Web Analytics Made Easy - Statcounter

دندان‌ها به مرور زمان و با افزایس سن تغییر رنگ می‌دهند. برخی عادت‌های غلط نیز در تغییر رنگ دندان‌ها نقش دارند.

به گزارش برنا؛ به مرور زمان و با افزایش سن، دندان ها درخشندگی و زیبایی خود را از دست می‌دهند. سیگار کشیدن و مصرف غذاهای رنگی نیز این موضوع را تشدید می‌کنند.

دلایل مختلفی در تغییر رنگ دندان‌ها نقش دارند که عبارتند از:

مواد غذایی

مواد غذایی مهمترین عامل تغییر رنگ دندان هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

قهوه، چای، نوشابه، آبنبات‌های رنگی، غذاهای حاوی ادویه‌های رنگی، سس گوجه فرنگی، آب میوه، ‌انواع توت، سس سویا، چغندر و برخی سبزیجات از جمله مواد غذایی هستند که باعث کدری و تغییر رنگ دندان‌ها می‌شوند. برای جلوگیری از تغییر رنگ دندان باید مصرف مواد غذایی رنگی را کاهش داد و به محض استفاده از این مواد مسواک زد.

بهداشت ضعیف دهان و دندان

مسواک زدن مرتب، استفاده از نخ دندان و دهانشویه‌های آنتی باکتریال غیر الکلی برای بهداشت دهان و دندان ضروری هستند. توجه به بهداشت دهان و دندان از ایجاد پلاک و لکه روی دندان جلوگیری می‌کند.

سیگار

سیگار یکی از مهمترین دلایل تغییر رنگ دندان است.

بیماری‌های مختلف

برخی از بیماری‌ها روی مینا و تاج دندان تاثیرگذار هستند و منجر به تغییر رنگ دندان می‌شوند. رادیوتراپی و شیمی‌درمانی از جمله درمان‌هایی هستند که تغییر رنگ دندان را به دنبال دارند.

مطالعات جدید نشان می‌دهد عفونت‌های خاص مادر در دوران بارداری می‌تواند بر رشد مینای دندان کودک تاثیر گذار باشد.

استفاده از داروهای خاص

آنتی‌بیوتیک‌هایی مانند تتراسایکلین و داکسی سایکلین از جمله داروهایی هستند که باعث تغییر رنگ دندان‌ها به ویژه در کودکان می‌شوند. داروهای ضد فشار خون و آنتی هیستامین نیز چنین اثری دارند.

مواد دندان‌پزشکی

پرکردن دندان با استفاده از آمالگام باعث تغییر رنگ و سیاهی دندان می‌شود.

افزایش سن

به مرور زمان و با افزایش سن لایه خارجی دندان به مرور کدر و زرد می‌شود.

ژنتیک

برخی افراد به طور ژنتیکی دندان‌های تیره‌ای دارند.

ضربه

ضربه ناشی از سقوط، ‌تصادف، ورزش‌های رزمی و دعوا می‌تواند باعث تغییر رنگ دندان شود.

فلوراید

دریافت فلوراید زیاد از طریق آب آشامیدنی، انواع خمیر دندان و دهانشویه می‌تواند منجر به تغییر رنگ دندان شود.

دندان قروچه

دندان قروچه که معمولا ریشه روانی دارد؛ سبب آسیب به دندان‌ها می‌شود. در دندان‌قروچه لایه بیرونی دندان آسیب می‌بیند و باعث تغییر رنگ دندان می‌شود.  استفاده از محافظ دندان در شب توصیه شده است.

 علاوه بر روش‌های زیبایی و سفیدکردن دندان که بسیار پرهزینه هستند، مواد غذایی وجود دارند که به سفیدی و درخشندگی دندان کمک می‌کنند. این مواد غذایی عبارتند از :

-روغن کنجد و روغن نارگیل خالص

روغن کنجد و روغن نارگیل خالص را با مسواک یا انگشت روی تمام دندان‌ها قرار دهید و پس از پانزده دقیقه بشویید. این کار سبب جذب مواد غذایی موجود روی لایه خارجی دندان می‌شود.

