Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری فارس، یک مقام ارشد ترکیه، جمهوری ارمنستان را به در خطر انداختن صلح منطقه‌ای متهم کرد و به این کشور هشدار داد.

 به نوشته خبرگزاری «پن آرمنیان»، «عمر چلیک» سخنگوی حزب حاکم «عدالت و توسعه»  در توییتی، ایروان را به مشکل آفرینی در مسیر صلح منطقه متهم کرد و نوشت: «اگر ارمنستان پیام‌های رجب طیب اردوغان رئیس جمهور ترکیه و الهام علی‌اف رئیس جمهوری جمهوری آذربایجان را درک نکند، با مشکلات جدیدی مواجه می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

»

اظهارات این مقام ارشد ترکیه پس از آن بیان شد که ارتش ارمنستان مدعی تیراندازی قوای جمهوری آذربایجان و جراحت نیروهای ارمنستانی مستقر در خطوط مرزی شد.

 به گزارش این منبع خبری، وی یادآور شد که اردوغان خواستارایجاد یک بستر همکاری منطقه‌ای با مشارکت ۶ کشو است که ارمنستان را نیز  شامل می‌شود. این مقام ارشد ترکیه با توصیف این مسئله به عنوان یک فرصت تاریخی گفت که ترکیه به ایروان اجازه نمی دهد صلح منطقه‌ای را به خطر بیندازد.

این در حالی است که وزیر خارجه جمهوری آذربایجان نیز دوشنبه در نشست خبری مشترک با همتای صربستانی خود از مواضع ارمنستان در منطقه انتقاد  کرد.

«جیحون بایراموف» وزیر امور خارجه جمهوری آذربایجان  در یک نشست مطبوعاتی مشترک با همتای صربستانی خود  «نیکولا سلاکوویچ » در «باکو» گفت:«ارمنستان در مورد مسئله برقراری صلح پایدار در منطقه موضع غیر سازنده اتخاذ کرده است.»

وی گفت: «باکو در حال انجام اقدامات لازم برای اطمینان از صلح پایدار در منطقه است، و تمام گام‌ها را برای پیمان صلح برداشته است. اما متاسفانه  ارمنستان موضع سازنده‌ای در این مورد نشان نمی‌دهد.»

وزیر خارجه جمهوری آذربایجان افزود: «ارمنستان به این نیات‌ خوب باکو پاسخ نمی‌دهد. چنین نگرشی ضربه‌ای به صلح و پیشرفت در منطقه می‌زند. با استفاده صحیح از وضعیت موجود و رعایت قوانین بین المللی، می‌توان صلح پایدار را در منطقه برقرار کرد.»

دور جدید تنش‌ها در منطقه قره باغ کوهستانی از ۲۷ سپتامبر ۲۰۲۰ آغاز شد و پس از یک ماه و نیم درگیری، در نهایت در تاریخ ۹ نوامبر سال گذشته میلادی، «ولادیمیر پوتین» رئیس‌جمهور روسیه با «الهام علی اف» رئیس‌جمهور جمهوری آذربایجان و «نیکول پاشینیان» نخست‌وزیر ارمنستان بیانیه‌ای مشترک در خصوص توقف کامل خصومت‌ها در منطقه قره‌باغ امضا کردند.

در تاریخ ۱۳ آوریل سال جاری میلادی، علی اف اعلام کرد که انتظار دارد که پیشنهاداتی از سوی گروه مینسک در خصوص عملکرد بیشتر این کشور دریافت کند و تصریح کرد که می‌تواند نقش مثبتی را در برقراری بیشتر یک زندگی صلح‌آمیز در منطقه ایفا کند. در همان روز، گروه مینسک از دو طرف خواست که از اتهام‌زنی متقابل خودداری کنند و مقدمات مذاکرات سازنده را فراهم آورند.

