Web Analytics Made Easy - Statcounter

برای آگاهی از آخرین اخبار بورس اوراق بهادار تهران اینجا کلیک کنید

اقتصاد آنلاین – سهیل بانی؛ با فرا رسیدن فصل برگزاری مجامع شرکت‌های بورسی، شرکت‌های پالایشی نیز سود خالص هر سهم و میزان سود تقسیمی را مشخص کردند. پالایشی‌ها در سال ۹۹ به طور میانگین ۷۰درصد از سود خالص خود را بین سهامداران توزیع کردند. این مقدار برای سال ۹۶، برابر ۸۵درصد و در سال ۹۷  برابر با ۵۹ درصد بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

همچنین پالایشی‌ها به طور متوسط در سال ۹۸، ۶۳درصد از سود خود را تقسیم کردند. نکته قابل توجه صنعت پالایشی این است که هیچ کدام از نمادهای پالایشی در چهار سال گذشته زیان‌ده نبوده‌اند و هر سال سود تقسیم کرده اند.

مقایسه سود تقسیمی سال ۹۹ شرکت‌های پالایشی با متوسط سه سال گذشته نشان از افت سود تقسیمی نماد‌های شتران، شاون، شبهرن، شرانل، ونفت و شنفت، نسبت به میانگین دارد. همچنین شپاس با رشد ۶۵درصدی، بیشترین انحراف از میانگین را رقم زد. پس از آن شراز با افزایش ۳۰درصدی و شبریز با افزایش ۲۴درصدی در رتبه‌های بعدی بیشترین اختلاف سود تقسیمی سال ۹۹ با سه سال گذشته قرار گرفتند. در ادامه گزارش بررسی دقیق‌تری از روند تقسیم سود نمادهای پالایشی در چهار سال گذشته صورت می‌گیرد.

برای مشاهده تصویر در اندازه اصلی، روی آن کلیک کنید

شرکت پالایش نفت اصفهان (شپنا) در سال ۱۳۹۹ به ازای هر سهم ۱,۹۵۳ریال سود خالص شناسایی کرد و از این مبلغ ۱,۲۰۰ریال معادل ۶۱درصد را میان سهامداران خود توزیع کرد. این در حالی است که شپنا در سه سال گذشته به طور میانگین ۴۶درصد از سود خالص هر سهم خود را تقسیم کرده بود. لازم به ذکر است در جهار سال گذشته، بیشترین نسبت تقسیم سود شپنا در سال ۹۸ رقم خورد. شپنا در این سال ۴۰۰ریال از ۵۵۹ریال (۷۲درصد) سود خالص خود را توزیع کرد.

در حالی که پالایش نفت بندرعباس (شبندر) در سال‌های ۹۶، ۹۷ و ۹۸ به طور میانگین ۵۸درصد از سود خالص خود را تقسیم کرده بود، در سال ۹۹ این رقم با ۲۴درصد افزایش به ۸۲ درصد رسید. به عبارتی دیگر شبندر در سال ۹۹، ۳,۸۵۰ریال از ۴,۶۷۳ریال سود خالص هر سهم خود را بین سهامداران تقسیم کرد.

شرکت پالایش نفت تهران (شتران) در سال مالی منتهی به ۱۳۹۹.۱۲.۳۱، به ازای هر سهم ۱,۴۷۷ریال سود کسب کرد. شتران تنها ۱۴درصد، یعنی ۲۰۰ریال از سود خالص خود را بین سهامداران تقسیم کرد. با این وجود شتران، به طور متوسط در سه سال گذشته ۲۰درصد از سود خالص خود را بین سهامداران توزیع کرده بود.

پالایش نفت تبریز (شبریز) در سال ۹۹، ۷۵درصد از سود خالص خود که معادل ۴,۱۷۵ریال می‌شود را به سهامداران خود تخصیص داد. این رقم نشان از رشد ۲۴درصدی سود تقسیمی شبریز، نسبت به سه سال گذشته دارد.