-توت فرنگی

توت فرنگی حاوی ترکیبی به نام اسید مالیک است که خاصیت سفید کنندگی دارد و در بسیاری از خمیرهای دندان استفاده می‌شود. به علاوه ویتامین C موجود در این میوه پلاک‌های دندان را از بین برده و سبب درخشندگی می‌شود.

-سیب

سیب منبع غنی اسید مالیک است که خاصیت درخشندگی و سفیدکنندگی دارد.

-کرفس

کرفس بزاق دهان را تحریک کرده و به دلیل فیبرهای سلولزی، عملکردی مانند مسواک دارد. کرفس موثرترین ماده غذایی در سفید کردن دندان است.

-هویج

ویتامین A موجود در هویج سبب تقویت مینای دندان می‌شود و با افزایش بزاق، به تمیز کردن دندان‌ها کمک می‌کند.

-کلم بروکلی

آهن موجود در کلم بروکلی از مینای دندان محافظت کرده و یک پوشش نامرئی روی دندان ها قرار می‌دهد که از پوسیدگی دندان جلوگیری می‌کند. این ماده به صورت خام باعث حذف لکه های ناخوشایند روی دندان می‌شود.

-پنیر

کلسیم و فسفر موجود در پنیر از دندان‌ها محافظت کرده و دندان را در مقابل اسیدهای مضر عایق بندی می‌کند.

-آب

آب سبب هیدراته شدن دهان و دندان می‌شود و از تشکیل لکه روی دندان جلوگیری می‌کند. به علاوه با کاهش محیط اسیدیته دهان، در سلامت دندان‌ها موثر است.

-آناناس

آناناس حاوی آنزیمی به نام بروملین است که سبب جدا شدن پلاک‌ها از روی دندان می‌شود. به علاوه از پوسیدگی دندان جلوگیری می‌کند.

-ماهی سالمون

ماهی حاوی مقادیر بالای ویتامین D است که به جذب کلسیم و فسفر و مواد معدنی دیگر توسط دندان‌ها کمک می‌کند.

-ریحان

ریحان یک آنتی بیوتیک طبیعی است که باکتری‌ها را مهار کرده و از پوسیدگی دندان‌ها جلوگیری می‌کند.

-سیر و پیاز

سیر و پیاز به دلیل ترکیباتی به نام thiosulfonate و thiosulfinate از تولید پلاک جلوگیری می‌کنند.

-پرتقال

پرتقال سرشار از ویتامین C است و از تشکیل پلاک جلوگیری می‌کند.

 

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: زیبایی سیگار سبزیجات مواد غذایی بارداری رشد کودکان فشار خون ویتامین پوشش پوسیدگی دندان سلامت دندان دندان جلوگیری تغییر رنگ دندان ها دهان و دندان دندان می شود مواد غذایی روی دندان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۶۳۶۸۸۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بی‌خوابی نشانه چه بیماری‌هایی است؟

به گزارش خبرآنلاین، در حالی که خواب کافی و آرام برای بهبود سلامت عمومی توصیه شده؛ اما کمتر به علائم بی‌خوابی به عنوان نشانه‌هایی از وجود بیماری یا بیماری‌هایی در بدن نگاه شده است. علائمی که در طول روز تجربه می‌شوند می‌توانند چیزهای زیادی در مورد کیفیت خواب ما به ما بگویند، مانند سردرد، و برعکس آن نیز صدق می‌کند.

همشهری آنلاین در گزارشی نوشت: اگر در طول خواب با مشکلاتی مانند تعریق شبانه، سردرد، تلاش زیاد برای به خواب رفتن و دندان قروچه مواجه هستید به احتمال زیاد دچار بیماری‌ هستید که تاکنون تشخیص داده نشده یا نسبت به درمان آن اقدام نکرده‌اید.

تعریق شبانه؛ نشانه سرطان؟

به گزارش روزنامه سان، اگر نیمه شب از خواب بیدار می‌شوید و عرق می‌کنید، این وضعیت می‌تواند نشانه‌ای از چیزی باشد که در درون شما در حال اتفاق افتادن است. الکساندرا زاتارین، متخصص خواب در این باره ، می‌گوید: عوامل زیادی مانند هورمون ها، داروها، اینکه در چه زمانی از سال هستیم و سن و سال می‌توانند در ایجاد تعریق شبانه نقش داشته باشند.

