Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «باشگاه خبرنگاران»
2024-04-25@20:07:25 GMT

استارتاپ ایرانی در بورس آمریکا درخشید

تاریخ انتشار: ۴ مرداد ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۶۳۶۲۱۹

استارتاپ ایرانی در بورس آمریکا درخشید

به گزارش حوزه فناوری گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، نیما قمصری و هم‌بنیانگذارش استارتاپی را اداره می‌کنند که  به تازگی با ارزش ۴ میلیارد دلار در بورس نیویورک عرضه شد. این رقم معادل ۱۰۰ هزار میلیارد تومان یعنی ۱۰ برابر کل درآمد نفتی کشور در سال گذشته است.

این کارآفرین جوان ایرانی فارغ التحصیل دانشگاه استنفورد است و اکنون استارتاپ او با مهم‌ترین بانک‌های آمریکا همکاری می‌کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

استارتاپ‌ها یا کسب و کار‌های نوپای بر پایه فناوری، ظرفیت فوق‌العاده‌ای برای درآمدزایی دارند. معاونت علمی و فناوری نیز در سال‌های اخیر تلاش کرده است تا با اجرای برنامه‌های حمایتی فارغ التحصیلان ایرانی دانشگاه‌های برتر را به کشور بازگرداند.

اتصال تخصص و توان مجموعه‌های ایرانی خارج از کشور به داخل

مهدی قلعه‌نوی رییس مرکز تعاملات بین‌المللی علم و فناوری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری درباره حضور شرکت‌ها و مجموعه‌های ایرانی و فعالیت آن‌ها در خارج کشور، می‌گوید: برخی از این مجموعه‌ها به دلایل مختلفی ترجیح می‌دهند بیرون از مرز‌های کشور فعالیت اقتصادی داشته باشند.

او ادامه می‌دهد: معاونت علمی و فناوری حامی فعالیت و استفاده از تجارب آن‌ها در داخل کشور است. ما تلاش می‌کنیم تخصص و توان این افراد را به نیاز‌های داخلی نیز متصل کنیم.

رییس مرکز تعاملات بین‌المللی علم و فناوری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری همچنین بیان می‌کند: معاونت علمی برای توسعه صادرات از روش‌های مختلفی استفاده می‌کند. یکی از راه‌ها ایجاد زیرساخت‌هایی برای توسعه صادرات محصولات ایرانی است.

پلتفرم آنلاین برای درخواست وام مسکن

 استارتاپ ایرانی که از آن یاد شد، در سیلیکون ولی آمریکا مستقر است و یک پلتفرم برای درخواست وام مسکن و قسط بندی آن به صورت آنلاین ارائه کرده است.

عملکرد این نرم افزار به گونه‌ای است که دیگر نیازی به جمع‌آوری مستندات کاغذی از مشتریان برای اعطای وام خانه نیست و این فرآیند هزینه‌بر و زمان‌بر حذف شده است.

این استارتاپ روزانه بیش از دو میلیارد دلار وام را برای بانک‌ها پردازش می‌کند و فرآیند تصویب وام را به حدود سه دقیقه رسانده است. سال گذشته ۱.۴ میلیارد دلار وام با این نرم افزار پردازش شد؛ همچنین این شرکت از ماه مارس ۲۰۲۰ تا پایان آن سال نسبت به همان دوره در سال ۲۰۱۹ معادل ۱۶۶ درصد رشد را برای تراکنش‌های خود گزارش کرده است.

اما داستان راه اندازی این استارتاپ چیست؟

سال ۲۰۰۸ بحران مالی در آمریکا رخ داد. در پی این اتفاق صد‌ها میلیارد دلار وام خرید خانه توسط وام دهندگان بزرگ آمریکا به سرویس دهندگان شخص ثالث ارائه شد. از سویی این سرویس‌دهندگان برای اداره این موضوع به کمک نیاز داشتند و همین موضوع اولین تجربه جدی استارت مذکور در زمینه وام خانه بود. با گذشت سال‎‌ها این استارتاپ پیشرفت کرد و بانک‌های زیادی به مشتریانش پیوستند. در سال ۲۰۱۹، نزدیک به ۱۳۰ میلیون دلار درآمد کسب کرد.

موفقیت‌های این استارتاپ ادامه دار بود و حتی شیوع ویروس کرونا نتوانست بر روی او اثرگذار باشد. با وجود تعطیلی‌های ناشی از کرونا، اما این استارتاپ توانست ۱.۴ تریلیون دلار وام خرید خانه را سال گذشته مدیریت کند و در صدر وام‌دهندگان آمریکایی قرار بگیرد. پس از آن، دامنه فعالیت این استارتاپ افزایش یافت و به کارت‌های اعتباری و وام‌های اتوماتیک هم رسید.

البته این شرکت در لیست ۵۰ فین‌تک برتر مجله «Forbes» و نیما قمصری در لیست افراد بانفوذ زیر ۴۰ سال مجله «Fortune» قرار دارند.

معرفی توانمندی‌های ایران در بازار‌های جهانی

اسماعیل قادری‌فر رییس مرکز توسعه فناوری‌های راهبردی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری نیز با اشاره به اینکه فعالیت این استارتاپ‌ها در خارج مرز‌ها می‌تواند زمینه‌ساز معرفی توانمندی‌های ایران در بازار‌های جهانی باشد، می‌گوید: تلاش این شرکت‌ها در کنار منافع مالی که برای خود مجموعه‌ها دارد شرایط مناسبی برای تبلیغ و معرفی تخصص‌ها و ظرفیت‌های دانشی ایران به دیگر کشور‌ها است.

