر معادلات جهانی
  • بیانیه ضد ایرانی جو بایدن
  • بیانیه بایدن درباره تحریم‌های جدید ضدایرانی از طرف آمریکا
  • بیانیه تند بایدن درباره تحریم‌های جدید ضدایرانی آمریکا
  • بایدن: اسرائیل و اوکراین برای دفاع از خودشان به ما وابسته‌اند
  • خط و نشان مقام بلندپایه ارتش برای اسرائیل: منتظریم دست از پا خطا کنید / با کسی که به خاکمان تعدی‌ کند، مماشات نخواهیم کرد
  • رژیم صهیونیستی دست از پا خطا کند، زوال آنها به تعجیل می‌افتد
  • فرمانده نیروی زمینی ارتش: با متجاوز به خاک ایران مماشات نمی‌شود