به گفته این متخصص، اختلال در خواب اغلب باعث تعریق شبانه می‌شود. اما چه عوامل دیگری در تعریق شبانه نقش دارند؟ داروهایی که می‌توانند باعث تعریق شبانه شوند عبارتند از داروهای ضدافسردگی، داروهای دیابت، استروئیدها و حتی برخی از داروهای بدون نسخه از جمله ایبوپروفن. به علاوه، تغییرات هورمونی در زنان نیز می تواند باعث تعریق شود. این می‌تواند در زمان قاعدگی، تخمک گذاری و یائسگی رخ دهد.

اما تعریق شبانه مداوم که باعث بیدار شدن شما در شب می‌شود می‌تواند ناشی عوامل بسیار خطرناک تری مانند برخی از سرطان‌ها از جمله سرطان کلیه و استخوان باشد. اگر تعریق شبانه باعث نگرانی شما می‌شود به پزشک خود مراجعه کنید.

اگر محیط اتاق خواب شما را گرم می‌کند، مطمئن شوید که دما را بین ۱۵.۶ تا ۲۰ درجه سانتیگراد حفظ کنید، حتی می‌توانید روی خرید تشک‌ها، ملحفه‌ها، لحاف‌ها و بالش‌های با دمای کنترل‌شده سرمایه‌گذاری کنید.

تقلا برای خوابیدن

الکساندرا زاتارین می‌گوید: بی‌خوابی و اختلالات خلقی ارتباط نزدیکی با هم دارند. بی خوابی اغلب نشانه اختلالات خلقی، مانند افسردگی و اضطراب است. اضطراب و استرس باعث افزایش بی قراری می‌شود و بدن شما را برانگیخته، بیدار و هوشیار نگه می‌دارد. ممکن است متوجه شوید که قلبتان سریع‌تر می‌تپد و تنفس‌تان سریع و سطحی و ذهن‌تان ناآرام است. بی قراری و تقلا برای خوابیدن همچنین می‌تواند خطر ابتلا به برخی اختلالات خلقی را افزایش دهد و حتی به آن کمک کند.

بسیار مهم است که قبل از بدتر شدن مشکل، استرس و اضطرابی را که می‌تواند خواب شما را مختل کند، کاهش دهید. البته برای کاهش استرس و اضطراب شاید بهتر باشد قبل از خواب تلفن همراه خود را کنار یا در اتاق دیگری بگذارید و تا صبح به آن رجوع نکنید. نکات دیگر عبارتند از یادداشت کردن احساس خود قبل از خواب برای از بین بردن مشکلات و نگرانی‌ها، و حتی اختصاص زمان به یک وعده غذایی خوب با یکی از دوستان یا اعضای خانواده به دور از ایمیل‌ها و پیام‌های کاری روزانه.

دندان قروچه

دندان قروچه ، می تواند در زمان خواب دردناک باشد و منجر به درد فک شود. الکساندرا زاتارین در این باره گفت: اگر در حالت خوابیده به پشت (با صورت دراز کش به سمت بالا) بخوابید، ممکن است زبان شما عقب بیفتد و راه‌های هوایی شما مسدود یا محدود شده و کیفیت خواب مختل شود. این وضعیت منجر به ساییدن دندان‌ها به هم می‌شود.
شایع ترین دلایل دندان قروچه نیز استرس، اضطراب، سیگار کشیدن و مشکلات خواب مانند آپنه خواب (وضعیتی که باعث توقف یا کاهش تنفس برای مدتی کوتاه اما با تعداد دفعات زیاد در طول خواب می‌شود) است. مصرف داروهای ضد افسردگی نیز ممکن است باعث دندان قروچه در فرد شود. دندانپزشک شما ممکن است برای جلوگیری از دندان قروچه یک محافظ دهان به شما بدهند.