پالایش نفت لاوان (شاوان) که در سال‌های ۹۶، ۹۷ و ۹۸، به طور متوسط ۷۸درصد از سود خالص هر سال را بین سهامداران تقسیم کرده بود، در سال ۹۹، ۷۰درصد از این مبلغ را توزیع کرد. شاوان که در سال ۹۹ به ازای هر سهم ۱۷,۹۷۰ریال سود خالص کسب کرده بود، ۱۲,۵۸۰ریال از این مبلغ را بین سهامداران پخش کرد.  شاوان در سال ۹۸، ۹۰درصد سود خالص خود را تقسیم کرد که این مقدار بیشترین درصد سود تقسیمی در چهار سال گذشته این نماد است. لازم به ذکر است شاوان در چهار سال گذشته بیشتر از همه نمادهای پالایشی سود تقسیم کرده است. به عبارت دیگر شاوان در این چهار سال به در مجموع ازای هر سهم ۱۷,۵۳۰ریال سود تقسیم کرده است.

شرکت نفت بهران (شبهرن) در سال ۹۹، ۸۲درصد از سود خالص خود، معادل ۱,۱۵۰ریال را بین سهامداران شرکت تقسیم کرد. این مقدار در حالی رقم خورد که میانگین نسبت تقسیم سود شبهرن در سه سال پیش از آن، برابر با ۸۹درصد بود. از نکات قابل توجه مجامع شبهرن، می‌توان به تقسیم سود ۹۳درصدی و ۹۴درصدی این شرکت به ترتیب در سال‌های ۹۶ و ۹۷ اشاره کرد.

پالایش نفت شیراز (شراز) در سال ۹۹، به ازای هر سهم بیشتر از هر یک از هم گروه‌های خود سود محقق کرد. شراز در این دوره مالی به ازای هر سهم ۲۰,۱۷۸ریال سود خالص شناسایی کرد و ۱۴,۱۳۰ریال، معادل ۷۰درصد آن را بین سهامدارن توزیع کرد. این اتفاق در حالی رقم خورد که شراز در سال ۹۶، تنها ۶ ریال از ۱,۷۶۲ریال سود خالص هر سهم خود را تقسیم کرده بود. این سیاست تقسیم سود باعث شد میانگین تقسیم سود شراز در سال‌های ۹۶، ۹۷ و ۹۸ به ۴۰درصد برسد.

شرکت نفت سپاهان (شسپا) در سال ۹۹، ۶۰ درصد از سود خالص خود را میان سهامداران توزیع کرد. به این ترتیب به هر سهم شسپا، ۱,۱۰۰ ریال سود تعلق یافت. شسپا در سه سال گذشته به طور متوسط ۵۰درصد از سود خالص هر سهم خود را بین سهامداران تقسیم کرده بود.

شرکت نفت ایرانول در سال‌های ۹۶، ۹۷ و ۹۸ به طور میانگین ۹۵درصد از سود خود را تقسیم کرد که این مقدار در مدت ذکر شده از همه نمادهای پالایشی بیشتر است. همچنین شرانل در سال ۹۹، ۹۴ درصد از سود خالص خود، یعنی ۵,۰۰۰ریال را بین سهامداران توزیع کرد. این اعداد و ارقام، مجمع شرانل را به یکی از سخاوتمند ترین مجامع شرکت‌های پالایشی تبدیل می‌کند.

شرکت سرمایه‌گذاری‌ صنعت‌ نفت‌ (ونفت) در سال مالی منتهی به ۱۳۹۹.۱۲.۳۱، به ازای هر سهم ۱,۶۷۴ریال سود بدست آورد. مجمع شتران حدود ۳۰درصد، یعنی ۵۰۰ریال از سود خالص خود را بین سهامداران توزیع کرد. با این وجود ونفت، به طور متوسط در سه سال قبل از آن ۵۰درصد از سود خالص خود را بین سهامداران توزیع کرده بود.

شرکت نفت‌ پارس‌ (شنفت) در سال‌های ۹۶، ۹۷ و ۹۸، روند تقسیم سود با ثباتی را تجربه کرد و هر سال حدود ۸۹درصد از سود خالص خود را به سهامداران خود اختصاص داد. با این وجود شنفت در سال ۹۹، کمی از این ثبات فاصله گرفت و ۷۷درصد ار ۳,۷۱۴ریال سود خالص خود به ازای هر سهم را بین سهامداران تقسیم کرد.