به گفته او، یکی از بهترین راه‌ها برای معرفی محصولات و خدمات باکیفیت ایران‌ساخت به دنیا در شرایط تحریم‌ها که بازار‌های جهانی به روی ایرانیان بسته است، همین فعالیت‌های اقتصادی است که جوانان و متخصصان ایرانی در خارج از کشور ایجاد کرده و توسعه داده‌اند.

ارزش گذاری این استارتاپ ایرانی با این رقم نشان از درستی حرکت کشور برای توسعه زیست بوم فناوری و نوآوری دارد. زیست بومی که رهایی از اقتصاد نفتی را هدف خود قرار داده است و در حال حاضر در آن بیش از ۷ هزار شرکت دانش بنیان و خلاق و ۶ هزار استارتاپ در حال فعالیت هستند.

بیشتر بخوانید

میل به مهاجرت در بین استارتاپ‌های ایرانی چقدر است؟

انتهای پیام /

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: فناوری جدید دانش بنیان استارت آپ معاونت علمی و فناوری میلیارد دلار مجموعه ها دلار وام

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۶۳۶۲۱۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رئیس‌جمهور آمریکا لایحه فروش یا ممنوعیت «تیک‌تاک» را امضا کرد

به گزارش گروه سیاست خبرگزاری علم و فناوری آنا به نقل از نیویورک‌تایمز، لایحه‌ای که شرکت چینی بایت‌دنس را مجبور می‌کند یا تیک‌تاک را بفروشد یا به‌طور کامل فیلتر شود، با امضاء توسط جو بایدن رئیس‌جمهور آمریکا به قانون اجرایی تبدیل شد. این لایحه بعد از بررسی و تأیید در کنگره آمریکا، روز سه‌شنبه توسط مجلس سنا تصویب شده بود.

کنگره اعلام کرده این لایحه را به دلیل نگرانی‌های امنیتی ناشی از ارتباط تیک‌تاک با چین تصویب کرده است. آنها می‌گویند ریسک‌های امنیتی وجود دارد که دولت چین بتواند از این پلتفرم برای دسترسی به داده‌های حساس متعلق به ۱۷۰ میلیون کاربر آمریکایی آن یا برای انتشار تبلیغات استفاده کند.

این قانون به تیک‌تاک اجازه می‌دهد در صورتی که بایت‌دنس آن را ظرف ۲۷۰ روز، یعنی حدود ۹ ماه، بفروشد، به فعالیت خود در ایالات متحده ادامه دهد. این ضرب‌الاجل توسط رئیس‌جمهور قابل تمدید به یک سال است.

به احتمال زیاد این اقدام با چالش‌های حقوقی و همچنین مقاومت احتمالی پکن مواجه خواهد شد، که می‌تواند فروش یا صادرات این فناوری را مسدود کند. همچنین مشخص نیست چه کسی منابع لازم برای خرید تیک‌تاک را دارد، چرا که قیمت این پلتفرم بسیار گران خواهد بود.

انوپام چاندر، پژوهشگر در مؤسسه بازآفرینی رسانه‌های اجتماعی در هاروارد و متخصص در زمینه تنظیم مقررات جهانی فناوری‌های نوین، می‌گوید: این موضوع به یک آشفتگی کامل تبدیل خواهد شد.

تیک‌تاک، اما به کاربران آمریکایی خود قول داده است که این قانون را به چالش بکشد.

«شو چئو» مدیرعامل این شرکت، در ویدیویی که در این پلتفرم منتشر کرد، گفت: مطمئن باشید، ما جایی نمی‌رویم. ما مطمئن هستیم و برای حقوق شما در دادگاه‌ها مبارزه خواهیم کرد.

گفتنی است ۱۷۰ میلیون آمریکایی در حال حاضر از تیک‌تاک استفاده می‌کنند و این پلفترم ویدئومحور یکی از محبوب‌ترین رسانه‌های اجتماعی در ایالات متحده است. طبق آمار‌ها این برنامه در سال ۲۰۲۱ و ۲۰۲۲ در صدر لیست دانلود کاربران این کشور بوده است.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • رئیس‌جمهور آمریکا لایحه فروش یا ممنوعیت «تیک‌تاک» را امضا کرد
  • عرضه توانمندی‌های صادراتی ۷۰۰ شرکت دانش‌بنیان ایرانی در «ایران اکسپو ۲۰۲۴»
  • مسیریابی بهتر نابینایان با عینک هوشمند ایرانی ممکن شد
  • تصویب چند طرح ضد ایرانی در سنای آمریکا / تحریم خریداران نفت و منع صدور فناوری موشکی و پهپادی ایران در چارچوب این بسته
  • نیویورک‌تایمز: جنگ اوکراین برای ارتش آمریکا حکم رگه طلا را دارد
  • در هوای مهاجرت ۷۰ میلیون ایرانی!/کلاه‌ها را به احترام ایران از سر بردارید/خطر دوقطبی شدن در موضوع تعطیلات
  • شاید موشک‌های آینده بدون سوخت کار کنند!
  • راه‌اندازی واحد احیا فولاد بافت با نانوکاتالیست‌‌های ایرانی
  • راه‌اندازی واحد احیاء فولاد بافت کرمان با نانوکاتالیست‌های پیشرفته ایرانی  
  • یک گرجستانی دیگر در لیگ برتر درخشید