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: ترکیه جمهوری آذربایجان عمر چلیک سخنگوی حزب توسعه و عدالت ترکیه جمهوری آذربایجان صلح منطقه منطقه ای

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۶۳۷۲۸۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

السودانی: اجازه نمی‌دهیم از خاک ما برای انجام عملیات علیه دیگران استفاده شود

محمد شیاع السودانی، نخست‌وزیر عراق در نشست خبری مشترک با رجب طیب اردوغان، رئیس جمهور ترکیه که در بغداد برگزار شد گفت: توافقنامه‌های مشترک با ترکیه درمورد امنیت، اقتصاد، انرژی و بهبود مدیریت آب امضا کردیم.

وی همچنین تاکید کرد که گسترش بحران آب به سود هیچ کس نیست.

طبق گزارش الجزیره، السودانی اعلام کرد: یادداشت تفاهم چهارجانبه میان عراق، ترکیه، قطر و امارات درمورد همکاری در پروژه «جاده توسعه» امضا کردیم. پروژه جاده توسعه پل رابطی میان ملت‌های منطقه و فرهنگ‌های آنها به شمار می‌رود و از امنیت و ثبات منطقه حمایت می‌کند.

نخست وزیر عراق در بخش دیگری خاطرنشان کرد: امنیت عراق و ترکیه جدایی ناپذیر بوده و بخشی از امنیت منطقه است. تجاوز به حاکمیت عراق را نمی‌پذیریم و اجازه نمی‌دهیم که از خاک ما علیه دیگران عملیاتی انجام شود.

السودانی  تاکید کرد: اوضاع غزه و قدس دلیل تداوم درگیری‌ها در منطقه است و ما خواستار توقف فوری خشونت‌ها و ورود کمک‌ها به غزه هستیم.

از سوی دیگر، رجب طیب اردوغان گفت: عراق کشور همسایه ما است که روابط تاریخی و فرهنگی با آن داریم و قصد آن را داریم که روابط را تحکیم و حقوق همسایگی را به جا بیاوریم.

وی با اشاره به اینکه همکاری امنیتی و مبارزه با تروریسم در راس رایزنی‌های امروز ما بود، افزود: بحران آب تاثیرات منفی بر عراق و ترکیه خواهد گذاشت بنابراین همکاری‌های خود برای حفظ منافع مشترک را گسترش خواهیم داد.

اردوغان در بخش دیگری تاکید کرد: برپایی دولت فلسطینی کلید صلح در خاورمیانه است و همه طرف‌ها را به ممانعت از گسترش دایره جنگ دعوت می‌کنیم. اتفاقات میان ایران و اسرائیل خطر گسترش جنگ را افزایش می‌دهد و نگاه‌ها را از رویداد‌های غزه منحرف می‌کند. ما تمام تلاش خود را خواهیم کرد تا کشتار‌های غزه را متوقف کنیم. از امروز به بعد تمام توان خود را برای حمایت از برادرانمان در غزه به کار خواهیم گرفت.

باشگاه خبرنگاران جوان بین‌الملل خاورمیانه

دیگر خبرها

  • آغاز تعیین حدود مرز‌های ارمنستان با جمهوری آذربایجان 
  • السودانی: اجازه نمی‌دهیم از خاک ما برای انجام عملیات علیه دیگران استفاده شود
  • معترضان ارمنی جاده ارمنستان به گرجستان را بستند
  • تصاویر رزمایش آذربایجان در منطقه نخجوان
  • هشدار ترکیه درباره خطر گسترش بحران در غرب آسیا
  • ارمنستان با بازگرداندن چهار روستا به جمهوری آذربایجان موافقت کرد
  • ارمنستان با بازگرداندن ۴ روستا به جمهوری آذربایجان موافقت کرد
  • واکنش سفیر ایران به توافقات ارمنستان و جمهوری آذربایجان
  • گوترش از ارمنستان و آذربایجان خواست به مشخص‌ کردن مرزها ادامه دهند
  • ارمنستان با بازگشت ۴ روستا به جمهوری آذربایجان موافقت کرد