شرکت نفت پاسارگاد (شپاس) در سال ۹۹، ۱,۲۲۷ ریال به ازای هر سهم سود کسب کرد. با این وجود مجمع شرکت تصمیم گرفت ۱,۵۵۰ریال سود بین سهامداران توزیع کند که بخشی از آن مربوط به سود انباشته شرکت است. این اتفاق در حالی رخ داد که در سه سال گذشته متوسط تقسیم سود شپاس برابر با ۶۱درصد ثبت شده است.

پربیننده ترین فروش سهام عدالت از چه زمانی آغاز می شود؟ چرا سیمان ۱۱۰هزار تومان شد؟ / تلاش واسطه‌ ها برای خروج سیمان از بورس کالا سلاطین مشغول کارند؛ آیا سیمان از بورس کالا خارج می شود؟ زمان جدید عرضه اولیه وهامون پس از تعویق اولین زمان عرضه نتیجه جلسه وزارت صمت در مورد عرضه سیمان بورس کالا

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: بورس بین سهامداران تقسیم درصد از سود خالص خود چهار سال گذشته خود را تقسیم نمادهای پالایشی ازای هر سهم ۱ سه سال گذشته تقسیم کرده طور میانگین سال های ۹۶ طور متوسط سود تقسیمی پالایش نفت سود تقسیم تقسیم سود سال ۹۹ رقم خورد شرکت نفت ۹۷ و ۹۸

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۶۳۵۹۰۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

علاقه مردم آمریکا به انتخابات به کمترین میزان خود در ۲۰ سال گذشته رسید

نظرسنجی جدید شبکه آمریکایی «ان‌بی‌سی نیوز» نشان می‌دهد که علاقه مردم آمریکا به انتخابات ریاست‌جمهوری آتی به کمترین میزان خود در نزدیک به دو دهه گذشته رسیده است، به طوری که تنها ۶۴ درصد از رای‌دهندگان ثبت‌نام شده علاقه خود را به رای دادن در انتخابات نوامبر آینده اعلام کرده‌اند.

براساس گزارش الیوم السابع، این شبکه در وب سایت خود توضیح داد که نتایج نظرسنجی در مقایسه با نظرسنجی‌های قبلی انجام شده توسط این شبکه در همان دوره قبل از انتخابات ریاست جمهوری آمریکا در سال‌های ۲۰۰۸ (۷۴%)، ۲۰۱۲ (۶۷%)، ۲۰۱۶ (۶۹%) و ۲۰۲۰ (۷۷%) بوده است.

با توجه به روند رای دهندگان بین انتخاب مجدد جو بایدن، رئیس جمهور فعلی یا دونالد ترامپ، رئیس جمهور سابق، نتایج نظرسنجی حاکی از برتری ترامپ با اختلاف اندک، ۴۶ درصد در مقایسه با ۴۴ درصد است که نسبت به برتری ۵ امتیازی ترامپ در ژانویه گذشته کاهش یافته است. 

در همین راستا نشریه آمریکایی هیل در تحلیلی در خصوص انتخابات ریاست جمهوری آمریکا که آبان امسال برگزار می‌شود، نوشت که این انتخابات مانند سال ۲۰۲۰ مجددا جو بایدن و دونالد ترامپ را مقابل یکدیگر قرار می‌دهد، با این تفاوت که این بار شرایط متفاوت است و این انتخابات برای مردم آمریکا نتیجه باخت-باخت خواهد داشت.

باشگاه خبرنگاران جوان بین‌الملل اروپا و آمریکا

دیگر خبرها

  • بروز کمترین آسیب باران در بافت تاریخی یزد با همکاری جامعه محلی
  • ۲۷.۳ سالگی میانگین سن مادران ایرانی در تولد اولین فرزند؛ پدر ۳۲.۱ سالگی
  • ترکیب سهامداران پرسپولیس در هیات مدیره مشخص شد
  • ترکیب سهامداران پرسپولیس در هیئت مدیره مشخص شد
  • کاهش طغیان رودهای مازندران با رشد چهار برابری لایروبی
  • افزایش چهار برابری لایروبی رودخانه‌های مازندران.
  • برداشت چهار همت از صندوق خسارت‌های بدنی: مجلس سکوت می‌کند؟
  • زیان خالص پرسپولیس کاهش یافت
  • کدام کشور بیشترین هزینه نظامی را ثبت کرد؟
  • علاقه مردم آمریکا به انتخابات به کمترین میزان خود در ۲۰ سال گذشته رسید