سردرد

در حالی که کم آبی بدن، و خوردن غذای زیاد می‌توانند از دلایل اصلی ایجاد سردرد باشند، الکساندرا زاتارین در این باره گفت که کمبود خواب با حرکت سریع چشم با سردردهای دردناک‌تر همراه است. نویسندگان یک تحقیق دریافتند که کمبود خواب پروتئین‌هایی را در بدن افزایش می‌دهد که به درد مزمن کمک می‌کنند.
این پروتئین‌ها می‌توانند توانایی بدن برای مقاومت در برابر درد را کاهش دهند و می‌توانند سردردهای میگرنی را تحریک کنند. در طول خواب، بدن چهار مرحله مختلف خواب را طی می کند که یکی از آنها «آر ای ام » (REM) است. نه تنها در طول مرحله REM رویا می‌بینیم، بلکه احساسات وآموخته‌های جدید از روز را نیز پردازش کرده و به طور بالقوه رشد مغز را تجربه می‌کنیم.

افراد به طور متوسط چهار تا شش دوره REM را در طول یک خواب عادی شبانه تجربه می کنند، زیرا بین چرخه‌های خواب سبک و عمیق حرکت می‌کنند. بنابراین، کم خوابی به طور کلی باعث کاهش خواب REM می شود. سردرد همچنین ممکن است از علائم آپنه خواب باشد. این عارضه در طول شب به دلیل محدودیت مجاری تنفسی باعث توقف‌های لحظه‌ای تنفس می شود. یکی از نشانه‌های کلیدی آپنه خواب هنگام گوش دادن به صحبت‌های شخص دیگری، مکث در تنفس و به دنبال آن نفس نفس زدن یا خفگی است. معمولا در این وضعیت فرد خروپف نیز می‌کند.

احساس خواب آلودگی و خطر حمله قلبی و سکته مغزی

یکی دیگر از نشانه‌های آپنه خواب احساس خواب آلودگی در طول روز است. اگر فکر می کنید به این عارضه مبتلا هستید، مهم است که آن را توسط پزشک عمومی بررسی کنید زیرا چندین بیماری خطرناک از جمله حمله قلبی و سکته مغزی با آن مرتبط است.

برای کاهش خواب آلودگی در طول روز، مهم است که یک برنامه خواب ثابت حدود هشت ساعت در شب داشته باشید، و این امر در تعطیلات آخر هفته نیز صدق می‌کند. ثبات در اینجا کلیدی است اگر فقط در آخر هفته خوب می‌خوابید، انتظار نداشته باشید که از خواب آلودگی در طول روز جلوگیری کنید. همه چیز به ساعت بدن مربوط می‌شود، که باید با سرعتی منظم در حرکت باشد تا همه اندام و عملکردهای بدن به خوبی کار کنند.

هوس شیرینی

کمبود خواب هورمون‌های تنظیم کننده اشتها را تغییر می‌دهد که می‌تواند باعث افزایش مصرف غذاهای پر کالری شود و به افزایش وزن کمک کند.
الکساندرا زاتارین در این باره گفت به طور خاص، کمبود خواب افزایش هورمون تحریک گرسنگی گرلین را در پی می‌آورد که باعث می‌شود شما شیرینی‌ها و خوراکی‌های شیرین بیشتری بخورید.

همچنین سطح هورمون سرکوب کننده اشتها لپتین را کاهش می‌دهد. هنگامی که خسته هستید، ممکن است تمایل داشته باشید به سمت غذاهایی مانند شکر بروید که به شما انرژی سریع و آسانی می‌دهد. به همین دلیل است که بسیاری از ما بعد از یک روز طولانی و خسته کننده هوس شیرینی می‌کنیم.

۴۷۲۳۶

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1899369

دیگر خبرها

  • لیگ ملت‌ها: آمریکا تا دندان مسلح می‌آید
  • بی‌خوابی نشانه چه بیماری‌هایی است؟
  • روز برفی ؛ مرتضی پاشایی و محمدرضا گلزار
  • دلیل اصلی و علت لق شدن دندان ها در بزرگسالی + درمان آن
  • ۲ عادت ناسالم که بدن را فرسوده و چاق می‌کند
  • جلوگیری از تغییر کاربری و ویلاسازی غیرمجاز در ۵۰ هکتار از اراضی ملی
  • اجرای پویش سلامت دهان و دندان از ۱۷ اردیبهشت
  • بهترین سفید کننده دندان؛ معرفی ۲ راهکار + مقایسه
  •  انواع ظروف یکبار مصرف درب دار پلاستیکی در آرمانی 724
  • جلوگیری از ۲۱۲ مورد تغییر کاربری غیرمجاز در اراضی لرستان